Sniper Zverejnené 1. Máj, 2006 Zverejnené 1. Máj, 2006 V poslednej dobe som si všimol že stránky fóra (a aj domovská stránka) po večeroch chodia pomalšie ako by mali ísť, miestami nejdú načítať vôbec. Tieto "výpadky" pretrvávajú od 5 do 20 minút. Všimli ste si aj vy niečo podobné? Mám podozrenie že niečo bude so serverom, lebo aj ostatné stránky čo sú na našom serveri majú podobné problémy. Ak to bude pretrvávať spýtam sa providera kde je problém.
Darkman Zverejnené 3. Máj, 2006 Zverejnené 3. Máj, 2006 pozorujem to aj ja. Hlavne co sa rychlosti nacitavania tyka. Niekedy sa dost vlece :lol:
game Zverejnené 3. Máj, 2006 Zverejnené 3. Máj, 2006 včera providerovi Axel napísal... vzápätí prišla odpoveď, že o tom vedia a pracujú na tom ... že je tam po večeroch preťaženie a vzhľadom na povahu webov na tom serveri by každý potreboval svoj vlastný server ...
Sniper Zverejnené 9. Máj, 2006 Autor Zverejnené 9. Máj, 2006 Viď tento príspevok. Urobil som niekoľko opatrení, ktoré by mohli zrýchliť načítavanie stránok na webe: - vypol som priamy redirect zo starého fóra na toto fórum, zostal tam už len link - vypol som zobrazovanie botov medzi online členmi - znížil som čas zobrazovania členov na online liste z 30 na 15 minút - znížil som počet príspevkov na jednu stranu z 50 na 30 Zatiaľ fórum ide rýchlejšie, uvidíme či je to iba náhoda, alebo skutočne to pomohlo.
Sniper Zverejnené 9. Máj, 2006 Autor Zverejnené 9. Máj, 2006 Provider ma pred chvíľou informoval, že ukazovatele záťaže webu už sú v norme. Pravdepodobne tuším kde bol problém. Na starom fóre bolo zapnuté logovanie vyhľadávacích robotov (čo som si síce všimol nedávno, ale neuvedomil som si to) a bol tam ešte aj redirect na FSP. Redirect teda robotov posielal na FSP a to mohlo spôsobiť tú záťaž. Na starom fóre som teda úplne vypol robotov a pre istotu aj ten redirect nechám (minimálne teraz) vypnutý. Neuvedomil (resp. lepšie povedané 'nevedel som') že to presmerovanie robotov z iného webu môže spôsobiť až takúto záťaž. Pravdupovediac ma to dosť prekvapilo, lebo poznám weby kde roboti tvoria značnú časť "návštev" na fórach a fóra idú bez problémov. Takže ten redirect musel mať v tom prsty. Logovanie robotov je momentálne vypnuté aj na FSP. Človek je aspoň teraz múdrejší.
Daekin Zverejnené 14. August, 2006 Zverejnené 14. August, 2006 - vypol som zobrazovanie botov medzi online členmi - znížil som čas zobrazovania členov na online liste z 30 na 15 minút - znížil som počet príspevkov na jednu stranu z 50 na 30[/indent]hmmmm.....to ako to bolo predtym neviem, bo som tu predtym nebol. ale preco si to zase zapol? mne totiz botov ukazuje a nevyse aj cas je tam pisany 30 minut: "XX user(s) active in the past 30 minutes" (to druhe je mozno len sposobene statickym stringom....a treba ho len opravit :lol: ) a aj prispevkom mam 50 (v nastaveniach som si to nemenil) alebo ked sa to vyriesilo, tak si to dal do povodneho stavu??? :)
game Zverejnené 14. August, 2006 Zverejnené 14. August, 2006 alebo ked sa to vyriesilo, tak si to dal do povodneho stavu??? :lol: áno, "c" je správne :) nejaké problémy sa tu poriešili, prešli sme na inú službu, a dalo sa to do pôvodného stavu :)
Sniper Zverejnené 17. August, 2006 Autor Zverejnené 17. August, 2006 Boli sme na blbom serveri. S providerom som sa dohodol a hodil nás na lepší.A spravil som aj ja predtým zopár blbostí, ktoré som potom musel napraviť :lol:
Sniper Zverejnené 11. Marec, 2008 Autor Zverejnené 11. Marec, 2008 Ako vám ide Fórum za posledné tri dni? Na štatistikách za Marec 2008 vidím, že prudko stúpla návštevnosť. V tom má Yahoo bot prsty. Fórum celkovo nejde zle, aj keď väčšinou chodilo už aj lepšie, napr. ale odosielanie príspevkov mi trvá asi 3 sekundy.
valcik Zverejnené 11. Marec, 2008 Zverejnené 11. Marec, 2008 ja mám pomalšie pripojenie (256/64kbps) a všimol som si, že fórum je trocha lenivejšie, oproti obdobiu kedy som sa zaregistroval. za posledný týždeň sa spomalilo dosť, aspoň u mňa. témy, v ktorých je viac obrázkov už radšej ani neotváram. (axel, pri tvojich mapkách, ktoré sú na začiatku témy o bývalej juhoslávii si vždy idem uvariť kávu, kým sa načítajú. to ale asi súvisí so serverom, na ktorom sú obrázky. : ) výrazne mi však spomalili všetky funkcie na fóre, odosielanie príspevkov, súkromné správy, prihlasovanie.. je to poznať.
game Zverejnené 11. Marec, 2008 Zverejnené 11. Marec, 2008 spomalenie nemám veľmi výrazné, obrázkové témy sa načítajú trochu pomalšie, ale stále je to v pohode, stránky sa otvárajú akoby na moment - sekundu, dve, tri sekundy zastali, potom sa zrazu otvoria.
Sniper Zverejnené 11. Marec, 2008 Autor Zverejnené 11. Marec, 2008 (axel, pri tvojich mapkách, ktoré sú na začiatku témy o bývalej juhoslávii si vždy idem uvariť kávu, kým sa načítajú. to ale asi súvisí so serverom, na ktorom sú obrázky. : )Obrázky sú priamo na tomto serveri :lol: Má v tom prsty Yahoo bot, za pár dní by to malo prestať, zatiaľ som spravil niekoľko preventívnych opatrení, ktoré by sa mali prejaviť behom dňa, ale či to bude mať nejaký zásadný vplyv na výkon nie je zatiaľ isté.
Cactales Zverejnené 11. Marec, 2008 Zverejnené 11. Marec, 2008 Mne to posledné dva dni načítava viditeľne pomalšie a niekedy až na druhý pokus.
Sniper Zverejnené 11. Marec, 2008 Autor Zverejnené 11. Marec, 2008 Niekedy to ide ako u chromých, potom za chvíľu celkom svižne, to sa časom spraví. Budem sledovať aktivitu Yahoo bota.
valcik Zverejnené 12. Marec, 2008 Zverejnené 12. Marec, 2008 od včera (11.3. večer) mi fórum funguje parádne, ožilo. dúfam, že sa ti podarí tých botov skrotiť, je to takto lepšie. ale ak aj pôjde pomalšie, to nevadí, počkáme. : )
Sniper Zverejnené 12. Marec, 2008 Autor Zverejnené 12. Marec, 2008 "Prikázal" som Yahoo botovi aby klikal na linky len raz za 20 sekúnd, zdá sa že to pomohlo. Dúfam že to nebude len dočasne, no nemalo by byť.
Cactales Zverejnené 24. Marec, 2008 Zverejnené 24. Marec, 2008 Ja mám dnes znovu problémy s načítavaním, niekedy to načíta stránku až po niekoľkých minútach, alebo nenačíta vôbec a vyhodí hlášku, že je server nedostupný, alebo zaneprázdnený...
Tom182 Zverejnené 24. Marec, 2008 Zverejnené 24. Marec, 2008 nooo dnes aj mne ide Forum najpomalsie odkedy sem chodim... :lol:
valcik Zverejnené 24. Marec, 2008 Zverejnené 24. Marec, 2008 u mňa podobne, najhoršie je to v galérii. podozrieval som i svoje slávne pripojenie, ale ostatné stránky (mimo FSP) idú normálne, aj rýchlosť pripojenia som zmeral a je to v poriadku, takže dnes je FSP o čosi (o dosť!) pomalšie.
Sniper Zverejnené 24. Marec, 2008 Autor Zverejnené 24. Marec, 2008 Vysoká návštevnosť, ktorú robia najmä boti, ešte viac som obmedzil Yahoo Bot, či to bude mať efekt sa uvidí neskôr, mne Fórum ide momentálne celkom OK.
Sniper Zverejnené 27. Marec, 2008 Autor Zverejnené 27. Marec, 2008 Hoci Fórum ide fajn, ale zakázal som návštevníkom hľadať témy. Nielenže by to mohlo trochu urýchliť Fórum, ale mohlo by to návštevníkov prinútiť aby sa registrovali keďže vyhľadávanie je celkom užitočná funkcia.
Sniper Zverejnené 14. Máj, 2008 Autor Zverejnené 14. Máj, 2008 Dnes mi akosi divne ide Fórum. Nejde pomaly, ale obrázky akosi pomaly načítava. Refreshnem stránku, tá sa načíta a obrázky pomaly sťahuje jeden za druhým. Robí to ešte niekomu či to len mne?
Sniper Zverejnené 14. Máj, 2008 Autor Zverejnené 14. Máj, 2008 No zistil som že mne ide tak celý web, nielen Fórum. Ale rýchlosť je OK 240 kB/s.Včera som stiahol nejakú "kritickú" záplatu z Windows update, asi to má v tom prsty.
Sniper Zverejnené 14. Máj, 2008 Autor Zverejnené 14. Máj, 2008 Nechápem tomu. Browser ako keby stále znovu a znovu sťahoval obrázky do cache, tak som nastavil aby browser nekontroloval nové verzie obrázkov (čo som nikdy takto nenastavoval) a Fórum (a aj celý net) sa mi značne zrýchlil. Edit: Aha, ono sa to nemôže úplne vypnúť lebo potom neaktualizuje stránky a chvíľu som online a chvíľu offline, podľa toho v akom stave som naposledy danú stránku navštívil.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz