tomassi Zverejnené 23. Júl, 2015 Zverejnené 23. Júl, 2015 hm,podla mna by bola toto idealna praca pre Teba,bol by si v tom fakt dobry - jeden z naj :)
Sniper Zverejnené 23. Júl, 2015 Zverejnené 23. Júl, 2015 Mobilný operátor mi vkuse posiela SMS spam s ponukami že poď na festival xx, zapoj sa do súťaže xx...(...)Existuje nejaký zákon proti tomu? Neviem či existuje, myslím, že aj áno. Takže najprv by si mal zájsť do O2 a overiť si, či si im dal povolenie, aby ti operátor posielal reklamy tretích strán. Druhú vec, čo by si mal spraviť, by malo byť to, aby si si overil kam všade si pchal svoje telefónne číslo, predpokladám, že pri tvojej IT gramotnosti, tvoje číslo už má hádam každá reklamná agentúra na Slovensku. Stačí keď sa zapojíš do nejakej primitívnej SMS súťaže (však si sa zapojil minimálne do desiatich?) a tvoje číslo je voľné pre agentúry. Tak sa nediv, že ti potom chodí bársjaká blbosť. Mne takéto sms nechodia, asi preto, lebo neodklikávam každú debilinu, ktorá vyžaduje mob. číslo.
game Zverejnené 23. Júl, 2015 Zverejnené 23. Júl, 2015 aby sa nám to neplietlo - rozsiahlu tému o telefonických otravovaniach máme tu: Ako bojovať proti predajcom cez telefón či je to sms či hovor, je to myslím viacmenej jedna téma, akákoľvek ponúkajúca reklama - vždy sa dostaneme aj k telefónom. som za spojenie týchto dvoch tém. už na začiatku sa nám zlialo do jednej témy - o vnucovani produktov, akokoľvek. zákon neviem či je, je to predaj a je to reklama. iný druh reklamy. niekedy si ponuku priamo v banke vypočujem, letáky automaticky zahadzujem.v banke si môžeš zažiadať, aby si poznačili, že neakceptuješ žiadne letáky a oslovovania.kedysi s tým bol problém, neviem, či ešte je. banka ma neotravuje.
Tomáš Zverejnené 23. Júl, 2015 Zverejnené 23. Júl, 2015 game asi spojiť všetko lebo napríklad banka kde som mi ponúkla ten istý produkt mailom, letákom, zobrazením v bankomate, aj telefonicky takže nedelil by som to že v jednej téme napišem že mi telefonicky ponúkli pôžicku a v druhej že poštou... Tak EU sa dosť zameriava na spotrebiteľske zákony a ochranu spotrebiteľov. A narastá aj hnev ľudí na to. Už som začul viackrát že sa o tomto bavili že ak im zavolali tak sa pýtali odkial majú ich číslo alebo že ich udá za obťažovanie a prestali... Ja im vždy vravievam keď niečo chcem pôjdem si to kúpiť. Skôr som chcel len tak zafilozovovať že aký toto má zmysel. Však za socializmu také nebolo a nikomu to ani nechýbalo. Reklama je blbosť všeobecne že tam povedia sprav si hypotéku, kúp si šampón, poď na festival... Však keď budem potrebovať šampón tak si pôjdem kúpiť, ak sa chcem zabaviť pôjdem na festival, ak chcem byt vybavím si hypotéku atď. Aký to má zmysel keď mi to niekto neustále pripomína? To je ako keby ste psovi ponúkali korčulu ha na čo by mu to bolo?
game Zverejnené 23. Júl, 2015 Zverejnené 23. Júl, 2015 Tomáš, ďakujeme za radu, témy sú dávno spojené, treba čítať. to áno, lenže o tom festivale sa musíš odniekiaľ dozvedieť.aj keď to vidíš na plagáte, je to reklama. keď ti padajú vlasy, hľadáš niečo na padanie vlasov, a zaujme ťa každá zmienka o niečom, kde sa hovorí o padaní vlasov ... že sa to preháňa, je pravda. každé nanucovanie je obťažujúce, ale reklama ako taká pôsobí viac podvedome ... nebudeme sa zaoberať reklamou, na to je téma inde. takže masívna nanucovacia "reklama" - niekedy sú to "len" telefonické ankety:akékoľvek nanucovanie hocičoho, a v tejto téme je hodne príspevkov o takom masívnom nanucovaní cez telefón, je obťažovanie. či je aj právne, netuším.ale mám jedného dodavateľa, u ktorého ich starostlivosť o zákazníka kvitujem. raz za štvrťrok alebo polrok sa ozvú, a spýtajú, či je všetko v poriadku, či neičo nepotrebujem. to je ok. na druhej strane ja nenakupujem podľa letákov - akékoľvek okamžite idú do separovaného odpadu.ale poznám xy ľudí, ktorí nakupujú podľa letákov a zliav ... najhoršie sú telefóny. vyrušujú a obťažujú.
D'Ady Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 letaky obchodnych retazcov su tiez reklama, reklama ako taka je v podstate vzdy vnucovanie, podsuvanie, nezriedka podprahoveja to beriem ako sucast dnesnej doby, nejako ma to extra nevyrusuje a myslim, ze najdolezitejsie je vediet si to vyselektovat(pokial by ma na tom malo nieco vzdrusovat, tak najma to, kolko sa na reklamu minie zbytocne vela energie, ludskej prace, penazi, materialu, papiera... :( co by sa v prospech ludi / ludstva mohlo vyuzit efektivnejsie) co sa tyka tych letakov obch.retazcov - kedze neplanujem kupovat nabytok, tak Mobelix a pod. letia do krabice rovno, LIDL a COOP mam od ruky, takze detto (navyse odkedy LIDL zaviedol rampy na parkoviskach, odmietam tam chodit)99% nasich nakupov su potraviny a predmety dennej potreby, takze kuknem letaky a hned mam aj napad, co varit cez vikend
game Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 letáky ma nijako zvlášť neobťažujú ... to sa dá veľmi ľahko vyriešiť, asi tak, alebo ešte jednoduchšie, ako písal Ady.mama dokonca z letákov Kauflandu už vyberala skvelé recepty - aj odskúšala ... a postúpila mne, a ujali sa. ponuky priamo v banke ... je to ich práca, za "predávanie bankových produktov" dostávajú časť svojho platu ... keď nechcem, nechcem, keby neponúkali, nemusím vedieť o niečom, čo by ma aj možno zaujalo. keď nezaujme, ideme ďalej. keď mi volajú kvôli nejakej ankete, alebo ako som bola spokojná s nejakým vybavovaním, bežné ankety zvyčajne odpálkujem, podľa nálady, prieskum spokojnosti zvyčajne absolvujem, keď mám čas. viac ma obťažujú vnucujúce telefonáty, niekedy pekne drzé. včera som chcela dokonca napísať, že už dávno nijaký telefonát nebol, zato dnes bol, pred hodinou. či sa dovolala na také a také meno, a chcela by mail. ??!a kvôli čomu? no lebo chcú poslať ponuku. a kto ste prosím? firma xy. a o akú ponuku ide? no sledovanie vývoja ekonomických trhov ... či podobná hablanina. nie, zbohom.
Hellé Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 :zubiska: asi pred mesiacom som mala vtipny telefonat..vacsinu telefonujucich posielam do teplych krajin vratane otrav z Orengeu /sak cez telefon ma nik nezbije/no ale k veci..akurat som nakupovala v obchodaku, ked mi vola pani z banky /k tym som nejako slusna a vacsinou im odpoviem/ vedela komu konkretne vola a mala na mna tri otazky..prebiehalo to nejako takto Dobry den tu je banka xxx volam s pani Hellé? :zubiska:ja ze hej nech sa paci -viete o nasej novej ponuke ako si znizit poplatok za vedenie uctu??-ja reku, ze mam u vas ucet bez poplatku, ale ked sa da ist do minusovych poplatkov tak mozem na otazku ci nechcem kreditnu kartu som jej teda pobavene povedala, ze kreditku uz davno mam potom uz len spitla ci dostavam pravidelne ponuky od ich banky,,ja ze hej /jo vase otravne maily mi chodia -to som si ja srab uz len pomyslela/ tak sme si pekne pokacali no.. :happyroll:
Sniper Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 Toto bola nejaká blbosť, keď máš v banke účet zadarmo a kreditku, tak nemajú dôvod ti volať a ponúkať takéto služby. Mám skôr pocit, že tá tetka volala akože v mene banky, v skutočnosti bola z agentúry, ktorú si banka najala, aby obvolávali klientov a ponúkali im produkty. Holt, buď mali staré informácie alebo niečo poplietli. Takéto praktiky prevádzkoval Telekom (a zrejme aj stále prevádzkuje), furt mi niekto vyvolával, ja v domnení, že je to niekto priamo z Telekomu a v skutočnosti to bola brigádníčka pracujúca v agentúre, ktorú si najal Telekom na získavanie nových klientov. V mojej banke o mojich účtoch a službách vždy vedeli viac ako ja sám a za posledných 18 rokov čo tam mám účet sa mi NIKDY nestalo, že by mi ponúkali niečo, čo už mám. Čo ty máš za banku?
Tomáš Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 Hellé & Axel: Mňa by zaujímal ten účet zadarmo. To kde také môžem mať? Pokiaľ viem všade sa za vedenie účtu platí. game: ty si fakt myslíš že by som nevedel kam ísť keby ma operátor neotravoval SMS o festivaloch? Ja som si sám dokázal zistiť aj to kedy budú hody v dedine s 500 obyvateľmi... Keď ja niečo chcem zistím si to sám tak ako som si zistil že TREŽ v roku 2012 skrachoval a podobne ako Horehronská železnica takmer zanikla a nakoniec ju zachránili nadšenci a nejaké dotácie, tým bola prevádzka obnovená a od roku 2015 premáva cez letnú sezónu v piatok, sobotu, nedeľu. Odchody sú zladené s príchodom rýchlykov... Chcel by som sa previesť aj košickou električkou ale tento rok prebieha veľká rekonštrukcia trate v celom meste... A potreboval som ja k tomu aby mi to niekto vnucoval? NEPOTREBOVAL! Takže načo to robia? Vždy sme pri tom že čo ja chcem to aj urobím. Tak aj mne volali z banky len tak že či je všetko v poriadku a či niečo nepotrebujem... Ďalšia hlúposť na entú! Však ak je problém pôjdem to riešiť, ak niečo potrebujem pôjdem to riešiť... Takže je to celé hlúposť a zbytočnosť.
Hellé Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 http://peniaze.pravda.sk/ucty-a-karty/clanok/302878-ako-mozete-mat-ucet-zadarmo/
Tomáš Zverejnené 24. Júl, 2015 Zverejnené 24. Júl, 2015 ale ináč tento hellin trik som použil neraz aj ja. Keď som na jarmoku otravnému predavačovi povedal že nemám peniaze tak prestal hneď. Alebo ak som odchádzal z jedej banky do druhej a presviedčali aby som ostal tak som povedal ak mi dajú účet zadarmo tak ostanem. Hneď boli ticho. Treba uzemňovať. A najlepšie som sundal podomových dílerov telekomu že robia internet a k tomu treba montovať káble, modem atď. Boli dosť neodbytní na všetko mali protiargument tak som povedal: ak to zavediete tak že tu nebude nikde žiaden kábel, nič sa nebude vŕtať atď. Tak nech sa páči. Na to už nič nemali a vzdali to... Mne GSM internet z prakrickosti veľmi vyhovuje a nemenil by som. Proste nič nieje zadarmo a nech vysvetlujú že to je akokoľvek výhodné alebo že stačí len jeden parfém a druhý je zadarmo, vždy je tam to treba kúpiť... Takže čarovné slovo NEMÁM PENIAZE alebo NEMÁM ČÍM ZAPLATIŤ ich veľmi rýchle odradí. Takže tá chudoba je aspon na niečo dobrá je to repelent na otravných predajcov. 1
Sniper Zverejnené 25. Júl, 2015 Zverejnené 25. Júl, 2015 Podomoví predajcovia vedia byť otravní. Raz som jednému z nich otvoril s nožom v ruke. Netváril sa dva krát nadšene. Predajcovi otravujúceho za Telekom som vynadal, niesol som hore schodmi kočár a on ma otravuje či nechcem internet, keď som mu dva krát povedal nie a on otravoval stále, tak už som vybuchol. Čo sa týka účtov zadarmo - neuznávam také účty "zadarmo", kde treba splniť milióny podmienok, aby mi banka veľkodušne podarovala účet zadarmo. Vo FIO mám dva účty, na jednom mám niekoľko málo prevodov za mesiac, na druhom sa nič nehýbe niekoľko mesiacov. Oba mám úplne zadarmo. Keď mi v SLSP ponúkli účet zadarmo s tým, že tam musím mať apsoň 10 000€, tak som sa na tú mladú pani tak súcitne usmial, že hneď pochopila, že tadiaľ cesta nepovedie. Treba pamätať na to, že banky musia poplatky odpúšťať tak, aby sa im to vždy oplatilo. Ak mi banka dá účet zadarmo s tým, že tam budem mať 10 000€, to znamená, že banka tých mojich 10 000 eur dokáže každý mesiac otočiť tak, že kľudne oželie aj tých 6€ čo by som jej mal platiť za účet.
Vilma Flinstonova Zverejnené 28. Júl, 2015 Zverejnené 28. Júl, 2015 úplne úchvatné je, keď volajú cez pracovnú dobu a cez telefón tam vyratúvajú aj číselne tie kdeaké výhody budúceho možného a nevýhody terajšieho...a ešte tam vymenujú asi 50 podmienok. No paráda!Ale ako kukám, tak pre Tomáša by to mohla byť šanca na privyrobenie. Len sa naučiť dajaké tie formulky a ako to v počítači zaregistrovať, keď sa mu zadarí urobiť kšeft. To by hádam zvládol. Čo ty na to, fešáku?
D'Ady Zverejnené 7. Október, 2015 Zverejnené 7. Október, 2015 Nekřičíte, nezlobíte se, vždyť k tomu není důvod. I ty nejhorší věci říkáte zcela klidně a zcela vážně. Navíc - nemusíte si nic vyčítat. Vy jste je nežádali, aby vám volali. Naopak, chcete, aby nevolali. Oni přesto volají. A dělají to schválně. Na vaše žádosti, abyste nevolali, kašlou. A když ne tihle, tak vaše telefonní číslo přeprodají v databázi jiným prudičům jako ověřené. Proč tenhle byznys šanovat?! Stejně počítají s úspěšností pár procent a kropí to takhle proto, že je jeden telefonát vám vyjde na mizivé peníze. Zkoušejí to, protože to je tak levné. A je na vás, jak s tímhle vědomím naložíte.http://nazory.ihned.cz/c1-64714760-25-zpusobu-komunikace-s-obvolavaci
game Zverejnené 8. Október, 2015 Zverejnené 8. Október, 2015 nj. Nejdřív ve vás něco hlodá a říkáte si: “Ti lidé, co tam sedí, za to nemůžou. Oni to dělají jako svoji práci, stejně na ně všichni jen řvou, je to nevděčný, nechtěl bych takhle dopadnout, tak proč si na nich vylejvat vztek…” ↑ ja som dlhodobo v tomto štádiu ...poznám dvoch troch ľudí - dokonca dve ženy, ktorí sa tým chválili, že týchto telefonistov vždy posielajú do p... a revú na nich vulgarity ...kruci, tí ľudia za to fakt nemôžu, je to zamestnanie, za ktoré dostávajú almužnu ... preto sa k nim snažím správať spravidla vždy slušne. zvyčajne nie nie a zbohom ...do čerta, aj keď občas akoby sa dohodli - celé týždne nikto nič, a potom sa občas roztrhne vrece a za týždeň 5 - 6 telefonátov. včera to bol dajaký odvážny mládenec s ponukou investícií dakam ... btw. zaujímavý tento komentár pod článkom ...Já jsem kdysi také dělal, jako telefonní operátor, tak vím jakej je to vopruz sedět 8 hodin na telefonu a snažit se lidi ukecávat.... Jsou na to vypracovaný psychologický strategie.... když neukecáš, nemáš prachy... základní mzda byla mizivá a bonusy jen za dovolané smlouvy.... navíc se pravidelně hodnotilo chování k zákazníkům, průměr dovolaných smluv, počet reklamací, tón hlasu a podobně.... už bych tu práci nikdy nedělal.... takže, když mi někdo zavolá, tak, řeknu: Ano vím, že když to s vámi uzavřu budete mít z toho prachy, já to taky dělal a vím jaká to je nevděčná práce, ale fakt nemám zájem. Děkuji a na shledanou! A položím to.....Většinou tu práci vydrží lidi dělat v průměru 3 měsíce a pak zdrhnou, je to fakt o nervy.... i když někdy jsem se nad některými lidmi taky dost pobavil, někdy mluvili, skoro jak některý příklady z článku výše..... Já se třeba i s nima pak dal do řeči a bavili jsme se nakonec o úplně jinejch věcech, než byl tarif telefonní společnosti a levnější internet.... jenže jelikož hovory se nahrávají, tak si mě pak pozvala na kobereček manažerka, že takto se s zákazníky nemluví a strhli mi prachy.... je to práce na skončení v blázinci.... divím se, že jsem to vydržel skoro rok.....
Tomáš Zverejnené 6. November, 2015 Zverejnené 6. November, 2015 Je to len o emociach lebo cloveka reklamy, ponuky, letaky, otravuju hrnie sa to na nas z kazdej strany, a uz ked nam aj na mobil volaju je to neprijemne, rusive, zasah do sukromia atd. To ludi rozculi ale sa mi zda ze je taky zakon ze sa da poziadat volajuceho aby vas uz nikdy nekontaktoval a on by si to mal zaznamenat... Lebo sice firma ma pravo informovat ale aj ludia maju pravo na pokoj od informscii.
Ryan Giggs Zverejnené 7. November, 2015 Zverejnené 7. November, 2015 Ti ludia za,to mozu. To povolanie si vybrali dobrovolne.
Tomáš Zverejnené 7. November, 2015 Zverejnené 7. November, 2015 Lebo medved je na 4 maco... Haaa len tak ze to vypadalo ze sa hnevas na nich. Mne neprekazaju len ma zaujimal boj proti nim ci sa ich da nejako oficialne zrusit.
D'Ady Zverejnené 11. Február, 2016 Zverejnené 11. Február, 2016 Dědeček (sry, nechce sa mi to prepisovat, je to na takom dlhom obrazku...) hmm, aj tak to nejako zmensilo :( treba kliknut pre zvacsenie...
game Zverejnené 11. Február, 2016 Zverejnené 11. Február, 2016 ten dědečkovský príbeh je okúzľujúci, len tam vidím jeden problém ... dědeček sa podpísal :) pokiaľ viem, právne je to dostačujúce, aj keby tam napísal XXX, alebo len X, alebo meno nečitateľne, taká je aj tak veľká väčšina podpisov, dokonca sa ani ako podpisový vzor napríklad v banke nemusí podpísať človek menom, či podpisom, akým sa spravidla podpisuje, stačí, keď si Jozef Mrkvička zvolí ako podpisový vzor napríklad vlastným písmom napísané slovo " petržlen" :) nemyslím, že by takáto predajná spoločnosť angažovala grafológa, ale meno kupujúceho tam bolo, adresa tam bola, a ako sa podpísal, to je jedno ... na to už niekto dohliadal, aby sa podpísal vlastnoručne ... ako pointa príbehu je to pôvabné, ale asi by mu to nebolo veľmi platné, keby išiel do sporu, zmluva podpísaná bola :) -----ja som mala minulý týždeň a tento týždeň štyri hovory z Vorwerku ... mám od nich dlhé roky vysávač, starajú sa o svojich zákazníkov, ale tentokrát im to nejako zblblo, volali mi štyri dámy behom týždňa, či je všetko v poriadku a či nič nepotrebujeme ... ale vždy sú ináč pohodoví a zlatí, tak som im to odpustila, ale s tým, nech si to už prosím pekne poznačia, že už mi vážne volali ...pred týždňom ma volala jedna dáma že je tu nejaká švajčiarska firma ... známe meno, len som zabudla, a mám si ísť posedieť do reštaurácie na predvádzanie ... not, nie, nein, nem, nikdy ...
Tomáš Zverejnené 15. Február, 2016 Zverejnené 15. Február, 2016 Aha game čo sa mi stalo dnes: Spím si po nočnej a zrazu mobil. Dvihol som a nejaký ujo že dáka burza že treba sedieť pred počítačom a dá sa privyrobiť 100€ mesačne. A ja som mu oponoval že keby to bolo také jednoduché tak by ľudia na slabo platených pozíciách ani nepracovali... A on len svoje že môžem dať číslo menežérovi? On vám to vysvetlí čo a ako a od počítača budete zarábať... Hahaha ja som síce sprostý nevzdelaný primitív ale nie som deduško! Ja vám poviem ako by to pokračovalo: Chceli by dáky registračný poplatok, potom vstupnú investíciu a bum a bolo by... Ale ja som ho zrušil. Bol som rozospatý tak ma nič lepšie nenapadlo ako povedať mu že nech dajú pokoj nech už nevolajú a zložil som. Inák by som im povedal že však ja nemám ani vlastný počítač, a cca 2 eurá v peňaženke... Zo mňa nič nevytiahnú lebo nemajú čo!
Vilma Flinstonova Zverejnené 4. Marec, 2016 Zverejnené 4. Marec, 2016 t-----ja som mala minulý týždeň a tento týždeň štyri hovory z Vorwerku ... mám od nich dlhé roky vysávač, starajú sa o svojich zákazníkov, ale tentokrát im to nejako zblblo, volali mi štyri dámy behom týždňa, či je všetko v poriadku a či nič nepotrebujeme ... ale vždy sú ináč pohodoví a zlatí, tak som im to odpustila, ale s tým, nech si to už prosím pekne poznačia, že už mi vážne volali ... pred týždňom ma volala jedna dáma že je tu nejaká švajčiarska firma ... známe meno, len som zabudla, a mám si ísť posedieť do reštaurácie na predvádzanie ... not, nie, nein, nem, nikdy ...ty máš ten antibakteriálny klepací vysávač proti roztočom? U nás doma bol ten chlapík, čo to predvádza z tej firmy, ale videlo sa mi to veľa peňazí, hoci vysávač sa mi pozdával.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz