Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji "20" 2014 (Švédsko)


aljak63

Odporúčané príspevky

Nemci dnes prekvapujúco porazili Čechov 3:0 a keďže už všetky svoje zápasy odohrali a pri rovnosti bodov rozhoduje vzájomný zápas, tak naši už sú medzi postupujúcimi. Ak Česi nad nami nevyhrajú, tak idú do baráže. Naopak, my máme šancu bojovať o druhé miesto v skupine.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No Kanada mala hrozný vstup do zápasu - zbytočné vylúčenia a taká slabšia pozičná hra. Slovenské presilovky ich zrazili na kolená, a vtedy vôbec nedokázali vzdorovať. Ale za hry 5 na 5 bola Kanada jasne lepšia. Aj keď útok Reway-Kolena-Gríger hral úplne na úrovni. S tými ostatnými už to ale bolo horšie. Každopádne v 3.tretine už to bola čisto kanadská dominancia a myslím, že Slováci sa až príliš stiahli dozadu. Toto sa proti teamom ako je Kanada určite nevypláca, čo sa aj potvrdilo. Ale aj tak na tom až tak nezáleží. Vzhľadom na to, že formát MS sa opäť zmenil a víťaz skupiny nedisponuje priamym postupom do semifinále, tak zase sa v štvrťfinále začína akoby od nuly...

 

Mňa prekvapili Suomi, ktorí krásne zvládli ten zápas s Ruskom. A že dostali len jeden gól, to je skvelý výsledok. Zajtra proti Švajčiarom to bude snáď v pohode, aj keď minulý rok Švajčiari postúpili zo základnej skupiny práve na úkor Fínska. Určite ich netreba podceniť, aj keď Švajčiari sa dnes riadne vytrápili proti Nórom. Som zvedavý na štvrťfinálové dvojice.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Škoda bohača, škoda!!! No ale pekné je, že vieme s USA aj Kanadou hrať vyrovnanú partiu, 18tka vyhrala turnaj vo Švajčiarsku, myslím, že nám rastie celkom slušná generácia hokejistov, uvidíme do budúcna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "20" - 31.december 2013 :::...

V súbojoch o viťazstvá v skupine uspeli Kanaďania nad Američanmi a domáci Švédi nad Rusmi

Posledný deň základných skupín si postup ďalej po triumfe nad Slovenskom vybojovali Česi

Záverečný zápas základných skupín sa skončil výhrou Švajčiarov nad Fínimi až v nájazdoch

 

Ďalší program MS "20" 2014

...::: Štvrťfinálové zápasy :::...

  • USA.pngUSA vs. RUS.pngRusko
  • FIN.pngFínsko vs. CZE.pngČesko
  • CAN.pngKanada vs. SUI.pngŠvajčiarsko
  • SWE.pngŠvédsko vs. SVK.pngSlovensko


...::: Séria o záchranu :::...

  • GER.pngNemecko vs. NOR.pngNórsko

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "20" - 2.január 2014 :::...

Postup do súbojov o medaile si dnes vybojovali Rusi, Fíni, Kanaďania a domáci Švédi

Pre obhajcov titulu z minulého roku Američanov sa MS "20" skončili už v štvrťfinále

Seminifálové brány juniorských MS zostali zavreté aj pre Čechov, Švajčiarov a Slovákov

 
Ďalší program MS "20" 2014

...::: Semifinálové zápasy :::...

  • FIN.pngFínsko vs. CAN.pngKanada
    .
  • RUS.pngRusko vs. SWE.pngŠvédsko

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "20" - 4.január 2014 :::...

Po semifinále je jasné, že v súboji o Zlato sa stretnú severské veľmoci Švédsko a Fínsko

Rusi a Kanaďania dnes svojim súperom podľahli a napokon ich čaká len súboj o bronz

 

...::: Zápas o zlato :::...

  • SWE.pngŠvédsko vs. FIN.pngFínsko

...::: Zápas o bronz :::...

  • CAN.pngKanada vs. RUS.pngRusko

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "20" - Súboj o bronz víťazne pre RUSKO! :::...

 

Repríza minuloročného rusko-kanadského súboja o 3.miesta skončila rovnako ako pred rokom v Ufe. Bronz napokon po víťazsteve 2:1 obhájili Rusi, ktorí z posledných 10 MS dokázali siahnuť na cenný kov až 9-krát (bez medaile skončili v roku 2010). Odlišná situácia je u Kanaďanov, ktorí už 2 roky po sebe končia mimo stupňov víťazov bez medaile - a to predým 14 rokov za sebou v období 1999-2010 dokázali vždy získať medailu.

 

btw. miesto v Top division si napokon udržali Nemci, ktorí poslali Nórov späť do I.divízie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "20" - FÍNSKO SLÁVI MAJSTROVSKÝ TITUL! :::...

 

Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov vyvrcholilo severským derby medzi domácimi Švédmi a ich večnými rivalmi Fínmi. Už v 1.minúte zápasu otvoril skóre Esa Lindell. Stav sa zmenil až v 28.minúte, keď v presilovke vyrovnal Lucas Wallmark na 1:1. Avšak už o trištvrte minúty neskôr sa do vedenia dostali opäť Fíni, keď skóroval Saku Maenalanen. Švédom sa podarilo vyrovnať na 2:2 opäť v presilovke - v 51.minúte prestrelil Christian Djoos skvelého Sarosa. Vyrovnaný a napínavý zápas napokon vyústil až do predĺženia, kde napokon Rasmus Ristolainen rozhodol o vysnívanom fínskom zlate!!! Fínsko získalo juniorský majstrovský titul po dlhých 16 rokoch, a podarilo sa im to ešte len po 3.krát v histórii (predtým 1987 a 1998)! Domáci Švédi prehrali po 1.krát na turnaji, a napokon získali rovnako ako minulý rok "len" striebro.

 

 

...::: :winner_1: SUOMI :winner_1: :::...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aljak - ved to okomentuj viacej. Mna zaujima - cakal si to? Je tento finsky vyber nejak vynimocny(nemyslim, ze teraz to vyhrali) - ci len superi boli slabsi?

 

Podla mna ako som sa na to pozeral - svedi boli dobri aj rusi - rusov fini dali fini potom aj svedov - teda zasluzene a gratulujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozeral som skoro všetky fínske zápasy, takže môžem to zhodnotiť veľmi pozitívne. Výkony a predvedená hra mala stúpajúcu tendenciu, lebo ako v základnej skupine to ešte nebolo úplne ono (prehra so Švédskom, potom dokonca aj v nájazdoch so Švajčiarskom), a spočiatku to vyzeralo, že už vo štvrťfinále proti Čechom pôjdú domov. Ale z 1:3 otočili na 5:3 - a možno práve toto ich tak psychicky povzbudilo. To že Kanadu dajú v semifinále dole 5:1, tak to som určite nečakal. No ale keď už sa podarilo, tak nejako som už veril, že by mohli uhrať vyrovnaný zápas aj proti Švédom vo finále. A tak sa aj stalo, dokonca sa mi zdalo, že vo väčšine zápasu boli Fíni lepší. No toľko zbytočných vylúčení, asi už aj Švédi sa museli čudovať, že ako im darovali presilovky. Švédi išli krásne celým turnajom bez prehry, a až včera prvý raz prehrali - no a kto pozeral zápas, tak musí povedať, že Fíni si to fakt zaslúžili. Útok Mänalanen - Teräväinen - Lehkonen fungoval na výbornú, k tomu výborná obrana na čele s Ristolainenom, no a opora v bráne v podobe Sarosa, ktorý občas naozaj čaroval. Nemyslím si, že by Fíni zvíťazili vďaka šťastiu alebo preto, že by ostatné teamy neboli dosť dobré. Lebo Švédi hrali naozaj parádne a tá ich skvelá pozičná hra sa zdala byť neporaziteľná. Ale podarilo sa to napokon, aj keď isto som nepredpokladal, že by to Suomi dotiahli až na zlato. Veď naposledy sa im podarilo brať medailu na MS "20" pred 8 rokmi, takže už aj postup do semifinále bol veľký úspech (obzvlášť po minuloročnom trápení, keď hrali skupinu o záchranu). Som zvedavý ako sa podarí tejto generácii uchytiť v NHL - potenciál na to určite majú.

 

A ty čo vravíš na MS "20"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som unaveny z nasho hokeja. Ako o politike nechce sa mi uz ani pisat o hokeji.

 

http://www.eliteprospects.com/league.php?leagueid=Jr.%20A%20SM-liiga&season=2013

 

To je najvyssia juniorska sutaz vo finsku? Myslis, ze ten Varga patril na MS za nas? Dnes som si par finskych hracov preluskal oni 17 - 18 rocny hraju najvyssiu finsku sutaz. Maju odohratych 2,3 sezony v najvyssej sutazi. Vo svedsku to tak az nieje.

 

Ja som otraveny uz nasim pristupom, nasim sposobom robenia hokeja. Ci nerobenia a som ovela pesimistickejsi ako ked som prvy krat napisal do tejto temy.

U nas nemas nic a je to ovela horsie ako to bolo pred par rokmi. U nas hokej o 5 rokov isto nebude.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Áno, to je najvyššia juniorská súťaž ten link čo si sem dal. Akurát, že všetky tie najväčšie talenty hrajú už v normálnej najvyššej súťaži alebo v zámorských ligách. Takže o tom, či ten Varga by mal na to reprezentovať, je ťažké polemizovať. Štatistiky má dobré, ale nemáme žiadny referenčný bod, na ktorom by sa dalo porovnávať. No ale ja si zase myslím, že to so slovenským hokejom nie je až taká totálna tragédia. Veď Nemcov poriadne zmietli, dokonca aj s Kanadou a USA dokázali aspoň čiastočne držať krok, aj keď rozdiel bol jasne viditeľný najmä v tom nasadení. Útok Reway-Kolena-Gríger patril medzi tie najlepšie na celom turnaji, no ostatné útoky dosť zaostávali. Od Cehlárika a Daňa som čakal osobne oveľa viacej, no napokon moc neoslnili. A mladého Daňa čím ďalej, tým viac nemusím - sa tvári ako keby bol nejaký supertalent a vodca, ale výkony strašne kolísavé. No ale 8.miesto je tak adekvátne. Uvidíme čo prinesú MS "18" - to bude ďalšia méta, kde sa bude dať odhadnúť smerovanie slovenského hokeja.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ako znalec finskeho hokeja - kam by si zadil 16 fina a 18 fina? Medzi finmi - patrili by do prvej 100? CI kam?

 

Este si neodpovedal - vo svedsku hra uz 26 slovakov. Pred sampionatom som napial, keby sme mali aj 30 cehlarikov(a on tam nieco dosiahol) aj tak na svedov nemame. Samozejme ani keby sme mali 30 vargov.

 

Ale v nasich mladeznickych sutaziach  - tie projekty a podla mna len projekty dostali na inu kolaj - pritom aj tam mozu byt sikovni hraci - len nemaju na ten odchod. AKo odisiel slovan a dokafrral ligu - ziaden prinos pre repre - tak dokazili mladeznicke sutaze projekty.

 

Tych najlepsich finov si do najvyssej ligy vybrali finske kluby. Je pre mna nemyslitelne tam to ozaj hraju aj tri roky a zbieraju body od 16 rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tú prvú vetu vôbec nechápem ako myslíš. Akých Fínov mám zaradiť, a do prvej 100 v rámci čoho? ... No a ani v tej druhej neviem na čo mám odpovedať, pretože sám si napísal konštatovanie, s ktorým sa dá vlastne súhlasiť. No ale napriek kritike je podľa mňa projekt SR "20" a SR "18" prospešný. Iné by to bolo keby zo Slovenska pravidelne mladí hráči odchádzali hrať do európskych a zámorských líg. No odchádzajú väčšinou len tí, ktorí sú materiálne zaistení. Takže tie juniorské teamy v extralige a 1.lige sú pekným základom pre vytvorenie národného teamu. Ale zase je to len v teoretickej rovine, lebo nevieme aké by to bolo keby bolo keby - no podľa mňa ešte o čosi horšie. Predsa len je lepšie keď sa hráč rozohráva na nejakej extraligovej úrovni ako keby mal zapadnúť niekde v 4.útoku normálneho extraligového klubu. No nie? A porovnávať fínsku alebo švédsku hokejovú základňu so slovenskom, tak to je všetko dosť mimo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

17 ty bol varga tak som sa pytal na neho - 16 a 18. Ja neviem kolko finov hra najvyssiu sutaz.

 

V com je projekt prospesny? To nieje to iste ako vo Finsku - ta, si Bokros a Bartanus vyberal hracov co budu hrat proti seniorom. 2 treneri - vo finsku ci svedsku si vybera kolko 60 trenerov?  A vyberaju si y toho najlepsieho nie co im ostane po uteku 60-70 hracov.

 

Inak filip hra v more - na MS 20 od nich boli asi 3 hraci - jeden sved,jeden nor a asi este jeden. U nich v alsvesnska je kazdy druhy co ako junior eprezentoval.

 

U nas juniorska liga skoncila aj dorastenecka - im zmizly hraci. A podla mna len a len kvoli tomu ze kluby na deti kaslu a projektom.

 

Ja som rozculeny z klubov aj prvej aj druhej lige ze na deti ser.u. A preto nas hokej skoncil a dalsie - kto by tu hral za 300 ci 1000 eur - reprezentanti mladeznicky sa aj tak v nej nevedia presadit.

 

 

No ano posledna poznamka 10-20 sikovnych hracov co nemaju peniaze na utek ostava v nasich mladeznickych sutaziach a na nich aj bratanus aj bokros se.re. Sme bohati.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aha. Takto si to mysel? No ale ťažko zostaviť nejakú stupnicu. Juniorská liga vo Fínsku je vlastne ako "prípravka" na seniorskú ligu - a keď sa dokážu presadiť, tak sa tam dostanú pomerne skoro a potom už z tých sa robí aj súpiska na MS "20". Títo niektorí boli možno (ani to som si neni istý) na nejakých tých challenge mládežníckych turnajoch počas roka. Ono sa to dosť obtiažne sleduje, keďže o tom sa moc nepíše - akurát tak výsledky a raz za čas strelci gólov. Ale môj skromný odhad je, že hráči z fínskej juniorskej ligy sú možno tak niekde od 40-50.miesta v rebríčku, z ktorého sa robí súpiska. Ale to je tiež len odhad, snáď nie až tak ďaleko od reálu. No severský systém juniorských súťaží je na skvelej úrovni, o čom určite svedčí aj fakt, že finále MS "20" bolo práve medzi Fínmi a Švédmi. Každopádne, Slovenský hokej upadol hlavne tým prístupom, ktorý si už vo viacerých príspevkoch skritizoval. No my s tým nič nespravíme, a popravde - ani ma to netrápi, keďže Slovensku nefandím. Ak chcú vyhrať nejaké MS, tak najprv budú musieť zostúpiť do I.divízie, aby tam mohli byť "majstrami" (ako pred pár rokmi SR "18")..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre si to napisal - ten Varga sa dostal na 50 - 60 miesto medzi finmi. Ale oni maju 30 spickovych hracov. Teda nieje nimand a jemu sa bude tazko presadzovat medzi finmi do ligy - trosku podobny fin tam pojde ovela skor.  

 

Podla mna na MS mal byt.

 

Podobne je to vo svedsku - len aj svedi hraju ovela castejsie sutaze ktore maju hrat - ti fini bud su velmi dobri - vo svedsku medzi muzov sa dostane tiez tolko chalanov - ale len tych najlepsich.Vo finsku hral 16_17 rocny kazdy repre najvysiu sutaz - vo svedsku nie - su tam vynimky - ale aj teraz vam ukazem - ze chalana tohto roku hral dorast a maximum juniorku.

 

Ano aj vo svedsku hraju najlepsi a velmi velke vynimky aj naj vyssiu sutaz(aj NHL) - ale to tam nieje dolezite - oni aj dorast a juniorku maju kvalitnu.

 

http://www.hokejportal.net/?q=clanok/kto-pripada-do-uvahy-pre-ms-20-v-sezone-2014-2015/50453

 

Filip tam spomenuty je - aljak videl si cislo 26? On reprezentovat nebude - ale hrat hokej na 50 percent podla mna bude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Som presiel nasich repreyentantov.

reway Sparta,griger MHL Karlove vary, Kolena Martin - tento hrac ma tak na nasu ligu asi. Dano Sprienfield - pozrie sa este do NHl body sa mi nezdali,

cehlarik - tensa hokejom bude zivit,Galuchinec ten sa zivit hokejom nebude - medzi detvou a BB sa to neda, Lunter?Horansky ma problemz v 2 svajsiarskej - ale ta moze byt lepsia ako nasa najvyssia. Ale aj tak je za ocakavaniami.

Vajlent - nic

Mlyncar nic - pozor ja pisem o reprezentantoch. Co boli na MS do 20 rokov.

Predajnjniansky nic

Rusina nic

Simon - nic

Minarik nic

Tebensky - v juniorke Slovana sa mu dari - kebz sfalsovali pasy bz tam bol opat.

Dinda nic

Skalicky 4-2 za pomarance - ide opat.

keckes nic

cernak 4+2 kosice

Luza 1+6 BB

sabol  - brankar druha liga v rakusku - celkom dobre statistiky

Baros Slovan - nic

---------------

 

 

9 hraci nic? Reprezentantov - hokej mozu zabalit - ale Bokros si ich vybral.S gachulincom - 10 nic dve patky - co chcete s 10 nic zahrat?

 

Tu som to asi nepisal - ked svedi 2001-2002 dvaroky boli na vypadnutie - znich sa viac ako 3 hraci nezivia hokejom. Boli reprezentanti   - nevedeli hrat hokej a skoncili.

 

Ale ti co hrali priklad 2008 - z nich si asi vsetci zahrali NHL. 15 este stale hraju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov