Skočiť na obsah

Jovzin

Odporúčané príspevky

Chcem sa opytat vo veci neplateneho volna a vypovednej lehoty.

 

Kedze mam vypovednu lehotu 2 mesiace, cize konci 31.oktobra 2013. A chcel by som si zobrat na cely oktober neplatene volno ako by som mal postupovat ?

 

Viem ze treba napisat ziadost. Treba tam aj dat nejaky dovod preco chcem to neplatene volno ? 

A ako to je s tou vypovednou lehotou pocas neplateneho volna ? Pocita sa mi aj nadalej alebo sa pozastavi a predlzi zase o mesiac kvoli neplatenemu volnu ? 

 

Dik za rady a info ludkovia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Jovzin

    2

  • Sniper

    1

  • weirdo

    1

  • lopata555

    1

Top prispievatelia v tejto téme

Podľa správnosti by si si mal podať žiadosť, že chceš neplatené voľno. Na zamestnávateľovi záleží, či ti ho dá alebo nie. Ak ťa bude potrebovať, tak má právo ti ho neudeliť. Môžeš si zobrať aj voľno natvrdo, zamestnávateľ ti môže napísať absenciu. Ale tak by som to neriešil.

 

Ináč nechceš sa stať klientom ÚPSVaR? Tam by si nemusel riešiť také veci ako neplatené voľno, výpovedná lehota, práca nadčas, nárok na dovolenku a pod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tiez som premyslal nad volnom natvrdo. Ale nemam velmi chut behat po sudoch za usly zisk. Aspon co som pozeral tak moze ma dat na sud za usly zisk.

Cize skor by som to skusil tym neplatenym volnom.

 

Pripadne PNka na SK ale pocas PNky pracovat uz v CZ.  Kedze sa neveim ani za nic dohodnut s TL ( team lidrom ) na odchode dohodou. A potrebujem uz k 1.oktorbu nastupovat v CZ do prace.    Ale zase ak pridu na to ze som na SK na PN a poprirom uz makam v inej firme v CZ tak zase asi pruser.

 

Asi neviete poradit ako presvedcit TL na odchode dohodu aby to prijal. Kedze sa stale vyhovara na malo ludi ze ma v teame, a ze naberanie ludi z vonku je pozastavene tak nebude mat za man nahradu a podobne. Hlavne ze 50% ludi si vala sunky v teame a pracujeme realne max 5 z 15 ludi.

 

A ne Axel nemam chut sa stat klientom UPSVaR. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu offtopic - kam presne do CR? mesto/firma/pozicia?

 

neviem ako ty, ale ked chces dovcu u nas v Honeywelli, pri ziadani si rovno musis vyplnit meno cloveka, ktory ti bude robit backup (tzn vopred sa s nim musis dohodnut). tym si myslim, ze lopatova myslienka nie je zla, plus by si mohol vyuzit platene volno, ak si ho uz nezrusil;.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

trosku off topic ale preco si si dohodol nastup do druhej firmy skor ako ti skonci vypovedna? prve co je ked sa pytaju kedy mozem nastupit je "mam klasicku dvojmesacnu vypovednu lehotu, zalezi kedy sa dohodneme"

ak ta nechce TL pustit tak ti velmi tazko schvali neplatene volno...kedze podstata ze tam nebudes je ta ista

ale pozeram ze uz sa blizi ten termin tak by ma zaujimalo ako si to vyriesil

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov