Skočiť na obsah

Tenis (po sezónu 2009)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Áno, máš pravdu Jelena Dokic sa narodila v Juhoslávii, konkrétne v meste Osijek, čo je dnešné Chorvátsko. Jej rodičia sú ale Srbi. Keď mala 8 rokov vypukla vojna a z Chorvátska sa usadili v Srbsku - v meste Sombor. Ale o 3 roky neskôr, keď mala 12 rokov, celá rodina emigrovala do Austrálie. Potom na profesionálnej úrovni hrala 3 roky (od 1998 do 2000) za Austráliu, neskôr sa rozhodla reprezentovať svoju rodnú zem - Juhosláviu (Srbsko a Čiernu Horu) - to trvalo 5 rokov (2001 - 2005). No a od roku 2006 hráva opäť pod austrálskou vlajkou. Takže asi tak nejako :)

Ona je tak napoly srbsko-australčanka

Ale kdežééé :lol: ako môže byť niekto napoly keď nemá ani kúsok austrálskej krvi? :)

Obaja jej rodičia sú Srbi, a to že má niekto občianstvo iné tak vôbec nieje napoly.

Proste je to Srbka reprezentujúca Austráliu ... asi tak!

Ani Jarmila Gajdošová nieje napoly Austrálčanka, aj keď hrá za Austráliu ;)

Zverejnené

keby si si lepsie vsimol tak som to opravil :) este predtym nez si to citoval, zle napisana myslienka myslene to bolo papierovo :lol:

Zverejnené

Logicky:

Keby to tam bolo už pred mojou reakciou opravené,

tak asi by som už nemal ani čo citovať :lol:

Zverejnené

tak pardon zabudol som ze si tazky logik :lol:

ked ty kliknes citovat a ja to o 5 sekund idem opravit lebo viem ze to blbo vyznelo tak uz to je jedno ci to zmenim a zmenene to bolo a potom si az pripisal svoju odpoved ale uz si mal hodenu citaciu ach jaj logik :)

Zverejnené

Páni ďakujem za vysvetlenie .............. už som si začal myslieť že mi haraší .............. som si vravel šak ona bola Srbka ............DDD ............... takže ešte raz ďakujem ..........

Zverejnené

pekne pekne srbská australčanka Dokicova no snad som to dobre vyjadril aby ma pochopil kazdy ked nie tak ma opravi niekto... vyhrala dokazal vyhrat svoje aj superkine podanie. Uz som sa bal ze ten chlap s prsmi Kleybanova vyhra.

Zverejnené

7.deň Australian Open 2009 načal 4.kolo a poznáme prvých štvrť-finalistov.

Dnešné 4 zápasy vyradili z hry o titul na AO ďalších 4 tenistov:

Marin Cilic (19.), Tomas Berdych (20.), Tommy Robredo (21.), Marcos Baghdatis

Žiadne prekvapenia sa dneska nekonali a podľa očakávaní sa lúčia s Australian Open práve títo štyria tenisti. Najviac ale potrápil svojho súpera Berdych, keď nad Federerom (2.) viedol už 2:0 na sety, no Roger to dokonale otočil a napokon Berdych je von. Cilica vyradil del Potro (8.) - 3:1 na sety. Robredo veru moc nepotrápil Roddicka (7.) a prehral 3:0! No a končí aj nenasadený Baghdatis, ktorého bohužiaľ zdolal Djokovic (3.) v 4-setovom zápase - 3:1 na sety.

Do štvrťfinále sa nedostala ani nasadená 1ka, ale aj iné:

Jelena Jankovic (1.), Nadia Petrova (10.), Alize Cornet (15.), Alisa Kleybanova (29.)

Von z hry o titul na AO je aj nasadená 1ka celého turnaja - Jelena Jankovic, ktorá prekvapujúco ľahko podľahla Francúzske Marion Bartoli (16.) a Marion vyhrala 2:0 na sety (6:1, 6:4)! Inak ďalšie zápasy neboli až také obrovské prekvapenia ak v tomto zápase. V ruskom súboji Nadia Petrova nestačila na svoju krajanku Veru Zvonarevu (7.) - tá vyhrala 2:0 na sety. Alize Cornet v 3-setovej bitke potrápila Dinaru Safinu (3.). No a ďalej ide aj Jelena Dokic, ktorá v mimoriadne tesnom zápase vyradila Alisu Kleybanovu. U žien to bude ešte poriadne zaujímavé - z minuloročnej TOP8 (čiže štvrť-finalistky) sa do užšieho boja o titul môže dostať teoreticky už len Serena Williams!

Zatiaľ známe štvrť-finálové dvojice:

Andy Roddick (7.) vs. Novak Djokovic (3.)

Juan Martin del Potro (8) vs. Roger Federer (2.)

Marion Bartoli (16.) vs. Vera Zvonareva (7.)

Dinara Safina (3.) vs. Jelena Dokic

Zverejnené

Dominika prehrala z Ruskou Dementievovou 6:2, 6:2 ................ a vo dvojhra na úvodnom grenslemovom turnaji nemáme už nikoho ................

Zverejnené

8.deň Australian Open 2009 uzavrel 4.kolo a pred nami už tie najdôležitejšie zápasy.

O tituly sa uchádza už len 8 mužov a 8 žien, turnaj ide do finálnej fázy!

Ale ešte pred štvrťfinále nám odpadli 4 nasadení tenisti:

Andy Murray (4.), James Blake (9.), Gael Monfils (12.), Fernando Gonzalez (13.)

Dneska sa rozhodovalo o ďalších 4 postupujúcich do štvrťfinále, ale pred jeho bránami skončila vyššie menovaná štvorica. Najväčším prekvapením je vypadnutie nasadenej 4ky Andyho Murraya, ktorý podľahol v 5-setovom boji (všetky sety bez tie-breaku) nasadenej 14ke - Španielovi Verdascovi. James Blake končí po 3-setovom jednoznačnom zápase proti Tsongovi (5.), Monfils vzdal za stavu 1:2 v 4.sete zápas proti svojmu krajanovi Simonovi (6.), no a naďalej sa s úplnou ľahkosťou prediera turnajom nr.1 Nadal, ktorý dneska odprevadil z Gonzaleza. V štvrťfinále je takmer kompletná nasadená TOP8 s výnimkou Murraya, miesto ktorého je tam práve jeho premožitel Verdasco.

Do ďalšej fáze sa nedostala ani následujúca štvorica tenistiek:

Victoria Azarenka (13.), Dominika Cibulkova (18.), Anabel Medina Garrigues (21.), Jie Zheng (22.)

V podstate žiadne prekvapenie, až na španielsky súboj, kde nensadená Carla Suarez Navarro zničila svoju krajanku Anabel Medina Garrigues v 2 setoch a 20-ročná Suarez-Navarro je už v štvrťfinále (prinajmenšom tak zopakovala úspech z minuloročného French Open, kedy tiež bola až v štvrťfinále). Azarenka vzdala v 2.sete súboj proti Serene Williams (2.) a to Azarenka po 1.sete viedla. Tak ako sa poľahky daril Dominike Cibulkovej ísť ďalej, tak ľahko dneska vypadla proti Dementieve (4.), no a von je aj Jie Zheng, ktorá hneď v 1.sete vzdala svoj súboj proti Kuznetsovej (8.). V ženskom pavúku je to poriadne zamotané a máme sa stále načo tešiť.

Štvrť-finálové dvojice Australian Open 2009:

• Rafael Nadal (1.) vs. Gilles Simon (6.)
  • Fernando Verdasco (14.) vs. Jo-Wilfried Tsonga (5.)
  • Andy Roddick (7.) vs. Novak Djokovic (3.)
  • Juan Martin del Potro (8) vs. Roger Federer (2.)
  • Marion Bartoli (16.) vs. Vera Zvonareva (7.)
  • Dinara Safina (3.) vs. Jelena Dokic
  • Carla Suarez Navarro vs. Elena Dementieva (4.)
  • Svetlana Kuznetsova (8.) vs. Serena Williams (2.)
Zverejnené

9.deň Australian Open 2009 a už pomaly ide do tuhého!

...::: Quarterfinals - Men's Singles :::...

Andy Roddick (7.) vs. Novak Djokovic (3.) - 6:7, 6:4, 6:2, 2:1

Minuloročný víťaz Australian Open a tohtoročná nasadená 3ka Novak Djokovic svoj titul už neobháji. Dneska našiel svojho premožiteľa, ktorým sa stal Američan Andy Roddick. Novak síce 1.set vyhral, no potom už dominoval Roddick, až to napokon Djokovic v 4.sete za nepriaznivého setu vzdal kvôli zdravotným problémom a Andy mieri do semifinále - už 4.krát v kariére mieri do semifinále, no nikdy sa nedostal ďalej, snáď tento rok, držím palce Andy!

Roger Federer (2.) vs. Juan Martin del Potro (8) - 6:3, 6:0, 6:0

Roger sa dostal do semifinále s úplnou ľahkosťou a del Potra vyprevadil z kurtu pomerne rýchlo po 3 jednoznačných setoch - z toho 2 krát kanár! Pre del Porta to bol aj tak úspech, že sa 2.krát v kariére dostal až do štvrťfinále grand-slamu (predtým US Open 2008). Federer na 19. grandslame za sebou sa dostal minimálne do semifinále.

...::: Quarterfinals - Women's Singles :::...

Vera Zvonareva (7.) vs. Marion Bartoli (16.) - 6:3, 6:0

Vera aj naďalej ničí všetko čo jej stojí v ceste a pavúkom sa stále prediera bez straty setu. Čistý štít si udžala aj proti Marion Bartoli a zničila ju v 2 setoch, v tom druhom úplne deklasovala svoju súperku. Pre Marion to bol najlepší výsledok na AO v kariére (predtým to vždy dotiahla maximálne do 2.kola), a druhý najväčší úspech na grand slamoch (na finálovú účasť vo Wimbledone 2007 sa zatiaľ nechytá nič). Pre Zvonarevu je to obrovský úspech, keďže na grand slamoch ešte nikdy nebola tak ďaleko a jej maximá boli vždy 4.kolá, teraz je však považovaná za kandidátku na titul.

Dinara Safina (3.) vs. Jelena Dokic - 6:4, 4:6, 6:4

Navrátilkyňa a domáca Jelena Dokic na AO dneska skončila. Nestačila na jednu z favoritiek turnaja, na Dinaru Safinu a podľahla jej. Aj tak Jelena celému svetu ukázala, že tenis stále hrať vie a zrejme s ňou máme stále počítať. Dinara už 3.krát v kariére postupuje do semifinále a určite bude chcieť atakovať aj svoju zatiaľ najvyššiu métu, ktorou je minuloročné finále na French Open, beztak na AO je to pre ňu v doterajšej kariére zatiaľ maximum (predtým sa dopracovala maximálne do 3.kola).

Zverejnené

No Rusky už majú isté jedno finálové miesto, keďže v semifinále sa stretnú Zvonareva a Safina.

A čo to bude zajtra, to som sám zvedavý, bola by sranda, žeby postúpili aj Dementieva a Kuznetsova :lol:

Zverejnené

10.deň Australian Open 2009 a pred nami už len tie najdôležitejšie zápasy

O tituly v dvojhrách sa uchádzajú už len 4 muži a 4 ženy!

...::: Quarterfinals - Men's Singles :::...

Rafael Nadal (1.) vs. Gilles Simon (6.) - 6:2, 7:5, 7:5

Rafa pokračuje aj naďalej bez straty setu a v Austrálii si zatiaľ počína úplne suverénne. Dneska sa potrápil o trošku viacej ako obvykle, no aj tak mu na vyradenie Gillesa Simona stačili len 3 sety. Pre Gillesa bolo aj tak účinkovanie na tomto grand slame zatiaľ najúspešnejšie a po 1.krát v kariére bol na GS vo štvrťfinále, jeho predchádzajúce maximum bolo len 3.kolo. Rafa si po 10.krát v kariére zahrá aj semifinále, no a mieri aj za svojim najlepším výsledkom na Australian Open v kariére, jeho maximum je minuloročné semifinále.

Fernando Verdasco (14.) vs. Jo-Wilfried Tsonga (5.) - 7:6, 3:6, 6:3, 6:2

Ani druhý minuloročný finalista na Australian Open Tsonga svoju minuloročnú finálovú účasť nezopakuje a končí v štvrťfinále po prehre s vynikajúcim Fernandom Verdascom, ktorý vyhral 3:1 na sety. Pre Tsongu je to aj tak 2.najlepší výkon na Grand Slame v kariére (samozrejme po AO 2008, keby bol vo finále). No a pre Verdasca sa tento Grand Slam vyvíja viac než dobre, ešte nikdy nebol tak ďaleko ako je práve teraz, jeho maximum bolo vždy len 4.kolo, z ktorého nikdy neprekĺzol ani len do štvrťfinále, takže už teraz je to pre Verdasca jeho najlepší Grand Slam v živote!

...::: Quarterfinals - Women's Singles :::...

Elena Dementieva (4.) vs. Carla Suarez Navarro - 6:2, 6:2

Ruská tenistka a nasadená 4ka celého turnaju Elena Dementieva s úplnou ľahkosťou zmietla z kurtu svoju španielsku nenasadenú súperku Carlu Suarez Navarro v 2 jednoznačných setoch. Elena pokračuje turnajom stále len so stratou 1 setu (v 1.kole s Kristinou Barrois). Pre 20-ročnú Carlu je to aj tak ďalší úspech a vyrovnala tak svoje grand-slamové maximum z minulého roku (štvrťfinále na French Open). Olympijská víťazka z Pekingu Elena Dementieva postupuje tak už 7.krát vo svojej kariére do semifinále (2-krát z toho sa dostala do finále, no titul stále nieje)!

Serena Williams (2.) vs. Svetlana Kuznetsova (8.) - 5:7, 7:5, 6:1

Nasadená 2ka Australian Open Serena Willimas zdolala svoju štvrťfinálovú súperku Svetlanu Kuznetsvou, hoci Svetlana viedla, no Serena zápas dokonale odvrátila a zvíťazila. Pre Svetlanu teda ostáva Australian Open jej najneúspešnejším grandslamom a jej maximom ostáva štvrťfinále. Serena si zahrá v semifinále grand slamu už po 15.krát v kariére, a v grandlamovom semifinále zatiaľ z toho vypadla len 2 krát, no uvidíme ako jej to pôjde teraz!

Semifinals - Australian Open 2009:

• Rafael Nadal (1.) vs. Fernando Verdasco (14.)
Andy Roddick (7.) vs. Roger Federer (2.)
  • Vera Zvonareva (7.) vs. Dinara Safina (3.)
Elena Dementieva (4.) vs. Serena Williams (2.)
Zverejnené

11.deň Australian Open 2009 opäť zmenšil okruh uchádzačov o titul!

...::: Semifinals - Men's Singles :::...

Roger Federer (2.) vs. Andy Roddick (7.) - 6:2, 7:5, 7:5

Tak 1.semifinále znamenalo koniec pre Andyho Roddicka, ktorý nevyhral ani set a proti nasadenej dvojke Rogerovi Federerovi prehral 3:0! Do finále teda mieri Federer, ktorého cesta do finále bol viacmenej suverénna - s výnimkou jeho vystúpenie v 4.kole, kde odvracal Berdychov obrovský nábeh na víťazstvo a odvracal stav 2:0 na sety, napokon sú to zatiaľ 2 jediné Rogerove stratené sety na Australian Open. Roddick teda skončil v semifinále a na AO sa do finále ešte nikdy nedostal, vždy to bolo len semifinále (4 krát), no takže Andy ostáva na Grand slamoch so svojimi 4 finálovými účasťami. Federer sa bude teda vo finále pokúšať o 4.titul na AO, kde v 3 doterajších austrálskych finále vždy vyhral, no a bude sa pokúšať o 14. grandslamový titul, uvidíme!

...::: Semifinals - Women's Singles :::...

Dinara Safina (3.) vs. Vera Zvonareva (7.) - 6:3, 7:6

V ruskom semifinále sa z víťazstva radovala Dinara Safina, ktorá svoju kolegyňu zdolala v 2 setoch a Vera Zvonareva, ktorá do semifinále prešla bez straty setu našla svoju premožiteľku. Pre Veru je to aj tak zatiaľ jej najúspešnejší Grand slam a tak v jej kolonke GS maximum bude napísané zatiaľ AO 2009! Dinara Safina postupuje do svojho druhého grandslamového finále v živote, minulý rok na Franch Open neuspela, žeby teraz prišiel jej čas?

Serena Williams (2.) vs. Elena Dementieva (4.) - 6:3, 6:4

Finále nakoniec nebude čisto ruské. Rozhodla o tom dneska skvelá Serena Williams, ktorú svoju súperku zmietla v 2 setoch. Olympijská víťazka Dementieva doteraz stratila len 1 set (v 1.kole), no ale dneska stratila nielen set, ale aj celý zápas. Pre Dementievu to bol aj tak jej najlepší AO v jej kariére, no a na GS ostávajú aj naďalej stále 2 finálové účasti (obe prehrala). Serena bude bojovať o svoj 4.titul na AO, no a podobne ako Federer, predchádzajúce 3 finále v Austrálii všetky premenila na víťazstvá. Serena má doteraz 9 grandslamových titulov, pripíše jubliejný desiaty práve teraz?

Finals - Australian Open 2009:

• R.Nadal (1.) / F.Verdasco (14.) vs. Roger Federer (2.)
  • Dinara Safina (3.) vs. Serena Williams (2.)
Zverejnené

no dufam ze Dinara vyhra ja tych Safinovcov mozem asi preto ze su tak fajne nervozny :lol:

Uz niekto musi porazit toho chlapa s prsmi

Inak Dinara neschudla ???

Zverejnené

No vidno, že sú súrodenci. Obaja nerváčia, až by boli schopní aj rakety lámať.

Ale ja to želám Serene! Williamsky mám odjakživa rád, takže im to prajem aj.

Preboha, a koľko je vo WTA podľa teba chlapov s prsiami? :lol:

Zverejnené

serenu moc nemusim nie je mi moc sympaticka aj ked je skvela radsej Venus :lol:

Ved si vsimni serenu ta je nabuchana ako nejaka zapasnicka vo volnom style

Zverejnené

A práveže o to je Serena obdivuhodnejšia, že napriek tomu,

že má takmer 70 kg sa pohybuje veľmi rýchlo a je obratná! :lol:

Zverejnené

12.deň Australian Open 2009 odhalil kto sa pobije o titul v mužskej dvojhre!

...::: Semifinals - Men's Singles :::...

Rafael Nadal (1.) vs. Fernando Verdasco (14.) - 6:7, 6:4, 7:6, 6:7, 6:4

Veľkolepé a napínavé španielske semifinále vyhral napokon Rafael Nadal, ktorý v neskutočne dlhom semifinále zdolal svojho krajana a prekvapenie turnaja nasadenú 14ku Fernanda Verdasca v 5 setoch, ktoré trvali dlhých-predlhých 5 hodín a 14 minút! Skvelý zápas s 3 tie-breakami a s perfektnými podaniami Verdasca a fascinujúcimi výmenami, nad ktorými všetci len žasli. Nadal sa poriadne vytrápil a vôbec 1.krát stratil na AO 2009 set, a takmer stratil aj celý zápas! Verdascso aj tak podal skvelý výkon a má perfektnú formu, ktorou sa určite zapísal do povedomia všetkých tenisových fanúšikov! Toto bol Verdascov zatiaľ najväčším úspechom v kariére a jeho grandslamové maximum (doteraz len bol najďalej len v 4.kole). Nadal sa 1.krát v kariére dopracoval na Australian Open až do finále, celkovo to bude však už jeho 8. grandslamové finále, a má šancu tak pripísať k svojim doterajším piatim titulom na GS aj ďalší.

Final - Men's Singles: Obrázok Rafael Nadal (1.) vs. Obrázok Roger Federer (2.)

Final - Women's Singles: Obrázok Dinara Safina (3.) vs. Obrázok Serena Williams (2.)

Zverejnené

Fantasticky zapas. Väčšinou ma tenis nudi, ale toto bolo teda niečo!

Zverejnené

Toto bol velmi svely zapas sa mi velmi pozdaval Verdasco aj fajne nervacil :lol:

Som nevedele ze ten Verdasco je taky dobry finale muzov mi je jedno kto vyhra nemusim ani jedneho nejako extra :) ale Dinara by mohla

Zverejnené

Som nevedele ze ten Verdasco je taky dobry

No to nevedel nikto... Doteraz nikdy nič výraznejšie nepredviedol. To na žiadnom z tých top turnajov (grand slamy a ATP Tour Masters) sa nikdy nedostal ani len do štvrťfinále. Ale vidno, že Verdasco na sebe riadne zapracoval a myslím, že s ním budeme musieť počítať aj do budúcnosti, čomu som celkom rád, keďže týchto španielskych tenistov som odjakživa celkom obľuboval.

Čo sa týka finálových zápasov:

u mužov fandím a prajem to jednoznačne Nadalovi

u žien to veľmi doprajem Serene

tak nech sa im darí :lol:

Zverejnené

Verdasco mi pripomínal Ndala z minulosti. Ten tak obluboval tešiť sa aj z bezvýznamného fifteenu.

Dúfam že si Roger poradí vo finále podobne ako si poradil s Andym :lol:

Zverejnené

...::: Final - Women's Singles :::...

Obrázok Serena Williams (2.) vs. Obrázok Dinara Safina (3.) - 6:0, 6:3

Tak toto bola 59-minútová rýchlovka! Nasadená 2ka Američnka Serena Williams jednoznačne rozbila vo finále svoju ruskú súperku - Dinaru Safinu nasadenú ako číslo 3. Vo finále taký jednoznačný výsledok, tak to je dosť prekvapujúce - v 1.sete dostala Dinara kanára, v 2.sete ako tak vzdorovala, ale ani to už jej nepomohlo k finálovej prehre. Serena teda za celý Australian Open stratila len dva sety - jeden v 4.kole proti Victorii Azarenka a druhý vo štvrťfinále proti Svetlane Kuznetsovej. Dinara si teda na GS zahrala finále už 2.krát, ale opäť bola neúspešná. Len pre pripomenutie: Dinara prehrala finále na minuloročnom French Open proti Ane Ivanovic (tiež v 2 setoch).

Serena Williams tak na Australian Open pridáva ďalší triumf - už 4. titul na austrálskom Grand Slame (predtým: 2003, 2005, 2007). V 13. grandslamovom finále zaznamenala Serena už svoj 10. grandslamový titul (4x Austrialian Open, 1x French Open, 2x Wimbledon, 3x US Open). Čo dodať? Gratulujem skvelej svetovej tenisovej fenoménke!

:lol: ...::: Serena Williams :::.... :)

Zverejnené

...::: Final - Men's Singles :::...

Obrázok Rafael Nadal (1.) vs. Obrázok Roger Federer (2.) - 7:5, 3:6, 7:6, 3:6, 6:2

Parádne vyvrcholenie austrálskeho Grand Slamu! Nasadená 1ka Rafael Nadal to napokon zvládol a Rogera zdolal v zaujímavých a zároveň napínavých a prekrásnych 5 setoch. Človek by čakal, že Rafa po 5-setovom semifinále proti Verdascovi nebude taký energický, ale opak bol pravdou a Nadal vyzeral akoby bol dokonale oddýchnutý, čo podčiarkuje jeho tenisové majstrovstvo a profesionálnosť. Roger bol poriadne smutný, ale tak to býva - vždy musí byť niekto porazený, tento-krát je to on. Roger stratil na ceste do finále len 2 sety (oba v 4.kole proti Berdychovi), inak hral skvelo a efektívne, no ani to mu nepomohlo proti skvelému Nadalovi, ktorý na ceste do finále stratil tiež len 2 sety (oba proti Verdascovi v pamätnom semi-finále). Roger teda nepridal na Australian Open 4.titul do zbierky, a vo svojom 18-tom grandslamovom finále nepripísal svoj 14. titul na GS, miesto toho prišla piata finálová prehra a počet jeho titulov aj naďalej ostáva na méte 13 titulov!

Rafael Nadal získal svoj 1.titul na Australian Open (predtým bol najďalej v semifinále). Pre Nadala je to v poradí už šiesty grandslamový titul (1x Austrialian Open, 4x French Open, 1x Wimbledon, titul na US Open ešte nemá). Rafa teda svoje 8. grandslamové finále pretavil na 6. titul! Gratulujem španielskemu tenisovému kráľovi a teším sa spoločne s ním z jeho austrálskeho titulu!

:lol: ...::: Rafael Nadal :::.... :)

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov