Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

Dianie v Rumunsku mi dokonale uniklo. čo sa tam deje ?

 

Len som včera čítala, takto sa nevyhrážali dosiaľ z Únie nikomu? hoci vyzerá, že to bude vlastne bezzubé a pokiaľ vidím, je v tom skorumpovaná justícia a vôbec ... celá garnitúra :

 

Vzhľadom na aktuálny vývoj v Rumunsku nevylučuje Európska komisia v prípade "ďalšieho zhoršenia" situácie pozastavenie členstva tejto krajiny v Európskej únii. Uviedla to v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

Ľavicový premiér Victor Ponta, ktorý minulý týždeň s pomocou parlamentu inicioval proces odvolávania konzervatívneho prezidenta Traiana Basesca, vo štvrtok v Bruseli sľúbil, že najneskôr v pondelok zašle požadované odpovede, ktoré majú EÚ opätovne ubezpečiť o tom, že politický boj v Bukurešti v žiadnom prípade nenarušil princípy právneho štátu, ústavný poriadok a stabilitu rumunskej justície.

 

Únia využije právne možnosti

 

Nemenovaný diplomat EÚ podľa DPA povedal, že ak Ponta okamžite neurobí všetko pre obnovenie právneho štátu v Rumunsku v súlade so štandardmi Únie, EK nebude váhať využiť všetky právne možnosti.

To zahŕňa aj aplikáciu doteraz nikdy neuplatneného článku 7 Zmluvy o EÚ, ktorý v prípade "vážneho a pretrvávajúceho porušenia" základných hodnôt EÚ predpokladá pozastavenie členských práv príslušného štátu. Ostatné štáty EÚ by o tom museli rozhodnúť jednomyseľne.

Bruselu sa podľa diplomatických zdrojov EÚ nepozdávajú okrem iného dve nariadenia, ktoré rumunskému ústavnému súdu zakazujú preskúmavať rozhodnutia parlamentu.

...

Európska komisia predstaví v stredu novú správu o stave právneho štátu v Rumunsku ...

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz20c1iB7m4

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 7
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    4

  • game

    2

  • Trojka

    2

Top prispievatelia v tejto téme

Asi niečo podobné, keď chcel u nás kedysi jeden premiér s iniciálkami Véééé Em vyplonkovať z politického diania nášho prvého prezidenta Em Kááá.

 

Rumunsko všeobecne nie je príliš stabilná krajina, trochu podobne je na tom aj Bulharsko, tieto krajiny sa nemali pripojiť k EÚ tak skoro.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rumunsko všeobecne nie je príliš stabilná krajina, trochu podobne je na tom aj Bulharsko, tieto krajiny sa nemali pripojiť k EÚ tak skoro.

preco? pripojili sme sa ked este v. em. este nebol na smrtelnej posteli. EU to zvladla

 

kedy si bol naposledy v bulharsku?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pýtal si sa kedy som bol naposledy v Bulharsku, tak som ti odpovedal. Zrejme ti vynecháva pamäť.

 

A dôvody prečo Bulharsko by ešte nemalo byť v EÚ si hádam aj vygúgliš. Korupcia, organizovaný zločin, slabý výkon ekonomiky, ťažkosti s reformami, slabo vyvinutá infraštruktúra. Keby si tam bol, tak by si sa cítil ako v ČSSR koncom 80. rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pretože sa jej týka v podstate to isté, ako Rumunska, vrátane korupcie, justície a očakávania nápravy Európskou úniou ... v tom článku je spomenuté v jednej vete s Rumunskom aj Bulharsko http://www.sme.sk/c/...#ixzz20c1iB7m4:

 

Európska komisia predstaví v stredu novú správu o stave právneho štátu v Rumunsku a Bulharsku.

Obe krajiny sú od vstupu do EÚ v januári 2007 pod osobitným drobnohľadom, pretože sa v nich nedarí dostatočne potláčať korupciu a organizovaný zločin.

tá streda mala byť dnes.

 

do nadpisu témy v podstate kľudne môžeme zahrnúť aj Bulharsko, sú na tom približne rovnako.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Únia stopla Rumunom a Bulharom Schengen

 

Šesť rokov po vstupe do Únie musia Bulhari a Rumuni stále prechádzať kontrolami pri ceste na Západ. A bude to tak aj naďalej. Plnia síce technické kritériá, no stále majú deficit v politickej oblasti. Povesť Rumunska prudko zhoršila roztržka medzi premiérom a prezidentom, Bulhari zasa nedostatočne bojujú s korupciou a organizovaným zločinom, ktorý získal veľký vplyv na chod hospodárstva.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6469386/unia-stopla-rumunom-a-bulharom-schengen.html#ixzz21a4L7hGC

No nehovoril som??
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov