Skočiť na obsah

Očkovanie - Covid19

Odporúčané príspevky

Zverejnené
pred 37 minútami, tyso napísal:

informator, to je taka krestanska moralka,   zachranujeme chorych,  pomahame starsim.  Tomu vy fasisti nemozete rozumiet.

A vacsina je u teba kolko ?, nastastie hajzlikov tvojho druhu je malo, len vela kricite. 

trochu si to pooprav.....vy prznite chorych a vrazdite strasich.....tomu ty vravis krestanska moralka?.....ale kedze ja som zastanca slobodnej volby, tak neodsudzujem a ani nekritizujem ludi, co sa dali zaockovat, na zaklade svojej slobodnej volby....

a vacsina je vzdy vacsina...tzn. minimalne 50+1 zo sto.....

pred 15 minútami, smiley napísal:

. Viacej nebezpecne boli predosle antivaxerske aktivity, ale tie sposobili "len" mierne regionalne epidemie s malym poctom obeti. V pripade covidu uz ale pojde o miliony zivotov kvoli hluposti - a to prestava byt sranda.

ja medzi nich nepatrim, tak neviem, preco tu splietas piate cez deviate....

Zverejnené

informator,  kedze vacsina je zaockovanych, tak potom podla svojich slov klames.   A ani to ze  detinsky zo svojich zlocinov obvinujes inych ti velmi nejde,    ked konas zlo a este sa aj hanbis za to postavit.    Hajzlik a este aj zbabelec.   Cisty vykvet.

Zverejnené

ak niekto nuti do uzitia niecoho tretiu osobu a nevie, ake moze mat pozitie toho produktu  zdravotne nasledky, je obycajny prznitel chorych a vrah starsich....gratulujem k titulu "sialenec roka".....stavias si karieru na mrtvolach?.....

Zverejnené

hovoris o sebe ? Odradzas ludi od ockovania a netusis ake to bude mat mat nasledky ? Alebo vies a radujes sa zo smrti ? Si zlocinec, hajzel alebo sialenec ?  Ty "slobodna vola k zabijaniu".

Pretoze  inak o vakcinacii mame  udaje a vieme ake to nasledky,   zachranuje zivoty.    Dokazatelne.

Zverejnené

od teba, ako titulovaneho sialenca roka, je to vlastne priznanie ze mam pravdu a ty si iba hlasna truba mengeleho ziakov.....ja nikoho od vakcinacie neodradzam a je mi jedno kto sa da zaockovat a kto nie.....

Zverejnené

tym ze siris klamstava o ockovani ? :)  Ty nic, ty muzikant.  Klamar a zbabely.

Zverejnené

daj jedno klamstvo, co som napisal o ockovani....uz sa spamataj a netrep dookola tie svoje mantry o klamstvach inych a tvoje su iba fakty zalozene na cislach....dufam, ze aj ty raz budes iba cislo a tvoje vedecke a  faktama "podlozene" nezmysli sa vymazu, alebo pouziju ako vzor tvojej "odbornosti"....

Zverejnené
12 hours ago, electric blue said:

kde mimo SK? V tomto prip. je to ako s wtc :biggrin: keby boli konspiracie pravdive nasiel by sa aspon jeden svedok

Hovori sa  o Dubaji,  ale ano su to len reci. Nie je ziadny dokaz.  Ale je rozdiel medzi tym ze potrebujes niekolko tisic ludi v konspiracii a tajnou navstevou sukromnej nemocnice. 

• Haha 1
Zverejnené
pred 2 hodinami, informator napísal:

ja medzi nich nepatrim, tak neviem, preco tu splietas piate cez deviate....

Ludia, co sa odmietaju dat ockovat, sa nazyvaju antivaxeri. Ked ti to pomoze, mozes to nazvat  hoci aj bumbulaj, na podstate veci to nic nemeni: patris do skupiny ludi, ktori sa odmietaju dat zaockovat proti covidu, cim sa spolupodielas na sabotovani realneho permanetneho riesenia pandemie.

Zverejnené

vidim, ze logika ti nechyba......tiez nemam rad pizzu, to potom znamena, ze nemam  rad Talianov, zasadne nepijem tie sladke US sracky, to potom znamena, ze nemam rad americanov,  odsudzujem bicie zapasy v coride, to znamena, ze nemam rad spanielov....a pod.....no a som aj masozravec, takze s tvojej logiky vychadajuc, suhlasim z upalovanim vegetarianov....hm.....no ale vazne....antivaxerov je u nas a mozno aj celosvetovo, nejakych  cca 1% z populacie.....ja som v mladosti ockovany, ale mam problem z nutenou vakcinaciou.....a co sa tyka covid sialenstva, tak ja sa spravam zodpovedne a pockam si na nasledky tejto pokusnej serie a potom sa podla dat slobodne rozhodnem, co spravim.....

Zverejnené

Stale ti to nedochadza: je uplne jedno z akeho dovodu odmietas ockovanie. Fyzicky vysledny efekt je uplne rovnaky: oberas nas o jedine mozne riesenie covid epidemie.

Tak snad pri tom cakani na "bezpecnu" v vakcinu nezomries na covid, ako sa to uz mnohym stalo - tak do konca roka budes mat v tom jasno.

Zverejnené

Prejdime od krmenia trolla k niecomu rozumejnejsiemu.

Dňa 11. 8. 2021 at 0:27, smiley napísal:

Ratal som tie 2% percenta zaockovanych medzi nakazenymi, treba tam vediet priebeh ockovania v case. Nejde pri tom o nejaku chybu zaokruhlovania, ale o dost zasadny rozdiel: napriklad pri predpoklade linearneho narastu bude skutocny pocet az 5-nasobne vacsi, teda 10% zaockovanych medzi chorymi.

Epidemia hluposti sa teda nesiri len medzi antivaxermi, ale nezmysli siri a ministerstvo.

Dňa 11. 8. 2021 at 19:28, informator napísal:

a to ti ako vyslo?....daj pevny zachytny bod a potom tu strielaj percentama....

https://domov.sme.sk/c/22725445/takmer-97-percent-hospitalizovanych-s-covidom-bolo-nezaockovanych.html

Dňa 20. 8. 2021 at 15:40, tyso napísal:

no,  mam trochu problem s takymto informovanim.   V prvom polroku bolo velmi malo ockovanych a tak to cislo je velmi nadsadene.  A na jesen budu cisla horsie,    nezaockovanych bude cca  80-85 percent, nie 97.

Tyso, cislo 97%  je podla mna nie je nadsadene, je to len nespravny udaj, pretoze kumulativny pocet nakazenych alebo hospitalizovanych ti nevyjadruje priamo ucinnost vakciny. Spravny udaj by bol pomer zaockovanych v hospitalizovanych napriklad za posledny mesiac.

Matematickym vypoctom sa da ziskat to relevatne, ale je to taky komplikovanejsi reverse engineering:

Ucinnost vakciny je dana pomerom pravdepodobnosti nakazenia ockovaneho a neockovaneho na pocet infikovanych. Uvedeny kumulativny pocet akcinovanych a nevakcinovanych infikovanych sa da vypocitat ako konvolucia casoveho priebehu vakcinovanych a infekcnych (resp. nevakcinovanych a infekcnych) krat pravdepodobnost. Z toho sa daju vypocitat pravdepodobnost a nasledne ucinnost ockovania.

Konvolucia sa da spocitat numericky (casovy priebeh vakcinovanych a infekcnych je znamy), ale priblizne to vychadza aj pri zjednoduseni, kde je pocet infikovanych konstatny a pocet vakcinovanych linearne narasta az po 1/3 populacie. V takom pripade vychadza:

98% kumulativne nevakcinovanych nakazenych -> 2% * 5 = 10%  -> 90% ucinnost ockovania

97% kumulativne nevakcinovanych hospitalizovanych -> 3% * 5 = 15% -> 85% ucinnost ockovania

Az by niekto neveril zjednoduseniu, mozem skusit spravit presny vypocet konvolucie z dostupnych udajov. Mozem poskytnut aj podrobny postup vypoctu.  Ale naskor to nikto nevladal sledovat az potialto a je mu to tak nejak jedno... :zubiska:

Je katastrofou, ze Úrad verejného zdravotníctva zverejnuje taketo nerelevatne udaje... :cotisisi:

Zverejnené

V ktorom okrese  su najmenenej chraneni nezaockovani - teda niesu(starsi  ako  60 rokov nezaockovani lebo v BA je ich viac ako 20 000, v RA asi 1 300, v Namestove neviem mozno 800, tito budu v nemocniciach ,asi najmenej ich bude z Namestova nie z Bratislavi,najkrajsiu farbicku bude mat bratislava))?  Okres Revuca ich nema asi 5,45 percenta - ked matovic da 200 kazdenmu v okrese bude zaockovany kazdy. Na  ceny25 000 tisic/ 6 tisic vam to pride normalne - dal 4000 za vakcinovaneho nejakemu tomu timu co ich ockuje, este nejaky institut financnej politiky vam povie ze to tak je?Tych starcov,ci co chcu v tych poslednych v dedinach, nie neda - i ma staci 10 euro. Da im 4 000 za kazdenho? Da im 400? da im 40? Nie nebolo by zrusit ten urad?

No ale by som sa vratil v RA je 5,45 percenta - vymenil som klavesnicu tato je strasne zvlastna neviem tam najst ani znak percento. V Revucej vo veku 60 a viac rokov niesu zaockovany 5,45, v BA 4,69 priklad v Kezmarku 3,75 a v Namestove 3,61.  

Podla mna viac ludi bude umierat v Bratislave ako v Namestove ale ak maju tie farbicky dobre pripravene uvidime.

Resp. podiel(percento) 60 rokov a viac starsich(nezaoockovanych v populacii okresu) v RA 5,45 , v BA 4,69, Kezmarok 3,75 a Namestovo 3,61(Kezmarok a namestovo maju 9percent starcov, Bratislava do 20). Si myslite - ze toto je tak dramaticky zlom - aby bratislava si dala o dva farby lepsiu ako Namestovo?

Keby nebol Matovic debil dal by50 milionov namiesto do hier do mobilnych ockovacich centier. V Bratislave je najviac starcov, a je dobre ze sa o nich postarali - len u nich to ma vyznam. Stale nemaju zaockovanych 25 percent.

Zverejnené

smiley

nevidim tu nikde pevny zachytny bod.....takze  nic, ale istota zalozena na pravdepodobnosti, je u teba nespochybnitelny fakt.....teraz ja za seba....pokial nebude robeny percentualny vypocet sposobom 50 na 50, tak su tie tvoje numera pre mna iba nejakym  prikladom z ucebnice asi tak 5 rocnika ZS.....vlastne to nebude nikdy aj tak zalozene na doveryhodnom zaklade....pre mna je tiez dolezite, ze ockovanci a aj neockovanci su na jednom spolocnom bode a to, ze su siritelmi ako jeden, tak aj druhy a pri tak rychlej mutacii covid cirkusu maju nasledky mozneho tazkeho priebehu aj ockovany.....co aj dokazuju terajsie stavy v dost velkej miere zaockovanych  statoch.....ale ako vravim, nikomu nebranim a nikoho nenutim....

Zverejnené

iste,   ved vieme ze zlomkom (percentam nechapes),   nechapes svetu ani zakladnym konceptom.  Ok,  len zaroven odmietas ako autority tych co na to rozdiel od teba zvladli.   A  zaroven siris klamstva aby si odradil ludi od jedineho co pomaha. 

A inak,  kazdy antivakcer sa pozna podla vety :  Nie som proti ockovaniu, ALE ...  

Zverejnené

k izraelu,    https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/08/20/1029628471/highly-vaccinated-israel-is-seeing-a-dramatic-surge-in-new-covid-cases-heres-why?t=1629793024494

1.  Izrael je krajina kde sa zacalo rychlo ockovat ale narazili na hranicu svojich antivakcerov.  Maju teraz 58 percent ockovanych, co je fajn ale nestaci to na zastavenie.

2. Cisla potvrdzuju ze vakcina pomaha pri predchadzani umrti,   neockovani nad 60 maju 9x vyssiu sancu mat tazky priebeh.

3. Ockovani siria chorobu menej a rovnako su nou menej ohrozeni.

Ale idiotom nestacia fakty,    vtipna je diskusia po tom ako v USA schvalili Pfizer ako plne otestovanu vakcinu.   Ak niekto cakal ze zmenia nazor, tak sa trpko zmylil.

A tretia davka zvysuje ochranu,    je zrejme cas povolit ju aj na Slovensku pre tych nad 50 co boli ockovani zaciatkom roku.  Myslim ze aj tak ostane dost vakcin, ktore mozeme poslat do sveta, nech si WHO hovori co chce. 

2044899873_obrzok.thumb.png.e74ba7fe015c3b2c880951ebcf980aa1.png

• Díky! 1
Zverejnené
pred 6 hodinami, tyso napísal:

iste,   ved vieme ze zlomkom (percentam nechapes),   nechapes svetu ani zakladnym konceptom.  Ok,  len zaroven odmietas ako autority tych co na to rozdiel od teba zvladli.   A  zaroven siris klamstva aby si odradil ludi od jedineho co pomaha. 

A inak,  kazdy antivakcer sa pozna podla vety :  Nie som proti ockovaniu, ALE ...  

tvojim zlomkom(percentam) rozumiem az podozrivo dobre.....cim to asi je?...ze by si tak priehladne nimi manipuloval?.....

a to su kto tie tvoje autority, ktore mam pocuvat?....a ked ti ja budem kontrovat tym, ze ja pocuvam (mozno) autority, ktore zvladli, co ty vyzadujes, ale maju nejako inak vyhraneny nazor na toto sialenstvo?....

rozumiem tvojej dileme....ty sa riadis tiez slobodnym sposobom vyjadrovanie, ktory ti zarucuje ustava, ALE....

smiley

jasne....po tretej vakcine pride stvrta a potom piata.....uz tu prosim prestan grafovat....dnes som si bol dat u lekara spravit vysetrenie krvi...sedimentaciu....som sa s nim zarozpraval...on je zaockovany sestricka nie a prave ona odpovedala do telefonu jednej ockovanej  klientke ohladom protilatok proti covidu....tak po styri a pol mesiaci dotycna nema ziadne protilatky a kedze ma ist do zahranicia, tak sa bude musiet dat zaockovat nanovo...ak teda este bude chciet...a to bol (ako ona povedala) dneska uz takto vybaveny siedmy klient....nula protilatok....

Zverejnené

teraz klames ako skolkar. nerozumies a zbytocne budes klamat ze ano.  A tvoje "autority"  ta klamu, kedze to nevies odhalit.

A co teba trapi tretie ockovanie, ked nemas ani prve ?  To je tema len pre ludi, nie pre dezolatov.    K tomu sa fakt nemusis vyjadrovat.

Zverejnené

takze "moje" autority, ktore maju minimalne porovnatelne odborne vzdelanie ako "tvoji", su hlupaci....tak toto ozaj nevymyslis, to je iba mentalne "zdatny" tyso....:))))

Zverejnené

dakujem za pochvalu....od teba si to vazim....:)

Zverejnené
pred 11 hodinami, informator napísal:

nevidim tu nikde pevny zachytny bod....pokial nebude robeny percentualny vypocet sposobom 50 na 50, tak su tie tvoje numera pre mna iba nejakym  prikladom z ucebnice asi tak 5 rocnika ZS.....vlastne to nebude nikdy aj tak zalozene na doveryhodnom zaklade.... pre mna je tiez dolezite, ze ockovanci a aj neockovanci su na jednom spolocnom bode a to, ze su siritelmi ako jeden, tak aj druhy a pri tak rychlej mutacii covid cirkusu maju nasledky mozneho tazkeho priebehu aj ockovany.....co aj dokazuju terajsie stavy v dost velkej miere zaockovanych  statoch.....

To mi je jasne, ze ked zvladnes ibai 50 na 50, tak to pre teba nie je doveryhodne = nerozumies tomu. Kedze toto je uz diferencialny pocet, ktory je ovela dalej ako zlomky, ktorym nerozumies, tak som ani nic ine neocakaval.

Zaockovany je zhruba 5-nasobne mensim siritelom ako nezaockovany, nie su rovnakymi siritelmi. Terajsie stavy zo zaockovanych krajin o tom jednoznacne vypovedaju, Slovensko nevynimajuc. Pre teba tento fakt ostane nedostupny, kedze rozumies iba "50 na 50".

P.S. Pfitzer je uz plne schvalena vakcina, das sa teda konecne zaockovat, kedze nie si ziadny antivaxer?

Zverejnené

Zaockovany je zhruba 5-nasobne mensim siritelom ako nezaockovany,

daj k tomu dokazy

Zverejnené

smiley

mas to vsetko na baze pravdepodobnosti a taka metoda plati maximalne tak za dvermi nejakeho laboratoria, no v reale sa vsetko sprava potom uplne inak....takze zasa nic....

a to doteraz ten vakcinacny zazrak len testovali?.....tak si teda este pockam zopar mesiacov-rokov, ake budu zdravotne rizika (okrem tych doteraz potvrdenych) a potom, ak sa skoncia momentalne rozne natlakove akcie, sofostikovane vydavane za dobrovolnost, tak pravdepodobne ano....pokial teda prezijem toto covidove sialenstvo a nebude sa treba ockovat minimalne tri krat do roka.....spokojny z odpovedou?...

Zverejnené
pred hodinou, electric blue napísal:

Zaockovany je zhruba 5-nasobne mensim siritelom ako nezaockovany,

daj k tomu dokazy

5-nasobne menej prenosov vyplyva z nameranej efektivnosti vakcin, ktora je zhruba 80% :  100% - 80% = 20% = 1/5

A rovnako ju potvrdzuje ju aj pomer zaockovanych medzi nakazenymi  v jednotlivych statoch - na to uz ale treba rozumiet zlomkom.

Mimochodom co vakcinacia proti ovcim kiahnam, alebo lubovolna ina - aj tam pochybujes, ci zabranuje sireniu nakazy? Mas problemy s pochopenim vseobecneho principu, akym vakcinacia zabranuje sireniu , alebo iba v pripade covidu?

pred hodinou, informator napísal:

tak si teda este pockam zopar mesiacov-rokov, ake budu zdravotne rizika (okrem tych doteraz potvrdenych)

Vsak na to sme uz zopar mesiacov az skoro rokov uz cakali, to bolo prave to testovanie. Bez neho by sme vakcinu mohli zacat nasadzovat prakticky okamzite.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov