Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

truc prezident sa ponizil?.....ide vyjednavat z Madurom a politickom rieseni.....je to blbecek, tak ako som aj tvrdil a iny koniec to ani nemohlo mat...prevrat bez podpory obyvatelov nikdy nemoze byt uspesny....a ze tu podporu ma mizivu, je zjavne aj z tohoto jeho jednania.....som zvedavy, ake ustupky mu Maduro "ponukne"....podla mna jediny bod o privatizacii ropneho priemyslu mu Maduro neodobry.....

Zverejnené

hehe,  vidim ze politickych expertov na hornej nitre sadia :), aj vyvazat by ich mohli

Zverejnené

to vies, banu nam idu zatvorit, tak sa nejako zivit musime.....

• Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

scenar v Bolivii, je napadne a "nahodne" podobny scenaru vo Venezuele....

https://zurnal.pravda.sk/spolocnost/clanok/533964-bolivia-a-co-dalej-s-matkou-zemou/

.....a vlastne je to scenar "legalneho" prevzatia moci v celej juznej amerike.....za vsetkym su ale "uslachtile" ciele siritelov liberalnej, rozumej konzumnej, "demokracie"

Nie je žiadnym tajomstvom, že pôsobenie korporácií ako Shell, Chevron alebo Texaco v afrických a juhoamerických krajinách býva neraz sprevádzané vraždením alebo vyháňaním pôvodného obyvateľstva
  • Pred 6 rokmi...
Zverejnené

Vypadá to na ďalšiu "imperialistickú" vojnu.

Po tom čo dal Trump uniesť alt. zatknúť Madura a odvliecť ho z Venezuely.

Zverejnené

Zas nejaká špeci dohoda medzi Trumpom a Putinom? Ukrajina za Venezuelu? :saw:

Zverejnené

Uvidíme čo na to povedia, európsky lídri..

Tento rok, má pekne "ostrí" začiatok. 

Zverejnené

Phe.. Aký "chcimírovia" (s príležitosti)

Citát

12:58 Európska únia v sobotu vyzvala na „zdržanlivosť“ a dodržiavanie medzinárodného práva vo Venezuele po tom, čo americký prezident Donald Trump oznámil, že americké sily vykonali rozsiahly útok na krajinu a zajali tamojšieho prezidenta Nicolása Madura. TASR o tom píše podľa agentúry AFP.

opakovane vyhlásila, že Maduro nemá legitimitu, a obhajovala mierový prechod,“ napísala na sociálnej sieti X šéfka diplomacie Kaja Kallasová po rozhovore s americkým ministrom zahraničných vecí Marcom Rubiom. „Za každých okolností sa musia dodržiavať zásady medzinárodného práva a Charta OSN. Vyzývame na zdržanlivosť,“ napísala.

Na americké útoky už reagovalo aj viacero členských štátov . Španielsko vyzvalo na deeskaláciu napätia a zdržanlivosť a ponúklo sprostredkovať dialóg medzi vládou v Caracase a Washington s cieľom dosiahnuť mierové riešenie aktuálnej krízy prostredníctvom rokovaní.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/780654-vo-venezuelskom-caracase-sa-ozyvali-silne-explozie-cast-mesta-je-bez-elektriny/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_3clanok_box

Zverejnené

slovami trumpa, eu nema karty. ak chce usa jednostranne akcie v juznej amerike tak s tym eu realne nic nevie spravit. Ale eu ma svoju zonu zaujmov kam spada ukrajina a severna afrika. A tak sa potrebujeme pripravit na to ze aj tam sa nieco moze stat.

mozno sa trump dohodol s putinom, ale nepotreboval to, rusko s tym tiez nedokaze nic spravit a ani cina, aspon nie teraz. Ale ak to maju zle dohodnute s vojakmi a zacne tam obcianska vojna, tak cina s radostou pomoze proti usa.

Zverejnené

Takto má vyzerať trojdňová špeciálna operácia, do troch hodín vybavená a nie že sa niekde motajú skoro štyri roky ako rusáci na východe Ukrajiny.

Zverejnené

Ej veru! Takto sa to robí, do psej matere. :biggrin:

Zverejnené

ved takto to chceli aj rusi, investoval 5 miliard do uplatkov v ukrajinskej armade, a naozaj cakali ze bez odporu dojdu do kyjeva, zabiju zelenskeho a dosadia svojho. Ale velku cast uplatkov cestou rozkradli, ukrajinska armada sa branila a sme tam kde nechceli byt. 

Ale aj tu by som este pockal ako to dopadne, usa chce len proamericku vladu, ziadnu demokraciu.  Ale  malo viem o vnutornom rozdeleni krajiny,  odstranenie madura moze spustit boje o moc, co potom? zasiahnu vojensky a dostanu dalsiu nekonecnu vojnu? 

Alebo veria ze chavisti sa zmenia na diktaturu co bude proamericka?  to sa mi nezda uplne realisticke, ale uvidime.  venezuelski emigranti su nadseni ale podla mna je to velmi nejasne, hlavne ked ratam ze kacer nie je geopoliticky genius.

Zverejnené

Teraz som čítal, že kedysi z prosperujúceho štátu Veneuzela, sa cez sociálne balíčky pomoci  dostal kmoci Madura a štát dostal do chudoby a chaosu. Nepripomína vám to niečo ? 

Zverejnené
Dňa 3. 1. 2026 at 20:37, tyso pridal:

Ale eu ma svoju zonu zaujmov kam spada ukrajina a severna afrika. 

Vzhľadom na tú záľahu komentárov v masmédiách, o tom ako je to čo urobil Trump vo Venezuele "porušenie medzinárodného práva a rovnako ako Putin".  A aký je to "hnusný imperializmus z devätnásteho storočia".

môže mať o svojej "zóne záujmov",  akurát vlhké sny.

Pretože "zóna záujmov" je imperializmus a imperializmus sa nedá robiť bez imperialistických metód a manierov.

Keby mala skutočne na Ukrajine nejakú zónu záujmov. Tak k nijakej vojne tam nedôjde. Pretože by nemala nijaký problém ani mindrák, sa s Putinom pekne po bratsky ‐ imperialisticky v kľude dohodnúť na rozdelení Ukrajiny.

Zverejnené
pred 21 minútami, alamo pridal:

Pretože by nemala nijaký problém ani mindrák, sa s Putinom pekne po bratsky ‐ imperialisticky v kľude dohodnúť na rozdelení Ukrajiny.

Hhhh, s rusmi sa dohodnúť nedá, ak ti to nedocvaklo. Podmienky kladie imperialistická  veľmoc.

pred 3 minútami, buky pridal:

pred 21 minútami, alamo pridal:

môže mať o svojej "zóne záujmov",  akurát vlhké sny.

O aký záujem ide ?

Zverejnené
pred 30 minútami, buky pridal:

Hhhh, s rusmi sa dohodnúť nedá, ak ti to nedocvaklo. 

Obvykle sa nedá dohodnúť,  akurát s jedincom, ktorý tvrdí že "sa to nedá".

Citát

O aký záujem ide ?

To sa musíš opýtať tysa.. On to sem napísal ako prvý. 

Zverejnené
pred 31 minútami, alamo pridal:

Obvykle sa nedá dohodnúť,  akurát s jedincom, ktorý tvrdí že "sa to nedá".

Ja by som navrhoval, aby sa Ukrajina vzdala časť svojho územia v prospech USA. Tak by si rus ani necvrkol.

Zverejnené

@buky

A veľký čínsky kormidelník Macko Pú, by sa hneď ozval.

"Aj Čína chce svoj kúsok Ukrajiny. (Veď kedysi ste si takto delili aj Čínu.) Keď deliť, tak deliť. Každý musí dostať svoj podiel."

ehm.. A čo s Taiwanom? 

Zverejnené
pred 43 minútami, alamo pridal:

A čo s Taiwanom? 

Polovicu Taiwanu nech dostane Izrael. Či? :anjelik:

A hlavne tomu Trumpovi treba dať ešte Kanadu, Grónsko a Panamu.

Zverejnené
pred 26 minútami, buky pridal:

Alebo skôr Rusku, či ?

My demokrati Rusku nedáme ničovaté nič. Ešteže čo! :ahooj:

Zverejnené

A čoho som sa tiež obával, že Orbán sa vyhráža  odchodom z  EU s odkazom, že usporiadanie sveta sa bude meniť. 

Zverejnené

ok, svet sa meni. Rusko to zacalo, donald dokoncil. A teraz sa ukaze kto sa ako pripravil, slovensko oznamuje ze sa nebude branit a ze ak treba tak odideme aj z NATO, tak sa zrejme vojny dozijeme aj ked na nu irb neveri. Ale mozno len takej slovenskej, teda ze sa okamzite vzdame.

alamo, Eu je ekonomicky velmoc, ma velku soft silu a ma svoje zaujmy.  Dobre ty si spracovany ruskou propagandou a veris ze eu je uz pred zanikom a ze sa treba pridat k rusku inak zahynieme hladom.  Ale to si len obet informacnej vojny, nic ine.

Zverejnené
pred 39 minútami, tyso pridal:

a ze sa treba pridat k rusku inak zahynieme hladom.

Naozaj si myslíš, že tomuto Alamo verí? 

pred 39 minútami, tyso pridal:

Ale mozno len takej slovenskej, teda ze sa okamzite vzdame.

V tomto máš pravdu, že ja by som sa vzdal okamžite. Vôbec ma neláka to hejslovácke "radšej nebyť ako byť otrokom" a ani pohľad na totálne rozbité, zničené a zdevastované východo-ukrajinské mestá sa mi nepáči. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov