Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

pekne dávno cielene nepozerám žiadne politické diskusie, maximálne náhodou, a stačí to, čo si o tom prečítam po diskusii ... tváre sú takmer stále rovnaké, rétorika rovnako, argumenty tiež, opozícia koalícia nezmieriteľné, chyby a veľkohubé vyhlásenia na oboch stranách, jeden šteká, druhý hryzie, prípadne naopak, nemám na nich najmenšiu náladu

Zverejnené

ale nie teraz vážne konečno som počul týchto dvoch aj rozumne vyprávať

No ja len suhlasim s lopatom. Ja som ich uz pocul niekolko krat rozpravat a dnes to bola tiez pomerne vecna diskusia. Nech sa na mna ini nenahnevaju, ale tito dvaja pani su ovela dalej ako ini terajsi politici. Fico sa im trochu priblizuje. Mam teraz na mysli otazku argumentacii a sposobu vystupovania.

Zverejnené

Nikto múdry z neba nespadol.

Dzurinda sa učil dve volebné obdobia ako pekne ničnehovoriaco rozprávať. Fico sa tiež učí a tiež mu to už pomaly ide.

Ale mňa skôr zaujala tá ženská čo každé slovo vyhrabávala s pod zeme a potom ho povedala známym to prízvukom. A hlavne čo ma na nej zaujímalo to prizvukovanie toho, že ľudia sú svojprávny, ale akosi zabudla že aj neviem aký mudrlant príde k zlým záverom, keď má zle informácie (a tie určite boli zlé, čo dokazuje fakt že ani v dnešnej dobe nevedia určiť ani vek ani výšku sporenia nato, aby potom človek v dôchodku od hladu nezomrel) a to chcem ešte pripomenúť že väčšina sú vlastne laici. Je normálne že keď prídem, ako laik, do nejakej predajne a kupujem niečo, je povinnosťou predávajúceho mi vysvetliť podmienky a spôsob používania. A tak sa mali zachovať aj dôchodcovské spoločnosti k občanom laikom. Mali zákazníkovi, teda sporiteľovi, vysvetliť pre koho je sporenie vhodné a pre koho nie. Ale oni len pozerali nato aby mali dostatok klientov. To je presne tak, ako keď v krčme nalejú mladistvému (laikovi) a tam je to dokonca trestné. Tento štát "veľmi" zaujíma či si čistím zuby tri krát denne, či nemám v lekárničke zlé nožnice, či trojuholník zodpovedá akémusi predpisu a mnoho iného len preto, že z každého tohto nariadenia plynú od občana peniažky, ale už vôbec ho nezaujíma či spí pod mostom.

Práve teraz jednej mojej známej pozastavili výplatu dôchodku, a teraz sa podržte, lebo jej nebohý manžel nebol na akejsi lekárskej prehliadke. V dôsledku toho jej bol pozastavený vdovský dôchodok a keďže je (zase nejakým nezmyselným opatrením) spojený s jej starobným dôchodkom, tak jej nevyplatili ani cent. Nariadenie prišlo z odboru sociálnych vecí, kde už pred polrokom, keď manžel zomrel, podala oznámenie o jeho úmrtí na základe ktorého dostávala vdovský dôchodok. Ako môže niekto vyprodukovať takýto nezmysel, aby sa pozastavil vdovský dôchodok z príčiny nedostavenia sa zosnulého na lekársku prehliadku ? A to ešte vyvrcholilo tým, že výplatu oboch dôchodkov musia schváliť v Bratislave, lebo len tam vedia ktorý zosnulý sa môže a ktorý sa nemôže, dostaviť na lekársku prehliadku.

:lol:

Zverejnené

No mne sa to nezdalo až tak kultivované... bola to manipulácia, kde Vlado dosiahol svoje, alebo to bol politický obchod. Odrovnal Gašparoviča za privatizáciu Nafty (zásobníkov), Miki ho pochválil a on na oplátku ani len slovom nespomenul, že Naftu od Póra Miki dostal späť a predal ju tomu, komu on chcel a so všetkými dôsledkami, ktoré z toho v januári vyplynuli. Tí dvaja si vcelku "rozumejú" posledný rok a pol roky Dzurinda vládol z milosti Vladovej. A to Vlado určite nerobil z altruizmu...

Zverejnené

Diskutovali pomerne vecne a zaiste nesli do podrobnosti. Debata by sa zbrzdila a zasekla.. .

nespomenul, že Naftu od Póra Miki dostal späť a predal ju tomu, komu on chcel a so všetkými dôsledkami, ktoré z toho v januári vyplynuli.

No cat... predvadzas ucelovu manipulaciu teraz sam. Ja som si myslel, ze plynova kriza bola v dosledku pozastavenia plynu z Ruska. A ono to bolo v dosledku privatizacie... :lol:

Zverejnené

My sme nemali v dostatočnej výške strategické zásoby a v "našich" zásobníkoch bol uskladnený cudzí plyn. A pomáhali tí, čo neprivatizovali (Česi a nemecký RWE). Účelovú manipuláciu si do diskusie teraz vniesol ty.

Hodilo sa Vladovi a Mikimu za protislužbu opomenúť fakty! A vidím, že u niektorých to zapadlo na úrodnú pôdu. Howgh! :lol:

Zverejnené

Hodilo sa Vladovi a Mikimu za protislužbu opomenúť fakty! A vidím, že u niektorých to zapadlo na úrodnú pôdu. Howgh!

Az na to, ze tema debaty NA TELO bola trochu ina, ako odstavka plynu v januari. Zda sa, ze to mnohym robi problem pochopit a stale si hudu svoje...

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Dnes Markíza 19.55 V relácii Na telo - všetci prezidentskí kandidáti...

Zverejnené

Inak, tá naša zlatá Zlatica mi trošku pije krv. Dostala síce cenu, tuším na OTO, ale až príliš skáče do reči a svojim hosťom ani nedá častokrát dopovedať myšlienku.

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

Politicke relacie nesledujem, strata casu. Rozumnej otazky a argumentu sa tam nedockas. Naposledy som zazrel Brocku diskutovat s ministrom hospodarstva. Opozicia by nemala pustat Brocku do TV. Ten ja uplne slaby aj v socialnej politike, vraj ktorej sa venuje a nie v hospodarskej politike.

Nie je to z diskusnej politickej relacie - zo zabavnej, ale cloveku je do placu.

Kateřina Jacques ( Poslankyně a místopředsedkyně Strany zelených Kateřina Jacques se chystá na volby do Evropského parlamentu ), na otazku Krausa co sa hadze do kotla na biomasu, co je to ta bio masa, nanho len vypliestala oci.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2095...nete-se-prosim/

Kateřina je mlada politicka zrejme sa to este douci. Horsie je to ked mame podobnych odbornikov vo vlade a to mame aj v minulosti boli.

Zverejnené

Politicke relacie nesledujem, strata casu

presne tak isto to je aj so mnou, a este sa mi hnusi pozerat na tie ich ksichty...
  • Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Práve pozerám o 5 minút 12 a musím povedať že ten Pál Csáky vypráva ako obohratý pokazený gramofón ... len bla bla bla

Zverejnené

politické diskusné relácie preto už nesledujem cielene hodne dlho ... vlastne môžu voči sebe postaviť dvoch protistojacich kandidátov, trebárs aj v nezvyčajnej kombinácii, ale to, čo povedia, bude takmer zakaždým to isté, lebo hovoria svoju politiku, svoj pohľad, svoje názory, a sú zvyčajne v politike roky, a tie názory sa nemenia ... umenie rozprávať sa podaktorým nedarí osvojiť, veľa rozprávať a niečo povedať je predsa len rozdiel : )

csáky vedel niečo povedať, kým bol vedľa bugára. odkedy je sám, akosi to stratilo čaro.

a nie je to len tým, čo hovorí. či hovoria. takto je to so všetkými

mno ... politické diskusné relácie teda už nemusím.

Zverejnené

Diskusie su o nicom, presne preto co spomina vyssie game, ale mame hlavne slabo pripravenych moderatorov, ktori nerozumeju celkom teme a sa boja, aby na nich politik skaredo nepozrel. Preto tie hodinove vylevy na STv a polhodinka na markize je len zabity cas. Ja sledujem temu dna na TA3 moderatori tiez nic moc, da jasnu otazku, ale odpovede sa nedockame, a prejde na dalsiu.

Pamatam si na STV muselo to byt uz davno, byva(myslim aj dnes) nocna spravodajska realacia , vacsinou sa tam venuju dvom temam. Prisiel Dzurinda(opozicny politik), neodpovedal na otazku chcel blabotat nieco mimo, moderatorka ho stopla, ziadala odpoved, nerozumeli si, trochu sa ponatahoval a moderatorka skoncila rozhovor. Presla na dalsiu temu. :lol:

Zverejnené

Nemožné sa stalo skutočnosťou Róbert Fico nie je sám v diskusnej reláci ... je tam aj Gašparovič :) :lol:

Zverejnené

na slovenskej scene chyba niekto ako Michaela Jilkova, novinarka a moderatorka, ktora je v rozhovoroch nekompromisna, priam doterna, a dostava sa nielen politikom priamo pod kožu..

jej relacie som mala rada :lol:

Zverejnené

Dnes som politicke diskusie sledoval, na Stv asi minutu, tri krat som prepol, dvaja ujovia ma nezaujali(dali priestor prazidentovi musel som prepnut),ale zazrel som aj Bugara, v kresle v samorine. ALe bola diskusia na Ct1 o ekonomike a rozpocte v CR, 6 diskutujuci a relacia po jednej pokracovala na CT24. Bolo to zaujimave, lebo podobna situacia je aj u nas. potom som si prepol aj na markizu aj som ju kvoli pociatkovi celu dopozeral, tato oblast ma zaujima. Nic nove som sa nedozvedel. najzaujimavejsi bol mozno uvod. tu je dovod.

http://www.sme.sk/c/5016543/dzurinda-smer-manipuluje-markizu.html

Zverejnené

Nemožno opomenúť, že za to, ako sa k žurnalistom správajú niektorí politici, si môžu aj novinári sami tým, že na tie hlúpe pravidlá a požiadavky politikov kedysi pristúpili. Vďaka tomu je dnes normou niečo, čo v normálnej spoločnosti musí byť odchýlkou. Nikdy sa nemalo stať, že premiéri diskutujú bez oponentov. Fico však do dokonalosti doviedol len to, čo ktosi zaviedol už pred ním. Možno sa tomu dnes čudovať? Aktuálna kauza má teda korene v dávnej minulosti. To, čo sme dnes videli, sú len tragické plody.

Ak si niekto myslí, že každý politik padne na zadok, keď mu dáte priestor na obrazovke, mýli sa. Štandardne to platí len pre tých, ktorí sú médiami viac-menej ignorovaní, teda mimoparlamentní, prípadne tí s najnižšími preferenciami. S ostatnými je to inak, výnimiek je naozaj málo.

http://sudor.blog.sme.sk/c/204822/Puskarova-verzus-Dzurinda-a-dosledky-chyb-novinarov.html

Ja len nechapem, preco nedavaju moznost mimoparlametnym. Nizsia sledovanost by nebola, aspon by "vzrastli na cene pre ostatnych politikov". Kedze je to nelogicne, tak si myslim ze tie media su len prostitutky niekoho, dovody neriesim.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

myslím, že to nebude typická politická diskusia

a práve preto sa oplatí vidieť

Moderátor Štefan Hríb privíta v dnešnom vydaní diskusnej relácie Lampa predstaviteľov slovenských politických strán, ktoré sa hlásia k pravicovej línii.

Pozvanie do štúdia prijali Ivan Mikloš (SDKÚ), Vladimír Palko (KDS), Daniel Lipšic (KDH) a Richard Sulík (SaS)

Okruhy tém dnešnej Lampy:

– Čo je kľúčový problém slovenskej pravice?

– Slovenská pravica stratila témy?

– Slovenská pravica stratila morálnu prevahu?

– Prečo vznikol pocit, že pravica „nič nerobí?“

– Má pravica šancu na realizáciu ďalších reforiem?

Sledujte reláciu Lampa dnes o 21:35

na JOJ Plus

alebo online na tejto adrese.

Zverejnené

http://spw.blog.sme.sk/c/206628/Kam-to-az-dospeli-premierove-tlacovky.html

O ficovej tlacovke o rozpocte som co to napisal na fore, teraz sa budem venovat novinarom. Nieco si mozte precitat aj v blogu. Oni im vobec neodpovedaju na otazku, alebo neodpovedaju vobec. Novinari su posrati. Neviem kolko ich tam je na tlacovkach, ale tam maju jedinu moznost polozit otazku a oni ju nepolozia. Na spominanej boli 4 otazky, ake si mozte precitat. dnes mala tlacovku tomanova(II.pilier). Po prvej otazke novinara chcel, blbecek tlacovku ukoncit. Niekto sa neskor prihlasil tak polozili este dve otazky.Inak pri tomanovej tlacovke som sa aj nieco dozvedel.

Tlacovka bola o vynostnosti II.piliera, tak som sa dozvedel, ze ten horizont kedy sa hodnoti uspesnost dochodkovej spolocnosti bol podla ministerskeho navrhu 60 mesiacov, len poslanec Smeru pan madej dal pozmenovak na 6 mesiacov a tak poslanci to odsuhlasili. Dochodkove spolocnosti ten horizont kritizovali najviac, ze kvoli tomu nemozu nakupovat akcie. A vraj prichadzame o velke peniaze. neviem ci je to len kvoli tomu, ci aj kvoli tomu ze ak d.s spolocnosti prerobia nominal, ze by to museli aj nahradit. Ale je normalne ze nejaky Madej je zodpovedny a nic sa stym nerobi ze budeme mat menej penazi na dochodok?

Este sa vratim k ficovej tlacovke. Ta tlacovka mna neuspokojila, lebo som sa z nej nic nedozvedel. Obdivujem novinarov, ze na takom materiali su schopni urobit nejaku reportaz, ci clanok. klubuk dole. :lol: povodne som chcel dat grcajuceho smailika, nie je , treba doplnit.

Citam diskusiu pod horeuvedenym link. Nieco k obrazu o co mi ide.

Btw. Včera som videl diskusiu o mandáte Fischerovej vlády. Paroubek začal namiesto odpovede obviňovať redaktora, že preberá argumentáciu protistrany. Ja som žasol s akým pokojom, nadhľadom ale pritom nekompromisnosťou ho redaktor doslova spražil a vvyjasnil mu, kde sú jeho (Paroubkove) hranice a že on je tam na kladenie otázok a Paroubek na odpovede. To bolo brilantné!

------------

Myslel som na Morovca,

raz dávnejšie som ho videl s bohorovnou trpezlivosťou opakovať jednu a tú istú nepríjemnú otázku :)

Zverejnené

Dnes som si to pozrel. Hrib je amater, uz blondinka z TA3 co ma napisane otazky od sefa je lepsia. My nemame hlupych volicov, my mame hlupych novinarov. Nepripraveny, na ziadnu odpoved aj ked klamal zavadzal nezareagoval. Mozno pri hedvige, dlhodobo sa tomu venuje, ale tam ho odfajcil Fico, nebude reagovat odpovedal a ping pong. Proste to je nezaujimave. Tu sa posliapavaju prave a beru peniaze vsetkym nie je dnotlivcovi.

Prkl. posliapavanie prav skupine.

http://komentare.sme.sk/c/5062789/pospolitost-vs-kalinak-20.html

Mne ten chlap ( Hrib) nesedel nikdy, ked mal slabych(pomalych zmyslanim) recnikov vedel polozit aj otazku. Ale na Fica nebol absolutne pripraveny. Ja som zobudil zenu nechsi to pozrie, kazdu otazku som okomentoval a kazdu druhu, mozno kazdu vedel ako Fico odpovie. A tak stupidne otazky, keby to malo trvat tri hodiny hrib sa tam rozplace a skonci z novinarcinov. Ja mu to odporucam. Ved mu tam pritakaval pri odpovediach. Mam otazku, viem ze tam Fico bude na kratko, tak ju tak polozim. Uz tie jeho formulacie boli smiesne. ja by som ho poslal do krikov. Inak fico ak otazka mierila neprijemne uz pri zakladani mu oponoval(utocil na neho), ide na to zle a podobne, je politik(pri jednej som mal aj taky pocit). Ale ficosi rozpraval co chcel , ziadna odpoved, vlastne kazdu fico vyhral, nakonci sa aj usmieval, ale hrib ani nevedel kam timi otazkami mieri(az na malinovu). Odpoved na regulacie ceny energii a verejneho zdravotnictva b som ficovi odpinkol, ze by narazil ako ping.lopticka o panvicu.

Inak fico rozmyslal, uz pri otazke, ale hlavne rozmyslal aky ma byt dojem z jeho odpovede a rozmysla ako to naformulovat aky priklad zvoli aku cestu. Ked nevie tak ho nabadne, zla otazkam , vravi si co chce, alebo no coment.

Zaver: fico - hajz...(niekedy preberam vyrazy ako komunista a bolsevik - mam pocit ze tim ludom ublizujem a preto to uz nebudem tvrdit ze fico je) nebere na nikoho ohlad, ide za svojim. Ak ho nevie dostat ani vrchol novinarciny ako hrib, dnes pohorel, ako ho mozu dostat jeho politicky oponenti. Je dobry(oproti svojim konkurentom ci novinarom).

Jednoducha otazka: a budem ju dookola omielat a otacat. O co sa ma obcan, priklad ja D.J. lepsie v silnom socialnom state lepsie v roku 2009 ako obcan D.J. v roku 2005? Bodka zhasla.

Ale zaciatok nemal zly o tom 89. A tam skoncil. fico ho potom valcoval.

Takto novinar neviem, ma klast len otazky a citatel, pozorovatel si ma spravit nazor, ci mu ma aj oponovat? Podla mna ano, ked vie ze mu v odpovedi uhyba, klame tak potom idem. Ked je to podstatna tema. Lebo Fico si bude trepat co chce. Som velmi rad ze sa nedostali ku krize. Inak otazka bola ze opozicia vam vytyka ze nic nerobite proti krize.

Co je to za otazka? Aze aky je vas nazor, A fico si mohol rozpravat co chce.

Ficov argument ze nezadlzuje krajinu, ze mame najnisiu zadlzenost v EU. Ved to ani hadica od vysavaca nemoze zozrat. Podotazka zadlzenost nominal v roku 2007 taka 2008 taka 2009 taka 20010 taka 20011(planovana)taka, vzdy vacsie cislo.

Percentualna taka tak a tak, rastie z roka narok, preco nam pan premier klamete?

Zufala krajina, asi zacnem citat bulvar.Som zufalejsi, mam pocit a fico sa ma viac ovplyvnuje ako prehra nasich zo slovincami.

Uz je clanok na sme priklad otazky

Na otázku, či bude vládu v prípade víťazstva zostavovať opäť so SNS a HZDS,

naco to kladol? co odnej ocakaval? Odpoved jasna aj pre pohar na mojom stole.

Dalsia ze hrib sa hanbi za vladu, ved OK, a preco sa hanbi? Smiesne.

inak clanok na sme tiez smiesny. Na vsetky vase otazky som odpovedal.:-)

Inak je tazke z ficom debatovat na otazku neodpovie(prekruti, povie si co chce), ale ja by som to skusil priamov oznamovacou vetou, vy ste taky a taky, spravili ste to a to a to je take a take a tak. A nech si potom na to drista.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov