starsi Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Aké emulátory win pod linuxom poznáte a vaše skúsenosti s nimi. Zrejme na to nejdú všetky programy. Pýtam sa preto, že chcem zrušiť u mňa Win XP, ale asi nie všetky win programy ktoré občas používam su aj v linuxe a tu by mi ten emulátor mohol pomôct. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 obcas som pouzival wine, bol celkom schopny momentalne mam nainstalovany vmware, kde som si rozbehal windows 2000 a nemam problemked potrebujem widle, tak ich len pustim pod vmware a vsetko funguje ako ma :) :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
starsi Posted June 1, 2006 Author Share Posted June 1, 2006 Teda ak si nainštalujem linux cez vmware si spustím všetko. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 starsi samozrejme potrebujes vykonnu masinu, ktora ti to utiahne ale pointa je ta, ze pod linuxom si nainstalujes vmware, v ktorom si spravis dalsiu virtualnu masinu, nainstalujes tam win, a bude ti pekne win behat v okne pod linuxom :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojta Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 wine jsem používal a spousta aplikací na něm běží, ale jak plyne z názvu "Wine Is Not an Emulator", tak to není emulátor. Dosemu - velice rychlý a v posledních verzích je už dost kompatibilníDosbox - těžce pomalý, ale je hodně kompatibilníBochs - běžel mi pod ním DOS i Linux, myslím i Win95, ale emulace hardwaru není moc dokonaláXen - to používáme ve školeVMWare - hodně propracované, ale komerčníMicrosoft Virtual PC - slušné, ale není tak dokonalé jako VMware, ale asi pro Linux zrovna nebude Link to comment Share on other sites More sharing options...
takamte Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Ja som používal Wine a ešte aj používam ale jedine čo cez to púšťam je RapGet alebo USdownloader na ostatne mi bohate stačia programy na Linux. Mal by si si spísať nejaký zoznam čo používaš za programy a skúsiť nájsť adekvátnu náhradu na Linux. Pokiaľ používaš comp rekreačne tak sa to dá zvládnuť rýchlo ale ak polo-profesionálne a lebo profesionálne tak už je to horšie, ťažšie hľadanie a niektoré programy proste nenájdeš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lampiono Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 Pouzivam WINE. Funguje mi v nom bez problemov graficky program PHOTOFILTRE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
starsi Posted December 30, 2008 Author Share Posted December 30, 2008 Neviem ale nejako mi to nejde siahnuť nejaká free verzia VMWare.Ja nepotrebujem celú mašinu pod dvomi systémami, stačí mi nejaký ten program aby mi šiel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 vmware ma free akurat vmware player, ale pod nim si tu virtualnu masinu nevytvoris, tu potrebujes pod vmware server...jedine moznost aj ked nie koser je stiahnut si niekde server, vytvorit si virtualnu masinu, odinstalovat server a mozes ju prevadzkovat pod free vmware player Link to comment Share on other sites More sharing options...
chlapeczjuhu Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 ja mam nainstalovany CrossOver Linux, zhruba pred mesiacom codeweavers robili akciu a pocas 24 hodin rozdavali registracne kody zadarmo. musim sa priznat ze som to este neskusal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cactales Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Starsi, a neskúšal si VirtualBox? Býva súčasťou reporzitárov a väčšina aplikácií pod ním nemá problémy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
starsi Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Ešte som ho neskúšal ale skúsim. :lol:Zatial som skúšal len wine ale nie je to podľa môjho gusta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jur Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Zdravim co sa tyka programov ja som v Linuxe zatial spokojny, toz trochu, kedze som uplne skoncil s win ma stve, ze pod Linuxom nie su moc hry na com by som rozbehal trebars CSS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts