alamo Zverejnené Január 7 Zverejnené Január 7 Spomínam si, keď sa začínala pandémia, mnoho občanov v panike začalo "hromadiť zásoby" a vykupovať obchody. (hlavne toaletný papier) Čo sa stalo terčom kritiky a odsudkov, mnohých pokrokovo zmýšľajúcich ľudí. "Aká asociálna a predpotopná nedôvera, v schopnosti moderného štátu, zabezpečiť fungovanie základných vecí." "Slovenský branci" ktorý sa hrali na vojakov a vojenský výcvik, boli označený za "nebezpečné podvratné hnutie". Na katastrofu až "apokalypsu" sa cielene pripravovali, akurát "podivný náboźenský sektári" alebo "šialený politický extrémisti". Ale pokrok nezastavíš (občas pokrok, vedie aj do AHA ) Kdejaký štát dnes vydáva "príručky na prežitie". Najnovšie bratia Češi.. Citát Prvních 72 hodin katastrofy. Česká příručka se slovo „válka“ bojí vyslovit Pozoruhodné však je, že v české tištěné brožuře ani na jejím mateřském webu není nikde zmíněno slovo „válka“ či „válečný konflikt“, či cokoli, co by souviselo s napadením země nepřítelem. Jiné státy, například Finsko se k tomuto tématu na webu příslušné instituce staví naprosto otevřeně a tuto možnost tam třeba vedle povodní, výpadků elektřiny či teroristického útoku najdete. https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/72-hodin-pripravenost-domacnost.A260106_105440_vojenstvi_alv Kedy sa distribúcie nejakej takej brožúrky, dočkáme na Slovensku?
Sniper Zverejnené Január 7 Zverejnené Január 7 Najviac ma pobavilo, že Detol a hajzlák vykupovali najmä tí, čo o rok neskôr najviac bliakali, že Covid je podvod. Takže tak.
irb Zverejnené Január 8 Zverejnené Január 8 Dňa 7. 1. 2026 at 8:53, alamo pridal: Kedy sa distribúcie nejakej takej brožúrky, dočkáme na Slovensku? V podstate nie je nič zlého na tom, vzdelávať obyvateľstvo v schopnosti správne reagovať na nepríjemné situácie. Za minulého režimu bola branná výchova regulérnym predmetom na základných a stredných školách. Druhá vec je, samozrejme, obyvateľstvo samotné. My ľudia sme veľmi rôzni. Jedni reagujú tak, iní inak. A mnoho závisí aj od toho, koľko emócií strachu, neistoty a obáv sa vnesie z najvyšších miest do obyvateľstva skrze oficiálne vyhlásenia. - A to často závisí práve na tom, aká je povaha a presvedčenie tých, čo sú na oficiálnych pozíciách. Ak oni sami veria, že nebezpečenstvo je vysoké, tak budú prirodzene toto presvedčenie vnášať aj do spoločnosti. A ďalšia vec by teoreticky mohla byť aj snaha manipulovať s obyvateľstvom za nejakým skrytým účelom. Ale to sa mi už vidí moc pritiahnuté za vlasy.
alamo Zverejnené Marec 1 Autor Zverejnené Marec 1 Citát Avokádový toast, influenceri a ... panika: Ako sa skončila párty v Dubaji Smiali sme sa na žalostnom vystúpení v tohtoročnom ročníku talianskej piesňovej súťaže v Sanreme – keď sme vonku začuli veľký tresk. Tento rozruch spustil alarm v našom modernistickom bytovom dome vedľa týčiacej sa dubajskej veže Burdž Chalífa a všetky telefóny začali vibrovať s núdzovým vládnym oznámením: „Zostaňte, prosím, doma v bezpečných priestoroch.“ Schmatli sme si pasy, zbehli dolu schodmi a zaborili sa do garáže. V Dubaji nie sú žiadne protiletecké kryty. Počas takmer bezsennej noci som si každú hodinu kontroloval telefón – čo mi poskytlo letmý pohľad na to, čo obyčajní Ukrajinci prežívajú viac ako štyri roky. .. Čoskoro sa ukázalo, že západní expati z Dubaja – exotická zmes úspešných korporácií, influencerov a dovolenkárov ako ja – neboli dostatočne vybavení na zvládnutie krízy. Len málo ľudí sa rozhodlo ísť po schodoch – čo bolo samozrejmosťou, keď nad mestom lietajú drony a rakety. Niekoľko obyvateľov čakalo v recepcii so svojimi čivavami a mačkami – štekanie a mňaukanie prehlušoval rev športových áut smerujúcich k neďalekým diaľniciam. https://www.politico.eu/article/postcard-dubai-united-arab-emirates-iran-crisis/ Zaujímavé pozorovať.. Pekne zďaleka.. Ja som Vidiečan. Ja viem, že treba držať nejaké tie rezervy. A že té kľud, po ktorom túžim, môže byť veľmi iluzórny a pominuteľný. Ale týto "mešťania", ako keby to vnímali inak. Akoby boli presvedčený že ten ich úspech ktorým sa opájali, je "prírodný zákon" a bude trvať na veky?
buky Zverejnené Marec 1 Zverejnené Marec 1 alamo, skús odhadnúť, koľko bude trvať americká špeciálna operácia proti Iránu. Veru a túžba po kľude je tatam.
alamo Zverejnené Marec 1 Autor Zverejnené Marec 1 @buky Hmm.. Minimálne do vtedy, kým Donald udrží pozornosť.. A nezačne "riešiť problémy", nejakej inej časti sveta.
irb Zverejnené Marec 1 Zverejnené Marec 1 pred hodinou, buky pridal: koľko bude trvať americká špeciálna operácia Asi to závisí od toho, kto stojí na druhej strane proti tej špeciálnej operácii a aké má k dispozícii prostriedky.
buky Zverejnené Marec 1 Zverejnené Marec 1 pred 15 minútami, alamo pridal: Hmm.. Minimálne do vtedy, kým Donald udrží pozornosť.. To môže platiť aj pre Putina. Čiže pre Slovensko katastrofa z oboch svetových strán. Zarážama, prečo Fico momentálne neupozorňuje na dôležitosť "lacnej" ruskej ropy.
alamo Zverejnené Marec 1 Autor Zverejnené Marec 1 pred 42 minútami, buky pridal: Zarážama, prečo Fico momentálne neupozorňuje na dôležitosť "lacnej" ruskej ropy. Vlastne, možno už ani nemusí. Dnes už majú rovnaký problém s "ropnou krízou", aj naši vzácny západnejší partneri "EÚ lídri" v Bruseli, Paríži a Berlíne atď. Teraz to musia, nejak riešiť tiež. "Naše" trable, premenili aj s toho, že v Bruseli, Paríži a Berlíne, vládlo presvedčenie, že sa "to" môže stať iba nejakým "blbým slováčikom" a ich sa to netýka. Možno, to nepekné príslovie "keď zdochla koza mne, tak nech zdochne aj susedovi".. Možno, sa dá vykladať aj inak, než mi obvykle "mešťania" tvrdia?
buky Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 8 hodinami, alamo pridal: Vlastne, možno už ani nemusí. Prečo, veď naše smerovanie je proruské. Ak by sa obnovil tranzit ruskej ropy, tak máme vyhrané, či ?
alamo Zverejnené Marec 2 Autor Zverejnené Marec 2 @buky Choď sa opýtať do "Bruselu". Či im ten tranzit ruskej ropy, stále tak vadí?
buky Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 Kľučkuješ, ako zajac na poli. Vadí, lebo russká agresia zo ziskov z ropy financuje útočnú vojnu. Zatiaľ EU pre Slovensko ruskú ropu nezakázalo. Pán prognostik alamo ani nevie, ako riešiť dovoz lacnej ruskej ropy. Preto vravím , že ak je v tejto vláde štipka diplomacie, tak nech ukáže cez ruskú ropu holý zadok EU. Inak sa tu bude naďalej prezentovať prízemná Ficova politika = katastrofa
alamo Zverejnené Marec 2 Autor Zverejnené Marec 2 pred 15 minútami, buky pridal: Kľučkuješ, ako zajac na poli. Ja aspoň kľučkujem. Taký @tyso, po tom ako som načrtol po čom "historicky smrdí" EÚ "federalizácia dlhu". Radšej zdúchol jak gáfor, a nič politické vôbec nekomentuje.
tyso Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 neber moje meno do klavesnice, kua :) A tu opat poznamka, ak sa celosvetovo zvysi cena ropy, tak to sa tyka aj ruske ropy, rusi sa len potesia. Ale ciste technicky, najviac sa to dotkne Ciny. A vojensky: Ak Iran skutocne zacne blokovat Hormuz a nie sa len vyhrazat ( to robi teraz a aj to znamena problemy), tak sa nanho vrhnu vsetci a mozno aj s podporou Ciny. A urcite aj EU co teraz stoji mimo.
irb Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 2 hodinami, buky pridal: Prečo, veď naše smerovanie je proruské. Tento výrok však nie je pravdivý. pred 18 minútami, tyso pridal: tak sa nanho vrhnu vsetci Egoizmus vládne svetu. Toť vysvetlenie, prečo je mier možný iba pod nátlakom a hrozbami, inak nie.
buky Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 31 minútami, irb pridal: Egoizmus vládne svetu. Toť vysvetlenie, prečo je mier možný iba pod nátlakom a hrozbami, inak nie. Ja to už beriem ako globálnu katastrofu. 1
irb Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 11 minútami, buky pridal: Ja to už beriem ako globálnu katastrofu. Niekde som čítal, že vraj v histórii ľudstva existujú aj nejaké krátke obdobia, kedy sa mier vytvorí akoby prirodzene z ľudí, ale netrvá to dlho a opäť nastane "štandardný" stav vojenských hrozieb a vojnového besnenia. A mám pocit, že na začiatku všetkého násilia sú vždy nejakí moralisti, ktorí sa rozhodnú "nestrpieť" porušovanie ich morálky kdesi akosi.
buky Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 2 hodinami, tyso pridal: A tu opat poznamka, ak sa celosvetovo zvysi cena ropy, tak to sa tyka aj ruske ropy, rusi sa len potesia. Myslím, že to je dostatočný dôvod, prečo v súčasnosti Fico lacnú ruskú ropu neobhajuje. Len jeho prívrženci jednoduchého ducha si myslia, že bude benzín určite lacnejší, ako v okolitých krajinách.
tyso Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 3 hodinami, irb pridal: Tento výrok však nie je pravdivý. ale z vonku to tak vyzera
irb Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 Neviem z akého vonku to tak vyzerá. Stačí sa pozrieť, aké výrobky sú v našich obchodoch, aké zbrane používa naša armáda, aké štandardy plnia naše technické zariadenia a zistíme, že všetko je to západného pôvodu. Ruské máme akurát trochu ropy a plynu. Že niekomu pripadá skutočnosť, že sa Fico okrem na západ pozerá trochu aj na východ, ako orientáciu na východ, to mi je samo osebe divné.
tyso Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 nuz, z mojho pohladu. Politicky sa vzdalujeme EU, ( prikladov najdes plno) a sucasne pomahame Rusku ako sa zatial da. A prichadzame do cias ked to bude neudrzatelne a nieco sa stane.
irb Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 Keby som sa len pozrel, aké zmluvy v poslednom čase uzatvoril Fico o rôznej spolupráci, tak neviem, či by som tam vôbec niekde našiel nejakú zmluvu s Ruskom. Ale zmluvu s USA o výstavbe novej elektrárne by som tam určite našiel.
irb Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 pred 36 minútami, tyso pridal: z mojho okna to vyzera inak. Dalo by sa povedať, že na Tvoj vkus sa Slovensko nechová dostatočne radikálne?
tyso Zverejnené Marec 2 Zverejnené Marec 2 nie, slovensko sa chova radikalne a vytvara hrozbu. Pre kratkodobe politicke zisky voci malej casti volicov ohrozuje nasu dlhodobu stabilitu a europsku ukotvenost. A aj ked to Fico nechce, tak vysledok bude geopoliticka katastrofa.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz