Sniper Zverejnené 21. Apríl, 2018 Zverejnené 21. Apríl, 2018 Predbežné, neoficiálne oznámenie: Hoci FreeSpace Fórum nie je komerčnou stránkou a nespracúva osobné údaje zaregistrovaných členov za účelom marketingových kampaní, či zisku, pre poriadok je dôležité oboznámiť členov s minimálne základnými povinnosťami a právami. V súvislosti s novými legislatívnymi opatreniami, ktoré Európska Únia uvedie do platnosti 25. mája 2018, a ktoré sa týkajú ochrany osobných údajov, známych ako General Data Protection Regulation (GDPR), je potrebné, aby ste súhlasili s podmienkami používania FreeSpace Fóra na adrese https://www.freespace.sk. Keďže všetci zaregistrovaní členovia s podmienkami Fóra súhlasili počas registračného procesu, tieto podmienky budú doplnené o nasledujúce informácie: FreeSpace Fórum https://www.freespace.sk nespracúva žiadne osobné údaje, ktoré ste uviedli vo svojich profiloch či už dobrovoľne alebo povinne ako súčasť registrácie, čo znamená, že za žiadnych okolností nebudú poskytnuté tretím stranám, ani za účelom marketingových kampaní. Všetky osobné údaje, ako napr. dátum narodenia, ste uviedli dobrovoľne a máte plné právo ich kedykoľvek odstrániť alebo požiadať o odstránenie administrátorov Fóra Od 25. mája 2018 bude platiť pravidlo, že každý člen, bez uvedenia dôvodu môže požiadať o vymazanie svojho konta, príspevkov blogov, fotografií vo fotogalérii, a tejto žiadosti bude automaticky vyhovené. Dotknutý člen zároveň berie na vedomie, že vymazané dáta (konto, príspevky, blogy, fotografie vo fotogalérii) budú nenávratne vymazané a nebude možné ich obnoviť, keďže zároveň sa nebudú ani nikde archivovať.Keďže FreeSpace Fórum neposkytuje údaje tretím stranám, za účelom marketingových kampaní, nie je potrebné si od vás žiadať súhlas na realizovanie tejto procedúry. V priebehu mesiaca toto oznámenie bude aktualizované a zverejnené oficiálne. Ak má niekto otázky v ohľade GDPR, pýtajte sa tu.
chlapeczjuhu Zverejnené 21. Apríl, 2018 Zverejnené 21. Apríl, 2018 To zas bude virtualnych samovrazd...uz cakam kedy tomas zacne blazniet a zmiznu jeho 400 stranove temy...
Sniper Zverejnené 21. Apríl, 2018 Autor Zverejnené 21. Apríl, 2018 Preto ho netreba buzerovať, ale ľutovať, aby chudátkovi nebuchlo v hlave, že sa chce nechať zmiznúť :zubiska:
chlapeczjuhu Zverejnené 21. Apríl, 2018 Zverejnené 21. Apríl, 2018 No ono uz uplne staci ze toto si precita...ale tato info uverejnena musela byt, ci nie?
Sniper Zverejnené 21. Apríl, 2018 Autor Zverejnené 21. Apríl, 2018 Áno musela, síce diskusných fór sa to až tak netýka, podľa môjho názoru, keďže GDPR sa týka najmä eshopov, ktoré spracúvajú osobné údaje za účelom marketingových kampaní a zisku, ale fórum tiež pracuje s osobnými údajmi, ako email, IP adresa, a pod., tak som považoval za potrebné aspoň oboznámiť vocogou.Eshopy sú na tom horšie, tie musia mať povinne zo zákona na stránkach oznámené, s akým dátami a za akým účelom spracúvajú osobné dáta, inak im hrozia miliónové pokuty. Aj pre obchody, ktoré majú len tisícové obraty. Kvôli tomuto Facebook uvažuje, že presťahuje svoju pobočku z Írska späť do USA. 1
Sniper Zverejnené 26. Apríl, 2018 Autor Zverejnené 26. Apríl, 2018 Zisťujem, že stále dosť firiem nemá ani len šajnu, čo to GDPR je a už vôbec nie, čo majú robiť. Teraz som volal s jedným klientom, že ani nechápe, čo od neho chcú :)
member2793 Zverejnené 1. Apríl, 2024 Zverejnené 1. Apríl, 2024 Dňa 21. 4. 2018 at 12:50, Sniper pridal: každý člen, bez uvedenia dôvodu môže požiadať o vymazanie svojho konta, príspevkov blogov, fotografií vo fotogalérii, a tejto žiadosti bude automaticky vyhovené. Dotknutý člen zároveň berie na vedomie, že vymazané dáta (konto, príspevky, blogy, fotografie vo fotogalérii) budú nenávratne vymazané a nebude možné ich obnoviť, keďže zároveň sa nebudú ani nikde archivovať. No, dve žiadosti o vymazanie fotogalérií zostali tri týždne bez odozvy, tak teda poprosím o vymazanie celého obsahu a ukončenie mojej prítomnosti na fóre. 12 rokov stačilo, a pri čítaní niektorých tém si v poslednej dobe aj tak pripadám ak v nejakej inej realite ...
Sniper Zverejnené 1. Apríl, 2024 Autor Zverejnené 1. Apríl, 2024 Nuž bohužiaľ, žiadna požiadavka tu nebola. Konto bolo anonymizované.
Vilma Flinstonova Zverejnené 23. Jún, 2024 Zverejnené 23. Jún, 2024 Dňa 26. 4. 2018 at 11:08, Sniper pridal: Zisťujem, že stále dosť firiem nemá ani len šajnu, čo to GDPR je a už vôbec nie, čo majú robiť. Teraz som volal s jedným klientom, že ani nechápe, čo od neho chcú :) ja som musela v robote podpísať asi 6 stranový elaborát na túto tému. Už len prečítať to bolo dosť náročné. Ale v podstate viem, čo nesmiem. Aj tak si myslím, že to s tým už preháňajú. Veď šikovný hacker sa vie dostať takmer kam chce, a môže si tam bačovať ako lišiak v kurníku.
Sniper Zverejnené 23. Jún, 2024 Autor Zverejnené 23. Jún, 2024 Toto bolo trochu prehnané, keď som tému zakladal, tak vtedy sa o GDPR veľa nevedelo, ale podstatné je, že sa týka najmä toho, keď nakupuješ tovar a do objednávky zadávaš svoje skutočné údaje, meno, priezvisko, adresu, telefón a pod., vtedy ti pravidlá GDPR dávajú právo na anonymizáciu údajov (za určitých podmienok), tu na fóre nie je nič, na základe čoho by sa dala identifikovať reálna osoba. Myslím, že táto téma nemá žiadny väčší význam.
Odporúčané príspevky