Vilma Flinstonova Zverejnené 12. September, 2012 Zverejnené 12. September, 2012 Raz mi jedna známa dala vyskúšať okuliare, ktoré namiesto skiel mali vyplnený rám čiernym plastom s veľkým počtom husto a pravidelne rozmiestnených malých dierok. napodiv, videla som v nich prečítať aj text, ktorý som predtým bez okuliarov videla len ako čiernu šmuhu.Už dávno som si všimla, že cez malú dierku som schopná vidieť časť obrazu ostrejšie, a keď som si zabudla doma okuliare a potrebovala sa napr. pozrieť na grafikon MHD, urobila som si "trubičku" z dlane a cez "dierku" som bola schopná cestovný poriadok prečítať, takže to, že cez tie dierkované okuliare som prečítala text, ma až tak moc neprekvapilo.Pravdaže, keď som našla na internete ponuku na také čosi, tak som si to aj objednala a zakúpila. Vraj je dobré si to denne tak na 15 minút nasadiť a brejliť na svet cez to. Fakt je, že hodiny by som v nich asi nemohla byť, ale tých 15-20 minút je to ok, telku vidím celkom dobre, aj drobný text prečítam (ten v telke), s knihou už je to horšie, ale pri troche námahy aj to ide...nože, odborníci aj neodborníci, ako to vidíte vy? myslíte, že 15 min denného cvičenia zraku cez dierkované okuliare by mohlo pomôcť pokazenému zraku aj s vyše 5 dioptriami? Myslíte, že také cvičenie je zdravé pre zrak? A vôbec, ako to celé vidíte?
game Zverejnené 12. September, 2012 Zverejnené 12. September, 2012 pred rokmi som kdesi videla reklamu na takéto okuliare ... ale vtedy som ešte ani nenosila na čítanie, len ma to zaujalo ... nedávno som bola na vyšetrení u očného, a hovorili sme okrem iného aj o zaostrení zraku, lebo stále ťažšie znášam prechod od čítania knihy k obrazovke pc, chvíľu trvá rozostrenie ... lekárka to označila za normálny proces ... a tieto okuliare robia v podstate to ... pomôžu zaostriť, ale nie sú na nosenie, to zaostrenie je vekom horšie, čas, keď človek prestane vidieť drobné písmenká a potrebuje okuliare na čítanie, aj keď nie silné, stačia jednotky dvojky, ale zaostriť "späť" je stále ťažšie, to vlastne robí aj tá trubička z dlane, pomáha zaostriť ...
Sniper Zverejnené 12. September, 2012 Zverejnené 12. September, 2012 Kedysi som to skúšal, len ma hlava z toho rozbolela.
trinita Zverejnené 12. September, 2012 Zverejnené 12. September, 2012 mala som takú knižku o trénovaní zraku, bolo tam aj o dierkovaných či štrbinových okuliaroch, aj o tom, že treba každý deň chvíľu chodiť bez okuliarov a cvičiť očnú gymnastiku... bolo tam pár príkladov, kedy si ľudia zlepšili zrak aj o niekoľko dioptrií - môj očiar sa na tejto teórii síce veľmi dobre bavil, ale mne to robilo dobre... minimálne sa viem bezpečne pohybovať aj bez okuliarov, hoci ľudia s podobnými či menšími dioptriami sa bez okuliarov idú prizabiťakurát už netuším, kam som ju založila...
Vilma Flinstonova Zverejnené 12. September, 2012 Autor Zverejnené 12. September, 2012 ešte nejaký čas sa hodlám s tými dierkovanými (štrbinovými) okuliarkami trénovať a potom navštívim očnú, som zvedavá, aké dioptrie mi predpíše, ale už by to mohlo aj prestať ísť hore, kým sa dožijem penzie, by som rada ešte vidieť, nech si penziu aj užijem.Mňa z toho hlava nebolí, ale zasa sa mi potom vždy chce spať. :zubiska:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz