Skočiť na obsah

Sypané čaje

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Pijete sypane caje?Alebo davate prednost klasickym cajom?Akurat pozeram na http://www.tee.sk/ Chladne mesiace :zima: su uz za dverami a chcel by som si nejaky ten činsky zeleny objednat :)

• Odpovedí 11
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• game

4

• D'Ady

2

• Vilma Flinstonova

2

• funebrak

1

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené obrázky

Zverejnené

sypané čaje kedysi dávno áno, sem tam sa stane, že nejaký bylinkový ešte priamo z byliniek, ale to je veľmi zriedkavé ...

dnes vlastne sypané len vtedy, keď mi ho "vyrába" niekto iný, čaje pijem, mám rada čaje, prakticky akékoľvek, ale nechce sa mi hrať sa so sypanými ...

máme na ne sitká, konvičky, konvičky so sitkami a kdečo, ale pripraviť sypaný čaj je aj tak zriedkavosť ... nie, radšej v sáčku ... nemám trpezlivosť na sypané ...

sypané prenechám radšej čajovni, alebo, kedysi, to bolo veľmi dávno, som zbožňovala sypané supersilné supersladké zvysoka liate napenené arabské čaje, vyrábal ich spolužiak, ... silné až trpké a sladké ako med, penu do tretiny pohára ... :)

Zverejnené

Ja som v poslednom čase začal piť sypaný čaj, konkrétne čaj zelený....ale asi je načase vyskúšť aj iné :)

Zverejnené

pamätám na mamin, alebo čaj od babky. Bola to zmes lipy, šípiek, žihlavy a čojaviem čoho, ale chutil fantasticky.

Raz som dokonca aj kúpil papierové vrecko s takouto zmesou a tiež bol výborný.....

Zverejnené

caj vo vseobecnosti pijem velmi zriedka

vobec nic mi nehovoria ovocne tzv. caje, ked uz, tak silny cierny alebo zeleny caj

a tu sa vobec nebranim sypanym, nechybaju mi sitka a podobne vychytavky, kludne ho cedim pomedzi zuby a smeti vypluvam :zubiska:

Zverejnené

Dostala som sypany cajik nedavno od priatelky z Ciech, vyzera spoza obalu celkom fajn, zrejme bude mat aj kusky ovocia, take su velmi chutne, ovocie sa da z cajika vyjest :D

• Pred 5 rokmi...
Zverejnené

mám rada čaje, a pijem spústu bylinkových a kdejakých čajov,

len som vlastne bola hodne obmedzená sypanými čajmi...

vždy som obdivovala, už od čias, kedy som začala čítať prvé Agathy, s akou radosťou Angličania pripravujú svoje sypané čaje, lyžičkujú, majú na to špeciálne stláčacie sitká, a cez sitká ho lejú do šálok...

ja som radšej nepila čaj, ale babrať sa mi s lístkami, s ktorými potom čo - doma buď na hnojisko alebo do kompostu, v činžiaku starostlivo oddeliť od kvapalnej časti a do koša, či opláchnuť a spláchnuť v záchode... br.

odkedy sa objavili nielen, že sáčkové čaje - ja viem, som barbar, ale vôbec mi to neprekáža, je život ľahší.

ovšem si môžem dovoliť ešte onakvejšie čaje, odkedy sa zjavili prázdne sáčky, do ktorých sa len nasype akýkoľvek čaj, a sám sa uzavrie a práca s tým je balada.

kto to vymyslel, patrí mu metál.

Zverejnené

:)

u mňa naopak, nebránila som sa nijakým čajom, ale sypaným áno - a nestačili na to klasické "vajíčka" a kdejaké podobné sitká a vychytávky, len tak zaliať mi prekážalo hodne, preto som priveľmi sypané čaje roky nepila, resp. pila len keď nešlo ináč, ale pôsobilo to hodne veľký diskomfort...

pred časom sa objavili jednorazové sáčky na čaj, a tie mi vyhovujú veľmi... kupujeme v lekárňach tieto:

post-3-0-97155200-1513427174.jpg

sú lacné, je ich tam veľa, a veľmi ľahko sa s nimi manipuluje

v poslednom čase pijem bylinkové čase indické a srílanské a podobné, ktoré sa pripravujú drvením kdečoho z rastlín, vrátane koreňov, tie čaje sú takmer prach - na to sú tieto sáčky úplne ideálne

vždy si pripravím zopár sáčkov, a potom len zalievam, maximálne mi to vyhovuje :)

Zverejnené

vravíš v lekárni? ja mám sypané čaje rada, ale tiež milezie na nervy ten diskomfort, ako si to nazvala.

Zverejnené

áno, v lekárni, a veľmi dobre sa s nimi pracuje, a odvtedy, odkedy sme ich objavili,  pijem v pohode sypané čaje... celý život som sa im vyhýbala alebo sa s nimi trápila

Zverejnené

ja mám také veľké dierkované vajíčko, to je síce fajn, dá sa tam nasypať čaju aj na zaliatie celej konvice, ale to umývanie potom ma ani najmenej nebaví. Doma mám aj také hlboké sitko, to mi slúži celkom dobre.

teraz mám nasušenú mätu aj medovku zo sestrinej záhrady.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov