D'Ady Zverejnené 24. Marec, 2011 Zverejnené 24. Marec, 2011 vdaka, ohladom "noviniek" bude zlucenie urcite ucitocnea s prihlasenim pre mna plati bod 2. - prihlasujem sa z domu aj z prace, takze dva kompy, dve IP... automaticky reset; nevadi, da sa na to zvyknut :) ale teraz si spominam, ze OBCAS to prihlasenie ponecha :) a robi mi to aj na inych forach...
Sniper Zverejnené 24. Marec, 2011 Zverejnené 24. Marec, 2011 To už neviem, to závisí od špecifických nastavení. Z toho dôvodu odporúčam sa z verejných PC vždy odhlasovať.
game Zverejnené 24. Marec, 2011 Zverejnené 24. Marec, 2011 pokiaľ ide o funkcie, od samého začiatku fóra, vyše päť rokov, používam výlučne funkciu "Čo je dnes nové" a som s ňou maximálne a bez akýchkoľvek pochýb spokojná, je tam všetko, čo sa udialo, všetko, čo pre prehľad na Fóre potrebujem.
D'Ady Zverejnené 26. Marec, 2011 Zverejnené 26. Marec, 2011 Navrh pre moderatora, resp. apel na prispievatelov do temy "Co prave pocuvate" pls, je nutne pchat do prispevku priamy nahlad videa ? neviem ako vam, ale mne to dost spomaluje nacitanie stranky celkom by postacoval odkaz na YT :o
Sniper Zverejnené 27. Marec, 2011 Zverejnené 27. Marec, 2011 Priamy náhľad je dobrý na to, že človek si všetko môže pozrieť na jednej stránke a nemusí sa zakaždým preklikávať na externú stránku. V nastaveniach si skús dať vypnúť zobrazovanie obrázkov, možno to funguje aj na videá. Ak nie, tak sa môže poslať na túto funkciu návrh, aby bola zaradená do možnosti Fóra.
D'Ady Zverejnené 27. Marec, 2011 Zverejnené 27. Marec, 2011 Bezne tie nahlady nerobia az taky problem, toto je vsak specificka tema (mozno je ich takych aj viac), ked na jednej stranke je 20-30 prispevkov a v kazdom je nahlad videa.Keby ze je len jedno, nie je to take zle :oSamozrejme, zavisi to aj od aktualneho zatazenia kompu.Vypnutie zobrazovania obrazkov to neriesi, nemyslim, ze sa da robit selektivne.Myslim, ze je to skor na uzivateloch, takze to neries :o
littlewitch Zverejnené 27. Marec, 2011 Zverejnené 27. Marec, 2011 Nepomohlo by, keby sa videa davali do spoilera ? Na jednom fore to celkom pomohlo, neviem... :o
Sniper Zverejnené 27. Marec, 2011 Zverejnené 27. Marec, 2011 Bezne tie nahlady nerobia az taky problem, toto je vsak specificka tema (mozno je ich takych aj viac), ked na jednej stranke je 20-30 prispevkov a v kazdom je nahlad videa. V nastaveniach si zvoľ menší počet zobrazovania príspevkov. Aj to je riešenie. Nepomohlo by, keby sa videa davali do spoilera ? Na jednom fore to celkom pomohlo, neviem... :o Aj to je eventuálne riešenie, ale toto je špecifický prípad. Všeobecne by to nemalo robiť problém vôbec. V časoch dial-upu áno, ale teraz nie.
pink Zverejnené 31. Marec, 2011 Zverejnené 31. Marec, 2011 to kde som ja zalozila temu o blogoch?? Fórum - FreeSpace Portal> Spoločnosť a Veda> Politika> Multikulturalizmus... :D ani toto neviem, ci dobre pisem, bonzacik to asi nebude.. :) prosim s tym nieco urobit... :D
Sniper Zverejnené 31. Marec, 2011 Zverejnené 31. Marec, 2011 No však ja som čumel kam si to založila :) napíš kam to chceš dať a niekto to tam presunie.
dead Zverejnené 31. Marec, 2011 Zverejnené 31. Marec, 2011 aka hanba, este som tam aj odpovedal, ale nasiel som ju cez vyhladavanie a nepozeral som, kde sa nachadza :) tema bola presunuta
alamo Zverejnené 16. Apríl, 2011 Zverejnené 16. Apríl, 2011 hm.. na fóre asi chýba jedna kategória "vesmírne lety"pretože tento obor ma dosť zaujíma (a asi aj mnohých iných) a dá sa o ňom aj slušne "pohádať" ako ukazuje, vývoj v téme "temný vesmír"lety človeka do vesmíru, vlastne nepatria do "astronómie", a možno ani nie do "technických vied", ale už asi skôr do "dopravy"ako sa vlastne do jednotlivých "sekcií" pridávajú kategórie?
game Zverejnené 16. Apríl, 2011 Zverejnené 16. Apríl, 2011 téma Vesmírne lety to zvládne. nie je to téma rozhodne na celú kategóriu, pod Astronómiu sa téma Vesmírne lety zatiaľ určite zmestí, aj obsiahne, o čo Vesmírne lety sú - o túžbe pozrieť s astronautmi, čo je tam vonku. pod Vesmírne lety sa zmestia zatiaľ ľudské úsilia o lety do vesmíru. v popise subkategórie Astronómia sa píše: "Diskusie o záhadách vesmíru, vzdialených galaxiách, žiarivých hviezdach a planétach, na ktorých možno existuje život." takže je tam zahrnutý vesmír - a naše vesmírne lety na prahu vesmíru celkom určite. zatiaľ celkom iste stačí založiť v Astronómii tému vesmírne lety. btw./ kategórie na každom fóre pridáva Administrator, za špecifických podmienok./
valcik Zverejnené 16. Jún, 2011 Zverejnené 16. Jún, 2011 Objavil som niekoľko zahraničných IPB fór s pekným minimalistickým dizajnom. Napríklad tu, vyzerá to výborne a prehľadne: l.stepashka.com/index.php?act=idx Pre porovnanie, hlavná obrazovka FSP v rozlíšení 1280x1024: Myslím, že bez tých informačných okienok a bez náhľadu galérie by bolo fórum omnoho prehľadnejšie a urýchlilo by to i zobrazenie hlavnej stránky. Nakoniec ešte jeden konštruktívny tip, v editore príspevkov nevidím ikonku pre spoiler.
Sniper Zverejnené 16. Jún, 2011 Zverejnené 16. Jún, 2011 Hyperlink na fórum ktoré používa kradnutý software som zmazal :P So súčasným dizajnom sa už nebude určite robiť nič, počítam niekedy koncom leta sa bude dizajn fóra meniť a s tým sa následne spravia zmeny. Ten chlievik s najnovším zápisom z blogu pôjde preč, resp. sa tam bude objavovať len výnimočne, chlievik s najnovšími fotografiami si môžeš minimalizovať podobne ako sekcie a chlievik s odkazmi tam musí byť, pretože obsahuje odkazy partnerských webov. Tlačítko Spoiler tuším ani nikdy nebolo, spoiler nájdeš v menu Ostatné štýly.
valcik Zverejnené 16. Jún, 2011 Zverejnené 16. Jún, 2011 ..hups, link daj pokojne preč, bol to iba náhodný ilustračný príklad. Dúfam, že si ich nepráskol! :P
Tom Zverejnené 1. Júl, 2011 Zverejnené 1. Júl, 2011 Na stranke xatu sa zobrazuje nazov stranky "Chat - FreeSpac" (<title>Chat - FreeSpac</title>)
Sniper Zverejnené 1. Júl, 2011 Zverejnené 1. Júl, 2011 Hej už som to práve opravil. Nejde mi písať do chatu, neviem či je to u mňa chyba alebo na Fóre, čeknem to.
Tom Zverejnené 3. Júl, 2011 Zverejnené 3. Júl, 2011 "Fórum je dostupné na adrese www.freespace.sk. Prihláste sa nanovo, možno budete si musieť premazať cookies." by som upravil slovosled na "Fórum je dostupné na adrese www.freespace.sk. Prihláste sa nanovo, možno si budete musieť premazať cookies." nemusi to robit dobry dojem na niekoho co je tu prvy krat.
David Zverejnené 11. Júl, 2011 Zverejnené 11. Júl, 2011 Co sa tvojej odpovede tyka, tato tema je o inom, skus jej to vysvetlit v patricnej teme ... Ale táto tému nenašiel som v kategórii: Náboženstvo :) . Preto navrhujem moderátorom (ak môžem ? ) vytvoriť subkategórií v celkom široké kategórie Náboženstvo. napríklad v rámci tejto kategórií, obohatiť o subkategórie: 1. Modlitby a rozmýšľania 2. Biblické témy 3. Svedectva viery. Pri príležitosti možno by usporiadiť niektoré zaujímavé vyhlásenia do vyššie uvedené subkategórii uľahčilo by toto vyhľadávanie zaujímavych prispevkov. :)
game Zverejnené 11. Júl, 2011 Zverejnené 11. Júl, 2011 David, na vytvorenie subkategórií to zatiaľ nebude, príčina je v samotnom vývoji, forme a osvedčenom postavení a vytváraní Kategórií Fóra: ide totiž o opačný postup: subkategórie sa výnimočne vytvárajú vtedy, keď sa nahromadí značné množstvo diskutovaných tém, ktoré nie celkom spadajú pod danú existujúcu kategóriu či existujúce kategórie, a je ich dosť na vytvorenie zaujímavej subkategórie. je to podobný prípad, ako nedávno tu jeden člen prišiel s nápadom vytvoriť subkategóriu o letoch do vesmíru. je to tematika, ktorá obsadí jednu tému, v žiadnom prípade nie subkategóriu, ako sa ja stalo, v kategórii Astronómia: ... nakoniec sa vytvorila a je to nová téma, ktorá svojmu účelu plne vyhovuje, a pod jednou strechou je v nej možné diskutovať o vesmírnych letoch ako takých - od prvých sputnikov po posledný let Atlantisu. v kategórii Náboženstvo všetky tieto tebou vymenované návrhy názvov možno použiť ako názvy tém. v prípade potreby, keď to bude aktuálne, môžeš založiť v kategórii Náboženstvo témy s týmito názvami, ktoré navrhuješ, a uvidíme časom, ako sa vyvinú :) kategória Náboženstvo ich pokryje, pod kategóriou Náboženstvo je zároveň celkom logické hľadať tému o viere, cirkvách, púťach, modlitbách, svedectvách viery či biblických témach :) edit. tieto dva príspevky sa neskôr preložia do vhodnejšej témy - sem: Menšie návrhy, pripomienky v kategórii Diskusie o Fóre : )
David Zverejnené 12. Júl, 2011 Zverejnené 12. Júl, 2011 ... v kategórii Náboženstvo všetky tieto tebou vymenované návrhy názvov možno použiť ako názvy tém. v prípade potreby, keď to bude aktuálne, môžeš založiť v kategórii Náboženstvo témy s týmito názvami, ktoré navrhuješ, a uvidíme časom, ako sa vyvinú. Game vďaka za rýchlu odpoveď! Bol to len môj nesmelý návrh, na ktorý prispely sa odporúčania Elfanta. Ako vysvetlila si, možnosť vytvoriť jednotlivé témy má podľa mňa mínus, takito že môže ktokoľvek vytvoriť svoje vlastné témy ake len, že príde na jeho myseľ. A máme to, čo máme v súčasnej dobe v kategórii Náboženstvo. :) Pred niekoľkými mesiacmi som čítal veľmi zaujímavý prispevok v kategórii Náboženstvo (usera rmnv) Teraz som sa chcel k nemu vrátiť, a vyhladač našiel ma 17 tém, z ktorých každa obsahovala od niekoľko až niekoľko desiatok stránok! :) Neskôr som zistil pokročile vyhladavanie! :)
game Zverejnené 12. Júl, 2011 Zverejnené 12. Júl, 2011 David, tak je teda overené, že vyhľadávanie teda funguje, /mimochodom, ja vyhľadávanie používam bežne, úspešne, keď nájde viac tém, vyhľadávanie možno zúžiť, použiť pokročilé ... , presne ako v akomkoľvek inom vyhľadávaní / pod kategóriou Náboženstvo sú a budú témy týkajúce sa náboženstva na najlepšom mieste, kde len môžu byť. je vcelku logické, že témy týkajúce sa náboženského života a každého jeho prejavu budú prípadní záujemcovia hľadať v Náboženstve ... : ) edit.tieto štyri príspevky prekladám do sľúbenej vhodnejšej témy.
David Zverejnené 12. Júl, 2011 Zverejnené 12. Júl, 2011 keď nájde viac tém, vyhľadávanie možno zúžiť, použiť pokročilé ... Ďakujem Vám za výučbu, ale to je predpoveď počasie (za neskoré) Prosím, odpustite mi tento vtip :) ... je vcelku logické, že témy týkajúce sa náboženského života a každého jeho prejavu budú prípadní záujemcovia hľadať v Náboženstve ... Samozrejme. Moderátor/ka má vždy pravdu. :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz