Skočiť na obsah

Menšie návrhy, pripomienky

Mgr. L.E.G. von Trips

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Namiesto vyhovárania si spravil to čo ti poradil Cactales? Jedna vec je sa stále na niečo sťažovať, druhá vec je robiť to čo povie administrátor. V nastaveniach je niečo také ako nastavenia letného času. Neviem ako v Brne, ale tu na Slovensku už máme letný čas niekoľko týždňov, v ACP vidím že ho nemáš aktivovaný. Zapni si to, odhlás sa a znovu prihlás, príp. zmaž cookies ak sa nič nezmení. Potom by to malo byť v poriadku.

Zverejnené

mam forum po anglicky, takze som odskrtol automaticke nastavenie, ale zabudol som zaskrtnut automaticky letny cas. znamena to teda, ze forum je na rozdiel od inych serverov neschopne zariadit si letny cas automaticky a je potrebne ho manualne prepinat like its 1995?

Zverejnené

Nie, mne to automaticky prepína na letný a normálny čas. Neviem čo si tak ty škrkal, ja tam mám iba nastavenie pre letný čas či sa má aktivovať alebo nie. Mám to zaškrknuté a tým to mám vyriešené. V tých nastaveniach som nemenil nič za posledných niekoľko rokov.

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Nijaky seriozny web nebude pustat audio bez povolenia pouzivatela. Je to jedno zo zakladnych pravidiel, ktore ma splnat normalny web.

Preto by som vazne prosil aby sa vypli tie vuvuzely v teme o MS vo futbale.

Vazne nemam chut byt clenom fora, kde si admin takymto sposobom dokazuje svoju poziciu.

Pravidla by mali platit pre vsetkych a na srandicky tu mame sekciu humor.

• Pridať bod 3
Zverejnené

Nerozumiem čo tu prskáš. Stačilo napísať "vypnite tie vuvuzely". To bola len názorná ukážka toho aké sú nepríjemné keď hučia a nič sa s tým nedá robiť. Stačilo vypnúť repráky tak ako radil aljak. Či ani to nie je riešenie? Veru nie je. Je to otravné a mne tiež lezú na nervy. Nešlo o otravovanie druhých, iba o ukážku hlavne tým, ktorým tie trúby "akože" nevadia. Dokazovanie nejakých pozícií či pravidiel sem nepleť, to s tým nemá nič spoločné. Ináč tie vuvuzely sa dali veľmi rýchlo vypnúť, stačilo si len pozrieť zdroják stránky a nájsť odkiaľ sa ten zvuk ťahá.

Zverejnené

Axel tie veci by sedeli

ak by som popri surfovaní nepočúval hudbu (repráky)

ak by som bol informaticky zdatnejší (zdroják stránky)

ak by to spravil niekto iný, reagoval by si presne ako dark (možno aj horšie)

. . .

to nespomínam potencionálnych nových fórumákov

Zverejnené

Tak si to mal ukazat aljakovi cez sukromku a nie pchat svoj konflikt medzi ludi, ktori onho absolutne nemali zaujem.

Ináč tie vuvuzely sa dali veľmi rýchlo vypnúť, stačilo si len pozrieť zdroják stránky a nájsť odkiaľ sa ten zvuk ťahá.

Obhajujes tu neobhajitelne.
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Z prostredia chatu by sa mohlo dat klikat priamo na Today's active posts. Namiesto okluky cez index Forums.

Zverejnené

Dala by sa ta vec na fore spravit?

Zverejnené

Technicky to možné je, v prípade hrozby povstania na Fóre, Slovensku, Zemi alebo v Galaxii by som to možno spravil. Ale určite nie kvôli jednému človeku, ktorý je lenivý spraviť o jeden klik navyše. Je tu podstatne viac a oveľa dôležitejších vecí ako toto.

Zverejnené

To nebolo kvoli mne a mojej lenivosti, ale to bol navrh. A tvoja nenormalna reakcia.

Zverejnené

Reakcia bola normálna, tvoje niektoré požiadavky bývajú niekedy nenormálne.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

vynikajúca služba,

kt. Vás upozorní na quoteovanie Vášho príspevku

Zverejnené

(...) kategória Škola je oddnes verejnou kategóriou.

Mne jej neverejnost vzdy pripadala zbytocna. Zverejnena mala byt od zaciatku.

Zverejnené

včera, alebo dnes v noci mi niečo napadlo, čo som chcela napísať do témy škola ... a napadlo mi, že to by malo byť aj pre ostatných.

rozhodne to vyzerá na telepatiu : )

problém je, že boľavá hlava medzitým dokonale zabudla, čo to malo byť ...

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Mohli by sme zaviest na fore automaticke vyhladavanie podobnych themat. I.e. po otvoreni konkretneho thematu by sa zobrazil zoznam podobnych themat podla klucovych pojmov a slovnych spojeni. Uz som sa s tym stretol na forach, a osobne mi to velmi vyhovuje.

Zverejnené

Neviem čo sú "thematy", takýto pojem som nevidel na žiadnom diskusnom fóre, skús viac popísať.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Ked si to zadas do guglu, tak themata najdes na diskusnych forach.

Inak je to latinizujuci cechizmus z prvorepublikoveho jazyka, navyse nasilne poslovenceny. :)

Kto to tu pisal hodnotenie o ludoch, ktori pouzivaju cudzie slova ?

po otvoreni konkretneho thematu

spravny tvar je "po otvoreni konkretneho t h e m a", ked uz :cem:
  • Pridať bod 1
Zverejnené

:cem: Pri preberani cudzich slov sa uplatnuju rozne postupy. V cestine je uchovany rod. V slovencine je slovo prevzate do sklonovacej triedy, ktora je mu najpodobnejsia z domacich. A tak dalej.

Ja davam prednost - ak sa jedna o slova z jazykov, ktore poznam - povodnemu zneniu, teda tema (starogr. tema, -tos) s uchovanim rodu a sklonovanim nie podla zdanlivej, ale podla etymologickej pribuznosti.

Je mi jasne, ze to je pre niektorych zdrojom vytvarania barier v komunikacii, ale to uz je na nich. Nemusis na moj navrh odpovedat, Axel - ako si zareagoval, tak si zareagoval.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Na slovenskom diskusnom fóre sa obyčajne používa pre komunikáciu slovenčina, príp. čeština, v nutných prípadoch angličtina. To, že ty používaš všelijaké germanizmy, ktoré ti už boli vytýkané je tvoj problém a proti pravidlám Fóra, konkrétne pravidlo 2.3. Už tu (ne)raz kvôli tvojmu slovníku boli problémy a nežiadam si aby sa to opakovalo. Takto si píš na lingvinistických fórach, ale nie tu. Myslím, že tu nikoho nezaujíma aké postupy sa preberajú pri archaických cudzích slovách, takže ak niečo chceš, tak používaj zaužívaný spisovný jazyk, inak sa nebude brať na teba zreteľ, dúfam že rozumieš.

Čo sa týka mojej reakcie zvolil som najlepší spôsob ako ťa prinútiť písať normálne. To že si zareagoval, ako obvykle svojsky, je už tvoja vec. Len dodávam, že takýmto spôsobom nič nedosiahneš. A to ešte sem nenapísali weirdo alebo doll.

• Pridať bod 2
Zverejnené

ja som bol tiež proti

LEGovmu pridávaniu hčiek do slov, Aljakovým anglicko-ruským trojtvarom, . . .

teraz šak uvažujem,

že je to vlastne prezentácia ich ajvirtuálneho ja

otázkou teda je,

či je to ich písanie porovnateľné

s tým pokecárskym: w3ď sa už na t0 wykashl1

• Pridať bod 1
Zverejnené

Axel, tvoja komunikacia v style "Ja som toto vždy tvrdil / bude, ako som povedal / a dúfam, že si mi rozumel" - je zase barierou pre mna.

Okrem toho moj vyklad, ktory nikoho nezaujima, nebol mieneny ako argument, preco by tak mal niekto pisat. Ani som ho tam nedal preto, aby som niekoho poucil. Ale preto, lebo mi robi radost pisat to. Tak ako mam radost vobec z tohto sposobu pisania.

Vlastne to nie je ani celkom samoucelne, pretoze vo vyraze su obsiahnute vedomosti, co ta nezaujimaju, a ktore obohacuju text o iny rozmer poznania.

A napokon, tvoja "donucovacia" reakcia vedie nanajvys k tomu, ze nabuduce si nejaky navrh necham pre seba.

• Odobrať bod 1
Zverejnené

páni, prosím, prejdime s tým do inej témy, ďakujem pekne.

včera sme sa mierne pochytili s cactalesom na tom, že nie tak dávno pod témami vyhadzovalo fórum príbuzné témy, niektoré boli skutočne príbuzné veľmi zďaleka a objavovali sa staré zabudnuté témy s úplne iným obsahom, na základe pár kľúčových slov, mne sa to páčilo, často v tom bol pôvabný humor ... cactales na to pozeral z prísneho fórumáckeho hľadiska a prípadných návštevníkov, že to vyzerá neprofesionálne ... nuž tak

/ ešte jedna poznámka k písaniu: úplne chápem, že vyhľadávačom prekáža neslovenské písanie, aj to zahŕňajú Pravidlá.

ja som už pri inej príležitosti písala, že mne nie, prekáža mi len to hotentotské pokecové, aké tam na ukážku dal tomassi.

ani aljakove, ani legove mi neprekáža, keď je to občas, ako kúsok z nich, nie v každom príspevku ... jedine pokiaľ to prekáža fóru a botom.

patrí to k osobnostiam ako weirdove kúsavé príspevky, aljakove vyperličkované, či tomášove čudujúce sa, či príspevky doll k jej osobnosti, či moje malé písmená či ryanove jednovetové, tomassiho básničkové ... je toho moc.

nedávno sme ale tuším kdesi písali o používaní cudzích slov v slovenčine, ja si uvedomujem, že občas napíšem čosi maďarsky, ale namojdušu spisovne ... /

Zverejnené

Axel, tvoja komunikacia v style "Ja som toto vždy tvrdil / bude, ako som povedal / a dúfam, že si mi rozumel" - je zase barierou pre mna.

Ty si zrejme už asi zabudol aký flame-war tu bol kvôli tvojmu písaniu. Myslím že to nebola len jedna téma :) A to nehovorím o tvojom avatare s hákovým krížom. Porušuješ pravidlá a ohradzuješ sa voči mojej komunikácii. A ako mám komunikovať s niekým, kto vedome porušuje pravidlá a ešte je aj moderátor? :cem:

Potom sa nediv keď reagujem tak ako reagujem, lebo z tvoje strany to považujem za účelovú provokáciu, niečo podobné ako keby som prišiel na PF a založil tému s názvom "Komu mám vynadať?", že elfant? :)

A napokon, tvoja "donucovacia" reakcia vedie nanajvys k tomu, ze nabuduce si nejaky navrh necham pre seba.

Podávaj návrhy v normálnej forme a nie v takej akej si podal. Ale aj tak s k tomu vyjadrím.

Hook na zobrazovanie podobných tém tu bol nainštalovaný, ale nepracoval tak ako mal, zobrazoval témy, ktoré spolu nesúviseli, zrejme kvôli tomu že porovnával len podobné slová a nie frázy, čo by bolo zrejme účinnejšie a preto som ho potom zrušil. Možno už bola vydaná novšia verzia, ale nezisťoval som to, Fóru sa venujem už len v rámci učenia sa html, css a vecí okolo toho, administrácii Fóra sa už nevenujem.

• Pridať bod 2
  • Pred 3 týždňami...
Zverejnené

"Dosiahli ste povoleny limit pozityvnych hlasov"

co to je a preco to je???

chvalit mozem len s obmedzenim?

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov