Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2014 (Bielorusko)


aljak63

Odporúčané príspevky

No Česi to na Fínov vedia, tak aljak začni písať rozlúčkový príspevok :D

 

S Fínmi sa Čechom v zápasoch o medaily (od semifinále) na MS zvykne dariť, vyhrali ich štyri, prehrali dva. Boli to ich prvé dva súboje v roku 1995 a 1998, následné všetky štyri vyhrali.
 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A čo? Je to len štatistika, ktorá na súčasné MS nemá žiadny vplyv... A rozlúčkový príspevok sa píše, keď team na turnaji skončí predčasne. Fíni už teraz majú istotu, že na MS budú až do posledného dňa. Či už to bude zápas o zlato alebo o bronz, aj tak je to s týmto kádrom úspech.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS - 24.máj 2014 :::...

 

Popoludní prinieslo prvé semifinále rusko-švédsky súboj. Rusi si aj proti Tre Kronor udržali neporaziteľnosť, uspeli taj aj vo svojom 9.zápase na MS a po 2 rokoch smerujú do finále. V roku 2012 sa im napokon podarilo získať aj zlato, po tom ako zdolali Slovensko. Minuloroční majstri sveta Švédi si napokon zahrajú len o bronz a už s istotou titul neobhája.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS - 24.máj 2014 :::...

A je to tam! Vo večernom česko-fínskom súboji sa z triumfu tešili Suomi! Na posledných dvoch MS Fíni skončili štvrtí, teraz už naisto siahnu po medaile, ktorú naposledy získali pred 3 rokmi v Bratislave - vtedy slávili dokonca majstrovský titul. Česi mieria len do súboja o bronz, rovnako ako v rokoch 2011 a 2012, kde sa im napokon podarilo aj uspieť.

V zajtrajšom finále sa teda strhne fínsko-ruská vojna! Rusi vyhrali všetkých doterajších 9 zápasov, vrátane stretnutia s Fínskom v základnej skupine, kedy ich zdolali 4:2. Zajtra však môže byť všetko úplne inak. V súboji o bronz na seba narazia Švédi proti Čechom. Aj tieto 2 teamy sa už stretli v skupinovej fáze, kde Švédi zdolali svojho súpera až v nájazdoch.

 

 

Ďalší program MS 2014

...::: Zápas o zlato :::...

  • 20:00 - RUS.pngRusko vs. FIN.pngFínsko


...::: Zápas o bronz :::...

  • 15:30 - SWE.pngŠvédsko vs. CZE.pngČesko

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To boli veru slabucke zapasy. Aj v 2. slovenskej lige je vacsie nasadenie. Pripominalo mi to piatkovy zapas nasich s Ciernohorcami. Ako pripravak. Takto hrat o finale? Ved to je hanba. V skupinach boli napinavejsie a lepsie zapasy. Ked najviac na lade bojuje 40 rocny hrac, tak to je dost smutne.

Tieto MS su najdivnejsie v historii. Nebyt Rusov, tak to nema uroven. Ked to pojde takto dalej, nech to radsej zrusia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Syndróm olympijskej sezóny. Takže lepšie by bolo skôr, aby sa v olympijských rokoch MS zrušili, rovnako ako je to aj u MS žien. No bohužiaľ, súhlasím. Boli to dosť vlažné výkony, ale Fíni hrali to čo im stačilo na udržanie si vedenia. Ani sa nedivím, že Jágr včera tak zúril, lebo Česi predviedli jeden z najslabších výkonov na celých MS. Dnes to proti Rusom bude ťažké, ale nedivil by som sa keby to Fíni napokon dotiahli aj na zlato. Na to však bude treba aj lepšia obranná činnosť, lebo Rinne sám o sebe proti dynamického ruskému štýlu asi stačiť nebude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Asi tá, že pre väčšinu hráčov, ktorí na OH slávili reprezentačné úspechy už nebola motivácia tento rok prísť na nejaké druhotriedne majstrovstvá - a tak ani zďaleka nemá väčšina teamov na súpiske to najlepšie čo bolo k dispozícií. Takže asi sa to potom odrazí aj na predvedenej hre. Fíni a Rusi hrali včera len to, čo potrebovali na postup. Skôr Česi a Švédi nejakú extra snahu neprejavili, ale to už je ich problém.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Doprdele, asi prvý krát v živote som fandil Čechom a oni prehrajú na nulu :D Fíni si od nich pujčili štěstíčko :D


Tieto MS su najdivnejsie v historii. Nebyt Rusov, tak to nema uroven.

 

Úplne súhlasím, mne sa tiež tie zápasy zdajú akési dosť slabé. Ono to vlastne aj potvrdzujú naše výsledky, mali sme nové neskúsené mužstvo, o ktorom tréner pred MS jasne upozornil, že netreba mať veľké oči a napriek tomu dokázalo vydolovať 10 bodov a mohlo by ich viac nebyť straty víťazstva nad Čechmi 2 minúty pred koncom a zbabraného zápasu s Francúzmi. A Fíni to isté, ledva sa pretlčú zo skupiny, aj to vďaka tomu, ako keby vyššia moc nechcela, aby tam bolo Lotyšsko a ahaho, už sú vo finále.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Asi tá, že pre väčšinu hráčov, ktorí na OH slávili reprezentačné úspechy už nebola motivácia tento rok prísť na nejaké druhotriedne majstrovstvá - a tak ani zďaleka nemá väčšina teamov na súpiske to najlepšie čo bolo k iidispozícií. Takže asi sa to potom odrazí aj na predvedenej hre.

Prave to je hlupost. Ja nehovorim o kvalite ale o nasadeni. To nema s tym aky hraci tam hraju nic spolocne. Aj hraci z 5. ligy by hrali s vacsim nasadenim a bojovali viac.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale to zas nepreháňaj. Je pravda, že na EHT bolo počas roku vidieť viacero kvalitnejších zápasov ako sú tieto na MS, no zase až  taká pod úroveň to určite nie je. Možno nás ešte finále milo prekvapí a bude to taký bonbónik a záver celých MS. Švédsko vs. Česko ma nejako ani neláka si pozrieť, ale tak zo zvedavosti tam určite po GP Monaka prepnem. Možno ich tá medaila aspoň trochu bude motivovať a odohrajú aspoň taký zaujímavý zápas ako v základke.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Tre Kronor ovládli zápas o bronz! :::...

Podvečer v Minsku patril súboju o bronz, v ktorom sa stretli včerajší porazení semifinalisti. Triumf v malom finále napokon slávili minuloroční majstri sveta Švédi, ktorým sa podarilo zdolať Čechov výsledkom 3:0. Švédi si tak opäť vylepšili svoju pestrú medailovú bilanciu, zatiaľ čo Česi už 2.rok po sebe skončili bez medaile.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Cesi zahrali dobre druhu tretinu, ktoru Svedi aj so stastim prezili bez ujmy. Suboj o tretie miesto skoncil tak, ako mal.

 

Pri spatnom pohlade, Cesi zahrali tento sampionat dost nevyrazne, zo silnych timov porazili akurat tak Amikov. Prehrali 2x so Svedmi, s Kanadou, Finmi, nebyt Jagra, prehraju mozno aj s dalsimi muzstvami, vratane nas :)

 

V zasade mi je jedno, kto vyhra zlato, ale vzhladom na celkovy priebeh si ho Rusi zasluzia viac. Rozhodne sa vsak na lade :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale to zas nepreháňaj. Je pravda, že na EHT bolo počas roku vidieť viacero kvalitnejších zápasov ako sú tieto na MS, no zase až taká pod úroveň to určite nie je.

Ale ake prehananie? Skor prehanas ty. Ved to boli uplne slabucke zapasy. V skupinach bola vacsina podstatne lepsia. Ocividne si nepamatas predosle sampionaty ako sa hra o kovy. Ved aj playoff v našej prvej lige medzi Bardejovom a Michalovcami sa hralo vo vyssom tempe. Takze fakt netusim na zaklade coho to tu obhajujes.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samozrejme, že si pamätám predošlé majstrovstvá. Ja som zase ani nepovedal, že to boli včera nejaké extra perfektné zápasy. Povedal som len, že neboli až tak pod úroveň. A hlavne to tvoje "Aj hraci z 5. ligy by hrali s vacsim nasadenim a bojovali viac." - to nie je preháňanie? Takže len toľko k tomu. Samozrejme, že aj ja by som rád videl vyššiu bojovnosť a snahu, teda v porovnaní s tým, čo predviedli včera Švédi a Česi. Snažiť sa musí predovšetkým team, ktorý prehráva, inak bude tempo naozaj len vlažné. O 10 minút finále, tak snáď uvidíme poriadny vrchol MS ako sa patrí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

asi ako píše creeper, rusi si zaslúžia viac, s čistým štítom prešli celým MS, kým ostatní sa potkýnali, všetci do jedného ... fíni sa krásne pozbierali, ale ... no uvidíme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Majstrovský titul v Minsku slávia Rusi! :::...

 

Minsk počas nedeľného večera privítal rusko-fínske finále. Rusi ani v 10.zápase na MS nepocítil chuť prehry a Fínov zdolali 5:2. Po troch rokoch si Fíni pripísali medailový úspech, keďže posledné 2 MS skončili na neobľúbenom 4.mieste. Rusi po 2 rokoch slávia opäť ďalší titul, za posledných 7 rokov už po 4.krát.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prve dve tretiny atraktivny hokej, po stvrtom gole atmosfera upadla a o zlate bolo rozhodnute :)

 

Fini mozu byt potom, co sa len tesne presmykli do stvrtfinale, radi, ze napokon siahli az na striebro, a nechali za sebou Svedov, Kanadu, Amikov i Cechov :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov