Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

myslím, že som ešte nevidela dieťa, ktoré by nezbožňovalo, keď je dom či barák hore nohami :)

ja som to milovala tiež, a to sme veľké upratovania robili na starom dome minimálne 2 x do roka ... častejšie 3 x.

ke´d som sa osamostnila, pokračovala som v tom dosť dlho, až sa to nakoniec ukľudnilo a veľké upratovania sa robia tak viac menej sporadicky a postupne ... ale vždy je čo vyhadzovať.

ja rada mám (teda vlastním) veci, ktoré je treba a dobre mať, ale od istého času bez milosti vyhadzujem.

ako ste na tom s takýmito veľkými upratovaniami vy, dámy a páni? :)

-----------

teraz vám ukážem, ako sa upratuje v jednom celom 24 bytovom činžiaku.

konečne sa obyvatelia dokopali k tomu, že je úplne nutné a najvyšší čas spraviť veľké upratovanie v pivničných a spoločných priestoroch v pivniciach.

tie spoločné priestory sú: 3 kočikárne, 1 práčovňa, 1 sušiareň, malé vstupné priestory k pivniciam, spoločné pivničné chodby, 3 malé miestnosti s vodovodom a technickým umývadlom ... a potom ešte samotných 24 pivníc.

koncom leta sme spravili inšpekciu:

do miestností sa dali otvoriť dvere, ale to bolo tak všetko - pred dverami sa v každom spoločnonom priestore začali vŕšiť až po plafón odložené súčaste rekonštruovaných bytov, odložený nábytok, sedačky, stoly, stoličky, bicykle, rysovacie dosky, vaničky, stojany, šuflíky, koše s vyžehlenými a odloženými vecami, vrecia so starými topánkami, vedrá po maľovaniach, nepoužité parkety, zobuté pneumatiky, odložené kuchynské prístroje a nástroje, vyradené žehličky, metly, lopaty, elektrické prístroje, televízory, dosky, regály, sololit, vymenené dvere, staré okná, železá neurčeného pôvodu a použitia .....

a ešte oveľa viac.

toto všetko bola úroda sporovlivých obyvateľov za takmer 30 rokov.

a to boli LEN spoločné priestory.

takže sa vybavil obrovský kontajner, ale fakt obrovský - a urobila sa brigáda.

fotky pochádajú z prvej brigády.

o dva týždne sa brigáda s obrovitým kontajnerom zopakovala, z toho už fotky nie sú - ale kontajner sa dokonale naplnil až po vrch aj druhýkrát.

a to ešte stále nie sú úplne vyčistené spoločné priestory ... kochajte sa, a napíšte mi, ako to funguje s veľkými upratovaniami u vás :)

kontajer č. 1 a veľká brigáda - bezdomovci a zberači užitočného odpadu chodili ako do hypermarketu, aj tak zostal kontajner plný až nad vrch:

(mimochodom, z toho celého nám patrí to jedno samostatné žltohnedé kreslo - bolo rozťahovacie a pred časom doslúžilo, a bolo u nás, v našej pivnici :) - všetko ostatné patrilo asi 10 - 11 škrečkovacím domácnostiam, bubny chlapcovi, čo medzitým z bubnovania vyrástol  - a jedna rodina sa odmietla vzdať svojich pokladov :) )

post-3-0-28897100-1448730375.jpg   post-3-0-98482000-1448730376.jpg

post-3-0-86763000-1448730378.jpg   post-3-0-55384300-1448730380.jpg

hirošima hadr

• Pridať bod 1
  • Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• game

2

• dead

1

• Vilma Flinstonova

1

Najaktívnejšie dni

Zverejnené

No, ked som si kupil prve auto, podujal som upratat garaz. Dedo z maminej strany bol automechanik a otec domaci kutil, takze sa tam za ten cas toho nazbieralo neurekom. Jeden den som teda vystahoval celu garaz pred garaz, vytriedil som, co "budem potrebovat" a ostatny bordel som nechal pred garazou, Povedal som si, ze slovac sa nezaprie a aspon polovica kopy do rana zmizne. Lenze slovac sa zaprela a do rana mi prihodila na kopu raz tolko. Asi si povedali, ze ked uz upratuje, uprace a vyvezie na smetisko aj nas bordel. Co uz, aj tak sa da.

Zverejnené

tu si bezdomovci a zberatelia zajednávali, ktorý kedy uteká pre káričku, ešte večer sme počuli, ako preberajú ... na druhýkrát to jeden nenechal na náhodu, priamo tu celé hodiny rozoberal všetky pračky a prístroje a nástroje, ešte aj upratal po sebe ... :)

ale to škrečkovanie, úplne vážne boli všetky miestnosti po plafón, odložené 20 - 30 rokov vyhodené veci, ktoré bolo jednoduchšie naskladať do spoločných priestorov, než odviezť za poplatok na skládku.

čo všetko tam bolo, neuveriteľné ... ale asi sa to tam naskladalo samo, nikto sa k tomu moc nepriznával :)

Zverejnené

ja pri tom trpím ako kôň. Mám alergiu na prach ( a roztoče, ale tie tu nie sú podstatné) a keď musím chytať rôzne zaprášené veci, ktoré neviemakodlho nikto nevytiahol, a dýchať to, tak mám nos jak papuču a kožu jak strúhadlo a rukavice mi drek pomôžu.

Pred sviatkami som o.i. zvykla všetko povyberať z kuch.linky, poumývať to, a linku aj zvnútra poumývať, to isté urobiť aspoň s väčšinou skríň v celom byte, a sklo z obývačky do veľkého lavóra s jarovou vodou a vitríny tiež poumývať. Ale nebol to môj koniček, robila som to len preto, že to bolo treba.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov