Linkman Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Neviem či ste čítali básne od Krchlovského ale sú super , mám od neho knihu a jeho básne sú morbídne krásne :lol: :)
dead Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 Linkman Krchovskeho :lol: samozrejme ze cital a citam, aku mas zbierku? Ja tu viacmenej kompletnu "Básně" PŘISTAVIL JSEM SI ZRCADLOOd té doby se nenávidímVčera mě ale napadloŽe se v něm stejně neuvidím...Rozplynul jsem se děsemNad tím, že vúbec nejsemVúbec si nezávidím... NARÁŽEJE DO LIDÍJdu lidoprázdnou ulicíA nikdo mě v ní nevidí- mám zateměnou palici Nezářím a nemám světloJen mé oči trochu žhnouŇáké zvíře si mne spletloS vymlácenou lucernou Vydávám dnes jenom skřekyMluvit už mne urážíJdu se na most napít z řekyŽízeň mám, i závaží... *** Dům ve tmě, v domě tma, dům na samotěA ve tmě já, a ve mně tma, ...sám v doměNa klíně chovám týden mrtvé kotě-zemřelo steskem, asi dva dny po mně
game Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 deadovi sa podarilo ma navnadiť na chorého Krchovského :lol: www.martinus.sk ponúka jeho básne v jednej knihe : J.H.Krchovský: Básně - " Souborné vydání tří básnických sbírek (Noci, po nichž nepřichází ráno, Leda s labutí a Dodatky ...) jednoho z nejvýraznějších tvůrců vzešlých z pražského undergroundu ". Napíchnutý k ňáké holihlídám se a zahánímvisím tu jak strašák v polizaháním se máváním vydávám dnes jenom skřekymluvit už mě urážíjdu se na most napít z řekyžízeň mám - i závaží má pravá i levá rukavlaje blbě ve větrujsem jak divná boží mukanavlečená do svetru vydávám dnes jenom skřeky... narážeje do lidíjdu liduprázdnou ulicía nikdo mě v ní nevidímám zatemněnou palici vydávám dnes jenom skřeky... nezářím a nemám světlojen mě oči trochu žhnouňáké zvíře si mě spletlos vymlácenou lucernou vydávám dnes jenom skřeky... hm :) "Dnes se zas má existence trefila do černéhodostal jsem plný zásah...no dobře, ty stará krávotrefila ses, růže je tvojeale řekni mi, co je to za uměnítrefit se (a třeba i bez náboje)když na téhle blbé střelnicijiný terč, kromě mé duše není?"
hisham Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 dead sa činil, Krchovského čítam aj ja. Knihu ešte nemám, no každou chvíľou si chcem objednať "Básně" :lol: Jeho štýl sa mi veľmi páči.
game Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 áha, dead tu vytvára Krchovského fanklub :lol: tiež si ju idem objednať :) nepáčia sa mi všetky jeho básne, ale niektoré sú fascinujúco priame ... :) ;) edit: tak je objednaná ... keď tu začnem pochybovať o svojej existencii a pozerať do zrkadiel, v ktorých ma nevidno, budete vedieť, že Básně už prišli ... ;)
dead Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 hehe, mam vas na svedomi, hned dve muchy jednou ranou :lol: Ku Krchovskemu som sa tiez dostal ako slepe kura k zrnu, kamarat tu knihu dostal od frajerky a hned potom sa rozisli (dufam ze nebola dovodom) ako nechcenu spomienku na nu ju polozil na moju policku so slovami "uz ju nechcem ani vidiet" :) Tych undergroundakov je viac, poznate napriklad Fandu Pánka? :) V starém Římě chléb a hrypro prostý lid zavedlileta Páně jak se dočtemjiž před našim letopočtemzato v našem stoletína měsíc se doletí: Hygiena jede s kopcezips se zadrh u poklopcev době plné pokrokudál se drbem v rozkrokuv socializmu byl námtaké striptýz zakázánkromě hajzlu žádné nenísociální zařízení- v deset zavřou hospody...
game Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 hehe, mam vas na svedomi, hned dve muchy jednou ranoupočkaj až tie muchy zaberú plácačku ... :lol: takže kúsok / dva kúsky ... / Krchovského : Co že jsem říkal? Nevím už asi že bude dobře zase... co jsem to hledal? Aha, nůž co jsem to chtěl... Jo, podřezat se (Nad jedním světem) PŮLNOC A NA KAMNECH ČERVENÉ VÍNO VŘE a my dva v pomalé blednoucí stínohře... začíná Nový rok... Co je mi do něho - co na něm asi tak může být nového... Nový rok začíná, síra čpí ve vzduchu (zatím jen z rachejtlí, světlic a dělbuchů) a z věže kostela trubači troubějí... jsem zase o kus dál, - o něco hlouběji (Všechno je jako dřív) hm :)
game Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 konečne mi došiel Krchovský ... to trvalo ... na oslavu sem hneď dám jednu optimistickú : ZA SMRTÍ TEČKA, DVOJTEČKA, ČI OTAZNÍK...vznik, život, zánik... Konec, nebo znova vznik? odpověď neznám, nechci ji znát, zatím ne- zemřu li, ztratím život! Ne, on ztratí mne... a ešte jedna : NEVIDNO PRO TMU NIC Nevidno pro tmu nic, sliz tlejících vrbových listůnejistým činí krok... - Zpět k výchozímu místu!...v měsíční záři náhle, krátce zaleskla se cestaz níž vyvstal stín, stín bledý hrůzou, -nikdo nad ním nestál
game Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 táto sa mi práve hodí : JSEM HRSTKA PRACHU ZE SVÝCH KOSTÍjsem chladný popel bez urnya průvan, přízrak nestvůrnýmne rozfoukává po místnosti- a kde jsi ty? Tvá ruka, kde je?!jen tichý vzdech se ozval tmoujsem popel, jenž už nezahřejetvou ruku větrem rozvátou
dead Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 zabudli sme na povinnu davku :lol: PRÁZDNOTOU UVINTŘ MNE BYL JSEM AŽ ZDRCENkdyž jsem si na hrudník pod levý prspřitiskl konzervu s hovězím srdcema obsah protlačil přes žebra skrz...co bych moh od sebe jiného čekat?-že se tam nevejde hloupých pár deka?třeba pět plechovek nacpu tam hravě-to ani neříkám co nosím v hlavě MÉ „RÝMY“... –MOHU ZVÁT SVÉ BÁSŇE SVÝMI? já jsem je nepsal, já byl napsán jimi... BLÍŽÍ SE KONEC, VÍM... PŘESTO TA VĚTA nikterak není v rozporu („můj Pane“) s mou obavou, že totiž konec světa spočívá v tom, že nikdy nenastane
game Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 povinná dávka je tu trestuhodne zanedbaná ... tak poďme na to :lol: : JAZYK MI LEZE Z ÚST A HLAVA SE MI TOČÍnemohu snést ten pohled, pohled vlastních očía stísňující, neodbytný pocit viny- já nejsem já. A nejsem ani nikdo jiný. " TĚCH NEZNÁM SLOV ... " "Těch neznám slov ..." - Já taky ne; slova nic nevyslovíjen ticho, víc či méně němé; ticho mezi slovy ... S OČIMA V SLOUP ... S očima v sloup ulehla naznak, překvapena: "-Teď ? "(pár dalších, věcných úkonů - to byla moje odpověď)"- Alespoň rozsviť! Mám strach ze tmy! Prosím, ve tmě ne! "Ach, nač ten strach, nikdo tu není. Nikdo, včetně mne ...
game Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 hm ... ešte kúsok : ČAS NENÍ ... JAKO SLEPÝ PTÁK VESMÍREM LETÍ... za jeden pouhý den už druhá noc ... Už třetí ... UNAVEN K SMRTI NUDNOU ROLÍsám sebe hrát,- že jsem... Chci spátpředstírám spánek, tvář mne bolívším, čím jsem byl, jsem nebyl rád Jak se mi zdá, nic se mi nezdáuž nemám o čem dát si zdátna nebi bledne moje hvězdavším, čím jsem nebyl, byl jsem rád PŘÍŠERNÝ HORROR!po první stráncesbalil jsem rancestrach mě hnal do hor Teď, když jsem zmizelsměju se skromněs prstama v knizes nadpisem " O mně "
dead Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Z novej zbierky "Nad jedním světem" ak si teda nepohnevam feministicke osadenstvo :lol: Darovat znamená něčeho vzdát se potěšit příjemce a tím i dárce nicméně všechno je otázkou vkusu... tak zavři oči a otevři pusu
game Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 MNĚ NEPATŘÍ TU NIC; JÁ PATŘÍM VŠEMU NAVŽDY... jednou, ne zcela, jenom z těla někam zmizím a potom - kam? A kam tak sám... To ptá se každý i já, ač vím, že beztak dlím tu v těle cizím (Chci ještě chvíli)
game Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 PO SCHODECH VZHŮRU TMOU... Po schodech vzhůru tmou sem kdosi kradmým krokem jde odmyká, vchází, vyčkává... Je tady. Ale kde?! namáhám oči šátraje kol sebe ve tmě tmoucí Je tady někdo?! Ticho... Jen své srdce slyším tlouci / Chci ještě chvíli /
game Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 ODNIKUD NIKAM JDU, NESEJDE NA SMĚRU ... asi to obrátím, než se zas naseru ... jdu domů pozpátku, po druhém chodníku není mi o moc líp, jdu nikam odnikud JAK BUDE PO SMRTI ? - TOBĚ DOST TĚŽCE ... není co závidět; netěš se, - těš se! ale ne, duše má, čeho ses lekla - očistce, mučení, plamenů pekla ? to je moc humánní, mírné a všední ... Jak bude po smrti ? Tak jako před ní ODEŠLA ... INU CO, - LHAL BYCH, ŽE BREČÍM ... odešla s úsvitem ( alespoň s něčím ) - po čtyřech odlezla k domovním dveřím ... že prý mi nevěří ( a tomu věřím ) a že prý od včera ( - lež v jednom kuse ! ) neměla vůbec nic teplého v puse / Všechno je jak dřív /
game Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 MĚ "RÝMY" ... - MOHU ZVÁT SVÉ BÁSNĚ SVÝMI ? já jsem je nepsal; já byl napsán jimi ... /Chci ještě chvíli/ BLÍŽÍ SE KONEC, VÍM... PŘESTO TA VĚTA nikterak není v rozporu ( "můj Pane" ) s mou obavou, že totiž konec světa spočívá v tom, že nikdy nenastane /Chci ještě chvíli/ KDYBYCH DAL... Kdybych dal před rumem přednost spíš kyselce nemél bych dnešní noc v trenýrkách viselce / Poslední jaro /
game Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 MÁM - NEMÁM; MÁM, NEBO NEMÁM? - jeden vlas za druhým z hlavy si trhám mám - nemám; mám, nebo nemám mám jít spát, nebo dál trhat si vlasy ? mám - nemám; mám, nebo nemám ? nemám už co bych rval půjdu spát asi ... / Bestiální něha /
game Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 UŽ JSEM SE PROBRAL... Uz jsem se probral... Venku den, na prsou spí mi kobra... jednou i jedna pouhá vteřina mi bude dobrá prosral jsem celé roky, proč se mám teď starat o dny z nichž každý další je - a také bude - trestuhodný ( Chci ješte chvíli )
game Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 ZMIZEL JSEM Z DOMU... Zmizel jsem z domu do zběsilé bouře vprostřed noci... už na ulici zmocnil se mne známý, divný pocit - kamkoliv jdu (väčšinou právě vstříc svým příštím vinám) v tu samou chvíli jdu i na opačnou stranu, - jinam... ("Nechoď v tom mokrým, svlékni se!" - s tou vizí naschvál moknu po hromosvodu v záři blesků šplhám k tvému oknu... ) - Ne, nestojí to za to: ustal déšť, už ani nehřmí jsem zase tam, odkud jsem vyšel, sám před svými dveřmi Na chodbě ješte cítím kouř... Kouř z vlastní cigarety - byl jsem tu včera, nebo dnes? A nebo před sto lety... odmykám dveře, jako pes jdu po své horké stopě tady však končí opět, - dírou v ohořelém stropě... ( Chci ještě chvíli )
dead Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 MÉ MILÉ JE DNES DVACET ČTYŘItak vytáhl jsem z kalhot úda napsal jsem si na žalud:"Vše nejlepší ti přeje Jíří!"už zvoní zvonek, otevírámse ztopořeným pohlavímdvě pionýrky na mě zírajsnad přišly pro sběr, co já vím...
dead Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 BOŽÍ HOD V CHRÁMU SV. MIKULÁŠE Chrám, to je budova poměrně stylovápokud se jednomu zachce "se milovat"jen jsem se musel vzdát estétských nárokůa spolknout averzi, kterou mám k baroku Petřín byl pod sněhem a nejsem Eskymákabych to v šestnácti pod nulou hezky zmákkostel byl naopak příjemně vyhřátý…Ježíšek v jeslích spal zahříván zvířaty Když jsi se k betlémským jesličkám sklánělastoup jsem si za tebe a s tváří andělastáh jsem ti punčochy, a kabát se suknívyhrnul přes boky, abych měl cestu k ní Kalhotky, ty vem čert, prostě mi vadilyjediným trhnutím vznikly z nich dva dílyčímž jsem si zajistil přístup k tvé sliznicikterá již čekala, vlhká i žíznící Lidé si mysleli, že vzdycháš dojetímbyla jsi dojatá, jenomže pouze tímže tě má varlata hřála až na pochvěa úd byl nadoraz (to len sám Pán Boh vie…) MARASMUS? ASKEZE?! UŽ MĚ TO NEBAVÍ!stejně tak celibát, ten mne sral po létanevím, proč Březina nezůstal Je bavýmůže snad krásnější jméno chtít poéta?
game Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 POSLEDNÍ DEN VŠECH DNÍ… KDO MŮŽEŠ, DĚKUJ! poslední hodina starého věku poslední minuty zené epochy poslední vteřiny (poslední bezpochyb) nastává Nový věk. - Bůh žehnej dětem… Nový věk nastává, co svět je světem (Všechno je jako dřív)
dead Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 nezahovaraj :lol: a... Zkus prosit cestou cizí chodce pros, aby domů s náma šli že je nám úzko na mašli jak v odbržděné maringotce že bojíš se být se mnou sama a hlídat mě až do rána v mém strašném domě, kam jde s náma nám v patách jak stín Morana ODEŠLA... INU CO, - LHAL BYCH, ŽE BREČÍM... odešla s úsvitem (alespoň s něčím) - po čtyřech odlezla k domovním dveřím... že prý mi nevěří (a tomu věřím) a že prý od včera (- lež v jednom kuse!) neměla vůbec nic teplého v puse
game Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 :lol: DRUHOU NOC TEPLOTA DRŽÍ SE PŘI NULE objímám vlastní kříž v touze se ohřát… všechno, co stane se, dávno je minulé je jenom věčné teď, věčné nic pořád …Zas piju "U splavu"… A řeka plyne všechno je jako dřív; jen trochu jiné… (Všechno je jako dřív)
Recommended Posts