slimak Zverejnené 29. September, 2024 Autor Zverejnené 29. September, 2024 Najblizsie pride Malinec. Neviem odkial oni maju hracov,peniaze na dorastencov. Sami si ich iste nevyrobili. Mozno na okoli sa hra futbal. Takto, Lucenec, Rimavska Sobota, ci aj Velky Krtis maju hracov. Lebo su to mesta,ale v okoli kazda dedina hrala futbal. To je futbalovy region. Muranska dolina nikdy nebola, ziaden futbalista odtialto nebol. Jelsava hrala druhu ligu,ale v minulosti vsetko to boli nakupeny hraci aj trebars z dedini vedla doliny. V Revucej aj spravili sportovu triedu futbalistov a odtial je Gyomber a Breznanik, tam sa im viacej venovali. Ja moj rocnik Jeden spoluziak hral za Revucu, dvaja za Jelsavu dalsi za Lubenik, a dalsi za Muran. Vtedy ako moj rocnik aj 50 futbalistov bolo, v ziakoch. Nik okrem jedneho nehral ani dorast. Lebo na tie deti vtedy srali a to bolo aj vidno vedeli hrat len ako ja. Ale Kamarat Hral len gemersko kosicku ligu ako ziak a ked bol dorastenec, raz sa cestoval do stropkova a zabudli mu vybavit registracku a vysral sa na futbal. Teda k tomu Malincu? Dostane desiatku? Lucenec zacal si vyrabat hracov, rok dva pred Revucou. Lebo vedeli aj preco chceli ist v mladenznickych sutaziach vyssie. Ja som u nich na turnajoch,teda Revuca bola dvakrat, niekedy aj za dva tyzdne(celkovo ja osobne mozno 6krat, robili turnaje a asi iste robia, syn ich turnaj nevyhral,vtedy este prehravali). Za co im dakujem. Oni hraju v doraste II.ligu a Rimavska Sobota im asi robi bcko v tretej. Ked vyhral syn mladsich ziakov Lucenec bol5.ti. Ale starsi vyhrali a sli do 1.ligy, rok pred tym Ziar nad hronom. Lento boli ambiciciozne kluby. Snimi aj Ziarom, Martinom sme hrali zapasy viac krat aj v Kosiciach(iste aj v Lucenci), Martin aj Ziar aj do Kosic prisli. Na turnaji v Presove, hral sa v Sabinove, vyhrali turnaj uz neviem ako skoncil zapas s Ruzomberkom. Vyhrali aj v Poprade aj vRoznave, ci aj Zakopanom. Vzdy tam boli 2,3 zvucne kluby a ostatne ako Revuca. Priklad nikdy sme nehrali s Michalovcami. Malo aj s Rimavskou Sobotou, oni na tieto turnaje nechodili(samozrejme MI chodili inde). Oni si nas nieze pozyvali, ale sme sa im "vtierali" a nas zobrali, preto sa mali kde nasi hraci naucit. A neskor ich porazali. ----------------------- Tie turnje nevyhravali 2006, ich bolo viac aj 15 ,ale nanich sa ucili a tych trenerov po ziakov to bolo 5 rokov bolo viac. Dnes za Revucu hraju 5 , neviem niekde inde ci este su(Poprad). Ale iste su, synov rocnik 2007 ,brankar je vo Zvolene a zaloznik a utocnik uz ho prerobili na stopera je v Podbrezovej U 19. Traja ostatni hraju za Revucu. V zalohe hraju vedla seba. 2008 nemame ziadne lebo odisli, jeden hra za Podbrezovu a jeden neviem mozno niekde v okoli BB. No a potom 2009 a 2010. To uz nepoznam,ale aj odnich najsikovnejsi odchadzali. Alebo sa aj vratia. Teda ked ich doplnia dvaja traja co aj vedia hrat nieje problem. Nejaki 2,3 su aj z okolia. -------------- Cigan 2006,nikdy nebol ani v pripravke ani v ziakoch. Neviem odkial ho vybrali ,ked syn zacal hra uz tri sezony dozadu v doraste som nanho kukal,ze to odkial je, tu sezonu ked len chalan zacal tam hraval, potom sa mu uz nechcelo hrat s drevami(ti to co vyhrali, dva roky dozadu hrali 5 ligu,do 4 ligy ich dali len kvoli reorganizacii https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/621360/#tabulka ). Neviem ci uz hraval rok pred tym. Asi hej. Ale aj tohto roku zahral dve zapasy. Dal 5 golov. Teda vsetky a potom sa uz neobjavil. Ale kludne je 10 hracov ako on, co za nas hravali ci by vedeli,ked ich trener bude potrebovat vytiahnut tak pridu a zahraju. Ale pred rokom dva sa mi zdalo ze ti hraci hrali proti sebe dost ostre. Az sa mi to nepacilo. Podla mna je to kvoli tomu,ze tie dreva to vedia hrat ovela lepsie. A super je bud ovela slabsi, ci ma respekt. Zas aj o dva roky mladsi chalani maju tiez 180 cm. Teda mensi tam nieje(mozno okrem dvoch, troch). Ja sa nechcem posmievat Alexovi(lebo je velmi sikovny,ja som ho videl pred dvoma rokmi ked mal 16rokov),lebo to co povedal bola pravda,ze vtedy hrali na hovno(na treningu, ci boli prenho mladi). Ale zlepsuju sa.
slimak Zverejnené 29. September, 2024 Autor Zverejnené 29. September, 2024 https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/572753/#tabulka To je v podstate byvala II. liga ziakov ,co si pamatam ja. Tie kluby. To je tabulka dorastencov asi 2003 su najstarsi. NOva Bana aj v tedy posledna, Revuca asi 5.liga. Ak sa venujes detom tuto ligu vedia vyhrat. 30 detom sa venuj a ich vsetkych vyprasis(Revuca by nad nimi isto vyhrala). Ja som zvedavy, ozaj ci sa tym futbalistom podari v buducnosti postupit z VI ligy, problem je jediny ci tu budu zit v Revucej. Ti co tu budu som si isti budu radi hrat za Revucu. A dalsie som zvedavy ci aj dalsi su ,pokracovatelia. Lebo mozno v minulosti sa aj Tisovec venoval aj pripravkarom. Syn tam chodi do skoly. Teda mne oni mne niesu na smiech,ale memento, ze ak sa nebudeme starat nadalej o pripravkarov, nebudeme mat ani sikovnych dorast. ---------------------------- Ja som prezil vlastne futbalovy zivot s dvomi rocnikmi, ktorym sa venovali. Ci aj venuje este jeden rodic, bud ho to bavi, ci to robi ze tych 20 golov strelil jeho syn. Aj to som zvedavy ci to bude robit aj nadalej. Isto je sikovny. Isto tomu obetoval vela hodin prace. Vysledky ma. Na zaciatku boli ini treneri, ich to isto aj bavilo, jeden este ostal pri mladsich. To je vyse 10 rokov. Ved on pozna 50 futbalistov a vie aky su.
slimak Zverejnené 13. Október, 2024 Autor Zverejnené 13. Október, 2024 Je jedno ci tam moj syn hra ci nehra.Ich naucili hrat a hraju. Dnes syn mal birmovku a som rad,ze uz to prestane. Bral som si katolicku, respektoval ze deti budu tak vedene, aj dcera.Ja som aj rad, moja zena katolicka aj katechetka aj katolicka - je nieco ine ako Kufa. https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/783569/#tabulka
slimak Zverejnené 16. Október, 2024 Autor Zverejnené 16. Október, 2024 Hrali dnes a syn sedel na lavicke, stym ze syn zo skoly odisiel o 12tej. A nehral,lebo trener tam chcel vyskusat o 2 roky mladsich a mozno aj sikovnejsich. MOj syn nehral dobre dve zapasy. Som mu povedal ,ze si uz tam nezahra ,ze ja mu to nedovolim. Este mu dovolim posledny zapas. Som nasraty na trenera, ked vedel ,ze nebude hrat naco ho volal, mohol sa ucit. Som nasraty na syna,ze v minulosti hral slabo. My loptu nemame mozno 5 rokov(ved keby chcel si ju kupi,kupi si pocitac, zbran,vedel by si kupit aj loptu). Syna lopta nebavi naco ma tam chodit? Inak aj to vidiet ,ze ho lopta nebavi. Nevie snou. Naj nasratenejsi dnes som, ze som mu povedal ze si uz nekopne, ze za to mozem ja(ten dalsi zapas po tornali kde bol najlepsi,lebo sa snazil hrali z niekym co aj vyhrali 10:0 som mu povedal ,ze hral slabo, ja mu uz nic nepoviem a,dalsi zapas hral opat slabo. S detmi som presiel tieto dva diskusie na preskacnu 10minut tam a spat. Robte to co vas bavi.Ale robte to naplno. Ja nechapem,ked ho to nebavi,aspon podla vykonu na ihrisku. Preco to hrava? Je buzerant a do niekoho zamylovany? Dnes som mu povedal,ze uz nikdy nebudes hrat. Sa nasral na mna,aj ked mi povedal dakujem. Este mu jeden zapas povolim a pojdem sa pozriet ako bude hrat. On ani nechape ako hra zle, ci pochopil a zacne hrat, nemyslim. Na tak stupidnej hre ako futbal,ze nechape co ma robit, sa aj bojim co z neho bude. Nemalo to vyznam uz minuly rok ,ked nechceli postupit, futbal v Revucej nema vyznam nikdy. Oni to vyhraju mozno aj so 14 rocnymi. Naucili hrat a sa na nich vyali.
slimak Zverejnené 19. Október, 2024 Autor Zverejnené 19. Október, 2024 https://sportnet.sme.sk/futbalnet/clen/1380242/#statistiky https://sportnet.sme.sk/futbalnet/clen/1478010/#statistiky To su vysledky mojho syna ,ktory je iste trosku posunuty, a hraca o nieco viac posunuteho dozadu. Jeden zahral 160 minut a druhy 7000 minut. Ale ten moj chalan si nevie ani priznat a uvedomit co hra. https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/783578/ Som mu povedal vy sa na futbal ani to nepochopil. On by aj mohol byt platny a sikovny aj vedel hrat futbal, len to nechape. Ja sa na syna nepojdem pozriet kym neda gol, teda nikdy, ja som videl jeho dva goly z troch, dal ich z priamych kopov. Keby vedel co je futbal by daval viac golov ,ale on to nevie. Ma odohratych 7000 minut.
iskra Zverejnené 19. Október, 2024 Zverejnené 19. Október, 2024 1 hour ago, slimak said: Ja sa na syna nepojdem pozriet kym neda gol, teda nikdy, ja som videl jeho dva goly z troch, dal ich z priamych kopov. Keby vedel co je futbal by daval viac golov ,ale on to nevie. Ma odohratych 7000 minut. Vnímam vášho syna ako šikovného, nestotožňujem sa s tvojim názorom, že nevie, čo je futbal... góly, góly, lebo ak nie, tak.. hm...tvoj prístup ku synovi je podľa mňa príliš prísny, tvrdý.. buď mu oporou. Stále.
slimak Zverejnené 21. Október, 2024 Autor Zverejnené 21. Október, 2024 Su sklamania, ani nielen z futbalu. Pri futbale,ak,on nehra futbal,lebo sa boji,ze jeho ci supera to bude boliet. Vsetky jeho fauly a jeho ked faulovali, boli len kvoli tomu,ze sa bal hrat, urobil to neskoro,nespravne sa rozhodol. Lebo sa boji hrat. Som dal synovi vypocitat Minuly rok ,ked v triede bol aj on mali vysledok 70%,o rok neskor 29%. Ze o kolkych 100% ziakov by museli mat mat viac na skole aby mali 70%. V hlave vypocital,ze 23. Nebol daleko 21,86. Ale nevedel si to napisat a vypocitat. Ze co sa ucia, nejake tie intervaly, parnost,ved dobre, ja som si nato spomenul,neviem ci so tu nejake hodnoty ci charakteristiky grafou. Na zaver, ze kolko 70%tnych by potrebovali aby sa dostali na 70%. Chcem mu to ukazat na grafe. Ako dve rovnobezky 0,29 a 0,7 nejak pretnem. Asi to ani nepojde. Si nepamatam. 29 ziakov z priemrnym vysledkom 70% nieje funkcia ani 16 ziakov z vysledkom 29%. Kolko potrebujes dodat do druhej skupiny 100% aby si mal vysledok 70%. Kde by sa mali pretnut? A asi aj je , ved ked si budes len krelit graf, kazdy jeden bod, 17 na x osi, 18 tak pri 38 pretnes 70% a pri milione sa priblizis k 100%. Etse pikosku, minuly tyzden sa mi pochvalila dcera, ze pripravny monitor napisala najlepsie z tiredy oni uz asi maju len jednu triedu. A ze jej vysledok bol 83%. To je dobry vysledok na dvojkarku. Ona asi ma jednotky, ale ani ja som ich viac nenaucil. Na synovi ma sere,vzdy som mu povedal vsetko nadcim uvazujes zapisuj. On to nevie. Pozera na mna ako tela. Pritom to hlave si vedel predstavit a,teraz aj vcelku dobre spocital. Len to je na hovno,resp. dobre ze ma predstavu(to je na zaciatku najdolezitejsie),ale nevie si to zapisat, vypocit presne a skontrolovat. Zmenis dve cisla ,das tahsie cisla a uz bude mat problem,alebo sa pomyli o dve rady a potom zahlasy a uz to chapem, ci plesne si po cele. Ale nikdy to nepochopi,lebo to nevie zapisat a teda ani spocitat. Overit si. Pochybujem,ze by si vedel to overit. Este aj ten jeho vysledok som musel zapisat ja. Teda tie vysledky su sialene. Raz 70% a potom 29%. Pritom ked mali 70% vraj tam bolo 29 ziakov vs 16. Tu im odislo 8 8smakov len do Tisovca. Co ten monitor robilo tam, aj oni v priemere mali 56 vs 53 s Tisoveckou zakladnou skolou. Ak tam nic neoklamali, co by som aj veril,ale tie vysledky su sialene pre ucitelov. Tych slabych ziakov nic nevedia naucit. Ale podla mna ani tych lepsich.
iskra Zverejnené 22. Október, 2024 Zverejnené 22. Október, 2024 10 hours ago, slimak said: Su sklamania, ani nielen z futbalu. Čo ty chceš, to sú tvoje očakávania.. tvoje ego.. syn nesklamal, on robí tak, ako najlepšie vie.. možno by prospelo viac dôverovať synovi, akceptovať syna.. nikto nie je dokonalý, nerobí nás to horšími, iba ľudskejšími.. váž si všetko, čo máš ..prijímaj s láskou, pokorou, vďačnosťou...
slimak Zverejnené 22. Október, 2024 Autor Zverejnené 22. Október, 2024 Ano iste,vlastne naco som ho dal na futbal, mohol len tak behat. Inak syn uz nieje ani steblo, ze ta ryza co mu chuti uz bude aj silny. Ja som mu nikdy nepovedal aby protihraca skopol, zobrat loptu vies aj tak aby si to nevsimnes. Videl som video ako Ronaldino ukradol loptu brankarovi pri vykope. Brankar si ju vyhodil a Ronaldino mu ju zobral a dal gol. Ego, ako ze chcem aby bol lepsi ako ja? Isto ze chcem. On ani Ronaldino nemusi byt, ale ak chce hrat defenzivneho strednopoliara, tie lopty asi musi ziskavat, nikoho nemusi kopnut, podla mna Lobotka nikoho nekope. ---------- Necham ho tak nech si robi co robi, kym neda gol sa naneho nepojdem pozriet. Oni kazdy zapas daju 10 golov a hocikto, je nenormalne aby nedal aj on. Ja som ho raz aj videl,ze mal snahu, vypracoval si to nahral na lavo, a po par dotykoch spoluhracov, mu to strielanov dal na hlavu,len sa bal on bol v 5tke. Nech to spravi strelou, ja som od neho nikdy nevidel strelu na branu. Neviem ci to vie.
slimak Zverejnené 26. Október, 2024 Autor Zverejnené 26. Október, 2024 Dnes prehrali v Malinci. https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/783584/ Ze prehrali ako syn povedal ze raz sa to muselo stat. Isto museli hrat chlapci z Malinca velmi dobre,chalan ich pochvalil, ze isto spravili hraci a trener chyby. Ale vlastne preco to tu pisem, ze Malinec a si tam vsimol, ze tam nieco nebolo v poriadku(protihraci,Malinecky trener, divaci, rozhodca) a ja jemu presne tak je to na celom Slovensku.Ma odtial spoluziaka, a on mu rozpraval,ze tam niesu normalni ludia nie 20%. To koncentrovane v jednom zapase, mas na celom Slovensku. Som mu to povedal to co si zazil v Malinci tak je to na celom Slovensku. Samozrejme a futbale ani u madarov v Tornali, Jesenskom ci Filakove nieje. Lebo maju svoju uroven. Ani inde nie. Ale mas to vo vlade,parlamente(na ihrisku nie).
slimak Zverejnené 22. Január, 2025 Autor Zverejnené 22. Január, 2025 Dnes po chorobe a operacii bol na treningu. Chorobe - neviem ze mal chorobu ale chudy bol. Dnes je trosku normalnejsi. Minuly tyzden sme boli na poslednej kontrole. Ma chloridy vacsieako normal v pote,teda nabeh na CF(fibroza) jao tej chorobe neviem nic. Ale silny je, hodinu som ho potapal v bazene a nedal sa. prezil. Teda trenovat futbal ci hrat aj hokej moze.Urobili klzisko, 8mi ako on si ho prenajali,asi vpiatok ked bude nademonstraci ich budeaj 10.
slimak Zverejnené 10. Február, 2025 Autor Zverejnené 10. Február, 2025 Dnes rano som odviezol pred skolu syna,isli na lyziarsky vycvik. A potom som prisiel pre dceru, ta uz ma druhy tyzden chripkove prazdniny, dnes sme sa polyzovali(ona chora nebola). Minuly rok som asi ani nebol. Dnes ma to vcelku bavilo, chcela celo denny listok aj sme ostial odisli na konci, este raz sa mohla previest, ted 6,5 hodiny lyzovania. Preco ma to dnes bavilo? Bolo jasno a dobry sneh.Zajtra ma iste budu boliet nohy, aj dceru, ale ak bude chciet ist na4 hodiny v stredu ju tam odveziem. Aj sa dva hodiny polyzujem. Sneh nikde okrem toho nastriekaneho toto je vyska 1320 nm , ale sneh nemas ani v 1600. Ani v tych Vysokych Tatrach.
slimak Zverejnené 12. Február, 2025 Autor Zverejnené 12. Február, 2025 Dnes som si bol s dcerou zas zalyzovat. Bol na neby taky povlak, chladnejsie. Sneh dobry prve dve hodiny. Ako kvalitny, tretiu hodinu horsi a 4 tam bol lad. Lyzovanie na Telgarte co som zazil v pondelok a dnes. Cena pre dospeleho 19, na 4 hodiny 18(u juniorov o 2 eura menej) ,to este ide,a ten sneh na zaciatku je dobry. Uzil som si, jazdil ak dabel(ono aj na lade ide len tam okolo vas nemozu byt ludia, co cez tyzden byva). Dcera chcela ist lyzovat, bola 10 dni doma, bol by som hlupak ak by som nesiel, tak dvakrat som snou siel. Zajtra ide do skoly. 1
irb Zverejnené 13. Február, 2025 Zverejnené 13. Február, 2025 pred 12 hodinami, slimak pridal: Dnes som si bol s dcerou zas zalyzovat. Je fajn, keď to človeka baví.
slimak Zverejnené 13. Február, 2025 Autor Zverejnené 13. Február, 2025 Ona chcela uz predtym sa ist lyzovat, na lyziarskom tyzdni so skolou bola uz v decembri(okolo 10 decembra). Teda mna okolo vianoc "otravovala". Teda ja som vyuzil posledne dva dni ,10dni bola doma(chripkove prazdniny),ani sa neucili cez internet. Jedina dobra vec Fica za 14 rokov a ja neviem ako to funguje, su tie lyziarske vycviky. Co ja som videl, asi 30-50 deti oni sa lyzovat vedia(na tom somarskom kopci mohlo byt dalsi 100 deti,kde sa ucia). Videl som na tom svahu ,ze dvakrat si urobili jazdu aj dievcata boli ruzove. Vsetky lyzovali lepsie ako moja dcera. Teda 10 dievcat dobre lyzuje. Chalani detto. A nieje to lahke naucit lyzovat, ved na tom lyziarskom ich to nenaucili ucitelia. Naucili ich to rodicia. Teda si aspon polyzuju. Moja dcera na takom lyziarskom bolo 3-4 krat a syn 5-6 krat. Ak neboli chori isli. Rozdiel je ze dcera za dva dni pondelok a stredu urobila 40 jazd a tie ruzove dievcata 2 na tom strmom kopci. Chlapci mozno 10. A to pocasie,ten den ci svieti slnko ,ci je pod mrakom(polomrakom, dymnom), robi strasne vela ci sa ti tam chce byt ci nie. Vstredu na konci som tam lyzoval sam(nas koniec bol 13:30,mali sme 4hodinovy listok), a tiez som bol rad ze uz konci ta moja 4 hodina(na kolko som mal kupeny skipas). Ale prve dve hodiny boli super - sneh. Este jednu poznamku vidite v akej vyske je nejaky sneh? Kde nieje je aspon 1600-1700mnm. Odkial som fotil 1320mnm. Pred 30 rokmi aj na zahrade som mal 30 cm(dlhodobo celu zimu 3 mesiace), tam bolo aspon meter(kde som fotill) aj 2,3metre na Kralovej Holi(tam bol sneh polroka). Ski alp sa robil este nedavno z Telgartu, tam si nechal auto vyslapal hore a zlyzoval dole.
slimak Zverejnené 13. Február, 2025 Autor Zverejnené 13. Február, 2025 A k futbalu. Hraju ten zimny pohar , minuly rok to vyhrali, asi to vyhraju aj tohto roku. https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-rimavska-sobota/s/5176/tabulky/?competitionId=5176 2 goly dostal na konci, ale syn hral uz cely zapas povedal, ze behali, ze vladali(ako super) a prvy polcas hrali na ich strane, ze boli lepsi. Teda tento rocnik(obdobie) mame minimalne na urovni Rimavskej Soboty. Teda sa to da, Aje 2006 hralo futbal od skolky 15 deti.2007 .. 8 deti. A nato aby si hral 3 ligu potrebujes 12-15 deti kazdy rok. Teda na rok to uz nevyhraju. 2008 v tom klube nieje asi ziadna, 2,3 hraju inde. Tabulka z minuleho roku. https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-rimavska-sobota/s/4742/tabulky/?competitionId=4742 Rimavska Sobota je aj vacsie mesto, ale ich oblast je omnoho vacsia, tam im patri aj Tornala, co spada do Revuckeho okresu. Z Tornali nikdy nepride hrac do Revucej. Z Jelsavi hej,ale vidite ich v tabulke ze by hrali? Teda v mladeznickom futbale Revuca je jednotka(v pocte potencialnych deti), Rimavska Sobota su 4 jednotky a vedla Lucenec su 5 jednotiek.Vedla Roznava su 3 jednotky. Lucenec sa mota v II.lige. Oni zacali sa detom venovat o rok skor ako my. A snad to robia dlhodobejsie. RS je tretia liga a Revuca 4.liga. V 1 lige je Podbrezova(za Podbrezovu hra tolko Revucanova ako Horehroncov,tz Brezno okres, on to nieje maly okres ,ale aj sportovy) a asi Dukla BB(ona tam mala dlhodobo problem sa dostat).
slimak Zverejnené 16. Marec, 2025 Autor Zverejnené 16. Marec, 2025 https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-rimavska-sobota/s/5176/ Tak revucania obhajili pohar. Dnes potrebovali vyhrat o 11-12 golov, polcas bol len o 4. Syn nastupil do druheho polcasu. Teda RS a RA su zhruba rovnakej urovne.
slimak Zverejnené 18. Marec, 2025 Autor Zverejnené 18. Marec, 2025 https://sportnet.sme.sk/futbalnet/clen/1365682/?seasonName=2024%2F2025#prestupy Jeho otec mi povedal,na otazku kedy budeme a preco nehrame 3 ligu. Kym v Revucej nebudeme mat dobru strednu skolu. Teda aj mal pravdu, jeho syn hral este na jesen 1.ligu. ,mozno polovicu golov nastrielal on vtom pohary co Revuca vyhrala,nad RS. Teda taky z rocnikov 2006 a 2007 co hraju v lepsich kluboch su asi 2,3(takychto utekajov co sa vratili je viac),on sa vratil kedy by si musel hladat na jesen dospele(ako chlapov) druzstvo. Teda vratil sa kde ho bude stavat otec ako trener. Ale on aj moze byt aj dobry,aj ked som ho videl bol pred 5 rokmi(trozku protezovany). Teda ti pripravkari z Revucej na 3ligu by podla mna v pohode mali, mozno na 2 ligu. Oni aj hraju futbal stale aj viac ako 50%. Mozno viac ako 75% Inak bude zaujimave vidiet, ci v Revucej ak budu chciet, ci budu hrat ti co vedeli svoje sutaze vyhravat,aj dlhodobe,aj dva roky zasebou, ci ti co boli ...schopni hrat6 ligu v mladezi. Ja si myslim(ako za dospelych),aj keby len polovica 2006,2007 hrala, to kazdy rok musia postupovat. Oni ich naucili hrat futbal 15 hraci rocnikov 2006,2007 to stale hraju a vedia. Priklad moj syn este dalsi rocnik moze hrat za dorast, potom musi za muzov, ale kym bude na gymplyv Tisovci za nich moze hravat.Teda (rok za dorast)2 roky za muzov.Potom uz nebude lebo pojde na vysoku. Ten dorast ako trener vedie asi slusny clovek. Ja ho poznam, zacal ako trener tych deti ked vyhrali 2ligu ziakov mladsich. Ja ho poznam aj z palubovky(stretaval som sa snim na futbale na palubovke,kym sa mi nenarodil syn). Najlepsi strelec je jeho syn. Co dava najviac golov,lebo to vie. Moj syn vie nieco ine zabranovat golom a posielat im lopty do predu. Ale ako ten trener podla mna to bude robit aj ked, ze nerobi to len pre svojho syna, iste to robi aj pre mojho syna. Ci kazde dieta. Teda trenovat podla mna bude nadalej. Lebo ho to bavi. Ale tie deti mu to aj asi oplacaju aj 17,18 rocne? Aj keby mali 25. Snad neviem. musim sa ho spytat. Preco Revuca nemoze hrat 3ligu v doraste? ci 1 ligu v ziakoch? Lebo na to nemame pocet deti. Nemame financie aby niekam na sever liezli, nemame ludi ako ten jeden trener-takych by si potreboval 4ci 8. Deti aj v Revucej sa chcu hrat aj futbal. Aj vedia byt konkurencieschopne. Tie 2006,2007 kludne by boli na urovni 2 ligy. Ako dorastenci, len, nemaju sancu.
slimak Zverejnené 22. Marec, 2025 Autor Zverejnené 22. Marec, 2025 Chalan chodi airsoftove sporty, v tych kasarnach(Jelsave) kde som ja sluzi 2002 sa stretne 80 ludi a strielaju proti sebe, dvoch skupinach, druzstvach. Rozdelili sa vraj Revuca a okolie a ostatni. Ja mu to dovolim, mozno mu to kniecomu bude. On ked si tu pusku kupil, strielali asi dvaja na dvoch v lese.
slimak Zverejnené 29. Marec, 2025 Autor Zverejnené 29. Marec, 2025 Dnes vyhrali nad Filakovom 4:2 polcas 3:0. Prvy polcas sa hral v celku pekny futbal, do druheho nastupil syn. Nechapal som co on hra. Som sa ho spytal,ze ci je on spokojny co hra. Tak som sa porozpraval chat,co si o tom mysli ako a podla toho asi budete vediet ako hra, posledne 2 otazky dal on. Normalne hraci futbalu hraju smerom ako su branky, su hraci ak ano ktorí co behaju medzi autovimi ciarami? ChatGPT povedal: Áno, normálne futbalisti hrajú smerom k bránkam, ale sú aj hráči, ktorí sa pohybujú prevažne medzi autovými čiarami – hovoríme o krídelníkoch (wingers). Krídelníci sú typicky ofenzívni hráči, ktorí operujú na krajoch ihriska, teda v blízkosti autových čiar. Ich hlavnou úlohou je prenikať po krajoch, centrovať lopty do šestnástky alebo sa pokúšať o prieniky smerom na bránu. Často behajú hore-dole po celej dĺžke ihriska medzi oboma autovými čiarami, pretože sa musia zapájať do útoku aj do obrany. Podobne aj krajný obrancovia (full-backs) sa pohybujú v blízkosti autových čiar, najmä ak hrajú v moderných systémoch, kde podporujú útok. Takže áno, existujú hráči, ktorých pohyb je dominantne medzi autovými čiarami – hlavne krídelníci a krajný obrancovia. 🔥⚽ Tvoje slová: Ale ze hrac v strede pola beha od jednej autovej ciary po druhu? Nieco podobne je aj brankar,ale ten beha, jeho priestor je medzi brankovymi zrdami. ChatGPT povedal: Áno, rozumiem, čo myslíš! Ak by stredopoliar behal od jednej autovej čiary k druhej, bol by to dosť nezvyčajný spôsob hry. Väčšina stredopoliarov sa pohybuje vertikálne (od vlastnej brány k súperovej), nie horizontálne (od autu k autu). Ale niektoré výnimky by sa dali nájsť: ✅ Univerzálni stredopoliari – niektorí hráči, najmä tí s veľkým fyzickým fondom, môžu pokrývať obrovské časti ihriska. Napríklad box-to-box záložníci (ako N’Golo Kanté alebo Jude Bellingham) prebehnú celé ihrisko, ale stále viac vertikálne. ✅ Hráči, ktorí presúvajú hru na kraje – ak má tím taktiku hrať cez krídla, môže sa stať, že jeden zo stredopoliarov často presúva hru z jednej strany na druhú a pohybuje sa medzi autovými čiarami, ale zvyčajne nie systematicky tam a späť. Ale hráč, ktorý by doslova behal len medzi autovými čiarami ako pravidlo hry, nie je v realite bežný. To by bolo dosť neefektívne – len keby mal nejakú špeciálnu úlohu v taktike trénera. 😆 Brankár je, ako si povedal, obmedzený na priestor medzi žrďami, ale aj on sa pohybuje mimo nich – napríklad pri centroch alebo keď vybieha mimo šestnástky. Máš nejaký konkrétny príklad, prečo ťa to zaujalo? 😃 Tvoje slová: Ja myslim,ze takyto hrac je len defenzivny. Beha od jednej autovej ciare kdruhej,samozrejme ,kde je lopta len ju nahana. Ak ma loptu jeho druzstvo sa vobec nezapaja do utoku. Je takyto hrac pre hru prínosny? ChatGPT povedal: Chápem, ako to myslíš! Takýto hráč by bol extrémne defenzívny, takmer ako „lovec lopty“, ktorý sa len snaží narúšať súperovu hru tým, že naháňa loptu medzi autovými čiarami. 🔴 Je takýto hráč prínosný? V modernej taktike by bol dosť neefektívny. Tu sú hlavné dôvody: 1️⃣ Strata pozície – Behať len horizontálne medzi autovými čiarami by znamenalo, že často opúšťa svoju pozíciu a otvára priestor pre súpera. Súperi by to mohli využiť na prihrávky do voľného priestoru. 2️⃣ Zbytočná strata energie – Naháňať loptu po šírke ihriska bez konkrétnej stratégie je fyzicky náročné a po čase by takýto hráč mohol byť unavený bez reálneho prínosu. 3️⃣ Nezapája sa do útoku – Ak by sa vôbec nezapájal do ofenzívy, tím by hral v podstate o jedného hráča menej pri zakladaní útokov. 🟢 Kedy by mohol byť užitočný? Ak by mal úlohu "čistého defenzívneho záložníka" a jeho úlohou by bolo zničiť akúkoľvek rozohrávku súpera, mohol by byť v niektorých prípadoch prínosný – napríklad proti tímu, ktorý hrá hlavne cez stred ihriska. 💡 Príklad podobného hráča: V minulosti mal napríklad Gennaro Gattuso (AC Miláno) dosť podobný štýl – behal veľa, bol agresívny, ale stále sa snažil udržať si svoju pozíciu. Avšak aj on sa vedel zapojiť do prechodu do útoku. Celkovo by bol takýto hráč skôr problém ako prínos, pretože by narúšal tímovú taktiku a nezapájal sa do ofenzívnej hry. Tím potrebuje vyvážených hráčov – defenzívnych aj ofenzívnych, ale stále s určitou taktickou disciplínou. 😊⚽ Tvoje slová: bol niekedy taky futbalista ktory bol len na branenie a do utokov sa nezapajal? ChatGPT povedal: Áno, v histórii futbalu existovali hráči, ktorých hlavnou úlohou bolo čisto brániť a do útoku sa takmer vôbec nezapájali. Takíto hráči sa najčastejšie vyskytovali na poste defenzívneho záložníka alebo stopéra. 🔴 Extrémne defenzívni záložníci Niektorí defenzívni záložníci mali takmer výlučne deštruktívnu úlohu – len odoberať lopty, narúšať súperove útoky a rozdávať jednoduché prihrávky do strany či dozadu. ✅ Claude Makélélé – Asi najznámejší príklad. Keď hral v Chelsea, Real Madrid či francúzskej reprezentácii, jeho úloha bola len brániť, vybojovať loptu a odovzdať ju kreatívnejším spoluhráčom. Vďaka nemu sa tento post začal nazývať „Makélélého rola“. ✅ Gennaro Gattuso – Veľmi agresívny defenzívny záložník AC Miláno, ktorý bol známy tým, že tvrdo bránil a prakticky sa nezapájal do útočenia. Väčšinou loptu získal a rýchlo ju prihral technicky lepším spoluhráčom ako Pirlo či Kaká. ✅ Javier Mascherano – Hral ako defenzívny záložník v Liverpoole a Barcelone. Jeho hlavná úloha bola čítať hru, zachytávať prihrávky a rozbíjať útoky. Do ofenzívy prispieval len jednoduchými prihrávkami. 🔴 Stopéri s minimálnou účasťou v útoku ✅ Franco Baresi (AC Miláno) alebo Paolo Montero (Juventus) – tvrdí stopéri, ktorí takmer nikdy nepodporovali útok a sústredili sa výhradne na bránenie. ✅ Sotiris Kyrgiakos – bývalý grécky obranca, ktorý bol známy svojím tvrdým štýlom hry, ale smerom dopredu neprinášal takmer nič. 🔴 Extrémne defenzívny hráč bez zapojenia do útoku dnes? V modernej hre už takmer neexistuje hráč, ktorý by sa úplne nezapájal do útoku, pretože aj defenzívni hráči musia vedieť rozohrávať a byť súčasťou tímovej hry. Aj Makélélé, Gattuso či Mascherano mali aspoň základnú úlohu pri rozohrávke. Ale ak hľadáš futbalistu, ktorý sa čo najmenej zapájal do ofenzívy, Claude Makélélé je asi najlepší príklad. 😊⚽ Tvoje slová: kolko golov dal makelele ChatGPT povedal: Claude Makélélé bol výnimočný defenzívny záložník, ale strelec rozhodne nebol. Počas celej kariéry dal veľmi málo gólov. 🔹 Klubová kariéra (všetky kluby dokopy) – 24 gólov za viac ako 600 zápasov. 🔹 Reprezentácia (Francúzsko) – 0 gólov za 71 zápasov. ⚽ Zaujímavosti o jeho góloch: V Chelsea (2003 – 2008) dal len 2 góly za 217 zápasov. V Reale Madrid (2000 – 2003) dal iba 2 góly za 145 zápasov. V reprezentácii Francúzska nestrelil ani jeden gól. Jeho rola nebola strieľať góly, ale brániť a získavať lopty. Jeho známy gól za Chelsea prišiel proti Tottenhamu v roku 2007 – z dorážky penaltového pokusu, čo ukazuje, že ani pri penaltách nebol prvou voľbou. 😆 Makélélé je dokonalý príklad hráča, ktorý bol takmer výlučne defenzívny a do útoku sa zapájal minimálne. Tvoje slová: dobre dakujem ChatGPT povedal: Nemáš za čo! 😊 Ak budeš mať ešte nejaké futbalové otázky, kľudne sa pýtaj. ⚽🙌 --------------------- Ja neviem ci takuto hru ma vo svojej hlave, ci to mu naordinuje trener. Ale on takto hra, a pokazil cely druhy polcas,uz tam boli len suboje(prerusenie,kazenie hry). On sa vyhovara,ze ini spoluhraci nehrali to co mali, ze uvolnovali priestor a on musel objehat a nestihal. Ale on behal medzi autovimi ciarami. Dopredu nic. Je pravda,ze najlepsich hracov mas vstrede ihriska na tejto urovni, teda ak tam nabehne takyto kazic, pokazi tu hru(on mal supera, a ze mu v podstate nic nevyslo, mozno dva tri dobre dotyky,aj svojmu muzstvu). Ale na toto nemusel nikdy trenovat futbal, staci ak bude vladat behat. Ja nechapem, ale to bolo vidno aj na jeho otazkach,ze on ani utocit nechce. Pritom ani branit nevie, nema citanie hry. Boji sa. Ze preco vlastne ten futbal robi? Alebo vsetko toto bolo dnes zle, mozno s inym superom tu bude ovela lepsie(Filakovo je druhe, teda aj vcelku rychle a vedie hrat futbal). Priklad ja by som takto futbal isto nehral. Kazit dobre, aleze nic nevytvorit(nemat ani ziadnu snahu)? Aj to kazenie mu neslo na 100%, mozno 50%. Preco hra tak ako hra? Nasa obrana je dobra kym ma dost casu. A syn im poskytuje 1-2sekundy casu. 2,3 sikovni utocnici daju viac golov ako dostaneme. Som zvedavy na rok. Stopery aj utok bude musiet byt ini(lebo uz nebudu moct kvoli veku hrat). Odidu 2006 ich zacalo od 1 triedy hrat aj 15 deti. Dnes ich v tom zapase bolo 6-7. Teda potrebujes novych 7 hracov. Tie 2006 neboli vynimocne(ale pocetnostou a kvalitou trenovania doteraz 4 sa vypracovali ,ze to nebudes vediet nahradit), ale vedia hrat futbal. 2007 su 3 2008 ziadna(aspon od pripravky) 2009 uz nejake su. Budu hrat aj 2010 a 2011. Teda narok ak skoncia 6.ty OK. Narok bude aj zaujimave ci tam ostane trener. Jeho syn 2006. Teda uz nebude moct hrat a ten trener, to robi uz 10 rokov. Ja by som chapal ze si aj odychne(uspesny bol(3 krat vyhral dlhodobu sutaz),ci je a iste si myslim ze ho to bavi,a nielen kvoli jeho synovi,kvoli detom,ajked sa mozem mylit). On si vychoval 2006 a 2007. Na rok budu max tri 2007 a potom 2009- a 2011. Teda trener Siman odvadza dobru robotu pre klub. Neprekvapilo by ma ,ze by chcel aj nadalej robit s detmi. Ci mozno bude uz tie deti dospelych trenovat aj v muzoch. To by bolo asi logickejsie. On pozna a trenoval aspon 30- 40 deti co uz teraz maju aj 22 rokov, moj syn bude mat ochvilu 18. Teda asi muzov by mal trenovat,ved nik sikovnejsi aj tak nieje. Dnes bolo aj dost divakov na zapase, mozno do 100. Bol aj dobry super. Skoda druheho polcasu. ----------------- https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/668c3aab8f47d96194d17942/ Dalsi zapas. Myslim,ze nasi tu vyhraju, ale Krtis je druhy predbehol Filakovo. Prvy polcas hrali nasi dobre a bol to pekny zapas. Teda Krtisania to sa oplati. Budete tam vidiet sikovne deti aj od Vas aj od nas a snad syn sa polepsi a pochopi ako ma hrat futbal. Ako Gennaro Gattuso – loptu získal a rýchlo ju prihral technicky lepším spoluhráčom ako Pirlo či Kaká. Krtis, je v tejto skupine juh ako jediny relevantny partner. Krtis vyhral sutaz raz ,ze vyhrali vsetky zapasy, tam kde bola aj Revuca. Inak ani Krtis nepostupoval do I. ligy. Oni vyhali II.ligu starsich ziakov. Proste su ako Revuca, nemaju na dve druzstva. Pritom v ich okoly je plno futbalistov,klubov(nemali, nechceli). Priklad do dorastu vyssie isla Nova Bana(U 19). Co nema nic mozno peniaze. Maju skore 4:82 https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/s/iii-liga-u19-ssfz/tabulky/ Mladsi (U17)Novej Bani maju skore 6:101 a maju jeden bod. Ale co ine cakali to je 11-12 klub v skupine juh. Novu Banu by Krtis aj Filakovo rozmetalo hocikedy. Aj este dve dalsie kluby aj na juhu a sever, to nie Zilina, Sever su aj Dudince. Aj tie by ich rozmetali. https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/s/iii-liga-u17-ssfz/tabulky/ Vidite ako so pozdvihla Rimavska Sobota? Ako U17 z Revucou(U19) prehrala len 0:7 aleaj to im dalo vela. Revuca by vedela spravit 3 ligu dorastu a rok, dva tam kludne byt. U17 by sa strasne zlepsili. V III.lige. Ale na to potrebujes aj financie.
slimak Zverejnené 6. Apríl, 2025 Autor Zverejnené 6. Apríl, 2025 V sobotu v Krtisi vyhrali 4:0,syn hral cely zapas a vraj dvakrat utocnikom nahral do vylozenej sance, len jeden ju nespracoval a druhy trafil brvno. NIe ze by som mu neveril, on neklame, ale preco takyto obrat? Tyzden dozadu, nenahral ani pod seba. Mozno dva trikrat sa to od neho niekam odrazilo. Ja viem ze by mohol hrat lepsie aj dopredu keby chcel. ON tyzden dozadu isto ani hrat nechcel dopredu. Mozno ani nevedel, ale on ani nechcel. Inak uz po Filakove a V.Krtisi na druhom mieste su Jesenske.
slimak Zverejnené 26. Apríl, 2025 Autor Zverejnené 26. Apríl, 2025 Dnes som citil ze syn da gol. Ja by som mu to strasne prial. Nebol som sa pozriet na zapas, ja pojdem len na posledne kolo s Malincom ,ti ich porazili. https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/668c3aac8f47d96194d17e0b/#/zostavy/ Vedel som ze dnes daju vela golov, lebo minuly zapas hrali velmi,zle, trener povedal ze to bolo to najhorsie co tohto roku hrali(vyhrali 4:2 u posledneho). Vonku isiel jeden nahradnik. Teraz tam boli 7dmi.
slimak Zverejnené 27. Apríl, 2025 Autor Zverejnené 27. Apríl, 2025 https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/ssfz/zapas/668fe22db1444d2ac69ec1cb/ Naco je to dobre? Ku nam prislo druzstvo a s vysledkom 6:0 boli spokojni(dieta(protihrac) to povedalo mojmu synovi,trener im povedal ak nedostaneme 10 je to dobre). Dobre mali aspon nejaky realny ciel(mozno zbytocne sa podhodnotili). Splnili ho a boli spokojni. Ta Nova Bana tam ma aky ciel? 4 goly co dali za 20 zapasov? Bytca za 19 zapasov dala 88 golov a v jednom 21? A takych Novych Ban tam moze byt aj 5. Sami si znehodnocuju sutaze, ti co to vymysleli. Nehraju voci sebe vyrovnane druzstva. Syn prehral ak hral sutazne doteraz 8 rocnikov asi 30 zapasov, u starsich ziakov mali ineho trenera(2roky) tam prehrali vacsinu(vacsinu z tych mna vymyslenych 30, aj tam boli 5ty z 14,neprehravali vacsinu). Ti isti chalani,u toho ineho a ja nevravim,ze je genialny,ci ,ale aspon dobry je snim za 6 rocnikov 10. Syn malo kedy prehral. Oni sa to naucili uz v pripravke. Aj hrat futbal ,aj neprehravat. Resp.vyhravat. Dnes syn frkol, ze on za Revucu ako muzov nechce hravat(on este na rok bude hrat za dorast). A ja kde chces hravat? Ved kludne za Tisovec, Ci Jelsavu ci aj Lubenik. Revuca nikdy nepostupila v nico vyssie ako ked bola prva, vzdy len pri nejakej reorganizacii sutaze. Ked dva roky to vyhrali a vyhraju to aj tento rok ako dorastenci nepostupia. A hraci z toho dorastu vedia ze za Acko hrat nebudu. Tri 2004 hned odisli do Jelsavi.Ci prestanu s futbalom. Boha a, tie 2004 nevravim ze na to nemaju ale oni aj 5 ligy v doraste nevedeli postupit, syn ze to hra to zreorginozovali. Teda moja myslienka, ak tychto 30 hracov ma zaujem hrat futbal, budes tam mat normalneho trenera, neexistuje aby postupili 2 roky vyssie(myslel som 2 roky aj do 3 ligy,z 5). Ti starsi hraci co hraju za Revucu su lepsi a ked boli mladi lepsi. Breznanik a Gyomber neboli len tak.Pri Levicky tiez vie hrat a dnes by bol hviezda keby nemal 38 ,ale 18.
slimak Zverejnené 27. Apríl, 2025 Autor Zverejnené 27. Apríl, 2025 Videl som druhy polcas Revuca Hnusta(prvy krat som sa siel pozriet na Revucu), Hnusta vyhrala 0:3. Presiel som si supiskou Hnustou(mladi hraci od 20-25, dvaja co mali 38 a 39). Inak to bol odporny zapas. To co za Revucu ako chce postupit, od trenera po hracov. By som vyhadzal. Priklad moj syn, som rad ze sa mu zlepsilo zdravie, je silnejsi uz nieje papek. Je silnejsi ako ja. On mozno ak budu lepsi 3 roky za nich nebude hrat( to si len myslim, mozno bude v dalsej sezone,ale nech pomaha dorastencom). Ak ,aj dnes by bol platnejsi ako co hral ten stary, ci vsetci co by ich nazberal trener, nie ten co tam je by ich nevravim rozbili,ale neprehrali 3:0. A oni chceli postupit, samozrejme na to nemaju. Nech odidu hrat nizsiu ligu, ti mladsi zabezpecia vyssiu. Som si isty,ze ti mladi na to maju. Oni ich naucili hrat, aj ja ako rodic, Vsetci starci nad 25 rokov, nevedia hrat, Levicky nehral, mal cervenu kartu. Nechce a nevedia behat, nevedia nic. Je pre mna nepochopitelne, preco deti z dorastu odchadzaju do Jelsavi, ci to planuje aj moj syn. Ked oni su lepsi ako tie mumie. Inak co za stratega napadlo z starcami vyhrat ligu ci postupit, ked 20 rokov sa im to nepodarilo, PRECO TO NESTAVIT NA NIEKOM,CO SA MU TO PODARILO ,CI VYHRAL LIGU 3ZO 6. lEN KOLKO FUTBALISTOV SA STRATILO V NASOM KLUBE,CO TU AJ HRALO.
slimak Zverejnené 27. Apríl, 2025 Autor Zverejnené 27. Apríl, 2025 Len utocnikov co som ho popisoval ako utocnik, ci cigan(oni su dvaja). Obaja su lepsi ako ti co nastrielaju aj 20-30 golov. Aj oni velmi sikovny. Teda mas aj 4 velmi sikovnych hracov. Ty dvaja nehraju, a ty dvaja su deti trenerov. Teda aj v Revucej mozes mat 4 utocnikov,velmi sikovnych dvoch rocnikoch. A to je velka sila,da ti gol skoro vzdy. Oni nehraju lebo sa na to vykaslali jeden aj tohto rocniku si snimi zahral, cigan. Dal goly. Syn je vpanike kto snim bude hrat buduci rok. Budu ine deti. Ak oni traja(rocnik 2007) zostanu v zalohe, nemali byt mat problem. Tie tri deti to vyhravali, odidu 5,6 2006, pruser ze chcu odist mladsi. Oni zalohu mali 3 roky vzdy ztych 3. Len v tom rocniku nemaju obranu a utok. Kriticki zobral by som utocnika. Neviem ci by to chcel hrat, 2 roky sa tomu nevenoval. Ale mozno, su to jeho kamarati a im pomoze. Teda zaloha aj utok sa da vyskladat a potom obranu4 hracov, to neviem, musia byt asi mladsi 2 ja co to hravaju chcu ist to nejach pic. 2 co hravali stoperov, oni boli spolahlivi. Obranu, ak neujdu ti 2, ci jedneho dalsieho stopera,co bol ja neviem preco prestal hrat futbal. Odidu 2006, a s mladsiminje moznopruser,ale aj nemusi byt. Ak pridu tito dvaja 2007 to bude velka pomoc. Oni hrat vedia. Priklad ak si syn povie ze jeho futbal nezaujima. Bol by to velky pruser pre revucky futbal.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz