Skočiť na obsah

Tituly politikov


Sniper

Odporúčané príspevky

V poslednom období sa roztrhlo vrece s titulovanými politikmi, ktorí nedokážu presne doložiť akým spôsobom titul získali a najmä sa buď nedokážu rozpamätať na názov svojej záverečnej práce alebo nevedia vysvetliť ako sa k svojmu titulu dostali:

 

O tom, že naozaj ide o vypuklý problém, svedčia medializované prípady z posledných mesiacov. Pochybnostiam o tom, ako získali svoje vysokoškolské tituly, v minulosti čelil napríklad minister práce Ján Richter, podpredsedníčka Národnej rady Renáta Zmajkovičová, minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek či viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

 

Čerstvým príkladom je šéf kresťanských demokratov a podpredseda parlamentu Ján Figeľ. Ako získal titul PhD. na súkromnej Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave dá po návrate z dovolenky preveriť minister školstva Dušan Čaplovič.

 

Čítajte viac: http://spravy.pravda...9#ixzz232BWsWwM

Toto fakticky dokazuje úpadok školstva v SR. Podľa mňa v podstate by sa dalo hovoriť neoprávnenom používaní titulu, čo je trestný čin, keďže politici k nim prišli neoprávnene. Mali by byť títo politici potrestaní a vyzvaní na vzdanie sa svojich mandátov?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako sa zvykne hovoriť – ryba smrdí od hlavy.

Neviem, či aj za socializmu sa niekto hrdil neexistujúcim titulom

/ale asi áno, nechce sa mi veriť, že by nie, že by to bolo iba niečo, na čo prišli súčasní "papaláši"/.

Pred pár rokmi aj VM, náš "otec národa" sa "hrdil" titulom, ktorý nemal.

A čo sú tí terajší horší, neschopnejší, hlúpejší, menej prefíkanejší ...

... kdeže, sú takí istí a tiež len využívajú svoju moc a styky.

 

Myslím, že aj na českej politickej scéne je zopár takých "vykukov", ktorí sa síce titulom "oháňajú",

len ich diplomovú prácu sa nejako nedarí nájsť a ťažko preto, že by bol na škole neporiadok.

 

Toto fakticky dokazuje úpadok školstva v SR. Podľa mňa v podstate by sa dalo hovoriť neoprávnenom používaní titulu, čo je trestný čin, keďže politici k nim prišli neoprávnene. Mali by byť títo politici potrestaní a vyzvaní na vzdanie sa svojich mandátov?

 

Tu sa ale všetci budú hrať na mŕtveho chrobáka, to "maslo na hlave" už nemá iba samotný politik, ale niekto musel niečo vyplniť, niekto podpísať ... tých, ktorým by bolo treba ruky dolámať je oveľa viac, to nie sú len tí nami zvolení, dobre platení chytráci v parlamente. Bolo by vhodné pekne a nahlas menovať všetkých do radu, politici sú bez chrbtovej kosti, tými to ani nehne, ale niekomu by začalo stískať zadkom!

Aj keď ... "odskákala" by si to možno "upratovačka" na dekanáte ... :ermm:

Čo však môžu títo chytráci chcieť od svojich voličov, aká morálka ich oprávňuje chcieť od ľudí dodržiavanie zákonov, keď oni sami v tejto úplne "jednoduchej" záležitosti, akou je doklad o dosiahnutom vzdelaní zlyhávajú na celej čiare.

Alebo si myslia, že ich post im dovoľuje namýšľať si ...

Quod licet Iovi, non licet bovi - Čo je dovolené Bohovi, nie je dovolené volovi.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hm,je to zvlastne ja som skoncil skolu 2001 ci 2002. Ako studijum nic moc,ale nezdalo sa mi to ze by to malo byt zle. neviem ako to je teraz.

Som oje..bavac. Ale pre mna je nepochopitelne ako moze titulovany profesor mat 4 plne uvazky.

Inak ja mam v indexe 7 podpisanych profesorov a 4 som mozno nazivo aj videl. z toho jeden mozno dvaja ma aj skusali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale to nieje problem tych politikov(mozno moralny - ale kto ma aku mienku o politikovi).

To je problem tych ucitelov a skol. Inak jeden profesor ma aj vyhodil.Skoro som opakoval rocnik kvoli nemu. A druheho som videl,kvoli tomu, ze bol moj diplomovy veduci a to som ho videl max 10 krat a kvoli diplomovke asi 2 krat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale kde.

samozrejme je to chyba aj tých politikov.

doba vyžaduje vzdelanie, chcú čosi znamenať v politike, tam sa zvyčajne dobre bašuje, tak si nahamtajú tituly.

problém je v tom, že sú sakra na očiach, a keď sa prevalili prvé podivné tituly, bolo otázkou času, kedy sa prevalia ostatné ... dnes, keď je kdečo verejné, dohľadateľné, na nete, nemajú problém podvádzať priamo na očiach každého.

keby sme boli normálne štáty, takíto politici by mali ísť do zabudnutia, okamžite, ako podvod vyjde najavo. podvádza v tom, aby získal nejaký čudný titul - medzi nami, načo bol Figeľovi ? je od toho lepší politik ? hanbu si mohol ušetriť, už beztak si jej narobil bárskoľko predtým.

idú do toho, vedome, je to ich chyba.

že aj škôl, jasne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zázraky s titulmi prinášajú dodatočné zázraky so spismi ... či najprv spisy, potom tituly, potom sa prevalí vlna a spláchne zázračne spisy, a zrazu sa zázrak opakuje so spätným chodom ... ? či ako to je ?! :)

 

Na škole svätej Alžbety sa dejú so spismi zázraky

 

Z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety v Bratislave v noci z 9. na 10. augusta záhadne zmizli spisy politikov, ktorí na nej študovali, a relikvia.

 

Len čo však v stredu dostali médiá anonym, ktorý na to upozorňoval, spisy sa záhadne objavili. Tie sa, na rozdiel od vzácneho náboženského predmetu s vloženou kosťou svätej Benedikty z Kríža, údajne našli už v utorok, založené v archíve školy.

 

K údajnej krádeži na súkromnej vysokej škole došlo po medializácii pochybne získaného doktorského titulu predsedu KDH Jána Figeľa. Keďže do podozrenia padli aj ďalší politici s titulmi z tejto školy, jej rektor Vladimír Krčméry sa obrátil na Akreditačnú komisiu a požiadal ju o kontrolu. "Pozývame vás a zároveň prosíme, aby ste zvážili vykonanie kontroly (...) na našej vysokej škole, aby sme rozptýlili mediálne fámy," napísal Krčméry komisii minulý týždeň. Zároveň vytypoval viaceré práce, o ktoré by komisia mohla mať záujem a vopred ich pripravil.

Podľa hovorcu školy Ivana Bielika však nachystané podklady zo zasadačky knižnice rektorátu, kde ich z archívu premiestnili, medzi štvrtkom a piatkom zmizli. Boli medzi nimi kompletné osobné spisy Jána Figeľa, dokumenty týkajúce sa exministerky práce Viery Tomanovej či poslankyne Jany Vaľovej, ale i návrh na udelenie titulu poslancovi za Smer Mojmírovi Mamojkovi a ďalších 16 spisov.

....

atď, atď, ....

Čítajte viac: http://spravy.pravda...0#ixzz23ntAEW5G

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Škola svätej Alžbety vyprodukovala ďalšieho tieždoktoranta, tentoraz ide o šéfa Špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika, aby vysvetlil čo má vlastne so svojím titulom spoločné. Tomu sa nechce, nechce sa ani škole a nášho najvyššieho precedu to nezaujíma. Takže vlastne nič sa nedeje.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov