game Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 Ako zvládate rána ? vstávate na zvonenie budíka, alebo tesne pred ? :) darí sa vám "zaspať" často ? máte vstávanie presne načasované, každý pohyb rozvrhnutý ? alebo je to - ešte chvíľku, ešte päť minút a potom sa chaoticky behá a nič nestíha ? / toto je v poslednom čase obľúbená téma v reklamách ... keď za behu pijú rannú kávu a uhrýzajú z raňajok :) / alebo si radšej privstanete, aby ste sa kľude vychystali ? a jedna zákerná otázka : máte radi budík ? :lol:
Mazmar Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 rana????? ako ktore :) ;) budik ma zobudi kazde rano niekedy sa sice zobudim tesne predtym ako zacne zvonit ale to je nahoda lebo sa budim kazde dve hodiny (ach jo :) ) ano kazdy pohyb mam rozvrhnuty: 02:00 pravy palec zdvihnem o 2cm hore 02:08 hlava sa hybe o 17° doprava 02:15 lava noha sa zasuva pod paplon ... 06:30 prava ruka bucha po mobile nech zacne zvonit o 10 min 06:40 prava ruka ktora visi z postele od posledneho utoku na mobil stlaca cervene tlacitko na mobile 06:41-45 nohy sa hybu dolu z postele a nesu telo na druhe poschodie do sprchy 06:?? ruka chyta hlavicu sprchy a pusti vodu (po nekontrolovanom vystreku vody rovno do tvare sa zobudzam) takze vlastne si rad privstanem aby som toto vsetko stihol a potom v klude do skoly. :lol: ;) a na tvoju zakernu otazku odpovedam ANO bez neho by som neprezil.
Sniper Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 Chodím spať najčastejšie medzi 23:30 - 0:30 a prvý budík (na mobile) čo ma zobudí, zvoní o 4:50. Ak ešte zadrichmem tak druhý zvoní 5:05 ale zvyčajne vstanem 5:04. Skočím do kúpelne a potom sa o 5:11 začnem obliekať. 5:16-5:17 idem z domu a 5:20 skočím do busu. Je to o hubu, bus mi neraz zdrhol, ale 5:25 ide ďalší :lol:Vstáva sa mi relatívne OK, už som si zvykol.
game Zverejnené 28. Apríl, 2006 Autor Zverejnené 28. Apríl, 2006 vstanem 5:04. Skočím do kúpelne a potom sa o 5:11 začnem obliekať. 5:16-5:17 idem z domu a 5:20 skočím do busu. :lol: toto by ma zabilo ... nie ten skorý čas ... tie minúty - za 12 - 13 minút sa zobudiť, vstať, umyť, obliecť, a vypadnúť z domu ... tak to teda je výkon... ja chodím spať tiež okolo polnoci, pol jednej, jednej , vstávam o pol šiestej a potrebujem aspoň 15 - 20 minút len pre seba, ešte sa schúliť v kresle a nechať len tak plynúť čas ... potom som prichystaná na ostatné ranné úkony :) čiže : ja potrebujem tú rannú pohodu , v kľude, bez náhlenia, užiť si ticho, nechať doznieť spánok, kým ešte ostatní spia :)
nutrinka Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 vstávate na zvonenie budíka, alebo tesne pred ?že vstať pred zazvonením budíka :lol: to čo je??? v prvom rade musím povedať, ja rána nezvládam vôbec. ráno mám tri budíky, v prípade núzde aj štyri a ešte mi vyvoláva mama s otcom a so spolužiačkou, aby som vstala, som schopná však zaspať aj tak.ak si ich aj nastavím tak, aby som vstala o hodinu, dve skôr, aby som ešte pár vecí postíhala, nevstanem ani keby bagre padali. vstávam 3/4 hodiny pred odchodom na autobus.vlastne oprava, budíky mám tak nastavené, vstávam však aj dvadsať minút po tom, ako dozvonia.potom odídem do kúpeľne a na raňajky sa vždy vykašlem.ak ešte vidím, že mám ešte hoci aj len minútu rezervu, tak si ľahnem do postele.čas mám rozvrhnutý, nikdy ho však nedodržím a nič nestíham, na zastávku chodím zároveň s autobusom /prinajlepšom/. pri tých fofroch sa už dlho čudujem, že som za xy rokov jediný raz zmeškala autobus /aj to mi šiel o pätnásť minút ďalší :)/ máte radi budík ?nie
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 Chodím spať najčastejšie medzi 23:30 - 0:30 toto by zase mna zabilo. extremny prebytok spanku :lol:
doll Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 rana zvladam ako ktore...ked vstavam okolo obeda...klasika,pohodicka,prevalujem sa este v posteliked vstavam v hriesne skoru rannu hodinu....hruza,budik sa nastavi o dalsich 10minut, po zazvoneni mi trva dalsich 10 minut pokial sa dokopem k sedu a naslednemu postaveniu...dalsich 5minut kedy otvorim oci....a potom iba zmätkarim :lol: btw...niekedy sa mi stava, ze sa zobudim cca 5 minut pred zazvonenim budika...hlavne vtedy,ked ma caka nieco dolezite...
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 veru, to sa aj mne niekedy stava. tiez vtedy, ked som v ocakavani ( :lol: )
Ignatius Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 Rána zvládam v pohode... (ak teda Hedge nezaspí a nenarobí tým zbytočné chaosy :lol: ). Ak by som sa náhodou neprebral úplne, mám na nejaké to podriemani si polhodinku cestou do školy... Ja budík používam v len v extrémnych prípadoch - inak ho totižto poskytujem Hedgemu ako poistku a on je potom zas na oplátku mojím osobným budičom :) Game - no ja tiež za tých 15, max. 20 minút od samotného zobudenia som preč z domu. Ale teraz v posledných dňoch som to vymakal - tých prvých 10 minút z toho si ešte podriemem a nahradím to zvýšenou aktivitou počas toho zvyšku :)
Andulqa Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 ja nemam problem rano vstat z postele :lol: (no ako kedy, ale vacsinou nie) :) tiez potrebujem pohodu a pokoj, preto si budik nastavujem hodinu predtym ako idem prec z domu, este takych 15 minut podriemkavam a pospavam(samozrejme budik mi zas zazvoni), potom vstanem, pokojne sa naranajkujem, umyjem, obleciem a ficim prec :) iba raz som zaspala a to preto ze som si nastavila iny budik nez obvykle (mala som novy fon, odvtedy napriek tomu nastavujem budik na starom);) inak sa mi dost casto vstava, hlavne ked uz je rano svetlo, ze vstanem par minut pred zazvonenim budika ;) alebo par minut predtym ako viem ze mam nieco spravit (napr ked som budievala sesternicu aby si vzala lieky rano o osmej, tak som mala sice nastaveny budik, ale vzdy som bola 5 minut skor hore, alebo dnes o 7 mal ku mne dojst priatel a ja som vstala 6:50(bez budika), aj ked by som este najradsej spala ;))
indiana Zverejnené 28. Apríl, 2006 Zverejnené 28. Apríl, 2006 Takisto sa mi niekedy stáva, že sa zobudím tesne pred zazvonením, to ale nie je zazvonenie, to je otrasný zvuk, ktorý trhá uši.Keď som chodila do práce, tak sa to dalo celkom fajn, ak som išla na 6hod, vstávala som 4.50, stihla som sa umyť, najesť, obliecť, nachystať si desiatu a letieť na bicykli do práce. To vtedy,ak mal drahý poobednú a malú vodil do škôlky ráno on. Ak mal rannú, tak som ju chúďatko budila o 5.30, aby sa prebrala, poležiačky som ju obliekla, niečo do nej naliala( mlieko, kakao), nejaký miláčik, a do škôlky som ju skôr niesla, ako viedla...potom som stihla ešte skočiť domov zobudiť syna, lebo ten zase nereaguje na budík ( ako kedy ) a letela do práce.Momentálne som doma, takže je to v pohode, vstávam a ostatných budím o 7hod, vykonám si očistu, oblečiem sa, potom nasleduje desiata pre syna do školy, potom ich ženiem z postele, nejaké raňajky, umyť sa, obliecť sa, na česanie malej si vyčlením cca 5-8 minút - má dlhé kučeravé vlásky, ráno otrasne pomotané), syn ide do školy, a ja do 8h stihnem doviesť dcéru do škôlky...Raňajkujem potom.
Sniper Zverejnené 29. Apríl, 2006 Zverejnené 29. Apríl, 2006 ráno mám tri budíky, v prípade núzde aj štyri a ešte mi vyvoláva mama s otcom a so spolužiačkou, aby som vstala ... :) toto by zase mna zabilo. extremny prebytok spanku :)A ráno kedy vstávaš? (ak teda Hedge nezaspí a nenarobí tým zbytočné chaosy ;) :lol: ). ;)
game Zverejnené 29. Apríl, 2006 Autor Zverejnené 29. Apríl, 2006 ako zvládam takéto rána ? ach jaj... keďže sme na xate blbli do pol tretej ráno, tak dosť ťažko ... :) :lol:
Hedgehog Zverejnené 29. Apríl, 2006 Zverejnené 29. Apríl, 2006 ja chodím spať tiež okolo polnoci, pol jednej, jednej , vstávam o pol šiestej a potrebujem aspoň 15 - 20 minút len pre seba, ešte sa schúliť v kresle a nechať len tak plynúť čas ... potom som prichystaná na ostatné ranné úkony :)Áno, nechať plynúť čas... Kvôli tomu si dávam budíky (všetky tri s maličkým časovým posunom) o pol hodinu skôr a po 45 minútach sa vždy zbadám, že som to prehnal a mám fofry... Ale stíhame, ak to plynutie času pravda nepreženiem až tak, že ešte zaspím... Možno by pomohlo ísť spať skôr, ale pred jednou v noci sa len ťažko prinútim dostať sa do postele... Ak by som sa náhodou neprebral úplne, mám na nejaké to podriemani si polhodinku cestou do školy... Ale teraz v posledných dňoch som to vymakal - tých prvých 10 minút z toho si ešte podriemem a nahradím to zvýšenou aktivitou počas toho zvyšku :)Aspoň jeden z nás že to môže dobehnúť... Za volantom sa spí dosť zle a často keď sa človek zobudí, zistí, že zaspal naveky... Tých prvých 10 minút - to sú tie, čo nepomáha ani obliať ťa vodou, však? :lol:
Ignatius Zverejnené 29. Apríl, 2006 Zverejnené 29. Apríl, 2006 Tých prvých 10 minút - to sú tie, čo nepomáha ani obliať ťa vodou, však? :lol:Áno, ako vieš? :)
Sniper Zverejnené 29. Apríl, 2006 Zverejnené 29. Apríl, 2006 Inak ono záleží najmä na tom kedy ráno vstávate. Ideálne je sa zobudiť medzi 6:30 a 8:00. Vyspávanie do obeda je zdraviu škodlivé, viac ako vstávať príliš skoro.
Hedgehog Zverejnené 29. Apríl, 2006 Zverejnené 29. Apríl, 2006 Inak ono záleží najmä na tom kedy ráno vstávate. Ideálne je sa zobudiť medzi 6:30 a 8:00. Vyspávanie do obeda je zdraviu škodlivé, viac ako vstávať príliš skoro.To asi môj organizmus vie, kedy je to ideálne. Ibaže po 6:30 by som mal také fofry, že by som to nestíhal :lol: A kvôli tomu vyspávaniu do obeda budem musieť sem dotiahnuť Ignyho brata, aby si mu to vysvetlil... :)
Ignatius Zverejnené 29. Apríl, 2006 Zverejnené 29. Apríl, 2006 Inak ono záleží najmä na tom kedy ráno vstávate. Ideálne je sa zobudiť medzi 6:30 a 8:00. Vyspávanie do obeda je zdraviu škodlivé, viac ako vstávať príliš skoro.No ja som kdesi videl takú štúdiu, že ono ideál spánku sa má pohybovať mezi 5-8 hodinami (najlepšie okolo 6-7)... Tam aj uvádzali, že pri dlhom vyspávaní bol väčší výskyt nejakých ochorení a tak podobne, ako v takýchto štúdiách býva dobrým zvykom a pri kratšom spánku tiež čosi také.... Uf, skoro som zabudol, tie počty platia až od 18 rokov tuším, alebo tak nejak... kvôli vývoju...
RoSo Zverejnené 29. Apríl, 2006 Zverejnené 29. Apríl, 2006 Na budík som odkázaný, bez neho by som vstať nedokázal. Problém je len v tom, aby som si zabehol denný cyklus, potom už vstávanie nerobí problémy. Kým som bol doma, vstával som o 10.00 a spať chodil o 2.30.Teraz vstávam o 5.15 a spať chodím o 22.00. Prvé zvonenie budíka ignorujem a vstávam pri druhom po 5 minútach. A raňajky vynechávam :lol: .
indiana Zverejnené 30. Apríl, 2006 Zverejnené 30. Apríl, 2006 Dnes som spala len 3 a 1/2 hod,lebo sme mali "večierok" doma so susedmi a skončili sme o 3 hod rannej s gitarou a ruskými častuškami...bolo super, a na počudovanie, hoci som spala len toľko ( lebo dcérka si nevyberá čas a vstala o 6.30h) som sa cítila fajn, ani zle mi od vínka nebolo...zapasovalo.
pralinka Zverejnené 30. Apríl, 2006 Zverejnené 30. Apríl, 2006 nezvladam vacsinou rana cez tyzden :) strasne fofry .... stacilo by vstat vtedy, kedy mam nastaveny aj budik....cize 6:20...lenze ked z postele vyjdem az o 6:30-6:35, dost to chyba...potom to aj tak vyzera, za normalnych okolnosti jedavam dost dlho, no ranajky mam do 5 min v sebe :) (ja viem ze je to "zdrave",ale co uz)... rychle namalovanie sa uz zvladam a kupodivu vyzera to k svetu,,... proste nie som skory ranny typ :lol: ja tak po 10tej skor..
jaa Zverejnené 1. Máj, 2006 Zverejnené 1. Máj, 2006 Ako zvládate rána ? zle... nenavidim ranne vstavanie... vstávate na zvonenie budíka, alebo tesne pred ? darí sa vám "zaspať" často ? na zvovenie vstavam az, ale obcas sa mi stane, ze ked sa v noci zobudim, a idem znova spat/radsej sa nedivam na hodinky/ a neznasam, ked zazvoni prave ked si lahnem znova.... a na strednej mi kupili budik, aby som uz nezaspavala... :lol: máte vstávanie presne načasované, každý pohyb rozvrhnutý ? nemam... alebo je to - ešte chvíľku, ešte päť minút a potom sa chaoticky behá a nič nestíha ? / toto je v poslednom čase obľúbená téma v reklamách ... keď za behu pijú rannú kávu a uhrýzajú z raňajok / no vzdy je to este chvilku, este chvilku, a potom vecne zaspim... vzdy ked mi zazvoni budik, dam budit neskor a potom sa mi stane, ze si ani neuvedomim, ze som to spravila snad uz 5 krat a pol hodinka ubehla a jaa zas nestiham, alebo uz som nestihla.. a ranajkujem povacsinou vzdy cestou na zastavku... alebo si radšej privstanete, aby ste sa kľude vychystali ? :) tak privstat to som snad nikdy neurobila... a jedna zákerná otázka : máte radi budík ? "lubim" budik, kazde rano mam chut ten mobil /ako budik/ prastit niekam von oknom...
arwiel Zverejnené 26. Máj, 2006 Zverejnené 26. Máj, 2006 Ako zvládate rána ? relatívne áno vstávate na zvonenie budíka, alebo tesne pred ? darí sa vám "zaspať" často ? tesne pred? To čo je? To sa dá? Na budík vstanem len ak viem, že ma určite nik iný už budiť nebude. So zaspávaním nemám ale nejaké skúsenosti, moje máma ma vždy dokáže vyhodiť z postele. máte vstávanie presne načasované, každý pohyb rozvrhnutý ? určite nevstávam na nohy, lebo mám poschodovú posteľ a nemôžem sa ani prudko vystretá posadiť. ešte chvíľku, ešte päť minút a potom sa chaoticky behá a nič nestíha ?keďže ma budia poväčšine o 2,5 hodiny skôr ako mi začína škola, stíham všetko v pohode, ale svoj pobyt v teplučkej postieločke predlžujem ako sa len dá :lol:
Nokia Zverejnené 26. Máj, 2006 Zverejnené 26. Máj, 2006 vstavam tak okolo 8.30 vacsinou a nikam sa neponahlam, budik zazvoni, ja ho vypnem, postavim sa idem do kupelky, oplachnem sa, oblecem a idem z domu, za 10-15 min vyrazam do garaze pre auto a v robote som tak okolo 9.00-9.15 podla nalady neranajkujem kedze nieje co, ale ak nahodou ano, tak si vklude sadnem a najem sa :lol: neznasam vstavat tie skore hodiny okolo 6.00-7.00 to ma ide porazit, nastastie tak vstavam fakt len vynimocne :)
Sniper Zverejnené 26. Máj, 2006 Zverejnené 26. Máj, 2006 V lete som robil vo firme kde mi stačilo vstávať okolo 8h ráno, ale bol to pre mňa zabiják. Už som proste zvyknutý že sa mám budiť medzi piatou-šiestou ráno, dokonca aj cez víkendy nie je nič neobvyklé keď som o šiestej hore.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz