RoSo Zverejnené 30. Máj, 2006 Zverejnené 30. Máj, 2006 :lol: Hrozí zdanovanie SMS a e-mailov Sobota 27. 5. 2006 BRUSEL 26. mája (SITA, Reuters) - Právnici Európskej únie (EÚ) skúmajú moznost zaviest dan na emaily a textové správy SMS ako jeden zo spôsobov financovania únie v budúcnosti. Pracovná skupina Európskeho parlamentu sa zaoberá myslienkou z hlavy Alaina Lamassoureho, prominentného clena Európskej ludovej strany, ktorá je najsilnejsou parlamentnou skupinou. Lamassoure, ktorý je súcasne clenom strany Jacquesa Chiraca, navrhuje zaviest dan vo výske zhruba 1,5 centa (0,57 Sk) na SMS a 0,00001 centa (0,00038 Sk) na e-mail. "Tieto sumy sú drobnosti ale pri miliardách transakcií denne sa z toho môze stat obrovský zdroj príjmov," povedal Lamassoure. V súcasnosti sa európsky rozpocet opiera o kombináciou príjmov z dovozných ciel, dane z pridanej hodnoty a priamych príspevkov od clenských krajín. Avsak pri pohlade na rok trvajúci boj o rozpocet na prebiehajúce sedemrocného obdobie sa únia rozhodla, ze spôsob financovanie EÚ by sa mal zmenit. Okrem Lamassourehovho návrhu je v hre aj zavedenie zdanenia leteniek alebo speciálnych odvodov pre ropné firmy. Koncept zdanenia textových správ sa uz diskutoval v Taliansku, ktoré potrebovalo peniaze na upchávanie svojej rozpoctovej diery. Predchádzajúca vláda ho vsak zamietla. Podla Lamassoureho je to vsak nová, jednoduchá cesta pre zvýsenie príjmov z nových technológií. edit: len malý postreh z inej diskusie k tomuto clanku: Autor: roman Nadpis: naucte sa pocítat aj tak je tam chyba. 0,00001 centa sa predsa nerovná (0,00038 Sk). správne to bude 0,00001 eura je (0,00038 Sk).
Daekin Zverejnené 28. August, 2006 Zverejnené 28. August, 2006 tak jednoducho prestanem posielat SMS a pisat emaily. vsak mame VoIP a messengerov :lol:vsak nas doma uz davno omrzel monopol terajsieho ruzovuckeho-comu a dali sme si odpojit telefon. mame predsa mobily...takze NO PROBLEM!
havarka Zverejnené 28. August, 2006 Zverejnené 28. August, 2006 ten je pri######aný? Aj znaky v icq ? ######OVIA!!!
Sniper Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 Už chápete prečo sa zo mňa za posledný rok stal silný EUroskeptik? EU je gigant na hlinených nohách ktorý sa zrúti sám do seba pod ťarchou vlastných nezmyslených zákonov a nariadení! A e-maily sa budú zdaňovať iba tie čo odošlem alebo prijmem? Inak by to mohol byť dobrý prúser. Slovensko von z EU!! no ale keď to rátam že za mesiac mám transfer cca 500 e-mailov tak 500x 0,00001 EUR = 0,19 Sk, to nie je veľa :lol:
weirdo Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 no myslim, ze toto este nie je zakon, pod ktorym by sa mala EU zrutit, ale kazdopadne je to svinstvo. a este som zvedavy, ako ma donutia to platit. myslim, ze dosiahnut nejaku kontrolu v tomto smere je technicky nemozne. skor sa budu platit pausaly za vyuzivanie internetu.
Ajk Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 Ak to vazne zdania, tak zacnem zavidiet krajinam co sa snazia dostat do EU... alebo to bude zaciatok konca EU.. toto si nemozu dovolit... ale ICQ to isti :lol:
Sniper Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 no myslim, ze toto este nie je zakon, pod ktorym by sa mala EU zrutit, ale kazdopadne je to svinstvo.Ja nehovorím iba o tomto zákone ale o zákonoch všeobecne. Všade vládne byrokracia ktorá prerastá cez hlavu. Inak čo sa týka tých e-mailov, viete si predstaviť, ako bude ľudí srať spam keď sa bude platiť aj za príchodzie e-maile? :lol:
Daekin Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 jak to ale chcu odkontrolovat??? sak ja mam na spamy vyhradeny email s menom "Eutanaz" a nikoho nenapadne, zes som to ja!!! z domu to cez pop3 nekukam, ani browserom dokonca nie. sak naco?! a takychto mailov mam kopu...
Ignatius Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 Už si sa prezradil, už vedia, že si to ty :) No ja neviem, ale ak by to bolo na príchodzie aj odchodzie, to vlastne dostanú dva krát /ja im zaplatím za odoslanie a trebárs Axel za prijatie.../, takže vyplatilo by sa im to /sranda by nastala, keď by človek odoslal e-mail a ono sa mu to vrátilo ako nedoručiteľné - sám by to cvakal dva krát :lol: / Pôvodnú správu tu však máme z mája, to by chcelo nejaké novinky, že či sa tým návrhom zaoberali /a k čomu prišli/ alebo to zatiaľ odložili bokom...
Sniper Zverejnené 29. August, 2006 Zverejnené 29. August, 2006 /ja im zaplatím za odoslanie a trebárs Axel za prijatie.../no už len to by mi chýbalo. To si radšej celé Smolenice dám do filtra :lol: :)
starsi Zverejnené 7. Apríl, 2007 Zverejnené 7. Apríl, 2007 To je strašne jednoduché toto spoplatniť. Budú to platiť firmy ktoré poskytujú internet a tie si to zinkasujú.
Cactales Zverejnené 12. August, 2007 Zverejnené 12. August, 2007 O rok môžeme byť pripravení na nové dane: Ministerstvo financií SR plánuje od 1. júla 2008 zaviesť spotrebnú daň z elektrickej energie, uhlia a zemného plynu, vyžaduje to totiž legislatíva Európskej únie Vždy to človeka "poteší", keď môže štátu prispieť novou daňou. Ktorá bude ďalšia?
game Zverejnené 12. August, 2007 Zverejnené 12. August, 2007 z nesprávne zakrivených uhoriek :lol: keď " európskej legislatíve" dôjdu nápady, stačí sa inšpirovať starými nápadmi panovníkov pri prázdnej štátnej kase, precapkať do modernej formy a voila ... zdaniť možno úplne všetko ... poteší ... a hlavne keď občan vidí, že tie jeho dane sa dostávajú do tých správnych vreciek ... hmm ... no potrebuje k spokojnosti viac ?
Nokia Zverejnené 12. August, 2007 Zverejnené 12. August, 2007 To je strašne jednoduché toto spoplatniť. Budú to platiť firmy ktoré poskytujú internet a tie si to zinkasujú. sice trosku neskoro, ale aj tak zareagujem :lol: starsi toto nieje pravda, emailovy server si moze spravit hocikto hocikde a nieje ako to odsledovat :)
Pette Zverejnené 13. August, 2007 Zverejnené 13. August, 2007 neviem ako by to chceli v pripade emailov sledovat....
game Zverejnené 15. August, 2007 Zverejnené 15. August, 2007 a ako budú kontrolovať prenajímanie bytov, keď sa podľa novely zákona platnej od septembra každý prenajímateľ musí registrovať na daňovom úrade ... a následne by mal platiť aj dane ... hm občas mám pocit, že taký poctivý blb, čo za to platí aj dane, som v celej republike len ja ... nj :lol:
Cactales Zverejnené 15. August, 2007 Zverejnené 15. August, 2007 a ako budú kontrolovať prenajímanie bytov, keď sa podľa novely zákona platnej od septembra každý prenajímateľ musí registrovať na daňovom úrade ... a následne by mal platiť aj dane ... Dane z prenájmu sa majú platiť aj doteraz, pokiaľ daňovník nespĺňa podmienky oslobodenia. Rozdiel bude iba v tom, že doteraz stačilo tento príjem uviesť v ročnom daňovom priznaní, čo malo spravidla slabý efekt pre výber dane. Práve táto novinka by mala byť kontrolou, či to tak bude...pochybujem.
game Zverejnené 15. August, 2007 Zverejnené 15. August, 2007 a koľko majiteľov po tejto "hrozbe" skutočne dane platiť začne ? a koľko ich platilo doteraz ? hmpochybujem aj ja ... doteraz neprinútili ľudí platiť dane, ako ich prinútia registrovať sa ? ako zistia, kto každý prenajíma byt ? hm hm
Cactales Zverejnené 15. August, 2007 Zverejnené 15. August, 2007 Zisťovať to môžu tak, že si cez kataster nehnuteľností vytipujú určité osoby a urobia v ich nehnuteľnostiach raziu. Alebo ešte skôr na základe udania. Ale ak napríklad po podaní daňového priznania zistia, že niekto prenajíma byt, obe strany sa môžu dohodnúť a tvrdiť, že byt je v prenájme napríklad len posledný týždeň hoci v skutočnosti je to napríklad už celý predchádzajúci rok. A ťažko mu to dokážu, že nie. Po novom keď už to takto zistia tak príde zrejme pokuta za to, že sa pred tým týždňom prenajímateľ nezaregistroval na daňovom úrade. Ale samozrejme tí, čo sa vyhýbali tejto dani doteraz nájdu si na to cesty aj potom.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz