Skočiť na obsah

Bločková lotéria


game

Bločková lotéria  

12 členovia hlasovali

  1. 1. Chystáte sa zapojiť do Národnej bločkovej lotérie?

    • Áno
    • Nie
    • Neviem
      0
    • Aj tak skončí fiaskom celá NBL


Odporúčané príspevky

Nezakape to. A ma to vyznam. A nieje to uplne zle. Danovy urad dostane stale relevatnu zasobu blockov. To ich kontrolori nedokazu odkontrolovat ani 7 ani 3 miliony.

Ja ocakavam ze o nejaku 10tku rocne viac priznaju a viac vyberie stat. Strelim 50 milionov.

 

Blocky registrovala moja matka,vlastne aj kolega dal 6 a aby mi tu ukazal som mu dal aj ja jeden(siedmi). Aj svagor(ked som na tlaciarni u neho videl kopu blockov). On je spravny chlap,len ho nechapem. 

 

Kur.v.a preco musime byt zlodeji aby sme nejak prezili? Otec pri stavbe domu isto nieco ukradol z fabriky, brat pri stavbe garaze tiez, ja v ramci legislativy optimalizacii dani  tiez, svagor co mal na tlaciarni blocky - tiez. A toto vlastne by som mohol pisat o kazdom jednom dospelom. resp. skoro kazdom. Priklad uplatky - ja som nedal nemusel.

 

Preco to tak mame? Co to mame za stat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

preco musime byt zlodeji aby sme nejak prezili? Otec pri stavbe domu isto nieco ukradol z fabriky, brat pri stavbe garaze tiez, ja v ramci legislativy optimalizacii dani  tiez, svagor co mal na tlaciarni blocky - tiez. A toto vlastne by som mohol pisat o kazdom jednom dospelom. resp. skoro kazdom. Priklad uplatky - ja som nedal nemusel.

 

Preco to tak mame? Co to mame za stat?

 

takmer slovo od slova sa toto pýtal jeden spolužiak na stretku v sobotu ... o bločkovej lotérii nepadlo ani slovo, prišlo to z inej témy, ale úplne to isté.

v tomto žijeme veľmi dávno, až na malé výnimky každý kdesi ukrajuje ... štýl: na faktúru alebo cash, hľadanie kdečoho, čo možno odpísať, aby človek platil čo najmenšie dane, a sto iných fínt, ale ryba smrdí od hlavy, toto je v nás, a nielen v nás ...

keď to trochu uteší, nie je to slovenská špecialita.

ale neuteší.

 

bločková lotéria trochu osvetlí, ale veľké veci aj tak utečú, a podľa mňa nevydrží dosť dlho ... nie sme národ na výdrž

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som si kupil auto. Za vlastne(skoro) teda ani uroky nemusim platit. 360 eur registracny poplatok.

Za co a preco? A takychto poplatkov mate plno. Kolega si na zimu odhlasil(odovzdal znacky) motorku aby usetril 27 eur. Smiesne, on plati za auto vozik - co mu ma pomoct ho stoji peniaze - ci za STK,ci zakonna poistka.

 

Od vas ako cloveka tahaju v kuse peniaze. Mna to auto mimo kupy a mimo 15 eurovych urokov mesacne, mimo to stalo, ci stoji 1800 eur pri prejazdenych 2700 km. Pojistka 400,registracny poplatok auto to nejake delo 360, disky a zimne pneu 500 a benzin 400. Este bola lekarnicka ..

Policajt co mi bude chciet dat pokutu -by som sa necudoval ze dostane po hube - nedam mu ale to je neskutocne. 

 

Teda co sa viem vyhnut priamim daniam a odvodom, na tom inom ma osklubu teda realne som na tom podobne ako bezny clovek. Nam beru 60--70 percent penazi. Za sluzbu co ani nechceme. A do buducnosti to bude horsie. A to iste.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano, z toho vsetkeho co napisal slimak aj game jednoznacne vyplyva, ze je to blbôčková loteria - robi z naroda este vacsich blbcov, ked tomu veria (ake % ludi vlastne veri tej propagande a kolki to robia len preto, ze su v pokuseni vyhry ?)
ja sa nezapojim, prisaham :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz nenapisem o kom pisem. Je to jedno. Ale on o****va dnes - o dost vela a si mysli,ze nerobi nic zle. Ale posiela blocky. 

Ci by to pochopil? Isto nie je hlupak,aj ked to tazko povedat... Ti ludia odsudia francuza co odmietol platit 75 percent.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Do bločkovej lotérie sa aktívne zapája viac ako 430 tisíc ľudí. „V súčasnosti už máme viac ako 36 mil. prihlásených bločkov,“ informovalo ministerstvo.

 

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/303776-v-loterii-je-zaevidovanych-viac-ako-36-milionov-blockov/

 

Je to uspech a nech je - oni maju pokrytych tak maximalne 8 percent ci je to uspech? Ja si nemyslim , ale na duhej strane to nebolo spravene len tak-

teda niekto zarizoval. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Dnes som si precital zaujimavy prispevok, ze minuly mesiac vyzrebovali v II.sanci 3 pokladne,z ktorych nebol zaslany ani jeden doklad - teda v TT,Po a KE kraji nik nevyhral.

Prvy krat som bol na stranke NBL si to overit a je to tak.

https://narodnablockovaloteria.tipos.sk/sk/vyhry-a-vyhercovia?date=20.01.2014

Bud je to nahoda - alebo..

Ale aj prvy krat tam boli vecne ceny asi tie auta-v decembri 10 000 eur a v tom januari 5 000 eur.

Vcera som prvy krat videl(resp pocul) v telke reklamu s Mazikovou.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

myslela som tú, čo propagovala tá divná Máziková, ono sú dve ? či je to stále len jedna ? :)

netuším, ani o tom nie je priveľmi čítať, ani sa nepíše, bží to, nebeží, zbierajú ľudia bločky, zakápava to, či čo :)

 

... len sa mi matne marí, že kdesi v tv som začula nedávno ešte Mázikovú čosi škriekať ... ale mohla to byť reklama kľudne aj na čosi úplne iné ... :wooops:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže zjavne aj novinárov zaujímalo, ako to s bločkovou lotériou dopadlo ... článok je ešte pod pianom, ale dopadlo to asi takto :

 

Ministerstvo financií nepriamo priznalo, že na bločkovej lotérii štát takmer nič nezarobil.

 

V Programe stability, ktorý nedávno schválila vláda, vyčíslili vládni analytici možný ročný výnos bločkovej lotérie na 7 až 8 miliónov eur.

To je iba 0,2 percenta zo sumy, ktorú štát vyberie na dani z pridanej hodnoty (DPH) za rok.

Je to tiež nepatrný zlomok toho, čo štátu na DPH uniká. Odhaduje sa, že to môže byť aj okolo dvoch miliárd eur.

Suma osem miliónov prínosu z bločkovej lotérie je zanedbateľná aj v porovnaní s tým, koľko minulý rok získal vyššou efektivitou výberu DPH. Bolo to 289 miliónov eur.

 

Ministerstvo zatiaľ celú analýzu nezverejnilo. Pravdepodobne v nej však porovnávali správanie firiem a ich tržieb pred a po zavedení bločkovej lotérie.

Okrem okamžitého prínosu, ktorý je malý, môže bločková lotéria zvýšiť úspešnosť daňových kontrol. Pomocou údajov z lotérie daniari napríklad objavili nezrovnalosti v obchodnej sieti s lacným textilom Kik.

Vďaka hláseniam občanov, ktorí bloky z nej nemohli zaregistrovať do bločkovej lotérie, tam objavili nelegálnu pokladnicu. Číslo pokladnice totiž lotériový systém nechcel registrovať.

Finančná správa zistila aj prípady, keď bločky nepochádzali priamo z predajní, ale ich vyrábajú podvodníci, ktorí potom s nimi obchodujú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

file:///C:/Users/ntb/Downloads/2014_08_Blockova_loteria.pdf

 

Tu mate 8-stranovu analyzu - ja som si len pozrel grafy. Citat sa mi to nechce - ked vypocitaju rocny predpokladany vynos a za sebou ma tato sranda 8 mesiacov(ja by som to aj akceptoval , keby boli rovnake cisla kazdi mesiac-ale maju tam dramaticky pokles - teda ani srnka netusi co bude v auguste) .

 

Zaujimavy pre mna je graf na strane 2, vidite tam poklesy hracov aj pokladnic z ktorych su bloky. Sranda - neviem mozno v texte spomenuli kolko je registrovanych, nebodaj pouzivanych pokladnic - to vedia velmi presne - aj na zaklade kontrolnych vykazov(okrem neplatcov DPH).

Tak naposledy to bolo do 80 000 pokladnic(na zaciatku septembra 90 000). Ale registracnych pokladni je 750 000? - ak si dobre pamatam - aj ked mozno nejaka 100 tisicka sa nepouziva.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechapem celkom tie utoky proti nej,  ved bolo jasne ze to nie je zazracny nastroj,  jej cielom bolo odstranit drobne podvody,  najst obchody ktore vydavaju falosne blocky.  Na velke podvody sluzia elektronicke vykazy.  Remeselnikov zatial nepostihuju vôbec.

Teraz by to chcelo napady na jej udrzanie, napríklad specialne ceny na male obchody, mozno regionalne akcie a pod.  Inak to postupne odumrie a to bude skoda.

 

Uz by to chcelo  trochu odstupu,   vlada robi plno zlych veci ale su aj dobre veci a mali by sme to snazit rozlisit, inak to konci v takom nezmyselnom nadavani na vsetko a pasivite.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja dani platim dost - priklad ja nemam zaujem aby moje jedlo bolo o 30% drahsie kvoli daniam. AK sa da nech si tych 30 percent necha majitel restauracie. On mi poskytol sluzbu a jemu patria peniaze.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Za špeciálnu kameru dotovanú z eurofondov zaplatili vyše 250-­tisíc eur. Na trhu sa predáva najviac za 50­-tisíc.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7203949/kazimir-zasiahol-sef-kontroly-eurofondov-prisiel-o-miesto.html#ixzz31rnOsgGU

 

Je jedno kolko na DPH sa vyberie - podnikatelia ju platia - len potom ju niekto ukradne. Pre mna - nech ju ukradne hned ten prvy podnikatel.

 

Pre mna je hnus ako sa kradne a ja s tym ani niesom vstyku - clovek co mu robim uctovnictvo - ako mi dvoveruje a nahodou jeden z mala sa dostal k nejakym euro peniazom-

 

mi rozprava ako ho okradli o peniaze. Stratovy z toho nebol - ale ako musel byt nasraty ked to rozpraval mne. nasraty zo systemu. 

 

ja si to budem pamatat vzdy - toto su moje peniaze - ako vase? Su to moje peniaze.

 

Nikdy nepojdem do euro fondov - ak tak som zmenil charakter.

 

-------------------------

 

Tyso, uvazuju a zavedu rocne zuctovanie pre socialne odvody.  Vies kolko zivnostnik zo svojho prijmu zaplati na odvody? Iste vies, vies kolko dane?  Iste vies, vies kolko zaplati na preddavky iste vies.  V jednom roku sa mu nieco podari zarobit - a cely ten prijem necha statu. Cely zisk. Podnikatel - hlupost na kvadrat. Mozes mat najsamlepsiu blockovu loteriu -mz ju mame pekne sprostu - preto take vysledky - ale ak das cely prijem statu sa asi co stane? Asi velmi skoro skoncis, a ak chces prezit co asi budes robit? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=9626

 

Si porovnajte minulorocne danove prijmy a dnesne. U DPH je narast 51 milionov. (1552/1501) - to je absolutne nic. Spotrebna dan(vynosy -prijmy) zvrastla z 597 na 610. Spotrebna dan vzrastla o 2,2% .  Oni na tvrdia,ze sa na DPH ukradne aspon 1 miliarda rocne - kde to vidite? 

 

Cez kontrolne vykazy - je to dobra vec - ale funguje to uz 4 mesiac a nic navyse - ja by som ocakaval 250 milionov aspon k dnesnemu dnu. Teda kradne sa nadalej. A to podnikatelia nemaju sancu ukradnut - ukazuje sa ze podnikatelia skoro vobec nekradnu. Ale niekto kradne.

 

 

KV su dobra vec ja som rad- ale ak to ma mat taketo vysledky - zrusit. Je to zbytocne. Ja som za ak budu mat 250 milionov navyse a vravim HURA - BRAVO. Ale toto? Zrusit - preco? Ono to je nakladne a zbytocne - ako blockova loteria aj samotne registracne pokladne. 

 

Registracna pokladna - on si ju podnikatel sam zavedie ak to ma pren vyznam - kontrolo jeho prijmov(jeho zamestnancov) - ulahcenie prace - registracne pokladne a tie scitadla neboli vymyslene kvoli danovzm uradom - ale kvoli z efektivneni prace pokladnicok.

 

Ja byt podnikatel - v odvetvi obchodu maleho,ci krcmi - dal by som ju tam hned - a vsetko by som registracku daval - preco? nie kvoli danovemu uradu- ale kvoli evidencii pre mna(registracna pokladna nema vyznam-aj ma keby sam tom bol ja pokladnik,ale aj svojej zene by som ju dal :agree: ) - ci ma neokradaju zamestnanci. A sam by som ich kontroloval a ovela castejsie a efektivnejsie ako kontroly z DU.

 

 

 

Tie napisy v prevadzkach ak nedostanete doklad nemusite platit - nie su kvoli tomu aby ste mali jedlo - sluzbu zadarmo(ci kvoli DU). Ale aby tie prijmy majitel mal - mal evidenciu.  MAL TIE PRIJMY. Lebo v podstate - on ich nema a jemu je jedno komu zaplatite - ci zamstancovi(zlodejovi) - ci vrchnimu prchnimu.

 

Majitel podnikatel naklady ma - ale nema prijmy ak ho okradaju. Teoreticky a v krcmch sa to aj stavalo - ci stava - krcmarka ma ja stamgastov - ma aj vlastny alkohol - teda sa tam nalieva krcmarkin alkohol a aj prijmy samozrejme idu jej a dodavatelovi. Ale naklady na prenajom ma majitel. Aj na mzdy a dalsie. v tomto pripade je vlastne kcmarka samotny podnikatel a zije na ukor jej zamestnavatela.

Nepotrebuje priestory(najom) jej mzdu niekto zaplati - iste sa to deje. Tam kde si to majitel neodkontroluje. Kradeze  - podobne sa isto deju aj u vsetkych podnikatelov. Myslim aj v inych typoch odvetvia. vsade je to mozne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/318098-analyza-preco-uz-nemusia-rast-dane/

 

Toto je cista propaganda. Ja som doteraz nevedel co znamena propaganda - ale kedze som ho pouzil- som si to musel ozrejmit.

 

Propaganda (z latinského slova propagare – rozširovať) je rozširovanie názorov a informácií s cieľom zmeny názorov, ovplyvnenia, vyvolania alebo zosilnenia určitých postojov alebo konaní. Sprievodným javom propagandy je často skresľovanie faktov. Propaganda zvykne vytvárať zdanie vyššieho cieľa, využíva ľudské vášne, strach a nenávisť.

 

 

A to co robi sa pod menom buchlakova a dlhodobo - ja by som to jednucho nazval klamstvo - samozrejme som sa zamyslal preco to ta osoba robi. Novinar nema klamat.

 

Ale pre koho to robia - oni to nerobia pre celu spolocnost - lebo ista cast si prave fakty najde - oni to robia len a len na rozdelovani spolocnosti co si fakty nenajde. Pre mna to je nieco neakceptovatelne. Na ukrajine sa striela - ja ci mi to tu robit nebudeme. Lebo to neakceptujem - netolerujem - nechcem. Buchlakova ziadnu analyzu nenapisala - analyzu pravdivu vam nenapisu ani na IFP - poslednu co som vam ukazal o blockovej loterii som ani necital. Koko.tiny.


http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/318148-policia-obvinila-26-osob-za-nadmerne-odpocty-dph/

 

Tyto do basy nepojdu. 

 

Predpokladaná škoda je 40 miliónov eur.

 

Za 40 milionov si kupia ci podplatia hocikoho. ALebo za promile tej sumy - oni si ich priebezne aj vydrziavali inak sa to neda.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 1 mesiacom...

Podľa jeho výpovede bývalé prešovské krajské špičky z HZDS a ľudia zo Smeru vrátane krajského predsedu strany, poslanca parlamentu a riaditeľa Úradu Prešovského samosprávneho kraja Stanislava Kubánka profitovali z nadmerného odpočtu DPH firiem, v ktorých mal podiel Chovanec a jeho obchodní partneri.

Čítajte viac: http://presov.korzar.sme.sk/c/7335410/v-kauze-zbiteho-danovaka-dobrovica-padli-mena-z-politiky.html#ixzz3AbTTlJZ4

 

Kto asi uava tie miliardy?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Zatial na taiwan vraj nemame.

Ale ...

 

Ambróz s Hláčikom totiž patria k najlepším kriminalistom na Slovensku. Polícia napriek tomu začala trestné stíhanie pre podozrenie z korupcie, obaja museli absolvovať aj test na detektore lži. Verziu o úplatných vyšetrovateľoch totiž živilo vedenie polície aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer). Medzičasom sa potvrdilo to, čo hovoril .týždeň od samého začiatku: že Ambróz s Hláčikom boli odstavení preto, že narazili na mecenášov z okolia strany Smer (Chrenek, Blaško). Podozrenie z korupcie sa totiž nepreukázalo, obaja obstáli aj na polygrafe.

http://dennik.tyzden.sk/marek-vagovic/2015/01/09/velka-danova-lupez-koniec-iluzii/

 

Policajti skoncili. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne tak som sa zamyslel nad blockovou loteriou vcera po nakupe peciva v potravinach

blocky si nikto nebral (naco aj ?) a predavacky ich rovno krcila a hadzala do kosa pod svojimi nohami

ja si tiez nepotrebujem brat blocek za jedlo v hodnote par centov... samozrejme, ked kupujem nieco, kde je moznost v buducnosti reklamovat, tak potrebujem doklad o zaplateni

a vobec nemienim podporovat takuto formu represii statu voci drobnym obchodnikom, ked tu unikaju miliardy...

takze blockova loteria uz moze lakat len notorickych hracov a patologickych bonzakov

 

btw, viete o tom, ze v Cechach vobec nie je povinnost mat registracnu pokladnicu ?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.etrend.sk/ekonomika/polcas-boja-proti-unikom.html

 

Clanok su tam dve zaujimave vety.

 

Kontrolný výkaz DPH sa do praxe dostal od začiatku vlaňajška, no reálne prvé výkazy daniari od firiem dostali v závere februára – k DPH za január 2014. Keďže výkazy sa musia doručovať už výlučne on-line, je relatívne jednoduché ich spracovať v analytickom centre. Výkaz je povinný daniarom doručovať všetkých zhruba 250-tisíc firiem registrovaných ako platcovia DPH.

Tato veta len taky uvod- a vysvetlim - DO 25 TEHO FEBRUARA mali daniari realne vysledky za januar. Skor to nejde - ja mam na spracovanie uctovnictva od 10-15 firiem  - 15 dni - mne doklady davaju od 10 - teho - vypis uctu aj ine doklady faktury - im pridu trebars 7dmeho v mesiaci- ale do 25 ho ich maju - maju vsetky faktury - kazdu jednu.

 

Ako v novembri na daňovej Vyšehradskej konferencii uviedol prezident Finančnej správy František Imrecze, pri priemernom trvaní kontroly šesť až osem mesiacov sa len koncom vlaňajška podarilo skončiť prvé, efekt z nich bol plus desať miliónov eur.

 

Nase firmy su male ale sme nemali kontrolu asi 6 rokov - je normalne robit kontrolu 8 mesiacov?  Vtedy ked nam robili kontroli za rok spravili skoro vsetkym - tiez im to trvalo a par krat som u nich bol pozeram sanon nastole, dalsi sanon inej firmy na stolicke, dalsi pod stolom - vtedy som ich lutoval. ALe dnes to maju vsetko hned v pocitaci. Oni uz nemaju ani co kontrolovat - len PC program im skontroluje vsetky faktury. Vsetky.

 

10 milionov - super

 

 

Celkovo sa za prvého pol druha roka vlády druhého kabinetu Roberta Fica podarilo vďaka legislatívnym a praktickým zmenám znížiť podľa Finančnej správy hotovostnú dieru vo výbere DPH odhadovanú na 1,3 miliardy eur o 300 miliónov.

 

Tak kolko sa ukradne DPH 1,3 ci 2,8 miliardy? 

 

 

Riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície NaKA Bernard Slobodník tiež tvrdí, že postihovať za daňové trestné činy sa darí aj veľké ryby. „V rámci vyšetrovania kobry sú všetky prípady nasmerované proti zločineckým alebo organizovaným skupinám, vyšetrované a obvinené osoby disponujú majetkom v hodnotách niekoľko desiatok až stoviek miliónov eur a z nášho pohľadu sa takmer vo všetkých prípadoch jedná o takzvané veľké ryby,“ uviedol pre TREND.sk.

 

Viete o nejakej? Salmanovci? A kde su tie dalsie miliony?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v tom je krivost systemu  - drobne ryby, ktore sa ledva placaju v plytnej vode, tak ich nahana kazdy, rybari z financnej spravy aj velke ryby - zraloky... tie si rejdia v Karibikua popijaju longdrinky
som zvedavy, ako prezije kamos, je jeden z postihnutych restrukturalizaciou Doprastavu

 

a co sa tyka tych kontrol - jednu firmu, co robi manzelka preverovali asi tri roky (samozrejme este pred KV), ked sa zaplietol s nespravnou firmou, mala s tym aj ona vela starosti pripravit im podklady

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som si pozrel ako je rizikovy doprastav a vahostav - niesu rizikovi. - DPH platia - ale ine fakturi nie.

 

Normalne u nasich firiem to bolo opacne - najprv vyplatili dodavatelov - nakupili tovar,poplatili sluzby a potom DPH.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov