Skočiť na obsah

Rozhodcovia

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Nemci sú v semifinále, takže Merk si už asi nezapíska...

• Odpovedí 91
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• tomassi

42

• Vic

7

• tomba

6

• chorche

6

Zverejnené

Súboj o titul medzi Talianskom a Francúzskom bude na Olympijskom štadióne v Berlíne pískať 42-ročný učiteľ telesnej výchovy Argentínčan Horacio Elizondo, ktorý viedol aj otváracie stretnutie šampionátu Nemecko - Kostarika 9. júna v Mníchove.

Slovenskému rozhodcovi Ľubošovi Micheľovi napokon FIFA nezverila ani vedenie sobotňajšieho súboja o 3. miesto. Zápas o bronz medzi Nemeckom a Portugalskom bude rozhodovať 43-ročný Japonec Toru Kamikawa, asistovať mu budú jeho krajan Jošikazu Hirošima a Kim Dae-young z Kórejskej republiky

toho Argentínčana by som ešte vedel pochopiť ale Japonec?? :lol:

The grabbing hands

grab all they can

all for themselves

after all

it´s a competitive world

everything counts in large amounts

Zverejnené

Povazujem to za pomerne logicke, ze FIFA postavila Juhoamericana, aby aspon takto Juhoamericania boli pritomni, ked sa jedna o cisto europske finale, to iste plati o tretom mieste, je to velmi mudre rozhodnutie, ktore cti veduce gremia asociacie FIFA.

Zverejnené

Este dodavam, tym ze vo vybere Francuzska je viac hracov africkeho kontinentu, je Australia jedina, ktora nie je nejako zastupena. Povazujem toto za mudre a noblesne riesenie.

Zverejnené

Tak ty si myslíš, že lepšie bude pískať ten čo tých hráčov nepozná

je jedno či bude zápas rozhodcom domrvený alebo nie

hlavné je, že má každí zastúpenie

samozrejme okrem Austrálie, ktorej repre nemá pevné miesto ani MS(musí oň bojovať s 5. z JuhoAmerickej zóny) a preto prestupuje k Ázijčanom

Micheľ má už odpískaných veľmi veľa zápasov a dosť hráčov pozná z účinkovania v LM

beriem, že Horacio Elizondo pískal dosť dobre no to tretie miesto ? ? ? :lol:

FIFA ničí futbal

Zverejnené

Elizondo je velmi kvalitny rozhodca. Dokazom je, ze sa dostal do uzsieho vyberu.

Na to, aby si piskal, musis poznat pravidla a sledovat hru, kto hra, je nepodstatne, az na to, ze by, ak je mozne, to nemal byt nejaky team a priori, ktoremu by si nadrziaval... Talian Talianom, atd. Tomu sa nikdy neda vyhnut. Kazdy rozhodca je iba clovek a aj finale moze byt fiaskom. Preto FIFA povolava iba tych najlepsich z najlepsich.

Zverejnené

A ten rebríček rozhodcov je potom na čo ???

s tým čo si napísal súhlasím,

no zabudol si na skúsenosti z ťažších zápasov,

ktorých má naše rozhodcovské trio nepochybne viac a nadôvažok sú zohratí a nielen poskladaní ako rozhodcovia z JAP a KOR

Zverejnené

Nezabudol, s Lubosom sa pocitalo, sam by som si to bol zelal. Po stvrtfinale a polofinale sa cakalo, ake muzstva postupia. Toto bola pre Lubosa ta najhorsia konstelacia. keby boli hrali napr. D - Brasil, som presvedceny, te by to bol byval dostal Lubos, alebo D - ARG, atd., atd.

Zverejnené

Viem, ale je nemysliteľné, aby tu rozhodoval istý druh pozitívnej diskriminácie

Zverejnené

Neviem stale o aku diskriminaciu ide.

U FIFA vo finale je najdolezitejsia narodnost a prislusnost k nejakemu kontinentu, ako som to vysvetlil v minulom prispevku. I Sepp Blatter sa k tomu v tomto zmysle vyjadril pri navsteve rozhodcov vo Frankfurte. V podstate ide o stary zauzivany system. Myslim, ze Michelov pech je prave skutocnost, ze sa hra europske finale.

Zverejnené

šak práve to, že keď niekto nieje EUrópan, má výhodu

čo to má znamenať ? ? ?

kvôli tomu, že ja som beloch, nemusím dostať pracovné miesto aj keď som jasne lepší ako príslušník inej farby pleti ??? :lol:

potom to je pekný Fak d' system

Zverejnené

V zmysle FIFA to znamena, ze Europa je domovom tak Nemcov, ako Portuglacov, ako Francuzov, ako Talianov, ako Slovakov. Usiluje sa menovat niekoho "nestranneho" mimo ich domova, mimo Europy.

Opakujem, i mne je velmi luto, ze pan poslanec Michel nepiska! Bola by to prenho i pre Slovensko velka pocta. Chapem Ta velmi dobre, ale FIFA rozmysla inac.

Zverejnené

Nechcem polemizovať o tom, čo sa stalo na ihrisku, pretože s hráčmi som o tom ešte nehovoril. Som si však istý, že ani hlavný rozhodca ani jeho asistent nič nevideli a rozhodli sa až na základe videa," uviedol Raymond Domenech

kormidelník Talianska Marcello Lippi: "Štvrtý a piaty rozhodca sa na inkriminovaný moment pozreli na televíznom monitore."

Hovorca FIFA Andreas Herren však v pondelok takúto možnosť vylúčil: "Štvrtý rozhodca videl incident na vlastné oči, okamžite informoval asistenta, ktorý to potom pomocou informačného systému oznámil hlavnému."

Francúzska televízna stanica LCI bez udania zdroja uviedla, že Materazzi Zidana označil vo vzájomnej výmene názorov za teroristu. Čo však bolo pravou príčinou konania francúzskeho kapitána, zatiaľ nikto nevie, pretože obaja aktéri stále mlčia.

• Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

zápas

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 2:3 (0:1)

Góly: 62. a 75. Derlei - 40. a 68. Vagner Love, 48. Olič,

rozhodovali: Micheľ - Ružbarský, Mókoš (všetci SR)

ruská tlač Ľubošov výkon označila priam za ideálny

udelil 6 žltých kariet (4 Dinamu, 2 CSKA),

poloviza v úvodných 20 minútach

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Jednoznačne najlepší rozhodca je Pierluigi Colina škoda, že uz nebude pískať na svetovej scéne, ale ešte tu máme Micheľa.

Zverejnené

Pier nepíska už vôbec, pretože bol sponzorovaný istou automobilkou, ktorú na dresoch nosilo aj AC Milan

Zverejnené

To som nevedel ved este mohol pískať taliansku ligu. Ale tak kto by neodolal novemu auticku znacky OPEL

Zverejnené

Oni mu dali možno, že by mohol pískať keby s OPEL-om vypovedal zmluvu, ale nestalo sa tak

istú dobu boli špekulácie o jeho účinkovaní v Barclay's PREMIERSHIP, tam je totiž horná veková hranica rozhodcov vššia ako v iných krajinách, no potom to utíchlo

• Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

na profutbal.sk je článok o profesionalizácii našich rozhodcov

Rozhodca - profesionál v našej krajine neexistuje a preto je každý z nich zamestnaný, prípadne živnostník. Určite im ale ich bočný príjem z ich "koníčka" taktiež výrazne posilní ich peňaženku.

Pozrite sa ako vyzerajú odmeny pre rozhodcov na Slovensku.

Corgoň liga, hlavný rozhodca -13 800

Corgoň liga, asistent rozhodcu - 8 400

I. liga, hlavný rozhodca - 8 400

I. liga, asistent rozhodcu - 5 100

II. liga, hlavný rozhodca - 3 500

II. liga, asistent rozhodcu - 2 000

III. liga, hlavný rozhodca - 1 654

IV. liga, hlavný rozhodca - 1 111

V. liga, hlavný rozhodca - 852

I. trieda, hlavný rozhodca - 550

ja tento názor o profesionálnych rozhodcoch schvaľujem už dávno

- ak by sa venovali iba jednému zamestnaniu- rozhodcovstvu ich výkon by bol určite hodnotnejší

Zverejnené

A ja este dodam info o odmenach pre hokejovych rozhodcov,nech sa necitia ako od macochy,ked sa tu stale omielaju len futbalovi...

Extraliga hlavný .................. 4 000

Extraliga finále hlavný ........ 8 000

Extraliga čiarový ................. 2 000

Extraliga finále čiarový ....... 2 750

I. liga hlavný ........................ 2 000

I. liga finále hlavný .............. 2 500

I. liga čiarový ....................... 1 000

I. liga finále čiarový ............. 1 250

Pozn. K sume sa pripočíta cestovné a stravné

A to si na hokejovych stadionoch vypocuju castokrat vacsie pikosky ako futbalovi :lol:

Na druhej strane maju prilezitost si zapiskat za tyzden viac ako futbalovi,takze to s tymi odmenami vyjde tak priblizne rovnako...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov