choze Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 tak ja si teda myslim ze ten druhy zivot musi byt ovela krajsi ako tento co tu zijeme.urcite je tam dobre este nikto sa od tial nevratil.ale mne sa paci aj tu a preto tu zostanem co najdlhsie.
happysoul Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Asi si opravdu nerozumíme.Já se striktně vyhýbám různým sloganum vybraným z bible.To že jsem použil termín -láska k bližnímu- pouze vyjadřila jeden slovní obrat, vůbec jsem přitom nemyslel na nějaké náboženství.Mohl jsem klidně použit - člověk člověku anebo láska k druhemu atd. Tak za to se omlouvám.Prostě to vyšlo z hlavy. Ten poslední odkaz beru.Opravdu nemusíš umírat aby jsi měnila názor.Podstata je v tom aby člověk pochopil ještě za tohoto života o čem to všechno vlastně je. Akurát jsem nadhodil že čím je člověk starší tím více přemýšlí a někdy dokonce i mění názory. :lol: tak ja si teda myslim ze ten druhy zivot musi byt ovela krajsi ako tento co tu zijeme. urcite je tam dobre este nikto sa od tial nevratil. ale mne sa paci aj tu a preto tu zostanem co najdlhsie. :) Jsem tomu rád že máš svůj názor a držím Ti palce
game Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 Asi si opravdu nerozumíme.Já se striktně vyhýbám různým sloganum vybraným z bible.To že jsem použil termín -láska k bližnímu- pouze vyjadřila jeden slovní obrat, vůbec jsem přitom nemyslel na nějaké náboženství.Mohl jsem klidně použit - člověk člověku anebo láska k druhemu atd. Tak za to se omlouvám.Prostě to vyšlo z hlavy. hm či použijeme odkaz z biblie a nazveme to láska k blížnemu, alebo použijem iné slová láska k človeku, láska k druhému, je predsa jedno ... nejde mi o náboženstvo, ani o bibliu, išlo o príklad toho, že podobné slová o láske sa používajú bežne, sú v náboženských knihách, hovorí sa o nich v sektách, v kostoloch, vo filozofických traktátoch - to je jedno ... podstatné je to, že sú a zostanú to prázdne slová - na papieri, na skle, ostanú trčať vo vzduchu - keď sa nežijú ... to "nežijú" zasa nechápem v zmysle náboženstva ... použijem namiesto toho iný výraz: keď sa nepraktizujú, keď je človek xenofóbny, egocentrický, sebecký, ... keď nevyžaruje - to niečo ... stále si myslím, že hovorím to isté ako ty ...
happysoul Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 stále si myslím, že hovorím to isté ako ty ... Akurát že Ty máš více výrazu na jedno slovíčko.Jsi prostě žena
game Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 fuha ... ale moje znovuzrodenie to nejako neovplyvní, že nie ? :lol: rozhodne ma to robilo nešťastnou, že sme si nerozumeli :)
chorche Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 game: V Biblii sa niekde spomina zaradenie medzi stlpy vo vecnosti a ze dusa cloveka sa uz od tych ostatnych stlpov neoddeli, je tam naznacena reinkarnacia, aspon tak to niektori interpretuju, holt, podrobnu Bibliu ma dnes asi ozaj len malokto....
game Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 ja to niekde spomínam, že som o tom čítala ... celú bibliu som sa neprinútila prečítať ešte nikdy ... práve preto hovorím, že z biblie sú takmer úplne vymazané zmienky o znovuzrodení ... napriek tomu kresťania aspoň uvažujú nad nejakou formou znovuzrodenia, aj keď v kresťanských spisoch dnes už o tom nie je takmer ani zmienka preto je táto téma ... ako sme na tom my
chorche Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Bibliu mam a mam ju precitanu celu, lenze tam nie je ani zmienka, ani naznak smerujuci k reinkarnacii....
game Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 tak nie je ... alebo už nie je napriek tomu množstvo kresťanov verí v reinkarnáciu ... myšlienka na posledný súd a sedenie na obláčikoch či smaženie sa v pekle zrejme nie je dostatočne uspokojivá ani pre veriacich kresťanov ... nedivím sa tomu ... kresťanmi sú mnohí len na papieri, pretože ich ako nemluvňatá pokrstili a mnohých viera je viac než vlažná ... a myšlienka na to, že človek je tu raz, chvíľu, ani nestihne porobiť, čo porobiť potreboval, môže byť dosť frustrujúca ...
RoSo Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Odkial mas informaciu, ze ta zmienka tam "uz nie je"? Dokazal by som toto tvrdenie postavit na druhu stranu barikady s "kreacionizmom". V biblii je pojem znovuzrodenia, ten vsak v ziadnom pripade neznamena reinkarnaciu.
game Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 RoSo, teraz neviem, komu to hovoríš - ja to neberiem odnikiaľ, tvrdí to chorche ... len som ho parafrázovala ... :lol:
RoSo Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 tak nie je ... alebo už nie je na toto som reagoval, tvrdenie, ze nejaka informacia v biblii uz nie je, by bolo treba aj dolozit. Inac, v com by sa lisila hodnota tohto vyjadrenia od hodnoty tvrdeni hlasatelov kreacionizmu? :lol: Isty cas som mal na PF v podpise nieco v tomto zmysle : Od tej doby, co ludia prestali verit v Boha, su ochotni uverit comukolvek. Mal by to byt citat Chestertona. Pekna myslienka, vsak? Odmietame Boha, kreacionizmus, sme zhrozeni, comu vsetkemu veria fanaticky veriaci a pritom studujeme horoskopy, astrologiu, numerologiu, zapodievame sa poltergeistami, reinkarnaciou. A samozrejme konspiraciou Biblie a Cirkvi. Nie je to divne?
game Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Nie je to divne? nie je. je to len hlboko ľudské rovnaké, ako pohnútka odtrhnúť "jablko" zo stromu poznania boh nadelil človeku rozum zrejme preto aby myslel - tak ho používa ... a vzápätí to nesmie človek nie je neomylný, hľadá, nachádza, zíde z cesty tisíckrát, skúša svoje možnosti, uvažuje a premýšľa tým mozgom, s ktorým ho stvoril boh ... veriť v reinkarnáciu nie je až také zlé ... človeku dáva sčasti nádej napraviť to, čo v tomto živote pokazil ...
happysoul Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 veriť v reinkarnáciu nie je až také zlé ... človeku dáva sčasti nádej napraviť to, čo v tomto živote pokazil . :) To je Tvůj názor anebo pouze fráze. "veriť v reinkarnáciu nie je až také zlé" .. zavání to pochybností a posuzováním . :lol:
game Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 "veriť v reinkarnáciu nie je až také zlé" .. zavání to pochybností a posuzováním . nie, nezávaňa to ničím podobným :lol: a nie je to ani fráza je to len vhľadom na neskorú nočnú dobu, keď bola napísaná, jednoduchá odpoveď ... o jednej z možností, o tom, prečo okolo 50 percent kresťanov verí v nejakú formu reinakrnácie ... pre toto - alebo aj preto, čo som napísala tam vyššie ...
happysoul Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Já to řeknu ještě stručněji a za sebe! Ano- Já věřím v reinkarnací a jsem tomu velice rád- :) :lol: :)
Lampiono Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Zaujimave pojednanie na tuto temu najdete tu- http://www.######/knihy/reinkarnace.htm
RoSo Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Anjeli svetla znova utocia, sledujte obeznu drahu, mozno uvidite UFO :lol: to na margo predchadzajuceho prispevku prečo okolo 50 percent kresťanov verí v nejakú formu reinakrnácie ... pretoze su to takzvani krestania Kresťanské cirkvi všetkých vyznaní sú presvedčené, že človek prežije na zemi jeden ľudský život od narodenia (resp. počatia) do smrti a že ho čaká večný život v Božej blízkosti alebo večné zavrhnutie. Táto druhá možnosť pre niektorých z nás znamená definitívne zničenie, pre ostatných je to existencia vo vzdialenosti od Boha. Katolíci, pravoslávni a protestanti sa líšia v tom, ako vidia medzistav medzi smrťou človeka a jeho vzkriesením na konci dejín (očistec, mytarstva ap.).zdroj Ziadna krestanska cirkev neuci o prevtelovani
Sniper Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Život je len jeden. Raz keď skončí tak ďalší už nebude. Každý túto možnosť dostane len raz.
Cactales Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Nemusí. Ale treba žiť tak, akoby to pravda bola. A nespoliehať sa na "ďalší level".
Sniper Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Nebodaj si žil už aj iný život? Môžeš to nejako podložiť?
cizy Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 a ty mozes podlozit ze reinkarnacia je vymysel a neexistuje? cim? na tomto svete je vsetko obmedzene tym, ze ludia chcu mat vsetko laboratorne overene, dospiet viackrat k tomu istemu vysledku, len niektore veci sa takto overovat nedaju, to ale neznamena ze neexistuju alebo nemozu byt pravdive
Recommended Posts