Skočiť na obsah

Ako chránite svoje PC?

Čo všetko používate aby ste ochránili PC?  

12 členovia hlasovali

1. 1. Používate antivír?

• Áno
    • Nie
    • Neviem, ja sa tomu nerozumiem
      0
  2. 2. Používate firewall?

• Áno
    • Nie
      0
  3. 3. Používate antispyware?

• Áno
    • Nie
  4. 4. Používate prepäťovú ochranu?

• Áno
    • Nie

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Hrabem sa v archívoch starého FS fóra a našiel som tam veľmi podobnú anketu. Síce niektoré otázky v dnešnej dobe už znejú dosť divne ( :) ), ale v danej téme sa rozbehla celkom zaujímavá diskusia.

Boli časy keď som nepoužíval nič :lol: , potom som si nahodil pre istotu antivír, odkedy mám DSL aj firewall a potom som si kúpil ešte prepäťovú ochranu (pretože z mojich kamošov zo sídliska som už bol jediný komu prepätie nezničilo PC (škody od 7000 do 20000 Sk), a tak to už vychádzalo na mňa :) ) .

• Odpovedí 86
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

11

• Nokia

10

• lukas

5

• Darkman

4

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

antivir mam, na routri mi bezi firewall a prepatova ochrana lezi pri stole a stale sa neviem dokopat jej namontovat vidlicu aby som ju mohol zapojit :lol:

Zverejnené

nebolo to az tak davno ked som nepouzival ani antivirak ani firewall...

a teraz mam aj firewall a antivirak a aj tak niekedy sa mi dostane virus do pc-cka...

Zverejnené

2 antiviraky

firewall

a vie mi niekto laicky objasniti co je sakra prepäťova ochrana?? :lol:

Zverejnené

a vie mi niekto laicky objasniti co je sakra prepäťova ochrana?? :lol:

chráni elektroniku voči nevyváženému napätiu v sieti (napr. keď počas búrky ti udrie blesk do domu a spáli ti všetkú elektroniku vrátane elektrického kresla tak to má na svedomí prepätie.

Za pár stoviek sa to oplatí, keď uvážim že to chráni hardvér za nejakých 35 000.

Zverejnené

Firewall + AV

ku kupe prepatovej ochrany sa znazim uz dlhsie dokopat :lol:

2 antiviraky

ufff... toto nieje rozumne :)
Zverejnené

prepetova ochrana ti je na blesky nic. blesku nepomoze ani absolutne uzemnenie. maximalne ti pomoze keby cistou nahodou zakolisal prud priliz na to aby to elektronika vydrzali ale teraz sa uz mensie prepetove ochrany davaju aj do zastrciek.

doll nemaj dva antiviri!!!

Zverejnené

polda5 prepatova ochrana - ak je kvalitna tak ti pomoze aj proti uderu blesku...

dollphinka - mat dva antiviry, to ako by si nemala ziaden :lol:

Zverejnené

prepetova ochrana ti je na blesky nic

určite? :lol:

Ale s tým kolísaním prúdu máš pravdu, náhodou ... :)

Zverejnené

heh na blesk by ti nepomohlo mat akukolvek ochranu ak by ti trafilo do dostatocnej blizskosti ku domu tak ti to spali vsetko a ziadna ochrana tomu nepomoze. aj ked dom ma hromozvod na uzemnenie no priamy zasah by neuzemnil. ak si niekedy vsimate popri dialnici su take mensie stoziare (30-60m) a pri nich je zakladnove vybavenie pre kazdu stanicu Tmobile tento stoziar privolava blesky nech uz je opatreny cimkolvek a ma take uzemnenie ze by to uzemnilo 10 domov a ani to nepomoze ked do nho trafi blesk a vela krat sa stane ze vybavenie za xxx SK pehori behom sekundy aj ked ma fakt dobre prepetove ochrany. takze na blesk nepomoze nic.

ale ja nic kupujte ochrany je to dobra vec hlavne ked po vypadku prudu ho znova nahadzuju vtedy sa mnoho krat stane ze pejde vacsi prud a nieco spali ale na toto staci aj mala ochrana v zastrckach.

Zverejnené

polda5

Tvoje porovnavanie GSM zariadenia a zariadenia v dome je chybne.

V pripade GSM ide o vysoko vykonovy vysielac (bavime sa tu o frekvenciach okolo 1-2GHz)- samotne toto zariadenie pritahuje blesky -> blesk neudrie do uzemnovacej konstrukcie, ale do samotneho zariadenia.

Neviem si predstavit, ako uder blesku do domu moze mat za nasledok znicenie elektroniky vnutri baraku. Pochybujem, ze sa okolo bleskozvodu generuje take velke pole, aby sposobilo nejaku znacnu indukcnost vo vodicoch v dome (a to nehovorim o panelakoch s ocelo-betonovou konstrukciou, kde sa vacsina tejto energie spotrebuje v samotnej konstrukcii).

Zverejnené

Darkman

samotne gsm zariadenie (stoziar a parabolicke anteny) som nemyslel tie sa ochranuju inak.

ale ja som myslel taku malu unimobunku 4 metre od stoziara ktora je sice prepojena kablom ale ten je absolutne odizolovany a tak ...

najvacsiu skodu nesposoby samotny blesk ale okoloiduce vyboje elektriny ktore siahaju do niekolkych metrov takze sice blesk zasiahne odizoovany stoziar ale jeho "bratricek" ktory sa len dotkne miesta blizsko stanice dokaze znicit celu elektroniku a to sa uz da porovnat s domom aj keby mal neviem ake zelezobetonove steny

(ja nevravym ze kazdy blesk sposoby tuto skodu ale ked sa dari tak sa dari)

(nejdem sa hadat kazdy mame svoj nazor takze sa aj tak nikdy nedohodneme ja som sa len ako tak vyjadril na to co povedal axel andulqe)

a aby som nebol uplne OT tak si myslim ze niet lepsieho antiviru ako original licencovany NOD 32.

Zverejnené

polda to co ty hovoris sa mi moc nezda...

my vo firme bezne kupujeme bleskoistky na stoziare kde mame anteny, a zatial nam nic neodislo...

a ked sa chce usetrit, pouzije sa ako bleskoistka maly 5portovy switch, ktory blesk spali a dalej to nejde :lol:

Zverejnené

spoluziak mi hovoril ze raz ked bola burka( je z malaciek a byva v panelaku) tak im dosluzilo video lebo udrel blesko do ich domu a z videa lietali modre iskry...

Zverejnené

Inak prepätie vzniká aj počas búrky a nemusí práve blesk udrieť do domu.

Ale myslím že to od pôvodnej témy už dosť odbočilo. :lol:

Zverejnené

cizy sa necudujem, ak maju naprd urobene rozvody

No, ja u nás poznám jednu rodinu s rozvodmi podľa nových noriem a tiež im pri búrke podobne odišiel televízor.
Zverejnené

Hedgehog ak mas nieco podla novych noriem, to este neznamena ze to nemoze byt na prd :lol:

a zas ked ti udre blesk priamo a nemas dobry hromozvod tak ti kvalitne rozvody nepomozu

nekvalitne rozvody ale rozoznas tak ze blesk ani neudrie priamo a vznika ti prepatie v sieti v dome

Zverejnené

to akoze vazne nemam mat dva antiviraky?????!!!!!! :lol:

preco????

Zverejnené

laicky povedane pobiju sa a vitaz nebude ani jeden :lol:

Zverejnené

nokia,

vitaz bude virus :)

a ja chranim svoje pc tak ze som stale pri nom, aby mu nikto nemohol ublizit :) :lol: ;)

Zverejnené

Ak by ste sa začali baviť o tom, ktorý firewall alebo antivír je lepší, založte nový topic. Tento nech zostane všeobecný o zabezpečení PC.

Zverejnené

laicky povedane pobiju sa a vitaz nebude ani jeden :lol:

Principiálne si oba fungujú bez toho, aby negatívne ovplyvnili ten druhý, ale výsledkom je neskutočné spomalenie behu celého PC.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov