Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ja si presné čísla nepamätám, pred niekoľkými dňami som čítala, že to, čo sa deje v Izraeli, presvedčilo tamojšie zodpovedné miesta, že jednoducho zistili, že 56 či 60 (či tak nejako) percentná zaočkovanosť na ochranu obyvateľstva nestačí.
okrem toho majú obyvateľov, ktorí odmietajú očkovanie - predpokladám, že sú to najmä ortodoxní, ktorí zo zásady odmietajú všetko...
 takže nevieme, koľko % zaočkovaného obyvateľstva by chránilo celú spoločnosť, pri ostatných chorobách je to spravidla hodne nad 90 %.... alebo stačí očkovať jedincov ako pri chrípke, a zbytok nech robí čo chce, ako pri chrípke... s tým, že na covid sa umiera podstatne viac.
toľko k slobodnej voľbe.... :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

udaje o pocte asymptomatickych pripadov sa dost rozchadzaju ale taky dost spolahlivy odhad je cca 25 percent.   Ale to dnes nie je take dolezite,  otazka za sto bodov je ake mame premorenie.  To je klucovy udaj pre prognozy.

Game,  a to kolko percent zaockovania chrani spolocnost vieme,   je  to 1- 1/R0,  

ak ma delta R0  rovne 5,  tak potrebujeme 80 percent populacie zaockovat ( alebo prekonat covid) co je vratane deti.

pre alfa variant stacilo 56 percent. ,

Zverejnené

matematika a štatistiky ok, hovoria 80 %, súhlasím, ovšem môj odhad je nad 90... veľmi široko a ďaleko a dávno je osvedčený očkovací model nad 90 a v mnohých prípadoch nad 95 %, prípadne 100 %.
neviem, či niekde niekto dosiahne, v hociktorej krajine, 80 %... myslím, že aj v Izraeli s tým bude problém - cca 20 % sa považuje za religióznych (medzi nich patria charedim a ortodoxní Židia). (hovorí wiki) a celkom iste sú tam aj antivaxeri a slobodní neočkovači.

Zverejnené

:) nic v zlom ale tu netreba odhad ked to vieme spocitat. Ale inak tu mas odhad dobry, kedze ucinnost na deltu je 60 percenr. A tak treba viac. Ale teraz uz sme zrejme aj na slovensku aj v izrali na maxime toho co sa da zaockovat a uz nevieme velmi ani regulovat sirenie. Ostalo uz len modlenie a preockovanie starsich. 

Zverejnené
pred 15 minútami, tyso napísal:

aj na slovensku aj v izrali na maxime toho co sa da zaockovat a uz nevieme velmi ani regulovat sirenie. Ostalo uz len modlenie a preockovanie starsich.

o tom hovorím :) spoliehať sa na šťastie v časoch, keď je na svete niekoľko vakcín, ... :(

vždy si predstavujem, kde by bol svet, keby WHO svojho času netrvala striktne na plošnom očkovaní celého sveta proti smrteľne nebezpečným kiahňam, keby im do toho kecali všetci slobodomilovní antivaxeri.... je mi z tej myšlienky zle.
41 rokov neslepnú a neumierajú ročne milióny ľudí.

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

game

no tak.....nemala by si tu sa spravat v tomto pripade, ako prognostik zo zameranim na minulost...nepristane ti to a je to nemozna vedecka disciplina.....suhlasim, ze ockovanie pomohlo ludstvu, ale ci v konecnom dosledku pomohlo aj celkovej rovnovahe v prirode (kam sa musime ratat aj my) je doteraz nejasne....cas ukaze, no nas vek nam to neumozni sa to dozvediet.....mozno nasi praprapravnuci to zistia... :)

Zverejnené

"Prevádzači bez hraníc" sa už postarajú o to, aby sa tento variant dostal bezpečne do talianskych prístavov a potom v rámci spravodlivého prerozdeľovania kvót sa už bez problémov rozšíri po celej Európe. V stredoveku ich za toto lámali v kolese.

Zverejnené

a nie je toto tvoje konstatovanie vlastne hlavnym dovodom tej vakcinacnej story v EU?.....priprava na tovar od "prevadzacov bez hranic"....

Zverejnené

konspiratori idioti sa utesuju tym ze delta je 10x slabsia ako povodny covid.  Len im uniklo ze to plati len pre zaockovanych, pre nezaockovanych je rovnako smrtelna ako bola.  Tato vzbura proti rozumu ostane ako skutocne memento.

• Haha 1
Zverejnené
pred 9 hodinami, informator napísal:

game

no tak.....nemala by si tu sa spravat v tomto pripade, ako prognostik zo zameranim na minulost...nepristane ti to a je to nemozna vedecka disciplina.....suhlasim, ze ockovanie pomohlo ludstvu, ale ci v konecnom dosledku pomohlo aj celkovej rovnovahe v prirode (kam sa musime ratat aj my) je doteraz nejasne....cas ukaze, no nas vek nam to neumozni sa to dozvediet

ale no tak :)
prognostik so zameraním na minulosť stačí, keď vie čítať a v tvojom veku aj niečo pamatá...
zaujímavý jav u teba... stokrát sme v Očkovaní spomínali Pravé kiahne, celosvetové očkovanie, fotky, dokumenty, prečo WHO k tomuto pristúpilo, aká strašne zlá choroba to bola... a ty tu omieľaš dokola podobné veci: prognostik so zameraním na minulosť... ty si bol už pravdepodobne dospelý, keď svet porazil túto chorobu.
a nielen pre ochranu života pred smrťou - milióny ľudí oslepli, keď sa im kiahne dostali do očí, a dostali sa, pretože pravé kiahne sa dostali všade.

k rovnováhe prírody to priveľmi nepomohlo, nemusíš sa hrať na prognostika minulosti ...
prispelo to k množeniu ľudí a ničeniu Zeme, ale tá choroba bola tak zlá, že bolo načase s ňou niečo spraviť. teraz je na nás opraviť Zem, ale to ide desivo pomaly, to predsa vieme, ty prognostik...

tak sa vráťme k očkovaniu proti covid19... :)

Zverejnené
a nie je toto tvoje konstatovanie vlastne hlavnym dovodom tej vakcinacnej story v EU?.....priprava na tovar od "prevadzacov bez hranic"....
Nie, to len ty si si to prekrútil z úplne opačného konca. Už len chýba teória, že vírus bol vyrobený preto, aby sme mohli očkovať.
Zverejnené

game,   ja len zopakujem ze kauzalita je trochu ina,  v case ked sa dospelosti dozila tretina deti, tak boli bezne velke rodiny. Aj na Slovensku desat surodencov nebola vynimka. Prave ockovanie  je jednou z pricin  poklesu poctu deti VSADE na svete,  bez ohladu na ideologie a nabozenstvo. 

Zverejnené

Akoze vakcinujeme aby sa sem pustili migranti ?  No,  dnesne informatorove sracky fakt prerazaju dno.

Zverejnené
pred 2 hodinami, tyso napísal:

Prave ockovanie  je jednou z pricin  poklesu poctu deti VSADE na svete,  bez ohladu na ideologie a nabozenstvo. 

isteže... :)
v roku 1900 bolo na svete okolo 1 - 1,5 miliardy ľudí (spústa očkovaní sa v tých časoch začala používať masívnejšie) 1980 bolo na svete 4,6 miliardy ľudí...
bez očkovania ľudia a deti hlavne mreli ako muchy a trpeli ako psy... nie že by netrpeli aj dnes, trpia na kdečo iné.
ale späť: dnes je na Zemi 7,9 miliárd ľudí - píšeme rok 2021.

a to sme nedávno čakali 7 miliárdteho občana Zeme...

bolo by bez očkovania menej, keďže sa prestali rodiť celosvetovo deti?

Zverejnené

viac,  zelena revolucia ich dokazala uzivit tak skoncili hladomory.

Zverejnené

čiže očkovania zastavili utrpenie, na druhej strane zmiernili nárast obyvateľstva...

očkovania spôsobili, že sa začalo rodiť menej detí, lebo ich menej umieralo.

takmer 15 rokov sa to snažím povedať informatorovi, je to vskutku zábavná činnosť :)

Zverejnené

zbytocna snaha:) informatorovi uz davno uplne vymyli mozog z hlavy

Zverejnené
Dňa 29. 8. 2021 at 14:32, game napísal:

ja si presné čísla nepamätám, pred niekoľkými dňami som čítala, že to, čo sa deje v Izraeli, presvedčilo tamojšie zodpovedné miesta, že jednoducho zistili, že 56 či 60 (či tak nejako) percentná zaočkovanosť na ochranu obyvateľstva nestačí.
...
takže nevieme, koľko % zaočkovaného obyvateľstva by chránilo celú spoločnosť, pri ostatných chorobách je to spravidla hodne nad 90 %.

Kazde infekcne ochorenie ti charakterizuje parameter R0 nazyvany zakladne reprodukcne cislo, ktore ti hovori, kolko dalsich priamo nakazi v priemere jeden nakazeny.

Ak R0 = 2, tak jeden by nakazil dvoch. Aby skutocne nakazeny bol iba jeden dalsi (epidemia sa nesirila), je potrebne aby ten druhy bol ockovany (alebo premoreny). Co zodpoveda 50% preockovanosti, ak nikdo nie je premoreny.

Ak R0 = 10, tak jeden by nakazil desiatich, takze ockovanych (alebo premorenych) musi byt 9 z 10 , co zodpoveda 90% preockovanosti.

Ak R0 = 2.5 (dolny odhad povodneho covidu), tak treba zaockovat 1 - 1/R0 , teda 60% ludi.

Ak R0 = 5 (dolny odhad delta varianty), tak treba zaockovat 1 - 1/R0, teda 80% ludi.

V skutocnosti je to o nieco komplikovanejsie, pretoze ziadne ockovanie nie je ucinne na 100%, takze treba zaockovat viac na dosiahnutie rovnakeho efektu:  ak 90% populacie zaockujeme vakcinou s 90% ucinnostou, tak imunnych bude iba 80%. Na druhej strane su imunni aj ti, co ziskali imunitu premorenim - ti zase potrebne mnozstvo ockovanych znizuju.

Pri "ostatných chorobách" pri ktorych je zavedene plosne ockovanie, tak je zavedene hlavne z dovodu ich vysokej nakazlivosti (osypky R0 = 15, ovcie kiahne R0 = 11, priusnice R0 = 11), preto treba aj vysoku mieru preockovanosti.

Covid je "chcipacek", tam staci mensia preockovanost.

Zverejnené

Ja si myslim ze celoslovensky to skonci - asi na 50%. Revuca bude mat slabych 40 a Bratislava 60% zaockovanych, lebo v Bratislave ta moznost bola a maju samozrejme najvac starcov(uz len to robi proti Revucej 10% a dalsich 10% ze tu to nemas dostupne).  Som zvedavy aky to bude mat vysledok. Nemyslim si ze Revuca na tom bude horsie ako Bratislava. Hospitalizivani a mrtvi. VRevucej asi vakcinuju 400 ludi tyzdenne. teda 1%. Vacsia kapacita so strany statu nieje. Nieje zaujem. Statu nie ludi. Ja som sa tam hlasil od 5.jula dostal som termin na 20 augusta.

Zverejnené

taka blbost .. ale fakt preco pri testovani pouzivali zdravotnici ochranne obleky a pri ockovani ich uz nepotrebuju ? :biggrin:

Zverejnené
pred 15 hodinami, game napísal:

ale no tak :)
prognostik so zameraním na minulosť stačí, keď vie čítať a v tvojom veku aj niečo pamatá...
zaujímavý jav u teba... stokrát sme v Očkovaní spomínali Pravé kiahne, celosvetové očkovanie, fotky, dokumenty, prečo WHO k tomuto pristúpilo, aká strašne zlá choroba to bola... a ty tu omieľaš dokola podobné veci: prognostik so zameraním na minulosť... ty si bol už pravdepodobne dospelý, keď svet porazil túto chorobu.
a nielen pre ochranu života pred smrťou - milióny ľudí oslepli, keď sa im kiahne dostali do očí, a dostali sa, pretože pravé kiahne sa dostali všade.

k rovnováhe prírody to priveľmi nepomohlo, nemusíš sa hrať na prognostika minulosti ...
prispelo to k množeniu ľudí a ničeniu Zeme, ale tá choroba bola tak zlá, že bolo načase s ňou niečo spraviť. teraz je na nás opraviť Zem, ale to ide desivo pomaly, to predsa vieme, ty prognostik...

tak sa vráťme k očkovaniu proti covid19... :)

no ved som ti tam napisal, ze ockovanie pomohlo ludstvu, ale nikto nevie ako sa to prejavi v prirodnej rovnovahe vsetkeho zo vsetkym....tak neviem, co tu zasa mne podsuvas za akesi, tebou tu pouzite,  prognosticke predstavy.....a ja som predsa reagoval hlavne na tento tvoj "prognosticky" rebus...

Dňa 29. 8. 2021 at 21:05, game napísal:

vždy si predstavujem, kde by bol svet, keby WHO svojho času netrvala striktne na plošnom očkovaní celého sveta proti smrteľne nebezpečným kiahňam, keby im do toho kecali všetci slobodomilovní antivaxeri.... je mi z tej myšlienky zle.
41 rokov neslepnú a neumierajú ročne milióny ľudí.

.....ako si mozes nieco take predstavovat, ked tie tvoje predstavy, su zalozene iba na tvojom subjektivnom pocite....vlastne predstavovat si to mozes, ale je to iba tvoja fatamorgana a vsetko kludne sa mohlo vyvijat uplne inak, ako su tvoje sny o totalnom exituse ludstva.....ja sa skor zamyslam nad tym, ako sa ludstvu podarilo prezit (a nielen ludstvu) pri tak vrazdiacich monstrach, ako su virusy.....sprevadzaju nas uz od vzniku zivota a vsetko prekvitalo dalej aj bez vakcinovania....a co tak urcit pricinu stavu nasej planety zavedeniu ockovacej strategie....ked si to premietnes spatne a pouzijes "prognosticky vedecky odbor" zo zameranim na minulost, tak vsetko sa zacalo ku..t v prirode pred cca 100 rokov dozadu......neboli to zaciatky nasadenia vakcinacnej story?.....netvrdim, iba sa zamyslam...

pred 15 hodinami, Sniper napísal:
pred 21 hodinami, informator napísal:

Nie, to len ty si si to prekrútil z úplne opačného konca. Už len chýba teória, že vírus bol vyrobený preto, aby sme mohli očkovať.

no ked si to uz nacal, tak tento aktualny aj mozno ano...:)))

pred 14 hodinami, tyso napísal:

Akoze vakcinujeme aby sa sem pustili migranti ?  No,  dnesne informatorove sracky fakt prerazaju dno.

nie v pustili, ale aby nas nenakazili...teda vas posratych.....:))))

Zverejnené

informator,  nastastie nemusime riesiit ci by prospelo keby si zomrel ako dieta a nemohol by si sirit zlo.   Dopady na takuto galakticku rovnovahu su mimo nas. 

Zverejnené
10 hours ago, electric blue said:

taka blbost .. ale fakt preco pri testovani pouzivali zdravotnici ochranne obleky a pri ockovani ich uz nepotrebuju ? :biggrin:

technicky je to preto ze to takt upravilo ministerstvo zdravotnictva.

Ale : pri testovani sa ocakava ze tam budu chori a tak zdravotnici takmer urcite pridu do styku s infekciou a budu pracovat s infekcnymi vzorkami.

Pri ockovani sa ocakava ze tam pridu zdravi ludia ( akakolvek choroba je kontraindikacia ockovaniu) a personal je zaockovany.

Ten rozdiel ma teda aj racionalne dovody.

Zverejnené
pred 2 hodinami, tyso napísal:

informator,  nastastie nemusime riesiit ci by prospelo keby si zomrel ako dieta a nemohol by si sirit zlo.   Dopady na takuto galakticku rovnovahu su mimo nas. 

no ale vdaka vedeckym monstram typu Sabaka  a Cekan (minimalne) sa k tej riadenej evolucnej scheme  dostavate....

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov