Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2013 - Divízie I, II, III

Odporúčané príspevky

Zverejnené

...::: Majstrovstvá sveta 2013 - I.divízia :::...

logo.jpg
- IIHF WORLD CHAMPIONSHIP 2013 - DIVISION I -

V polke apríla sa začínajú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2013 I.divízie

A-skupina sa bude hrať v maďarskej Budapešti, B-skupinu bude hostiť ukrajinský Donetsk

MS I.divízie začínajú 14.apríla 2013, boje o postup na MS 2013 vyvrcholia 20.apríla 2013

Minulý rok do I.divízie zostúpili Taliani a Kazaži - budú sa snažiť prebiť späť medzi elitu,
nebudú to mať však jednoduché, útočiť na postup budú určite aj domáci Maďari a ďalšie teamy.

Formát MS I.divízie: A-skupina pozostáva zo šestice tabuľkovo vyššie postavených teamov, v B-skupine je šesť nižšie umiestnených teamov. Z A-skupiny teda bude postupovať do Top Division až dvojica najlepších teamov. Posledný z A-skupiny zostúpi pre budúci rok do B-skupiny, odkiaľ sa zase víťazný team dostane do A-skupiny bojujúcej o priamy postup do Top Division. Práve tento formát by mal priniesť atraktívnejšie súboje a najmä väčšiu spravodlivosť v bojoch o postup do elitnej kategórie.

Zloženie základných skupín MS I.divízie 2013

...::: A-skupina (Budapešť) :::...

• ITA.pngTaliansko
  • KAZ.pngKazachstan
  • HUN.pngMaďarsko
  • GBR.pngVeľká Británia
  • JAP.pngJaponsko
  • KOR.pngJužná Kórea

...::: B-skupina (Donetsk) :::...

• UKR.pngUkrajina
  • POL.pngPoľsko
  • NED.pngHolandsko
  • ROM.pngRumunsko
  • LIT.pngLitva
  • EST.pngEstónsko

• Pridať bod 1
Zverejnené

ten zápas Maďarsko - Kórea som pozeral, na moje počudovanie pekný zápas 

Zverejnené

Inak to je fakt. Človek by čakal v týchto nižších divíziach akúsi podpriemernosť. Ako dobre, čo sa týka techniky a nejakých individuálnych kvalít, tak to nieje nič hviezdne. Ale je tu niečo čo napr. v Top Division chýba - taká prirodzenejšia bojovnosť a hlavne žiadna taktická vypočítavosť a vyčkávanie ako často vidno napr. v základných skupinách na MS Top Division. Každý team hrá v každom zápase naplno, aj keď je možné že Kazaši a Taliani sa trošku šetria hlavne na zápas s Maďarskom, ale rozhodne žiadny zápas žiadny z teamov nepodceňuje, takže práve to je asi to najhlavnejšie. Som zvedavý či niekto dokáže zobrať body Kazachstanu a Taliansku - lebo práve od nich sa čaká, že by sa mali vrátiť späť do Top Division.

Zverejnené

Mna hlavne prekvapila Kórea, možno aj preto že doteraz som ich nesledoval, skôr som myslel  že Maďarsko im dá 10 kúskov ... 

Zverejnené

...::: Výsledky MS Div I. 2013 - 17.apríl 2013 :::...

V súbojoch o postup na MS 2014 sa nám to pekne zdramatizovalo:

Domáci Maďari sa vďaka tesnému triumfu nad Kazašmi udržali v hre o postup

V ázijskom derby Japonci zdolali Kóreu a šance na postup oboch teamov ešte žijú

Taliani triumfovali aj vo svojom 3.zápase a k postupu majú už veľmi veľmi blízko

Zverejnené

...::: Výsledky MS Div I. 2013 - 20.apríl 2013 :::...

MS I.divízie sa dnes skončili a už je o všetkom rozhodnuté:

Miestenku na MS 2014 si vybojovali reprezentácie Talianska a Kazachstanu

V A-skupine sa napokon udržali Juho-Kórejci, do B-skupiny zostúpili Briti

Do A-skupiny postúpili Ukrajinci a o miesto v I.divízii prišli hráči Estónska

Zverejnené

Tak ušlo im to len o kúsok. Môže ich hlavne mrzieť tá prehra s Kóreou, ale aj tá včerajšia tesná porážka s Talianmi (1:2). No napriek tomu všetkému si myslím, že postup si zaslúžili Taliani aj Kazaši oprávnene. Ale je super, že sa tá konkurencia pekne dorovnáva - aj Japonci a Kórejci dokázali, že nie sú odpad. Ale celkom ma prekvapili Briti, lebo som ich mal pôvodne za čiernych koňov, že by dokázali potrápiť favoritov a obrať ich o body a potom využiť aj zaváhania iných - ale nakoniec 0 bodov. Aspoň, že Ukrajincom sa podarilo vrátiť naspäť do A-skupiny, aj keď Poliaci veľmi dlho držali krok s nimi, v podstate až do poslednej minúty nebolo rozhodnuté.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov