Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ako to dopadlo všetko, Vilma?
ja som mala začiatkom novembra podivnú príhodu, preto som bola na Antolskej na očnej klinike pár dní... odišli mi nejaké cievičky... dosť blbá skúsenosť.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené
Dňa 29. 5. 2020 at 11:30, Sniper napísal:

A teraz si ako na tom? Ty si bola na laserovej operácii pred pár rokmi, že? Tam tie výsledky nie sú navždy, časom sa môže zrak zmeniť.

Áno, v 2006 som bola na operácii očí. 

Už vtedy mi povedali že nevedia skorigovať na nulu, kvôli nejakej vade, nepamätám si. Nejaká polka tam ostala.

Každopádne pre mňa to bola výhra lebo som mala silné dioptrie. 

A teda že zrak sa môže zhoršovať, záruku nikto nedá. 

A veru aj sa postupne zhoršoval. Ale tak šošovky to istili. 

Teraz po druhom tehotenstve je to už katastrofa :niee:

Zverejnené

Počul som, že ženy, ktoré chcú otehotnieť, by údajne nemali ísť na operáciu očí, kvôli tlaku. Po 45tke skús prelex.

Zverejnené
pred 16 hodinami, Sniper napísal:

Počul som, že ženy, ktoré chcú otehotnieť, by údajne nemali ísť na operáciu očí, kvôli tlaku. Po 45tke skús prelex.

Je to hlúposť. Operácia očí nie je kontraindikácia pre prirodzený pôrod.

Aj moja mama mi to tvrdila, že vraj. Očný lekár aj gynekológ/pôrodník mi toto tvrdenie vyvrátili.

A teda absolvovala som aj sekciu, aj prirodzený pôrod, a všetko na poriadku :smile1:

A na margo inej operácie, obávam sa, že keď pri laserovej "zrezali" max rohovky, už nebudú mať čo zrezat pre zlepšenie korekcie. Ale nesledujem pokrok v tejto oblasti, či sú už aj iné možnosti...

Exit, čítam že prelex je metóda pri multifokali, nie môj prípad :)

Zverejnené

Krátkozrakosť 

Navyše už raz robená korekcia takže pochybujem že možnosť ďalšej operácie 

Zverejnené

No to áno, ale v tvojom prípade ide o prelex ako taký a nie či ide o multifokál alebo nie, prelex môže byť aj bifokál, či unifokál. V každom prípade by som išiel do multi, aj keď nie vždy je to na 100% OK. Ak si po laserovej operácii tak prelex nemusí byť reálny, ale toto vie naisto len skúsený oftalmológ a nič sa nestane keď sa budeš informovať.

Zverejnené

no ja ako expert na vsetko :)  pokial viem tak prelex je vymena sosovky,  to ci bola predtym na sosovke robena operacia je asi jedno.

Ale to sa mi zda trochu extremne,  bez vaznych problemov by sa som sa asi nenechal nahovorit.

Ale jasne,  miesto fora ci facebooku o tom bude oftalmolog vediet urcite viac.

Zverejnené

To si treba zistiť, či po laseri je vhodný prelex, lebo po laseri je rohovka tenšia. Toto sú veci, o ktorých rozhoduje oftamológ a nechal by som to na neho, lebo je to zásah na celý život. Ja pred prelexom som si pol roka študoval na internete všetko o tom, ale toto konkrétne nie a ani neviem, či niekto riešil prelex po laseri. My tu môžeme filozofovať akurát len tak ako Tomáš v ekonomike.

• Pred 2 rokmi...
Zverejnené

je to už pekne dlho, čo som tu bola.

Na injekcie chodím ako na klavír, je to doživotné. Interval sa upravuje podľa stavu. A už je na to celé, na pichanie, vyšetrovanie aj písanie len jeden doktor. Je otázka času, dokedy to ešte vydrží. 

A medzitým sa mi na oku, s ktorým chodím na injekcie, vytvoril taký sivý zákal, že vidím naň ako keď v zime sa zaparia okuliare. Ešte pred 2 mesiacmi mi ani nechceli s tým nič robiť, kvôli tej sietnici, len som dostala dvojo kvapiek, čo som si mala dávať, a pri poslednej injekcii už som dostala termín na odstránenie sivého zákalu. Radšej ani nechcem vedieť, čo to obnáša, ani netuším, akú metódu chcú použiť, skrátka totálny nevedko, a hoci viem, že to absolvovali stovky ľudí predo mnou, dostatočne mi lepí. Už aby to bolo za mnou. 

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Teraz by sommmala dotaz, ak je tu nejaký odborník. Mám to za sebou, sivý zákal z pichaného oka je teda preč, akože inak, vyskytli sa nejaké probloémy pri operácii, vrátane nejakých anatomických podivností, ale doktorka vravela, že to zvládli, tak fajn. Problém je, že ak nechcem,aby mi ťahalo neopervané oko, to operované musím zatvoriť, vybrať sklíčko z okuliarov nepomohlo, lebo je tam veľký rozdiel v dioptriách. Co sa teda chcem spýtať: mám si ísť dať zmerať oči a vyskúšať, ako mi to nebude ťahať" ani jedno oko, a dať si na čas do operácie druhého oka spraviť nejaké provizórne laCNé SKLíčKA? Ako to robia iní, ked je rozdiel taký veľký?  (0,5 vs 6) Ďakujej za každú dobrú radu. 

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

a je to tu. Čoho som sa bála, je tu. 

Mám odoperované aj druhé oko, ako inak, už na začiatku problém, malé oko a veľký rozvierač, na pravom oku som ho necítila, na tomto to bolelo. 4Ešte ani nezačali a už nejaká cievka tam krvácala, tak odsávali a sušili. Potom pokračovali. To som necítila, ale muselo to nejako blbo zapôsobiť, lebo zatiaľ čo po zákroku na PO by som nebyť nutnosti pomalých pohybov zoskočila z operačného stola jak srnka a bežala si sadnúť vedľa, po tomto sa mi zatočila hlava - predo mnou tma, za mnou tma, a potom už som len počula čosi o injekcii, adrenalíne a videla a počula prúd vody tečúcej do nejakej nádrže, priehrady či jazera, to presne neviem. A zrazu ma ktosi tam plieskal po líci a že ako sa volám a kde som. Odpovedala som, a to už som bola vedľa a chceli ma šikovať na oddelenie, ale od toho nakoniec upustili. Potom už bolo všetko noirmálne. Hmm...po operácii oboch prsníkov kedysi na Šulekovej, čo dnes už neexistuje, som hodinu po narkóze už pomáhala spoluležiacim , podávala som im taniere s obedom či poháre s pitím,  a  tu sebou praštím jak kabela.

A keď som si myslela, že všetko ide fajn, v piatok mám termín na injekciu do toho prvého operovaného oka, ktoré už je či má byť zahojené, tak 2 týždne po dobratí kvapiek proti zápalu sa mi toto oko zapálilo, už včera sa mi tam uribil nejaký jačmeň či ký fras, ale moja samoliečba nepomáha a je to oveľa horšie, tak z injekcie sa musím odhlásiť a zastra šup k očnej posedieť si pekne pol dňa v čakárni...ja fakt neviem, prečo sa mi všetko musí takto komplikovať, za čo je to trest. Injekciu som potrebovala kvôli sietnici, toto sa mi zhoršilo, a zas ju musím odložiť. Ruky si umývam, bez toho ani nekvapkám, sktrátka hygienické zásady sú priorita. Osobne si myslím, že tie kvapky čo som mala, boli na princípe kortikoidov, a pôsobili tak, že potláčali tvorbu zápalu, teda imunitnú odpoveď na prítomnost prípadných bakréríí, či iných mikróbov alebo nejakých nečistôt (hoci na tie som si dávala mimoriadneho majzla), a ked sa kvapky dobrali, mikróby si vedelo bačujú a chudák oko je bez ochrany. A framykoin, čo je ATB, nedostanem bez predpisu, septonex je slabý a nepomáha. Tak som v riti, a deje sa presne to, čoho som sa najviac bála. Moja mama prišla o oko, ale ona si nedala povedať a nepočúvala nikoho, až kým sa jej to nestalo, a až po 2 rokoch, keď jej na oku, ktoré jej ostalo, aspoň to základné videnie obnovili, počúvala...ale ja som dodržala všetko, tak fakt neviem, čo a prečo. Som nasratá a zároveň ma nič nebaví. 

:crying:

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov