Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2013 (Švédsko & Fínsko)


aljak63

Odporúčané príspevky

po slabej prvej tretine, ked sme nestihali, Fini nam utekali a robili sme hrubky v obrane, sme ukazali charakter a vzopli sa k excelentnemu vykonu. Finom evidentne zacalo zvierat prdelky a obavali sa o vysledok. V kazdom pripade, vyhral, bohuzial pre nas, kvalitnejsi tim. Ani dnes motyka nevystrelila a s Finmi sme uz zase prehrali. Mozno nabuduce  :)

 

Zatial rozhodne najlepsi a najnapinavejsi duel stvrtfinale. Uvidime, co pripravia Svedi a Kanada.

 

Tymto sa pre mna MS koncia, dopozeram ich uz iba ako divak  :)

 

:slovakia:  :slovakia:  :slovakia:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aljak, ty si urcite nebol pozerat zapas v krcme, co?  :zubiska:

 

tak sme dopadli, ako sme si zasluzili, ba az by som povedala, ze mozme byt radi, ze sme vobec postupili... to, co predviedli s lotysmi a rakuskom, to bola hanba na hanbu... postupit s 11 bodmi je nase stastie, v druhej skupine by sme sli domov uz dva dni dozadu.. svajciari su najvacsim prekvapkom sampionatu... teraz neviem, ci fandim kanade alebo svedsku...  :shifty:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No to by dopadlo :) Radšej len v pohodlí domova si to vychutnávam... Inak čo zase čítam, že Fíni mali šťastie a pomáhali im rozhodcovia. To už je fakt na zamyslenie, lebo tentokrát tam neboli pískané žiadne sporné situácie, až na pár hraničných off-side (na oboch stanách) a odpustili pár momentov kde bola hra s vysokou hokejkou (taktiež na oboch stranách). Ale tak je to dobré - pískali len nevyhnutné, objektívne a spornými vylúčeniami aspoň neohrozili regulérnosť zápasu.

 

Inak všetci minuloroční medailisti už sú OUT. Kto by to bol povedal? Ale som rád...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tymto sa pre mna MS koncia, dopozeram ich uz iba ako divak  :)

 

:slovakia:  :slovakia:  :slovakia:

to znamená, že nekončia, keby končili, ani nezapneš télku ! :P

 

... teraz neviem, ci fandim kanade alebo svedsku...  :shifty:

neviem sa rozhodnúť ani ja, taký neutrál, ale švajčiarsku určite ! :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS 2013 - 16.máj :::...

Po dnešných dramatických štvrťfinálových zápasoch
zostáva v boji o medaile už len štvorica teamov:

USA, Švajčiarsko, Fínsko a Švédsko
 
Po dnešku sa napokon lúčia: Rusko, Česko, Slovensko a Kanada

Všetci traja medailisti z minulého roku skončili už vo štvrťfinále

Kanaďania už po 4.krát za sebou budú chýbať v bojoch o medaile
 
 

Ďalší program MS 2013

...::: Semifinálové zápasy - 18.máj 2013 :::...

  • 15:00 - FIN.pngFínsko vs. SWE.pngŠvédsko
  • 19:00 - SUI.pngŠvajčiarsko vs. USA.pngUSA



Konečné poradie na pozíciach 5. - 16. :
5. Kanada, 6. Rusko, 7. Česko, 8. Slovensko,
9. Nemecko, 10. Nórsko, 11. Lotyšsko, 12. Dánsko,
13. Francúzsko, 14. Bielorusko, 15. Rakúsko, 16. Slovinsko

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dvojica semifinálových zápasoch nás čaká až zajtra, avšak dnešok v Stockholme vyplnilo zaujímavé rozhodovanie o dejisku MS 2017. Rozhodovalo sa medzi dvomi alternatívami. Keďže si formát dvoch organizátorských krajín počas posledných 2 rokov získal takú popularitu, vsadili na spoločnú kandidatúru dve dvojice krajín: 1.) Nemecko & Francúzsko (Kolín a Paríž), 2.) Dánsko & Lotyšsko (Kodaň a Riga). Napokon sa však Majstrovstvá sveta 2017 budú konať v Nemecku a Francúzsku, keď tento návrh získal 63 hlasov, zatiaľ čo dánsko-lotyšská kandidatúra získala len 45 hlasov.
 


 
Kde budú MS v ľadovom hokeji v ďalších rokoch?
  • 2014 - BLR.pngBielorusko (Minsk)
  • 2015 - CZE.pngČesko (Praha a Ostrava)
  • 2016 - RUS.pngRusko (Moskva a Petrohrad)
  • 2017 - GER.png / FRA.pngNemecko a Francúzsko (Kolín a Paríž)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vymyšľaju bludy. Pri MS v 2 dejiskach su vždy zvyhodnene timy v ktorych dejisku sa hra zaver turnaja. Ste sa tu "vadili" o nespravodlivosti systemu s viťazom skupiny, ale toto vam akosi uniklo. Kde je tu spravodlivosť?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale zase až taká tragédia to nieje. Kedysi hralo v Top Division oveľa menej teamov, takže nebol problém, aby sa všetky zápasy hrali v jednom meste a aj na tom istom štadióne. Ale teraz už by sa takéto niečo určite nedalo (teda pokiaľ by sme nechceli, aby MS trvali mesiac)... Takže už sa to skôr rieši takto, samozrejme dali by sa usporiadať MS aj v jednom meste (ako napr. budúci rok v Minsku), ale zase máloktoré mesto má dva štadióny spĺňajúce medzinárodnú úroveň - a aj keď sa hrá v jednom meste, tak či tak niektorá skupina sa bude hrať na tom štadióne, na ktorom sa hrať finálová časť turnaja isto nebude. A zase až také obrovské znevýhodnenie to nieje, aj keď určite majú maličkú výhodu tie teamy čo sú s tým štadiónom zžité aj zo základnej skupiny. Ale určite formát, ktorý nedáva žiadnu výhodu prvým teamom v skupinách je oveľa viac nefér, ako tá "zmena prostredia"...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nejde o to že su zvyknuti na štadion, ale o to že jedni musia cestovať a druhi nie. Ano, z Košic do Blavy či z Helsink do Štokholmu ďaleko nie je. Ale z Moskvy do Petrohradu či z Kodane do Rigy (keby to odklepli im) je už slušna štreka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze prve semifinale mame za sebou :)

 

Svedi sa na Finov dobre pripavili, Enroth zase spolahlivo zachytal a vsetky svedske goly pripravili Sedinovci. Co som videl prvu a tretiu tretinu, jasna prevaha Svedov, zasluzene vitazstvo

 

1499.gif1499.gif1499.gif
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zlato z toho teda napokon nebude :( Aj keď výsledok 0:3, ale bolo to v podstate dosť vyrovnané. Stretli sa proti sebe dva teamy s veľmi podobným štýlom hry, takže z čoho doteraz Fíni ťažili, tak proti Švédom moc nezaberalo. Rýchle prieniky do pásma sa proste nedali uskutočniť, keďže Švédi sú tiež veľmi schopní a rýchli korčuliari. Rozhodovali napokon hlavne presilovky, kde sa Švédom podarilo 2-krát skórovať a Fíni sa nesmierne vytrápili nielen pri prechodoch do pásma, ale aj keď už sa podarilo vypracovať si dobrú šancu, tak Enroth zlikvidoval všetko úsilie a dnes bol obrovská opora. Ten útok Erikssona so Sedinovcami je nezadržateľný - som zvedavý čo predvedú vo finále! Škoda, že to Suomi nevyšlo, ale čo sa dá robiť. Snáď aspoň v boji o bronz to výjde a neskončí to ako minulý rok, keď skončili na 4.mieste... Dúfam, že do finále sa dostanú napokon Američania - a tí potom vo finále zdolajú korunky. Snáď tá kliatba domácich teamov nebude tento rok prelomená.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS 2013 - 18.máj :::...
 
Po dnešku sme spoznali kto bude bojovať o zlato a kto len o bronz:
- V severskom derby sa domáci Švédi tešili z víťazstva nad Fínskom 3:0
- Večerný zápas priniesol ďalší triumf Švajčiarov, ktorí pokorili aj USA

Švajčiari zvíťazili vo všetkých 9 doterajších zápasov týchto MS a už s istotou sa budú tešiť z medaile - tú poslednú získali ešte pred 60 rokmi (bronz na MS 1953), no švajčiarski hokejisti ešte nikdy nezískali zlato (ich maximom je striebro z roku 1935). Domáci Švédi skončili minulý rok bez medaile (vo štvrťfinále ich vyradili Česi), naposledy slávili Tre Kronor titul pred 7 rokmi (na MS 2006 zdolali vo finále Čechov). Len pre pripomenutie výsledok zo základnej skupiny: SUI vs. SWE - 3:2.

Fíni v semifinále opäť neuspeli, podobne ako minulý rok keď ich vyradili Rusi, tentokrát ich poslali do boju o bronz ich odvekí rivali Švédi. Minulý rok napokon Suomi neuspeli ani v boji o bronz a po prehre s Čechmi skončili na domácich MS až na 4.mieste. Poslednou fínskou medailou bolo zlato spred 2 rokov, zajtra majú šancu vybojovať ďalší cenný kov. Američania sa v bojoch o medaile ocitli po 4 rokoch (na MS 2009 skončili po prehre v boji o bronz so Švédmi na 4.mieste). Naposledy Američania vybojovali medailu pred 9 rokmi (na MS 2004 zdolali v súboji o bronz Slovákov). Výsledok zo základnej skupiny: USA vs. FIN - 4:1.
 
 

Ďalší program MS 2013

...::: Zápas o zlato - 19.máj 2013 :::...

  • 20:30 - SUI.pngŠvajčiarsko vs. SWE.pngŠvédsko

...::: Zápas o bronz - 19.máj 2013 :::...

  • 16:00 - FIN.pngFínsko vs. USA.pngUSA

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuž, veľa k bronzu nechýbalo... Oba teamy pôsobili takmer počas celého zápasu po včerajších prehrách takým nešťastným dojmom, a už to vyzeralo že Suomi ani v druhom zápase v Globe Arene nedajú gól. Američania mali výborný vstup do zápasu - Fínov zatlačili, a po 1.tretine viedli 2:0. Fíni sa to po celý čas snažili akosi dohnať, síce sa im darilo dostať do pásma ale tie ich zakončenia boli dosť nevydarené. Skôr ako Leijonat mi Fíni pripomínali Pennut - z bojovných fínskych levov sa stali krotké mačiatka. Potom však v závere aspoň zažiarili Korpikoski s Granlundom - dnes títo dvaja dokonalo zatienili aj Kontiolu s Aaltonenom, ktorým to v Stockolme akosi neišlo. Predĺženie bolo pekne dramatické, ale rozhodovali až nájazdy. Škoda, že tam Korpikoski a Granlund neslávili úspechy, hoci Mikael k tomu nemal ďaleko. Galchenyuk parádne premenil oba nájazdy a tak Suomi končia opäť na 4.mieste :( Ale aspoň sa nevzdali bez boja. Američania sú moji druhí naj národný team, takže nie som až tak sklamaný - gratulujem im k bronzu!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chceli aby si to Američania mohli vychutnať sami :)

Ale nie, tiež som bol z toho prekvapený, je to neúctivé.

 

btw. dúfam, že večer to bude v znamení Hopp Schwiiz!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prvych 40 minut nezazivny zapas. Mdly vykon Finov a poloprazdna hala ma skoro uspali :)

 

Aspon posledna tretina stala zato. Bohuzial sa uz Finom nepodarilo zuzitkovat svoj tlak a strelit rozhodujuci gol v jej zavere alebo pocas predlzenia. Strielania na branku su uz loteria a Finom to nevyslo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak uz je to jasne, 5:1, Svajciari zlato neziskaju a Svedi prelomili kliatbu domaceho timu, najvacsiu istotu MS poslednych 26 rokov  :(

 

Zrejme sa prejavili vacsie skusenosti svedskeho timu, svajciarske nadsenie stacilo tak na 10 minut. Svajciari doplatili na caste vylucenia  a stalo ich to vela sil.

 

Je to pre nich velka skoda, takato sanca sa uz nemusi tak skoro opakovat. Na druhej strane, ani my sme neziskali zlato hned na prvykrat. Hadam im to vyjde buduci rok :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS 2013 - 19.máj :::...
 
ŠVÉDI SÚ NOVÍ MAJSTRI SVETA!!! Vo finále sa im podarilo pokoriť Švajčiarov a oplatiť im prehru zo základnej skupiny. Lepší vstup do zápasu mali Švajčiari a už v 5.minúte viedli po góle Josiho 1:0, avšak o 4 minúty vyrovnal Gustafsson na 1:1 a 3 minúty na to poslal Henrik Sedin v presilovke svoj team do vedenia 1:2. Tento stav vydržal poriadne dlho - až do 48.minúty, kedy Hjalmarsson zvýšil na 1:3. Necelých 5 minú pred koncom Eriksson pridal ďalší gól a v závere Henrik Sedin do prázdnej brány stanovil konečný stav zápasu na 1:5. Domáci Švédi slávia po 7 rokoch svoj ďalší majstrovský titul, celkovo už po 9.krát. Zároveň sa Tre Kronor podarilo po 27 rokoch prelomiť kliatbu domáceho teamu (naposledy získali zlato na domácom šampionáte Sovieti v roku 1986). Švajčiari po 9 výhrach v zápase o zlato neuspeli a z týchto MS si odnášajú napokon "len" striebro. Pre Švajčiarsko je to prvá medaila po 60 rokoch (na MS 1953 získali bronz), no a na ich konto pribúda druhé striebro v histórii (to prvé získali ešte v roku 1935).

V súboji o bronz sa stretli Fíni a Američania. Už po 1.tretine viedli USA po góloch Smitha a Stastneho 2:0, no Fínom sa po dlhom streleckom trápení podarilo znížiť a následne aj vyrovnať v 3.tretine - oba góly vsietil Korpikoski. Po 60 minútach svietil stav 2:2, predĺženie nerozhodlo a napokon prišli na rad až nájazdy, v ktorých sa po dvoch góloch Galchenyuka z cenného víťazstva tešili Američania. Hokejisti USA vybojovali medailu po dlhých 9 rokoch (naposledy získali bronz na MS 2004), no a Fíni rovnako ako minulý rok končia na MS bez medaile na nepopulárnom 4.mieste.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov