weirdo Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 v sucasnosti je moznost zrusenia vizovej politiky zo strany USA za cenu toho, ze posleme do Iraku dvojnasobne mnozstvo vojakov, ako ich tam teraz mame (150 -> 300). na jednej strane to vidim z americkej strany ako ciastocny podraz, na strane druhej je to fantasticka moznost, akou prist k bezvizovemu styku do USA bez plnenia ostatnych podmienok (napriklad zredukovania poctu zamietnutych viz z 10% na 3%). premyslal som o tom a dospel som k nazoru, ze vojaci chodia na taketo misie hlavne si zarobit, a v konecnom dosledku by sa 300 vojakov chtivych ist do Iraku jednoznacne naslo. myslim, ze tuto sancu by Slovensko malo urcite vyuzit. aky mate na to nazor vy? boli by ste za zrusenie viz takymto sposobom? ak nie, co by ste navrhli?
RoSo Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 Samozrejme, že by mi to nevadilo, ak by šlo o ženistov. Ak by sme však mali vyslať bojovú jednotku, bol by som rozhodne proti.
game Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 takže takto : som za zrušenie víz, pretože svet sa zmenšuje, mladí ľudia chodia po svete, do USA po desaťtisícoch prichádzajú utečenci po všetkých možných trasách, vrátane skutočne rizikových krajín... Slovensko pokiaľ viem, nie je riziková krajina, nechceme im vyhodiť do povetria ani Biely dom, ani Kapitol... keď tam Slováci prídu, tak akurát makajú ako fretky, aby si zarobili, aby si zaslúžili to ťažko nadobudnuté vízum... že na tunajšej ambasáde je doslova ponižujúcou tortúrou prísť k americkému vízu, vie snáď každý ... a znovu nás niekto pokladá za svoju kolóniu, ktorej môže diktovať svoje podmienky ? teraz žiada vojakov navyše... dokedy ? nie je to podozrivé, zrušenie vízovej povinnosti za 150 vojakov ? dokedy si to budú USA pamätať ? a aká zámienka bude stačiť, aby to nebola pravda ? takáto závislosť opačným smerom tu už bola... a neosvedčila sa... buď nás budú USA považovať za kultúrny svojprávny štát v strede Európy / o ktorej väčšina bežných Američanov ani nevie, kde sa nachádza / alebo sa nedajme ponižovať ...
weirdo Zverejnené 20. Máj, 2006 Autor Zverejnené 20. Máj, 2006 game kym nas USA za taku krajinu uzna, budeme musiet splnit niekolko podmienok - su presne kriteria na to, za co USA zrusia vizovu politiku. jednym z tychto krokov je klesnutie poctu zamietnutych viz na 3%. v sucasnosti sa pocet pohybuje okolo 10%, a dalej neklesa. pocul som dost o tom, ze samotne povolenie alebo nepovolenie viz dost zalezi od pohovoru - je to ako skuska (ak sa skusajuci dobre vyspal, prejdes lahsie, ako ked je nasrany). takto moze byt pocet zamietnutych viz stale umelo udrziavany, a ostane to v sucasnom stave aj nadalej a my sa nebudeme mat na co vyhovorit, pretoze zamietnutie viz sa bude stale hadzat na nase hlavy. ja osobne sa rad zrieknem trosku hrdosti za moznost slobodne cestovat do USA. vzdy som tam chcel ist - ale nemam pozyvaci list od nikoho v USA a nedokazem zdokladovat majetok vo vyske 50.000$, aby som bol uznany za solventneho, ani nestudujem, aby som dostal J-1 viza a mohol sa zucastnit Work&Travel. vela ludom by sa usetrili problemy s business vizami ... a tak mozem pokracovat. za tych 150 vojakov naviac, co budu pomahat miestnemu obyvatelstvu a nebudu bojovat, to podla mna stoji.
game Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 game kym nas USA za taku krajinu uzna, budeme musiet splnit niekolko podmienok - su presne kriteria na to, za co USA zrusia vizovu politiku. jednym z tychto krokov je klesnutie poctu zamietnutych viz na 3%. v sucasnosti sa pocet pohybuje okolo 10%, a dalej neklesa. ludom by sa usetrili problemy s business vizami ... a tak mozem pokracovat. za tych 150 vojakov naviac, co budu pomahat miestnemu obyvatelstvu a nebudu bojovat, to podla mna stoji. weirdo čo myslíš, prečo počet zamietnutých víz neklesá ? len preto, lebo ten dotyčný úradník sa práve nedobre vyspal ? sú to jednoducho zamestnanci, ktorí plnia svoje "povinnosti" ... a nemýľme sa, že to tak nie ... tie kritériá poklesu počtu zamietnutých víz sa nemusia zmeniť nikdy .... jednoducho vždy budú okolo 10 % ... a tým to končí ... veľmi hrubo povedané, kde nás nechcú, tam si zámienku na nevpustenie nájdu ... áno... ja prajem každému, aby sa dostal, kam len chce ... ale skutočne to spraví 150 vojakov ?
weirdo Zverejnené 20. Máj, 2006 Autor Zverejnené 20. Máj, 2006 pocul som, ze hoci kope ludi zamietnu viza kvoli zle vyplnenym dokumentom, viacerym ich zamietli z nepochopitelnych dovodov. preto by som sa v tomto pripade aj slamky chytil. podla vsetkeho to tych 150 vojakov spravi - tak to vyuzime.
Sniper Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 Takže predpokladám, že napr. aj takým Kubáncom by zrušili víza keby Kuba poslala vojakov do Iraku?Iste ide o dosť blbý príklad s tou Kubou, ale v princípe je to to isté.Rušiť víza na základe toho kto kam pošle koľko vojakov sa mi zdá pochabé.
game Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 pochabé je to, keď po skúsenostiach s politikou, ktorú predvádzajú svetu americkí republikáni, tomu niekto uverí ...
weirdo Zverejnené 20. Máj, 2006 Autor Zverejnené 20. Máj, 2006 plati to len pre nove clenske krajiny EU
nutrinka Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 pozerám, že tie ich podmienky zatiaľ spĺňa len Poľsko.asi si pre istotu konečne pôjdem vybaviť dvojité občianstvo /hlavne, že mi pred pár rokmi všetci tvrdili, že mi bude na dve veci...no uvidíme/
weirdo Zverejnené 20. Máj, 2006 Autor Zverejnené 20. Máj, 2006 a to sa ti da este teraz? napriklad ked je niekto pol na pol cech-slovak, tak teraz je uz pomerne tazke si dvojite obcianstvo vybavit. btw. mam taky pocit, ze na to, aby si aj ty bola zahrnuta do bezvizoveho styku, by si musela mat polsky pas. ak sa mylim, opravte ma.
nutrinka Zverejnené 20. Máj, 2006 Zverejnené 20. Máj, 2006 malo by sa dať, aspoň prednedávnom s tým nebol problém, niekde mám ešte schované papiere na vybavenie a neboli tam nejaké veľké prekážky ale zatiaľ len uvažujem, podrobnosti sa doladia, chyby doriešia...neskôr
RoSo Zverejnené 21. Jún, 2006 Zverejnené 21. Jún, 2006 Európska komisia upozorňuje USA, že musí zmeniť vízovú politiku voči novým členským štátom. Ak sa nezmení, navrhne členským štátom zaviesť víza pre amerických diplomatov a vojakov, popr. ďalšie kroky. "EU uplatňuje jednotný vízový systém a Spojené štáty by to konečne mali zobrať na vedomie" povedal veľvyslanec v USA Rastislav Káčer. Celkom dobrý návrh a prejav solidarity v EU. Čo myslíte?
RoSo Zverejnené 21. Jún, 2006 Zverejnené 21. Jún, 2006 Som však trochu skeptický. Neviem, či je k takémuto kroku ochotná pristúpiť aj Veľká Británia. Či vôbec budú schopné staré členské štáty EU postupovať jednotne.
Ignatius Zverejnené 21. Jún, 2006 Zverejnené 21. Jún, 2006 No hej, píše sa, že EU to navrhne a určite sa nájdu krajiny, ktorým to bude jedno a budú na to kašlať... Ale nápad je to dobrý, bolo by len dobré ukázať, že členské krajiny pri sebe držia a že držia aj pri tých nových...
weirdo Zverejnené 21. Jún, 2006 Autor Zverejnené 21. Jún, 2006 rit palovu to pomoze, vojakom a diplomatom viza, pospolitemu ludu nie. tych par viz USA neublizi. ked uz, tak to zaviest natvrdo pre vsetkych.
RoSo Zverejnené 21. Jún, 2006 Zverejnené 21. Jún, 2006 Nemyslím si, žeby sa Francúzi či Nemci odvážili zaviesť víza pre bežných amíkov. Museli by očakávať recipročné opatrenia. Tak ďaleko asi ich solidarita nesiaha. :lol:
game Zverejnené 24. Jún, 2006 Zverejnené 24. Jún, 2006 nie celkom rozumiem tzv. vízovej politike USA... pred pár dňami sa kdesi spomínalo, dokonca bolo porovnávané so situáciou Indiánov, ako starousadlíci, potomkovia starých rodín v USA sa sťahujú trebárs z Kalifornie a južných štátov ďalej do vnútrozemia ... pretože prichádzajú už celé roky desaťtisíce a státisíce emigrantov / či imigrantov :-)) / zo Strednej a Južnej Ameriky, ktorí úplne odmietajú angličtinu, prinášajú svoj spôsob života, a nie sú ochotní prispôsobiť sa, vraj znižujú úroveň vzdelávania, lebo sa im musia školy prispôsobovať ... /nakoľko boli aj predtým americké deti vzdelané, je otázne ... /... týmto všetkým chcem povedať jedno : Európska únia čakala na stredajšom summite EÚ-USA vo Viedni väčší pokrok v otázke bezvízového styku pre občanov všetkých členských krajín únie pri ceste do USA... z Európy - aj strednej a východnej - prichádzajú do štátov zvyčajne vzdelaní ľudia, ktorí tam chcú prevažne skutočne pracovať ... a nie očakávať pečené holuby ... prečo sa tomu teda tak veľmi bránia ? prečo z nových krajín EÚ je práve Slovinsko výnimkou ? aj Grécko potrebuje víza ... celý tento vízový ceremoniál je dostatočne frustrujúci, hoci sa už trochu uvoľnil, a nie je celá procedúra taká ponižujúca ako pred pár rokmi ... takže summit skončil tak, že USA sa na summite nezaviazali k žiadnemu konkrétnemu termínu zrušenia víz. nie je to na smiech, keď sú zrazu "ochotní" zrušiť pre malinkú krajinu víza, keď pošlú niekam stovku svojich vojakov ? :lol:
Tomáš Zverejnené 25. November, 2007 Zverejnené 25. November, 2007 Jasné! Presne ako wierdo napísal. Úplne sním súhlasím. Veď aj môj bratranec chcel tak veľmi ísť do iraku či kam teroristov naháňať. Takže tí vojaci tam niesu nasilu. Pôjdu s radosťou a my by sme boli ako slovinsko že by sme nemali víza. Len potom aby nám to nepokazili rómovia ako v minulosti keď sa hlava nehlava hrnuli do zahraničia.
weirdo Zverejnené 25. November, 2007 Autor Zverejnené 25. November, 2007 uz chvilku platia pre americky VWP ine pravidla, takze tema je vpodstate mrtva ..
weirdo Zverejnené 25. November, 2007 Autor Zverejnené 25. November, 2007 LOL prave som sa na wikipedii docital, ze Slovensko je jednou z krajin, ktore sa kvalifikovali pre VWP (cize vraj mame menej ako 10% odmietnutych viz). Pripada mi to divne, lebo na nasich portaloch sa furt hovorilo o dosiahnuti hranice v rokoch 2008 az 2009 pri dodrzani sucasneho trendu. BTWprave citam podmienky, pri ktorych clovek skratka NEMOZE dostat viza do USA. jednou z nich je aj "Any immigrant who is or has been a member of or affiliated with the Communist or any other totalitarian party (or subdivision or affiliate thereof), domestic or foreign, is inadmissible.". keby toto platilo naozaj, tak 10% nemame najmensiu sancu dosiahnut ... a stary ujo Gasparovic ci nas vazeny pan premier Robertko by na americku podu v zivote nevkrocili.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz