iqwar Zverejnené 6. Jún, 2013 Zverejnené 6. Jún, 2013 Hľadám knihu, ktorá by sa venovala obdobiu kolonizácie USA, 17-18 storočie, zálesáci, život medzi indiánmi, niečo na spôsob kníh od J.F.Coopera, ale s vyššou mierou realizmu. Páčila sa mi kniha Cesta na sverozápad, od K.Robertsa, ale tu sa viac riešil konflikt medzi angličanmi a francúzmi a formovanie amerického národa, než život pôvodných obyvateľov. Budem vďačný za každé odporučenie. Ďakujem
D'Ady Zverejnené 6. Jún, 2013 Zverejnené 6. Jún, 2013 Daumann, Rudolf: Koniec DakotovDaumann, Rudolf: Sediaci BýkLipsová, Eva: Z nich sa zrodil WinnetouStingl. Miloslav: Indiáni na vojnovom chodníku / Indiánsky oheňHamman, Joe: Po stopách Divokého západua iné(aj ked je to len ciastocne 17.-18.st. a knihy pokryvaju tiez storocie 19.)
iqwar Zverejnené 6. Jún, 2013 Autor Zverejnené 6. Jún, 2013 Ďakujem za tipy. Prvé dve knihy sú až z 2.polovice 19. storočia, zvyšné tri sú skôr dokumentárneho charakteru (aj keď určite zaujímavé, najmä tá posledná ma zaujala). Na amazone som našiel čosi čo by mohlo tématicky vyhovovať: The Frontiersman Puritan Parker Ak by niekto vedel o lokalizovanej knihe na tento štýl, tak budem povďačný.
D'Ady Zverejnené 6. Jún, 2013 Zverejnené 6. Jún, 2013 uhm, takze vyslovene toto obdobie ta zaujima...a len Severna Amerika, predpokladam... mam kamaratov, co sa v ramci living history zaoberaju tymto obdobim, tak skusim.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz