Skočiť na obsah

Tipovanie číselných a iných lotérií


starsi

Odporúčané príspevky

Tipujete číselné lotérie? Máte nejaký "systém" :) Alebo viete ako na to :D, skúšate nejaké pravdepodobnosti, je to osud keď vyhráte, alebo len určitý hazard :(. Skúšate ruletu alebo niečo podobné.

Dajme na túto tému nejaké teórie a návody ako na to. ;)

 

Aj nejaké pomôcky na výpočet tých šťastných čísel. Prečo nevyužit výpočtovú techniku :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hmmm ... môžu písať aj antitipovači ? :)

 

také že : nemám šťastné čísla, nemám prepracovaný systém, nepočítam pravdepodobnosti, netipujem, nehazardujem, ... je pravda, že ani nevyhrávam :)

ale ani neprehrávam :)

 

 

 

 

len ešte otázka, vážna tentokrát, pýtam sa fakticky fakt : je tipovanie lotérií šport ? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trochu histórie podľa stránky TIPOS

 

Lotéria je jednou z najobľúbenejších a najstarších foriem zábavy spomedzi hazardných hier. Prvé zmienky o hazardných hrách sa datujú už od 3. storočia pred naším letopočtom a postupne menili svoju podobu. Jedna z prvých známych zmienok o lotérii pochádza z Číny, kde sa zachovali záznamy o starovekej hre KENO. Výťažok hry slúžil predovšetkým na financovanie vládnych projektov, dokonca časť peňazí pomohla zafinancovať výstavbu Veľkého čínskeho múra. Prvé známky o európskej lotérii pochádzajú z čias Rímskej ríše a slúžili ako prostriedok na rozdelenie majetku, alebo vojnovej koristi. Rímsky cisár Cézar, aby potešil svojich hostí, ich obdaroval tak, že hostia si ťahali lístky s názvami darov.

Prvou európskou lotériou, v modernom slova zmysle, bola talianska lotéria z Florencie La Lotto de Firenze v 16. storočí. Tikety sa po prvýkrát začali predávať za peniaze a výhry sa vyplácali v hotovosti. Vo Francúzsku bola prvá štátna lotéria usporiadaná v roku 1660, krátko na to aj v Anglicku a podobne aj v iných európskych štátoch. V mnohých krajinách sa stali výnosy hier oficiálnymi zdrojmi štátnych financií.

 

Lotérie na Slovensku.

Od roku 1953, v súlade so štátnou politikou, sa zrušili peňažné výhry a na trhu zostali len vecné lotérie. Takáto forma však nemohla nahradiť vzrušenie z hry a do veľkej miery sa rozšírili nelegálne stávkové kancelárie. Preto od roku 1957 vznikla Československá štátna lotéria a znovu sa začalo hrať o peniaze. Obrovskú diskusiu v roku 1958 rozpútala na tú dobu neuveriteľne vysoká výhra 50 000 korún. Veď vtedy sa za 20 000 korún dala kúpiť chata, za 10 000 obľúbený motocykel Jawa a za 5 000 televízor.

Pôvodný zdroj http://www.tipos.sk/Default.aspx?CatID=584

 

Na budúce skúsim dať nejakú pomôcku na tipovanie. O čo by bol najväčší záujem? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hmmm ... môžu písať aj antitipovači ? :)

....

len ešte otázka, vážna tentokrát, pýtam sa fakticky fakt : je tipovanie lotérií šport ? :)

 

Antitipovači tomu dávajú to správne korenie :)

 

Ťažko tu hovoriť o športe aj keď sa niektoré tipovačky dávajú spolu so športom. Číselné lotérie sem ale nepatria. Možno majú spoločné niektoré veci ale nie všetko.

Napríklad naša stará športka mala pod každým číslom nejaký šport. To bolo jediné čo mala so športom spoločné, nie kecám z časti výťažku sa podporoval šport v ČSSR. Ináč to bolo klasické loto.

 

Toto by mohlo byť v časti programovanie alebo softvér ak si budeme vytvárať pomôcky pre tipovanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

šak preto sa pýtam ... :)

 

lebo premyslený systém na zruinovanie kasína sa mi nezdá byť veľmi športom, ... prečo sme teda v športe ? :)

 

a znovu vážne, softvér tu ešte zďaleka nie je, ustanovujeme týmto starsieho za dozorujúceho budúcej témy o vytváraní nabetón vyhrávacích softvérov ... :)

 

zostaneme zatiaľ v športe, páni a dámy ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Občas polopravidelne tipujem Loto, niečo som vyhral, nič svetoborné, ale stalo sa mi viac krát, že som na tikete mal všetko natipované o jedno číslo vedľa. Lepšie sa triafa Loto 5 z 35, ako klasické,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ešte jedna vec prečo mi to trochu pripomína šport a to je šach, ktorý je braný ako šport. :)

Tu tiež ale namáhaš hlavne svoj rozum pri kombináciách. Aj pri tipovaní zapájaš tieto bunky do práce aby ti pomohli vyhrať a tiež počítaš pri rôznych lotériách, tipovačkách a podobných hrách čísla, karty, farby a ja neviem čo všetko s cieľom aby sme vyhrali. A keďže ako prvé bolo spomenuté kasíno dám sem niečo čo som robil podľa požiadavky jedného môjho spolužiaka, bude to zamerané na ruletu. Musím k tomu napísať ešte návod. :D

 

Ako vyhrať je tu na internete takých návodov hodne, podľa mňa sa to však nehodí na stroje riadené počítačom tie sú na to naprogramované aby nedávali moc peňazí..

U každého návodu ktorý sem dám budem chcieť počuť aj Vaše názory na tú ktorú pomôcku. Eventuálne aj návrhy na vylepšenie. ;D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už som len čakala, kedy niekto spomenie šach, chcela som ho už na samom začiatku, ale takto to bolo lepšie :) ... hovorí sa mu šport mozgu v pár jazykoch :)

 

tak a už je to spojené - starsi nám pasoval lotériu do vyššieho levelu : lotéria je šport :rolleyes:

 

počkáme na pomôcky, možno si začnem podávať loto ... teda začneme športovať ... prinajmenšom rozbijeme potom kdesi bank :) čo je nonsens samo osebe, prevádzkovatelia žiadnej "lotérie" vrátane rulety nie sú rojčiví blázni :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tipovanie rulety návod na použitie priložených súborov

 

 

Tu sa vychádza z toho, že po určitom počte opakovaní v jednotlivých blokoch to musí skočiť do iného bloku. Ide o to presne určiť počet kde sa to preklápa (prechádza do iného bloku) a na tie nepreklopené opakovania mať dosť peňazí na tipovanie.

 

Každý pozná asi ruletu má 36 čísel + 0. Tieto čísla sa delia na určité bloky čísel. V prvej časti sa delia na polovice (18 čísel), v ďalšej na tretiny (12 čísel). O ostatných deleniach nebudeme hovoriť pretože z hľadiska pravdepodobnosti ich tipovania je to veľmi malá pravdepodobnosť sa do nich trafiť, sú to tieto s ktorými budeme pracovať:

  • párne a nepárne
  • podľa veľkosti dolné 1-18 a horné 19-36
  • podľa farby čierne a červené
  • podľa umiestnenia v 1/3 1-12
  • podľa umiestnenia v 2/3 13-24
  • podľa umiestnenia v 3/3 25-36
  • podľa umiestnenia v 1 stĺpci 1, 4, 7, .....
  • podľa umiestnenia v 2 stĺpci 2, 5, 8, .....
  • podľa umiestnenia v 3 stĺpci 3, 6, 9, ......
  • 0 je samostatná nebudeme s ňou počítať
Stiahnite si súbor Ruleta.xls, alebo Ruleta.ods.zip a zoznámte sa s ním.

V B stĺpci v 4 riadku to ukazuje koľko vrhov bolo urobených ďalej v tomto riadku sa v jednotlivých blokoch čísla načítavajú. Z ktorého bloku boli jednotlivé čísla vyžrebované, postupne sa načítava ich počet. Ak sa to náhodou preruší začína sa načítavať odznova. V piatom riadku v žltom poli sú stanovené minimálne počty žrebovaní v jednotlivých blokoch podľa Vás a potom by sa to malo preklopiť do iného bloku. V 6 riadku to potom ukáže v ktorom bloku by ste mali tipovať vyžrebovanie čísla. Je to zvýraznené červene. Až vyhráte tak vymažete zápis čísel.

Celý list je zamknutý okrem žlto podfarbených častí kde sa dajú robiť zápisy.

Odhadom sme určili že u čísel kde je ich 18 by mohlo byť opakovanie 9 vrhov u čísel kde je ich 12 opakovanie 11 vrhov. Sú to tie čísla v žltých poliach. Ale každý si to môže nastaviť sám podľa seba. Pri vyrovnaní počtu losovaní sa pod príslušným blokom ukáže V (V v zelenom poli). Potom treba vložiť sumu na tento blok. Ak ste vyhrali vymažete vrhy a začínate znova. Ak ste nevyhrali musíte opakovať na ten istý blok vklad znova ale 2x vyšší ako predchádzajúce vklady spolu. Toto opakovanie musíte robiť do vtedy kým nevyhráte. Preto musíte mať veľkú zálohu a tipovať malé sumy od začiatku. Vaše vklady budú nasledovné (1€, 2€, 6€, 18€, 54€, 162€, 486€, 1458€, 4374€, 13122€, 39366€ atď. Za týchto 11 losovaní zaplatíte celkom 59049€ toto je kalkulácia výhry pre blok 18 čísel) ak ale vyhráte, vyhráte len 1€. Pri tomto tipovaní vždy vyhráte len tú sumu s ktorou začínate. Ťahov kde sa jednotlivé bloky opakovali bolo aj 25. Je to ten horší scenár ale je to na každom z Vás. Musíte ísť do toho s veľkým vkladom ale výhry sú malé. Vždy keď sa Vám ukáže znak V (V v zelenom poli) môžete tipovať. Priložil som súbor v exceli a pôvodný v Calku mi to nechcelo zobrať, že na to nemám povolenie. Bolo to ale urobené v Calku a konvertované do excelu ak budú problémy môže to byť aj tým. Veľkosťou by to nemalo byť. Vyriešil som to zipom. :)

 

RULETA.xls

 

RULETA.ods.zip

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ruleta nieje lotto. Ruleta ma iste pravidla -obmedzenia - ak vyhravas ta vyhodia(nikdy som to nehral len pocul,ci videl vo filme).

Lotto - sportka je pre luzrov(napisem poslovensky) - nemyslim si to o tebe starsi. Nedal som to nikdy. Raz v krcme tie lopticky co padaju na tie policka - sledoval som to asi hodinu. jedno cislo padlo aj 4 krat. Bingo? ci ako sa to vola? Mozno a zrejme inak.

 

Karty su mozno uz ina vec, aj typovanie zapasov. Tam potrebujes aj vedomosti a informacie, ci pri kartach sustredenie, pamat, zvladanie emocii.

 

Casto poker(ja hram marias aj o peniaze som hral) - prirovnavaju ludia od obchodovania na burze - k dobremu cviku a .. proste kto je dobry v pokry ze si vybuduje dobry vztah k riziku - to je asi najdolezitejsie - volaju to disciplina - ze mozu byt uspesny aj na burze.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tipovanie rulety, ci lotta sa neda nejak oblafnut...pretoze kazdy novy tah je uplne novy, nezalezi na milione predchadzajucich tahov, ci rozkruteni ruletoveho kolieska...ak na rulete padla milion krat za sebou cierna, dalsie kolko je stale sanca 50:50 (ak vynechame 0 ci 00) ze padne cierna ci cervena, ani o kusok menej

takze vsetky tie "systemy" ako vyhravat na lotte ci rulete su len ofajc pre naivnych, ktori si myslia ze lahko pridu ku peniazom

 

tipovanie sportov je uz celkom zlozita statistika...treba tam sledovat milion premennych ako minule zapasy, forma hracov, v akej nalade je trener, krajina v akej je nalade a kopec dalsieho...lahsie sa da odhadnut vitaz podla tychto premennych, ale vzdy je tam riziko, ze prekvapi ten kto vyhrat nemal...

 

to iste su kartove hry...tam uz prichadza do uvahy matika, kombinacie, moznosti ale tak isto tam ma urcite percento faktor nahody (avsak minimalny oproti rulete, ci lottu)...a ako tu je spomenute, disciplina...je x vela dobrych kartovych hracov, ktori zbankrotovali kvoli slabej discipline...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len pre doplnenie : Toto je jedna z najstarsich 'betting strategies' vobec.

 

Ačkoliv strategie vypadá lákavě, ve skutečnosti by byla výhodná pouze za předpokladu, že by sázející disponoval nekonečně velkými prostředky. Jinak je z matematického hlediska strategie pro hráče vždy nevýhodná, a to tím více, čím déle hraje. Rychlý exponenciální růst nutných sázek v případě po sobě jdoucích proher totiž vede k bankrotu hráče vlastnícího konečné prostředky. Navíc systém naráží na řadu praktických problémů jako je horní hranice povolených sázek, které jeho užití ještě více omezují. Některými je jako důvod omezení sázek kasiny uváděno právě omezení hráčů praktikujících martingale, nicméně předpoklad, který za tím stojí, je chybný. Hráč používající martingale nemá z dlouhodobého hlediska žádnou matematickou výhodu oproti jiným systémům sázení či dokonce proti naprosto náhodnému pokládání sázek.

http://cs.wikipedia....wiki/Martingale

 

edit: Zakladna vec na rulete je to, ze to nie je spravodliva hra. Kvoli nule je sanca na vyhru par/nepar, farba, etc menej ako 50%, zatial co zisk pri vyhre je len dvojnasobny, takze z matematickeho hladiska clovek musi viac prehrat, ako vyhrat. To iste plate aj pre vsetky ostatne mozne stavky.

 

A to iste plati aj pre lotto. Vsetko je to len o nahode a clovek to nijako svojimi schopnostami nemoze ovplivnit, z toho dovodu to nemoze byt ani omylom povazovane za sport.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

So starsim sa často bavíme aj o pravdepodobnosti vytiahnutia čísiel. Zrovna zo včera je tu pekný príklad, v euromiliónoch sa ťahali tieto čísla:

 

5, 17, 30, 31, 32, 33, 35 / 3

No kebyže mne systém ponúkne takéto čísla, tak si ich dám vygenerovať znovu, však ako často sa stáva aby vytiahli také čísla ako 30, 31, 32, 33 a 35? :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

So starsim sa často bavíme aj o pravdepodobnosti vytiahnutia čísiel. Zrovna zo včera je tu pekný príklad, v euromiliónoch sa ťahali tieto čísla:

 

 

No kebyže mne systém ponúkne takéto čísla, tak si ich dám vygenerovať znovu, však ako často sa stáva aby vytiahli také čísla ako 30, 31, 32, 33 a 35? :D

 

pekná séria :D určite by som ju netipoval :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samozrejme, že je rovnaká, mohli vytiahnuť aj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ale taká postupka sa vidí málokedy :D

 

Taka postupnost by sa mala statisticky vyskytovat rovnako casto. Problem je skor v tom, ze clovek podvedome grupuje niektore vysledky skupin. Takze vsetky 'normalne' tahy sa mu zleju do jednej skupiny a tieto 'nepravdepodobne' mu preto zacnu vystupovat.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mala by, ale nevyskytuje. Skús sledovať aké čísla ťahajú, ja to sledujem, ale ešte nikdy sa mi nestalo, aby som videl, že by vytiahli 4 čísla v rade plus jedno o jedno vedľa :) Najviac čo si pamätám boli tri čísla v rade, a aj to sa stalo tuším len raz alebo dva krát.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vies kolko tych sledovani by si musel spravit, aby to bolo statisticky vyznamne pozorovanie?

V lote mas 13 983 816 roznych kombinacii (bez dodatkoveho cisla). Kolko % znich splnuje tvoje podmienky? Skus si vypocitat, aka je pravdepodobnost, ze sa podari vybrat kombinacu, ktora splna tvoje podmienky :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja nehovorím o pravdepodobnosti vybratia mojej kombinácie, ale o tom, že postupku štyroch čísiel som videl prvý krát, plus ďalšie číslo o jedno vedľa a to Loto polopravidelne tipujem asi rok a pol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hovoris o vybrati nejakej kombinacie, ktora splnuje tebou urcene podmienky (tj. x cisiel iducich po sebe). Tak si skus vypocitat, kolko kombinacii, zo vsetkych moznych, splna tieto tvoje podmienky a aka je pravdepodobnost, ze sa podari vylosovat nejaku kombinaciu z tvojej skupiny. Ta pravdepodobnost je strasne mala.

A to polopravidelne tipovanie lota je kolko samostnatnych losovani? 200? To ti prijde ako relevantna vzorka pri celkovom mnozstve 13 983 816 roznych kombinacii?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

asi by som to nazvala skôr takou rýdzo človečou reakciou ... z recesie by som si mohla tipnúť päť či šesť, to je jedno, čísel idúcich za sebou ... keby som to tipovala dosť dlho, alebo by prišla tá príslovečná náhoda, padli by.

čísla za sebou sú presne taká kombinácia, ako všetky ostatné, ale človek je náchylný v takú náhodu neveriť. bežný tipujúci, pripadá to rovnaké, ako sedem šťastných rokov či sedem nešťastných po rozbití zrkadla ...

chcelo by to nie mudrovanie o zaručených tipovaniach / mimochodom, starsi je de ? má dozorovať ! /, ale bežne tipujúcich, ktorí sa spoliehajú na čísla vytiahnuté v postupke ... veľa ich asi nebude ... :)

buď recesisti, alebo prašť jak uhoď, alebo zúfalec, stavím všetko na jednu kartu ... nehovorím teraz o prepočtoch a sledovaní, čo sa vytiahlo minule, a podobných srandičkách. ... rada by som vedela, či skutočne z tipovania lota ide vyžiť :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ked uz niekolko prispevkov odbehlo od temy, tak sa pridam ;-)

sme sa minule pri partii pokru Texas Holder dostali k uvahe, aky je optimalny pocet hracov, aby si mal vacsiu pravdepodobnost, ze ti pride karta, ktora sa bude hodit do tvojej figury

kamarat tvrdil, ze vacsi pocet (my sme boli styria), ja som mu oponoval, ze to nemoze byt, kedze je viac karat v hre medzi hracmi a teda tahas z mensieho balika potencialnych "dobrych" kariet

ale velmi som ho nepresviedcal, kedze je matematik a mozno to mal spocitane ;-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A ty skus pochopit, ze to, ze si ju videl raz v zivote nie je nic prekvapive a nijako to neodporuje.

Taka postupnost by sa mala statisticky vyskytovat rovnako casto.

1.2.3.4.5.6.7 sa vyskytne rovnako casto ako 1, 7, 12, 18, 23, 29, 36,.. alebo hociaka ina kombinacia.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov