Skočiť na obsah

Chystaný upgrade Fóra

Sniper

Nové Fórum  

12 členovia hlasovali

1. 1. Súhlasíte s tým, aby sa Fórum aktualizovalo na novú verziu?

• Áno chcem, a uvedomujem si, že aktualizácia môže priniesť zmeny, na ktoré si budem musieť zvykať
    • Je mi to jedno, ako bude tak bude, prispôsobím sa novej realite
    • Nechcem zmeny, uvedomujem si, že pre budúcnosť Fóra to nebude dobre, ale zmeny ma nelákajú

Odporúčané príspevky

Zverejnené

V priebehu nie krátkom, ale ani nie príliš dlhom, bude Fórum aktualizované na vyššiu verziu. Táto zmena je potrebná, pretože aktuálne fórum je už technologicky pozadu a v priebehu niekoľko málo rokov už nemusí fungovať, keďže pre jeho beh sa používajú technológie ktoré sa už nevyvíjajú a na serveroch v stredne dlhom horizonte budú ukončené.

Preto bude potrebné fórum aktualizovať. Aktuálna verzia 3.4.x sa už asi tri roky nevyvíja, najnovšia verzia 4.4.x prinesie nový, modernejší vzhľad a nové možnosti.

Nie však všetko sa do novej verzie bude dať preniesť. Určite ste si všimli, že napr. už zmizla Inzercia, s veľkou pravdepodobnosťou nebude fungovať ani Katalóg, Chat prejde veľkými zmenami, Hry na 99% zmiznú tiež. Fórum, Blogy, Fotogaléria a Stránky budú aktualizované na novšie verzie. Najmä vďaka aplikácii Stránky nové Fórum získa atraktívnejší a modernejší dizajn s novými možnosťami, čím celý portál bude vyzerať ako stránka z roku 2019 a nie z roku 2005. Táto zmena však môže priniesť veľa úskalí a možno chvíľu potrvá, pokým sa všetko utrasie.

Ale pred samotnými zmenami je dôležité poznať aj váš názor, ste za zmenu alebo radšej preferujete súčasné fórum? Hlasujte.

• Odpovedí 11
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• Sniper

5

• game

3

• Hellé

1

• Tomáš

1

Zverejnené

Dal som prvu moznost, neviem o co ide, ani ako funguje financuje toto forum. Ale rad som tu chodil.

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Len si zrejme neodklikol hlasovanie :) tvoj hlas tam chyba... daju sa zobrazit, pravdepodobne si neklokol na hlasovat :-)

téma na hlasovanie, kto ešte nehlasoval prosím - píšem to preto, aby bola téma v popredí, lebo som ju zatlačila do úzadia zápisom moderovania : )

• Pred 1 rokom...
Zverejnené

dears  milí drahí fórumáci,

o čom tu píšeme a písali sme už dávno, veľakrát,

už je o tom niekoľko tém kdekade, že fórum je zastaralé - a preto nespolupracuje ani s novou captchou a už pekne dlhý čas
nemôže prijímať nový členov,

ba ani členov, ktorí - ako som v poslednom čase viackrát videla: starí členovia, ktorí tu pekne dlhý čas neboli, sa nevedia dostať späť, keď zabudli maile a podobne, majú problém a nevedia so dostať na fórum (a boli to skutočne dlho nevidení členovia)  .... a tak a podobne....

takže dlho odkladaný upgrade už bude nutný.

• Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Súčasné fórum bude do konca tohto roka, nemá zmysel to udržiavať v tomto stave. Hry zmiznú, keďže bežia na technológii Flash, ktorá sa už nevyvíja a napr. Chrome v decembri 2020 už nebude Flash podporovať.

Zverejnené
Vypol som niekoľko aplikácií (hry medzi nimi).

Pred chvíľou som Fórum presunul na novší typ databázy (MariaDB 10.3.). boli menšie problémy s autorizáciou pripojenia, ale nakoniec som to rozbehol. Ak by boli problémy na Fóre, píšte.

Admin:

Date: Thu, 16 Jul 2020 12:31:08 +0000
 Error: 1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'rows FROM ibf_sessions WHERE running_time > 1594900868' at line 1
 IP Address: xx.xx.xx.xx.- /xxx/index.php?adsess=xxx 

Vrátené na MariaDB 5.5 (ono je to aj tak viac menej jedno)

DB collation zmenené z utf8_slovak_ci na utf8_general_ci

Vyžaduje sa PHP 7.2 (témy a profily hádžu chybu 500).

Zverejnené

Tvári sa to, že už by to mohlo fungovať, ale ešte musím testovať.

smiech.gif

Zverejnené

kedysi pred viac než 14 rokmi tu "starsi" ako svoj prvý príspevok napísal:
tápem v tom ako panic v dámskm prirodzení... je to stále v téme Welcome...

ja som s tým takmer podobne, ale nie je to zlé, dá sa v tom vyznať... rozhodne lepšie, než keby nám to raz padlo, starý nepodporovaný systém sme už preťahovali minimum o tri roky.

drahí, k četu:
admin niečo vymyslí, starý čet slovami admina:  " S četom to bude ešte zložité, všetko to boli staré aplikácie, ktoré už nie sú kompatibilné s novou verziou "

s četom sa mohlo stať to isté kedykoľvek, prestal by pracovať. počkáme si na nový, dobre? ďakujem vám všetkým, všetko bude, len to chce trochu času ?

Zverejnené

My tapatalkáci máme takú výhodu že žiadnu zmenu nebadáme. Pre nás je to vždy rovnaké.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov