game Zverejnené 14. Máj, 2016 Zverejnené 14. Máj, 2016 Občas sa stane, že nejakí noví /či jeden dvaja starí/ členovia majú na prvý krát problém s pridávaním obrázkov na Fórum. pre tých je tu úplne jednoduchý návod - nikdy nepridávame obrázky z tinypic a imageshack a priamo z netu, všetky po čase zmiznú a v príspevkoch zostávajú nepekné diery.celá procedúra sa ťažšie popisuje, než vykoná. je to v reále celé pársekundová záležitosť. pridávanie obrázkov: nultý krok:- obrázok /upravený a nie obrovský/ mať vo svojom počítači - pri písaní príspevku klikni si pod príspevkom na Prepnúť na plný editor - 1. zobrazí sa ti dolu pod príspevkom Kliknite sem pre priloženie súborov, klikneš na to, vyhľadáš vo svojom počítači obrázok- 2. zobrazí sa ti tam obrázok a link toho obrázka- 3. kurzor si postavíš vo svojom príspevku tam, kde chceš mať obrázok- 4. klikneš vpravo na Pridať do príspevku a na mieste kurzoru sa ti vytvorí link na obrázok. - potom pokračuješ v písaní alebo odošleš príspevok. to je celé. tu na obrázku očíslované podľa poradia. ako krok číslo päť odoslať príspevok - je to v skutočnosti otázka asi 5 sekúnd: rovnako to možno robiť s pridaním viacerých obrázkov - nachystať si ich pod príspevkom a potom len pridávať na vhodné miesto do príspevku povelom Pridať do príspevku. :klobuk:pokusne si to môžeš skúsiť v Testovacej sekcii, preto tam je, na skúšanie :) : https://www.freespace.sk/kategoria/104-testovacia-sekcia/
Sniper Zverejnené 18. Február, 2017 Zverejnené 18. Február, 2017 Dnešným dňom sa naučíte novú vec. Naučíte sa, ako sa optimalizujú obrázky. Keď vidím ako niektorých vôbec netankuje, že sem uploadujú obrázky, ktoré majú cez 1 megabajt a po úprave by mohli mať ani nie desatinu veľkosti, tak povolený limit 4 MB (čo bolo pôvodne určené pre doc a pdf dokumety, ale bohužiaľ uplatňovalo sa to aj pre obrázky) sa znižuje na 512 kB, čo je aj tak stále pomerne luxusná veľkosť. Prílohy na serveri zaberajú už niekoľko gigabajtov.
game Zverejnené 18. December, 2018 Autor Zverejnené 18. December, 2018 dávam do pozornosti .... v poslednom čase sa tu zasa rozmohlo trochu tapetovanie obrovskými fotkami, ktoré presahujú dokonca aj obrazovku...nie je to potrebné, nielen z týchto praktických dôvodov: Dnešným dňom sa naučíte novú vec. Naučíte sa, ako sa optimalizujú obrázky. Keď vidím ako niektorých vôbec netankuje, že sem uploadujú obrázky, ktoré majú cez 1 megabajt a po úprave by mohli mať ani nie desatinu veľkosti, tak povolený limit 4 MB (čo bolo pôvodne určené pre doc a pdf dokumety, ale bohužiaľ uplatňovalo sa to aj pre obrázky) sa znižuje na 512 kB, čo je aj tak stále pomerne luxusná veľkosť. Prílohy na serveri zaberajú už niekoľko gigabajtov. je to všetko prehľadnejšie a krajšie, keď sú obrázky menšie a šikovnejšie. ďakujeme za pochopenie :)
Sniper Zverejnené 18. December, 2018 Zverejnené 18. December, 2018 Kto nebude optimalizovať obrázky a namiesto 60kB jpg sem bude drbať 450 kB png, tak mu bude zakázané pridávať obrázky na fórum.
game Zverejnené 16. Január, 2019 Autor Zverejnené 16. Január, 2019 dovoľte ešte jednu poznámku - pred časom, keď začali byť v tomto smere prísnejšie zákony / a nemyslíme tým plagiát pána Danka, ktorý nebol plagiátom /,sme o označovaní zdrojov písali už v Pravidlách na Fóre a v špeciálnom príspevku už tu: Prečo odkazovať na zdroje sem-tam sa to občas zanedbáva, a zabúdame na to, že sa to týka aj fotografií, a ešte viac fotografií, ktoré majú vyznačený Copyright.ani odstrihnutie vyznačenia Copyrightu nie je riešenie, autor si svoju fotku spozná, rovnako ako skopírovaný text.prosím, pokiaľ to ide, a nie je to tisíckrát prevzatá fotka z FB /aj to je dobré uviesť/, uvádzajte prosíme aj k cudzím textom aj k fotkám zdroje... ku vsetkým. ďakujeme :)
Tomáš Zverejnené 20. Január, 2019 Zverejnené 20. Január, 2019 Veď ja viem ako pridať obrázok na fórum je to ľahké. V tapatalku sú dole ikonky foťák ak chcem odfotiť niečo, pridať obrázok z mobilu, a sponku na pridanie akejkoľvek prílohy. Tapatalk si to nahrá na svoj hostingový server a automaticky prelinkuje. To je celé. Čo sa velkosti týka tu je odpoveď čo mnohí nechápu že prečo mám rád foťák s malým rozlíšením. Keď nadobudnem mobil, to je prvé že nastavujem foťák na VGA rozlíšenie. Úplná zbytočnosť mať fotky ktoré sa nezmestia na monitor/display a zaberú kopu megabajtov. Na iphone som toto nastavenie ešte nenašiel tak dúfam že ak postnem fotku nebude cez tri monitory. 1
slimak Zverejnené 8. Máj, 2020 Zverejnené 8. Máj, 2020 Mne sa to paci,inak je to hlpost. Ked davate minusky,odkedy sa to spravilo? Priklad,len tu som namiesto 6 plusiek dostal 3 minusky. A nieje to spravodlive. Kto vymyslel,ze budu aj minusky? Nemusite ani povedat, premna ten clovek je cvok, a neviem kto to spravil. Game mi nedala echo ze to bol , axel.
Sniper Zverejnené 10. Október, 2020 Zverejnené 10. Október, 2020 Pridáte obrázok do príspevku a ľavým tlačidlom myši klepnete 2x na obrázok. Niečo vyskočí, kde je zopár užitočných nastavení. Hlavne, ak je obrázok zbytočne veľký, tak ho môžete zmenšiť. 1
Tomáš Zverejnené 27. November, 2020 Zverejnené 27. November, 2020 A kde je ta ikonka na pridavanie obrazku cez desktop? Lebo kedysi tam bola ale teraz ju nevidim. Tak som to robil tak ze som pridal link do prispevku a forum to automaticky skonvertoval na obrazok ale to neni dobre lebo tym preskocim to okno kde sa da vselico ponastavovat.
Sniper Zverejnené 26. Január, 2021 Zverejnené 26. Január, 2021 Obrázky sa pridávajú cez odkaz: Citát Ak chcete súbory priložiť, presuňte ich sem alebo vyberte súbory... Pre pripomenutie (to píšem všetkým, nič iba tomu hotovému chlapovi): Obrázky vkladáte cez ten odkaz, čo som zverejnil vyššie. Potom napravo Vložiť existujúcu prílohu - ak ste už predtým nahrali nejaký obrázok a chcete ho použiť znovu, nie je potrebné nahrávať znovu, stačí si ho vybrať zo zbierky nahraných obrázkov: Vložiť obrázok z adresy URL - tam len zadáte odkaz na obrázok niekde na internete Vložiť fotku z Pixabay - to sa asi moc často používať nebude, ale teraz už viete, že je aj taká možnosť 1
Martin0703 Zverejnené 9. Marec, 2021 Zverejnené 9. Marec, 2021 Vie mi nejaký moderátor povedať, prečo sa nezobrazujú na strane č. 3 fotografie a obrázky, ktoré som do príspevku vložil pomocou externých linkov? Takým istým spôsobom som vkladal obrázky aj na tejto strane č. 4 a tu sa zobrazujú normálne. Ďakujem.
Sniper Zverejnené 9. Marec, 2021 Zverejnené 9. Marec, 2021 https://scontent.fbts4-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/10923458_356235461222971_2533245667137870578_o.jpg?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=0-lM2p2lxH0AX8zW41s&_nc_ht=scontent.fbts4-1.fna&oh=2c00eee47998574f2c22cfdcd93be40d&oe=602B0670 URL signature expired Odkaz na obrázok sa zrejme dynamicky generuje a vypršala jeho platnosť. Musíš obrázok nalinkovať nanovo alebo ho nahrať priamo (ak je to v súlade s autorskými právami). Obávam sa, že s týmto tu nič nespraví žiadny moderáror, keďže problém je mimo Fóra.
Martin0703 Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Díky za odpoveď, link môžem nalinkovať nanovo avšak je tu taká možnosť upraviť svoj vlastný príspevok?
Sniper Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Editovanie príspevkov je časovo obmedzené, na tento účel to vypnem, uprav si príspevky (3 bodky vpravo hore) a potom napíš, keď to bude OK. 1
Martin0703 Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Ďakujem ti veľmi pekne za možnosť upraviť to. Nahral som všetky obrázky znova vrátane tých, ktoré zatiaľ fungovali. Tentokrát som vytvoril permanentné linky z môjho google drive disku tak dúfam, že tu obrázky vždy budú. Ak to nie je proti pravidlám, pokojne zmaž môj príspevok s požiadavkou o úpravu (vrátane tohto), nech sa zachová téma o Titanicu a nech tu nie je tento off-topic text. Ešte raz ďakujem :) EDIT: No výborne, tak najskôr sa obrázky nahrali správne a teraz ich znova nezobrazuje.
Sniper Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 pred hodinou, Martin0703 napísal: pokojne zmaž môj príspevok s požiadavkou o úpravu (vrátane tohto), nech sa zachová téma o Titanicu a nech tu nie je tento off-topic text. Ešte raz ďakujem :) EDIT: No výborne, tak najskôr sa obrázky nahrali správne a teraz ich znova nezobrazuje. Príspevky som presunul do príslušnej témy. Tie odkazy sa ti načítavali lokálne z tvojej cache. Nevyzerá to, že by toto bolo permanentný odkaz https://doc-0o-7c-docs.googleusercontent.com/docs/securesc/6bdj8bb2kdhkaqijjf4uv728kl8nftqu/ba8jg61ul3rs2pmsjohke3i6dd8oabm5/1615395000000/04861548724526545850/04861548724526545850/1t92p9-BYxW7CBVnwlsVgahdve5gMoG6_?authuser=0 navyše vracia chybu 403, takže nie je dostupný "zvonku". Neviem, či sa tam dajú nastaviť práva, ale ak áno, tak sú len pre teba.
Martin0703 Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Vieš čo, ja som postupoval podľa tohto videa na YT: Najskôr som nahral obrázky na google drive, potom som skopíroval link, ktorý mal atribút, že je verejne prístupný. Následne som použil stránku https://gdurl.com/ kde som vytvoril permanentné linky k fotkám podľa návodu z YT videa. Potom som linky vložil sem na fórum a fotky sa správne zobrazovali a držali tak asi 10 minút. Potom sa však prestali zobrazovať. Nerozumiem tomu.
Sniper Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 A tie obrázky aký mali odkaz? Lebo to čo som sem ja nalinkoval, to je odkaz z google docs, či čo, z gdurl by to určite vyzeralo inak. Otestuj si tie permanentné linky, či sa otvoria v inkognito režime. Prípadne ak tie obrázky nie sú v niekoho súkromnom vlastníctve, tak ich nahraj priamo na Fórum.
Martin0703 Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Takto vyzerá link po vygenerovaní stránkou gdurl.com h ttps://doc-0s-7c-docs.googleusercontent.com/docs/securesc/6bdj8bb2kdhkaqijjf4uv728kl8nftqu/s5ukshp8mbiqnfv83u0525oko8e2q1nr/1615399800000/04861548724526545850/04861548724526545850/1fFjrr8wk2q9iPNR42h9C2OMJis-hLMaQ?authuser=0&nonce=nk21a0gh24gqm&user=04861548724526545850&hash=era8gt0keh2s71im29jhgfndff88noqa V "Http" je na začiatku medzera schválne, aby mi nenahralo rovno fotku. Myslím, že v dobe postovania tohto príspevku nebude odkaz opäť funkčný. Ja by som tie obrázky aj nahral priamo na fórum, množstvo fotografií je v mojej súkromnej zbierke. Ide o to, že ich kapacita nepovoľuje nahratie na fórum. Skomprimovaním strácajú kvalitu. Ak nevyriešim problém s tým google drive tak mi neostane nič iné ako spraviť kompresiu fotografií a nahrať ich priamo na fórum. Keď tak by som ti dal vedieť na tomto mieste.
Sniper Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Ten odkaz aj tak nevyzerá ako permanentný. Alebo to nahraj do Fotogalérie, tam si sprav album, odtiaľ ho môžeš nalinkovať alebo skopírovať odkaz na fotku. Limit na fotky je 4 MB a max rozlíšenie 1600x1200 pix.
Martin0703 Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Nakoniec som sa rozhodol skomprimovať všetky fotografie. Dal by si mi, prosím ťa, ešte raz dočasné práva na editovanie v téme Titanic, nech ich tam môžem nahrať? Ďakujem.
Martin0703 Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Akým spôsobom si nalinkoval samostatne tú fotku? Myslím tým bez toho, aby sa zobrazovala spolu s tým albumom, ktorý je nad ňou.
Martin0703 Zverejnené 10. Marec, 2021 Zverejnené 10. Marec, 2021 Hotovo, prišiel som a to, mám to upravené. Díky ešte raz za tip s galériou :) 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz