Skočiť na obsah

Konceptuálne umenie, performans, prelomené tabu v umení...


dead

Odporúčané príspevky

Hrabal som sa doma v starych obrazkoch no a tym padom by som vam chcel napisat o jednom cloveku.

Piero Manzoni sa volal, bol konceptualnym umelcom a ako 29 rocny umrel na infarkt myokardu. Nuda, co? No a asi preto si Piero v maji 1961 povedal "nasrat!" ..no a tak nasral, rozdelil to po 30. gramoch do 90. plechoviek, kazdu jednu ocisloval a podpisal. Vzniklo dielo Merda d'artista.

 

Nasli sa samozrejme koumaci, co tvrdili, ze v konzervach nie je umelcovo hovno, ale sadra. To by bol podvod na zakaznikoch ako z ucebnice, Nikoho vsak nenapadne co i len jednu plechovku otvorit, lebo by tym padom stratila svoju hodnotu. d'artista by jednoducho vyskrtli a zostalo by iba to hovno, skoro 55 rokov po zaruke. A aby ste si nemysleli, ze sa tu ideme bavit iba tak o hovne, tak napriklad vzorku c.18 vydrazili v roku 2007 za 124 000 eur, vzorku c. 54 v oktobri 2015 uz za 182 500 libier. Cim je hovno starsie, tym je drahsie. Dalo by sa povedat, ze hovno zreje casom. A nemajme to Pierovi za zle. Piero iba nasral a oni mu zozrali, sice bez otvaraka, ale aj tak.

 

                                                 post-42-0-38284500-1503947709.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

konceptuálne umenie má viacero podôb, výlučky v sklených nádobách a konzervách sú už pomaly nudné,

v posledných rokoch sa do toho pustil gender...

feministické umelkyne, ktoré sú zrejme tak domotané z vlastníctva nejakého pohlavia, že vďaka nim blbnú už v škôlkach deťom hlavy.

 

myslím, že všetko má svoj čas, vývoj dieťaťa nie je niečo, čo možno hodiť len tak napospas nezmyselným výstavám - kam sa zrejme deti nedostali

/bolo to pred pár rokmi v Prahe - výstava umelecky naaranžovaných použitých vložiek od dvoch českých feministických umelkýň/

výstava na stanici metra v Stockholme musela byť pre dietky a zvlášť pre pánov doputovaných z krajov žien zahalených vrecami vskutku podnetná :agree:
 

Švédsko je velmi svobodomyslná společnost, ale někdy se i zde objeví věci, které zaskočí jeho obyvatele. Ve stanici metra Slussen na jihu švédského hlavního města Stockholmu, která slouží současně jako galerie, například v minulých dnech instalovali obrazy nahých mužů, ale také menstruujících žen. Zejména to druhé mnoho cestujících hodně překvapilo.

 

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/82195/metro-ve-svedskem-stockholmu-zaskocilo-cestujici-vystavuje-menstruacni-umeni.html

 

post-3-0-41558200-1506959065.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

neviem, či zrovna sem patrí tento krásny počin, ale tak trochu ano, moderný je, konceptuálne prvky má... aj pre cenu - konceptuálne zázraky sú zvyčajne desivo drahé, aj to je vlastne koncept, byciklové koleso na stoličke a kus laty na pivnom sude... koncept :)

 

v každom prípade sa tento zázrak volá Lavička Ferdinanda Vaňka... teda Václava Havla.

 

6 rokov po jeho smrti zadala radnica Prahy 6 úlohu, zaplatila za to dvom autorom 850 000 Kč.

 

Samotné dílo vyšlo na 500 tisíc korun. Tato částka zahrnovala cenu za vítězství v architektonické soutěži, výkresovou a realizační dokumentaci, výrobu díla a honorář pro autory, jimž byli Petr Pištěk a Lea Dostálová. Zbylých 350 tisíc korun zaplatila radnice za zakotvení a úpravu okolí, které bylo potřeba před usazením lavičky provést.

 

post-3-0-57035200-1516819266.jpg

https://www.novinky.cz/domaci/461312-praha-6-se-placla-pres-kapsu-za-lavicku-na-pocest-havla-dala-850-tisic.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

po poslednej večeri siahajú kdekto, videla som už ani neviem koľko posledných večerí... toto je dobré...
všetci, čo zasiahli do pop-politiky a pop-kultúry... len za svet neviem prísť na to, kto je ježiš .. a tá prestretá dáma :innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov