Skočiť na obsah

Rehabilitácia po mozgovej príhode

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Zdravím, chcel by som sa spýtať, či niekto pozná nejaké dobré rehabilitačné centrum po mozgovej príhode, aby človek nadobudol

pôvodné motorické zručnosti. Počul som, že v Galante je vraj niečo také, ale nevieme sa dopátrať kontaktu.

ďakujem

• Odpovedí 2
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• littlewitch

1

• flora

1

• Lukin Husar

1

Najaktívnejšie dni

Zverejnené

Lukin nepoznám žiadne rehabilitačné zariadenie v Galante, v tomto ti bohužiaľ nepomôžem. Dobré rehab. centrum to vo veľkej miere záleží od konkrétneho človeka, ktorému sa pacient dostane do rúk.

aby človek nadobudol pôvodné motorické zručnosti.

skôr som chcela reagovať na túto vetu.

Všetko záleží od rozsahu poškodenia mozgového tkaniva. Samozrejme rehab. má v tom aby sa motorika obnovila, alebo aspoň zlepšila nezastupiteľné miesto.

No povedzme si "pôvodné motorické zručnosti", je značne optimistický pohľad. Vo väčšine prípadov je snaha o to, aby bol pacient sebestačný čo sa týka hygieny atď, ale aj to všetko je rôzne od prípadu k prípadu.

Nechcem, aby to vyznelo nejak že ťa straším, alebo ti beriem ilúzie, len rodina si niekedy predstavuje, že pacient bude aj po ncmp presne taký, ako pred tým.

Nie nebude.

Na koľko sa bude odlišovať od toho ako si ho poznal pred chorobou, záleží od množstva vecí, ktoré spolu veľmi súvisia.

Niekedy sa zmení tak nebadane, že to cudzí človek bežne na ulici ani nepostrehne. Inak čo vie menej ľudí, veľmi sa u niektorých pac. mení aj psychika.

Držím vam palce a veľa trpezlivosti, lebo rehab. v týchto prípadoch je dlhodobá. Nech sa vám darí ako sa najlepšie bude dať, za daných okolností.

• Pridať bod 2
  • Pred 3 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov