tyso Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 tak ako suvisi nebitie zien s tvojou ochotou lovit?
game Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 Prepáčte..Ak chcete mužov "vyliečiť" s patologickej schopnosti páchať násilie na ženách.. Musíte ich "vyliečiť" so schopnosti, páchať násilie "všeobecne", teda akéhokoľvek násilie.. A teda aj schopnosti, napríklad bojovať vo vojne, proti prípadnému agresorovy..Prajem Putinovi a Rusku a tiež Islamu "dobrú chuť", oni si už potom tú "chromú Európu" nejak rozdelia.. A prečo je to podľa teba "sprostosť"?Čo je na tom "sprosté"? Podľa mňa je väčšia "sranda" a "zábava", "uloviť" niečo silnejšie a väčšie alt. "inteligentnějšie" ako som ja..A ty? toto je čo? :)pravekí lovci mamutov si trénovali lov na zver pobitím samičiek v tlupe?stredovekí rytieri najprv zmlátili dobývané dámy, potom sa pustili do seba v turnaji o ich priazeň? tak na dnes nastal zaujímavý jav: časť pánov sa nerozpakuje zmlátiť svoje polovičky, ale do boja za vlasť a za národ sa im nechce.... niekde nastala chyba, zjavne. mimochodom, ženy obraňovali svoj rod ako tigrice, dnes sú profesionálne vojačky, takže tá teória kríva trochu na obe nohy : )
alamo Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 Skús "loviť" bez násilia.. https://www.freespace.sk/tema/5511-sme-zvieratá-závislé-na-hrôze/?hl=%2Bzvieratá+%2BzávisléAk bola schopnosť spáchať násilie, po celé veky podmienkou prežitia..Tak akékoľvek hokus pokusy s touto vecou, sú brutálny sociány experiment s dosť nepredvídateľnými dôsledkami..@gameTo sa opýtaj tysa.Prečo stočil debatu sem.Asi nejaké jeho "temné túzby"?Ja iba tvrdím že deliť násilie, na nejaké "dobré" alebo "zlé" násilie sa môže veľmi rýchlo ukázať ako sprostosť..
tyso Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 alamo, keby som nevedel aky si, tak ta povazujem za psychopata. Ale inak samozrejme schopnost rozlisovat a korigovat svoje ciny podla spatnej vazby od okolia je vlastna vsetkym socialnym zivocichom. A clovek ich ma dostatocne rozvinute aby kazdy vedel rozlisit dobre a zle nasilie, uz niekolkotisic rokov najmenej.
alamo Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 @tysoTo by muselo existovať nejaké to absolútne "dobro" a "zlo"..Lenže aj ty začneš kričať medzi prvými, že nič také predsa neexistuje..
alamo Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 Tyso keby som bol "psychopat", to by bolo pre mňa osobne celkom uspokojivé.. Pretože už dávnejšie som si "normálnosť" zadefinoval takto: Normálny človek, je jedinec ktorý koná normálne činy. Normálne činy, sú také o ktorých nejaká "autorita" vyhlási že sú normálne.. Keď "autorita" povie že je normálne bojovať v zákopoch, rozbíjať si tam navzájom hlavy poľnými lopatkami a ešusmi, keď sa minie strelivo a otravné bojové plyny.Tak normálny človek, napochoduje do zákopov a bude vraždiť vo veľkom.u Jezuskote, kto je viac "mešuge", ja "psychopat", alebo normálny človek?
Hellé Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 no vidis alamo, keby sa podpisal Istanbulsky dohovor, odstranilo sa nasilie na zenach a podla tvojho uvazovania by potom muzi neboli schopni bojovat a nehlusili by sa v zakopoch lopatkami, ci?? sak to potom prospesne by bolo :zubiska: :zubiska: :zubiska:
alamo Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 @HelléSkôr sa obávam, že normálnym ľuďom začne drbať ešte viac..
game Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 priveľmi to kombinuješ, milý alamo... ľudské jednania sú v podstate jednoduchšie, a za dlhé tisícročia sa nezmenili príčiny, prečo sa mlátiť lopatkami a kýbličkami po hlavičkách v pieskovisku... alebo v zákopoch.obrana toho svojho.. alebo túžba po cudzom... doma za zamknutými dverami si vojna nevojna vybijeme testosterón a agresivitu na tom slabšom a vynahradí nám to hrdinstvo a smrť v zákopoch.
tyso Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 alamo, ak ti chyba empatia a nechapes preco nie je dobre trapit druhych, sposobovat im bolest atd. Tak potom je tu vychova, co ta ma naucit ze ide o socialne nevhodne chovanie. A nakoniec zakony, ktore taketo konanie trestaju.Su to take zaklady fungovania v kolektive. A nekontrolovane nasile je skodlive v kazdej spolocnosti, aj u teroristov a aj v svorke vlkov nakoniec. Ani tam samci nehryzu samice pretoze su silnejsi. Mozem ta odkazat na etologiua konkretne knihu od Lorentza "Takzvané zlo" skor ako vymyslis dalsie absurdnosti.
game Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zverejnené 10. Apríl, 2019 Su to take zaklady fungovania v kolektive. A nekontrolovane nasile je skodlive v kazdej spolocnosti, aj u teroristov a aj v svorke vlkov nakoniec. Ani tam samci nehryzu samice pretoze su silnejsi. v svorke vlkov už vôbec nie.sú napodiv usporiadanejší a civilizovanejší než človek. keby ich človek nechal na pokoji, je v lese poriadok. civilizovaný človek sa nas.rie do všetkého a je z toho bordel, zmätok, vojny a násilie.
alamo Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 @tysoPočuj.. ty máš vážne dáky problém.. @game V ľudskej spoločnosti, čo to "je" vlastne "muž"?Predovšetkým používať slovíčko "je" sa nehodí.. Vhodnejšie znie "mal by byť".. To je významný rozdiel.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Is–ought_problem"Muž" je archetyp, mýtus. Istý zažitý pravzor ako by sa mal jedinec správať a konať aby bol v spoločnosti považovaný za "muža".Stále tu máme ten patriarchálny "model" - lovec, bojovník, dobyvateľ atď.. ktorý sa točí okolo násilia, a "stoickej" ľahostajnosti k bolesti a utrpeniu svojmu i cudziemu.. K vedľajším patologickým javom tohto "samčieho mustra" patrí, že príliš veľa jedincov ktorý ho osobne nedokážu "naplniť", si tú svoju "nedostatočnosť" rôzne kompenzuje.. Napríklad aj násilím voči slabším, trebárs aj ženám a deťom.. Istanbulský dohovor ten problém s "mustrom", chce riešiť tak, že ho proste zruší a zavrhne ako zastaralý..Tak by som rád počul, čím ho chcú nahradiť? Pretože posledný výraznejší pokus, o modifikáciu mužského archetypu urobila a stále robí RKC Rímskokatolícka cirkev.. A pokus o zhotovenie "ctihodného askéta, duchovného antibojovníka", tak nejak nechutne často končí "láskyplným skúmaním miništrantských prdeliek". Z mojej strany, ide iba o číru nedôveru k sociálnemu experimentovaniu..
game Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 alamo milý,,,, chápem, čo chceš povedať. to je divné, ja viem, ale skutočne chápem : )ale nemáš pravdu. v histórii človeka sme prešli cez kdejaké postavenia muža a ženy, a nebudeme sem motať sexuality, tie boli a sú a budú vždy, príroda vie, čo robí, aj keď my nemusíme vedieť, prečo. len jej do toho papuľujeme. V ľudskej spoločnosti, čo to "je" vlastne "muž"?Predovšetkým používať slovíčko "je" sa nehodí..Vhodnejšie znie "mal by byť".. To je významný rozdiel.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Is–ought_problem"Muž" je archetyp, mýtus. Istý zažitý pravzor ako by sa mal jedinec správať a konať aby bol v spoločnosti považovaný za "muža".Stále tu máme ten patriarchálny "model" - lovec, bojovník, dobyvateľ atď.. ktorý sa točí okolo násilia, a "stoickej" ľahostajnosti k bolesti a utrpeniu svojmu i cudziemu..K vedľajším patologickým javom tohto "samčieho mustra" patrí, že príliš veľa jedincov ktorý ho osobne nedokážu "naplniť", si tú svoju "nedostatočnosť" rôzne kompenzuje..Napríklad aj násilím voči slabším, trebárs aj ženám a deťom..Istanbulský dohovor ten problém s "mustrom", chce riešiť tak, že ho proste zruší a zavrhne ako zastaralý..Tak by som rád počul, čím ho chcú nahradiť?Pretože posledný výraznejší pokus, o modifikáciu mužského archetypu urobila a stále robí RKC Rímskokatolícka cirkev.. A pokus o zhotovenie "ctihodného askéta, duchovného antibojovníka", tak nejak nechutne často končí "láskyplným skúmaním miništrantských prdeliek".Z mojej strany, ide iba o číru nedôveru k sociálnemu experimentovaniu.. muž je muž, bez nejakých prívlastkov mal by byť. či je to testosterónom nabúchaný macho, či hrdinský vrah na objednávku, či chudák, ktorý je vonku baránok boží a doma mláti ženu a deti a slope ako dúha... to je na tom človeku. furt je to muž. istambulský protokol nechce meniť mužský archetyp, mali sme tu matriarcát, kedysi, potom nesmierne dlhý patriarchát, dnešná doba sa pohráva s korektnosťou na všetky strany, ale vidíme, že to tak celkom nefunguje, lebo aj ženy sú sprosté.to, čo robí RKC, kým je to v ich vodách, v poriadku, od oviec očakávajú, že budú mať detí ako smetí, nemenia svojich členov na bezpohlavné bytosti, len tak ďaleko ešte nedošli, aby uznali ženy ako niečo, čo má tiež mozog... aspoň občas.prečítaj si Künga a jeho Ženy v kresťanstve. odporúčam. nič sa nedeje, keď sme nepodpísali Istambulský dohovor, Kuffa má dušičku úbohú na mieste, ficovci sa radujú, že kresťanom a kuffovi urobili dobre... podstatné je, aby sme my mali fungujúce a dostatočné zákony na to, aby sa ľudia dali nimi pred násilím ochrániť. fungujú dostatočne? to je tá správna otázka...
alamo Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 Úmluva Rady Evropy o prevenci a boji proti násilí na ženách a domácímu násilí (Istanbulská úmluva) je mezinárodní smlouva Rady Evropy posuzující především všechny druhy násilí vůči ženám jako formu historicky a kulturně podmíněné diskriminace. Úmluva se zaměřuje na prevenci, ochranu obětí a stíhání pachatelů genderově podmíněného násilí...Má za cíl ovlivnění a změnu kulturních vzorců chování mužů a žen. Je namířena proti všem zvykům a tradicím podporujících vnímání ženy jako méněcenné bytosti. Bojuje proti stereotypnímu vnímání ženských a mužských rolí.Tak čo je to napríklad "genderovo podmienené násilie"?
tyso Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 Alamo, istanbusky dohovor by nas zavazoval v neurcitom case a bez sankci zaviest zakony ktore uz mame. napriklad :Zmluvné strany prijmú potrebné legislatívne a iné opatrenia, aby podporovali a ochraňovali právo každého človeka, predovšetkým žien, na život bez násilia tak vo verejnej, ako aj v súkromnej oblasti. legislativne nam nechyba nic, prakticky nam chyba ochota policajtov riesit domace nasilie. Ak zena zavola ze ju muz bije, tak pride hliadka a ak zena s modrinou povie ze sa nic nestalo tak manzelovi maximalne dohovoria ale dalej to neriesia.Ak by nasli dvoch chlapov na ulici, tak ich zoberu na stanicu a spisu zapisnicu. A par hodin si tam posedia. A to ani nehovorim ze do ciganskej osady ani nevyrazia, kedze tam maju pocit ze to patri k ich kulture, To su prave tie rodove stereotypy ktore maju. (toto je gendrovo podmienene nasilie, voci chlapovi by ho to nenapadlo)Co je teda zle na tom sa snazit aby zakony fungovali ? To je proti viere ci tvojmu presvedceniu. Ale potom sa nehanbi a povedz rovno ze podla teba muz moze zenu bit, len ju nesmie zabit. Pretoze tak to kaze napriklad extremny islam, muz ma povinnost bit zenu ak neplni jeho zelania. A normalne ziadaj aby sa zakon takto zmenil, vzorom je sarija.Ta otazka je jednoducha, bud suhlasis ze muz nema bit zenu alebo nie. Zakon hovori ze nemas. Ak nesuhlasis tak sa neskryvaj za istanbul a povedz to rovno. 1
game Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 v podstate jediný problém v tom citovanom odseku je slovo gender, že.ono sa používa už takmer 50 rokov, ale k nám sa dostalo len nedávno, a tým, že kdesi ktosi tým straší ľudí, sa význam tohto slova do vnímania ľudí a do kostolov a vzápätí z kostolov von a nielen tam, samozrejme, a podobne dostal v prekrútenej forme... iste, keď to komentuje ako pre husy popletený pán farár a vidí v tom kopyto diablovo....na strašenie je to dobré slovo... a vynechajme tu novoty s 21 rozličnými pohlaviami a podobné nezmysly... viete, toto priniesla doba, ako prišlo, tak prejde, ale ten základ tam je... zmlátiť niekoho machovsky, lebo je gay, lebo je trans, lebo je žena... to je furt to isté násilie.niekto sa viac cíti byť chlapom. nie mužom... chlapom.gender je jednoducho rod ako biologické pohlavie. tá veta by s vysvetľovaním rodových rozdielov bola obšírnejšia.kto vie, čo znamená slovo gender, je to v podstate v tom Istanbulskom dohovore celkom jednoduché: nemláť a netýraj blížneho svojho. Gender [vyslov: džender] alebo rod je ekvivalent pojmu (biologické) pohlavie používaný ako výraz pre rozdiel medzi mužmi a ženami zo spoločenského, kultúrneho a psychologického hľadiska. Koncept zaviedla do sociológie Ann Oakleyová v roku 1972. Tento výraz sa (nielen) v spoločenských vedách rýchlo rozšíril.wiki.
alamo Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 @gamePrepáč.. Tak ako si to podala..Slovo "gender".. Je slovo z "newspeaku"..https://cs.m.wikipedia.org/wiki/NewspeakV podstate tak ako ten "Pán farár z Hornej Dolnej", aj kdejaký "krasoduch" si zaň môže dosadiť taký význam ako sa mu páči. A následne požadovať vymáhanie toho "naratívu" - výkladu..Podľa mňa podpisovať zmluvy, "zdeformulované" v "novoreči" nie je rozumné.. 1
member2793 Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 Tento výraz sa (nielen) v spoločenských vedách rýchlo rozšíril.uhm, nielen v spoločenských vedách, napríklad tu je menič pohlavia, a s transsexuálmi nemá nič spoločné :D ostatne, my, informovaní ľuďmi so správnymi informáciami, aj tak dobre vieme, že Gender bol rakúsky vedec, spriadajúci šialené teórie na rozvrat spoločnosti ... však Game ;) 1
game Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 jasné, to bol kolega dr, Alzheimera a Junga, to vie každý :D
informator Zverejnené 11. Apríl, 2019 Autor Zverejnené 11. Apríl, 2019 alamo, ty si tiez necital dohovor, ze? a ty si ho urcite spisoval.....ale mozno tiez necital.... legislativne nam nechyba nic, prakticky nam chyba ochota policajtov riesit domace nasilie. Ak zena zavola ze ju muz bije, tak pride hliadka a ak zena s modrinou povie ze sa nic nestalo tak manzelovi maximalne dohovoria ale dalej to neriesia.Ak by nasli dvoch chlapov na ulici, tak ich zoberu na stanicu a spisu zapisnicu. A par hodin si tam posedia. A to ani nehovorim ze do ciganskej osady ani nevyrazia, kedze tam maju pocit ze to patri k ich kulture, To su prave tie rodove stereotypy ktore maju. (toto je gendrovo podmienene nasilie, voci chlapovi by ho to nenapadlo)Co je teda zle na tom sa snazit aby zakony fungovali ? To je proti viere ci tvojmu presvedceniu. Ale potom sa nehanbi a povedz rovno ze podla teba muz moze zenu bit, len ju nesmie zabit. Pretoze tak to kaze napriklad extremny islam, muz ma povinnost bit zenu ak neplni jeho zelania. A normalne ziadaj aby sa zakon takto zmenil, vzorom je sarija.Ta otazka je jednoducha, bud suhlasis ze muz nema bit zenu alebo nie. Zakon hovori ze nemas. Ak nesuhlasis tak sa neskryvaj za istanbul a povedz to rovno. mal by si obmedzit pozivanie lysohlavok.....alebo ty ich volas tysohlavky?.... :)
tyso Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 a nieco k veci ? Aspon teda opticky, ked uz vecne nie
game Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 mily informator... čo tam vidíš ako výsledok papania lysohlávok? bez srandy, vážne :)kde tam je niečo, čo nepoznáme z našich luhov a hájov za roky veľmi razantných riešení domáceho násilia... a nech sa to týka žien, detí, kohokoľvek slabšieho a mentálne slabšieho... povedzme aj Tomáša... vieme, že je mentálne poslabší a šikany si užil, a popísal svoje riešenia políciou... kam s ňou došiel. kde je tvoj problém?Istanbulský dohovor hovorí aj krajinám, ktoré dodnes praktizujú ako výchovný prostriedok trebárs na slabších a manželky bitku, kameňujú, fackujú, ... legálne. u nás to nie je legálne, ale domáce bitky sa dejú... nie že nie. na ulici sa niekto prejde a zabijú alebo dokopú ho, celá tlupa, lebo sa nezdá dosť chlap. nie že nie.v šali sa šesť rkov rieši prípad - poznám toho pána - bol to požiarnik, debilovi sa nepáčil, v okovaných bagančiach ho dokopal a chlap sa dodnes učí rozprávať a chodiť a je rád, že prežil.... doteraz nie je súd ukončený, odkladá sa, nič sa nedeje, policajti sa svojh času ledva hli...koľko ženských musí byť ešte zastrelených partnermi či milujúcimi manželmi? to nie je len o ženách, preboha. ani zďaleka. už som písala aj tam vyššie. niekto sa zdá slabší, tak ho stlčieme. to je celé, opakujem sa: používa slovo gender namiesto rodu a pohlavia a hovorí: nebantuj slabších! kde je problém?
informator Zverejnené 11. Apríl, 2019 Autor Zverejnené 11. Apríl, 2019 tyso narazal som na tvoj "socialno-pateticky" argument, co si odkazal alamovi..... .................bud suhlasis ze muz nema bit zenu alebo nie. Zakon hovori ze nemas. Ak nesuhlasis tak sa neskryvaj za istanbul a povedz to rovno. alamo niekde ti dal najavo, ze rad si do zeny "udrie".....teda, ze to je jeho dovod na odopretie Istanbulskeho paskvilu? a game ja nevravim, ze nepoznas vsetky nase luky a haje, ale zasa nemusis pausalizovat.....v com vidis to tyranie zenskej casti spolocnosti?.....mas na mysli urcitu lokalitu alebo je to narodny sport na celom uzemi...
alamo Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zverejnené 11. Apríl, 2019 @informator To je normálna "bežná tysovčina".. Pliesť si argumenty, s ad hominem narážkami.. Ja som na to radšej ani nereagoval.. @gameKeď sa povie "gender".. Celkom nedávny prípad..https://www.cas.sk/clanok/782903/martina-navratilova-poburila-transgender-komunitu-zeny-s-penisom-nemozu-sutazit-ako-zeny/Tenistka Navrátilová si to "zlyzla"..Povedala že by nechcela súťažiť proti osobe tvrdiacej že je "žena", osobe ktorá má v sebe plno testosterónu a ani nemá odstránený penis. Na to sa na ňu zosypali, všemožný "gender" rádioaktivisti, obvinili ju s toho že urazila túto minoritu, a s toho že je "..fóbka", šíri a podporuje nenávistnú propagandu.. Tak mi prosím game vysvetli, ako chceš chrániť ženy pred násilím zo strany mužov?Keď vôbec nebude jasné, kto je muž a kto žena.. 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz