Lukin Husar Zverejnené 28. Január, 2012 Zverejnené 28. Január, 2012 Zdravím, chcel by som sa spýtať, či niekto pozná nejaké dobré rehabilitačné centrum po mozgovej príhode, aby človek nadobudolpôvodné motorické zručnosti. Počul som, že v Galante je vraj niečo také, ale nevieme sa dopátrať kontaktu. ďakujem
flora Zverejnené 28. Január, 2012 Zverejnené 28. Január, 2012 Lukin nepoznám žiadne rehabilitačné zariadenie v Galante, v tomto ti bohužiaľ nepomôžem. Dobré rehab. centrum to vo veľkej miere záleží od konkrétneho človeka, ktorému sa pacient dostane do rúk. aby človek nadobudol pôvodné motorické zručnosti. skôr som chcela reagovať na túto vetu. Všetko záleží od rozsahu poškodenia mozgového tkaniva. Samozrejme rehab. má v tom aby sa motorika obnovila, alebo aspoň zlepšila nezastupiteľné miesto. No povedzme si "pôvodné motorické zručnosti", je značne optimistický pohľad. Vo väčšine prípadov je snaha o to, aby bol pacient sebestačný čo sa týka hygieny atď, ale aj to všetko je rôzne od prípadu k prípadu. Nechcem, aby to vyznelo nejak že ťa straším, alebo ti beriem ilúzie, len rodina si niekedy predstavuje, že pacient bude aj po ncmp presne taký, ako pred tým. Nie nebude. Na koľko sa bude odlišovať od toho ako si ho poznal pred chorobou, záleží od množstva vecí, ktoré spolu veľmi súvisia. Niekedy sa zmení tak nebadane, že to cudzí človek bežne na ulici ani nepostrehne. Inak čo vie menej ľudí, veľmi sa u niektorých pac. mení aj psychika. Držím vam palce a veľa trpezlivosti, lebo rehab. v týchto prípadoch je dlhodobá. Nech sa vám darí ako sa najlepšie bude dať, za daných okolností. 2
littlewitch Zverejnené 23. Máj, 2012 Zverejnené 23. Máj, 2012 Tak som sa s gejm rozhodovala, kam supnut toto skvele videjko, a napokon sme usudili, ze tato tema je vhodna :)http://www.youtube.com/watch?v=zUnTsY3MTzI&feature=share
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz