irb Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 To vieš, každý človek má obavy hlavne z ohrozenia toho, na čom mu záleží. A ohrozenie toho, na čom mu nezáleží, zvyčajne banalizuje. Takže problém je iba v tom, na čom rôznemu percentu ľudí záleží a na čom nezáleží a aké majú tie percestá populácie hodnoty.
irb Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 A na druhej strane, každá geopolitická katastrofa je v podstate časovo obmedzená. Postihne iba jednu, dve či tri generácie. A môže viesť k skúsenostiam, ktoré by ľudstvo bez danej katastrofy vôbec nezískalo. Takže katastrofy vlastne akosi prirodzene patria k evolúcii, hoci sú ľuďmi nechcené.
alamo Zverejnené Marec 4 Autor Zverejnené Marec 4 Dňa 2. 3. 2026 at 15:58, irb pridal: A môže viesť k skúsenostiam, ktoré by ľudstvo bez danej katastrofy vôbec nezískalo. A katastrofa, môže byť aj zdrojom humoru. Napríklad, keď si influenceri ktorý nestihli investovať do "skutočného luxusu", začnú robiť srandu z influencerov ktorý to stihli. Samozrejme, najzábavnejšie je to, keď má človek možnosť pozororovať katastrofu z ďaleka. Citát Ešte predtým, ako nabrala situácia dramatický spád, odporúčali známe slovenské tváre vo veľkom svojim sledovateľom kúpu bytu v Dubaji. Práve to využila influencerka Petra Hasarová vo svojom novom videu, ktoré sa stalo virálnym. „Bývanie v Dubaji nemusí byť iba vaším snom, ale aj vašou realitou. A teraz ponúkame zľavu na všetky nehnuteľnosti a to do výšky 70 %," povedala v úlohe realitnej maklérky, keď sa v pozadí ozval výbuch. „Tak nie, 80 %! Exotika, more... Prepáčte, volá mi Plačková. Sekundičku. Čau, moja. Hej, ja viem, no, joj, veď nemusíš na mňa kričať, no ja som s tým nepočítala," dodala influencerka. https://koktejl.azet.sk/clanok/KnO4LtN/dusno-pre-parodiu-na-byty-v-dubaji-plackovej-muz-sa-nechutne-pustil-do-slavika-ty-si-ides-robit-pu-zo-zuzky-teraz-teba-uz/
irb Zverejnené Marec 4 Zverejnené Marec 4 pred 2 hodinami, alamo pridal: A katastrofa môže byť aj zdrojom humoru. S tým je možné plne súhlasiť. Už staré slovenské príslovie hovorí: "Ak máš škodu, o posmech sa nestaraj". Ale môj príspevok predtým bol viac-menej o našom egoizme - že sa bojíme hlavne o seba tu a teraz. Spomíname síce občas evolúciu (ktorá sama osebe nemá nijakú morálku a je totálne slepá), ale v podstate riešime pod pláštikom "morálky" stále iba naše krátkodobé osobné túžby a žiadosti, ktoré chceme, aby sa uskutočnili.
alamo Zverejnené Marec 4 Autor Zverejnené Marec 4 @irb Mno.. Zaujal som "pózu", že ja som "vidlák", źe ja "nie som, nijaká elita". (veľmi pohodlnú) Čiže, osobne nemám nijakú motiváciu, ten tvoj výklad, nijako rozporovať. Koniec koncov.. O tom, že existuje aj niečo "vznešené".. Tak o tom, majú nejaké tie "elity", presviedčať "mňa". Chcel by si, aby som "pózu" zmenil. A oponoval ti? .. Apropo.. "tysova metóda" furt sa ma snažiť "presvedčiť", že som nevzdelanec a nerozumiem tomu.. Akosi nefunguje.
irb Zverejnené Marec 5 Zverejnené Marec 5 pred 7 hodinami, alamo pridal: O tom, že existuje aj niečo "vznešené".. Tak o tom, majú nejaké tie "elity", presviedčať "mňa". A vieš, že v tomto s Tebou vlastne súhlasím? No a otázka je, že prečo Ťa vlastne doteraz ešte nepresvedčili, tie elity. Ba nie, že nepresvedčili, skôr naopak, ešte Ťa utvrdili v Tvojom proti-postoji, by som povedal. A pritom, myslím že elity sa neustále snažia Ťa presvedčiť. Apelujú na Tvoj cit, na Tvoju logiku, ale nedarí sa. Možno majú zlé metódy, možno sami ani neveria tomu, čo Ti tlačia do hlavy, možno Ti vedome klamú, možno už rezignovali, možno ich vlastne ani nezaujímaš, možno je to iba taká hra a možno si skrátka zadubený a nič s Tebou nepohne... možností vysvetlenia takého javu je naozaj veľa.
iskra Zverejnené Marec 5 Zverejnené Marec 5 11 hours ago, alamo said: pekná, rytmická skladba pozývam Ťa do témy, "Čo práve počúvate?" 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz