Skočiť na obsah

Kniha Secret teachings of all ages

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Kniha je od Manlyho P. Halla, chcel by som sa spytat ci ju niekto vlastnite a ak hej ci je aj v CZ alebo SK vydani.

• Odpovedí 2
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

• r3drum

2

• game

1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené

zrejme si prezrel najlepšie knižné weby, kniha ma zaujala, prekutala som aj ja kdečo, na preklad do cz alebo sk som nenatrafila,

/ dokonca ani do maďarčiny ešte nie je preložená, ponúkajú ju v EN /

keď ju tu niekot vlastní, tak zatiaľ zrejme len v angličtine.

trochu o knihe, aby sme mali predstavu, kto je autor : http://en.wikipedia....nly_Palmer_Hall a čo je predmetná kniha :

Sedemdesiatpäť rokov od prvého vydania diela The Secret Teachings of All Ages jeho pozoruhodný autor zostáva záhadou

The Secret Teachings of All Ages — dielo dokončené predtým, než dosiahol vek 28 rokov.

Pôvodne vydané v nadrozmernom formáte, Secret Teachings bolo dielo nákladné, obsiahle a občas ťažko zrozumiteľné. Výsledkom toho kniha značnú časť svojho 75-ročného života strávila ako starostlivo uchovávaný – aj keď značne uctievaný – poklad študentov dávnych mystérií a okultizmu.

No nedávno sa kniha Secret Teachings stala po prvýkrát masovo dostupnou v dostupnom a praktickom vydaní.

No dokonca i vo svojom novom, čitateľsky prívetivom formáte, číra hĺbka materiálu neprestáva zarážať: pytagorejská matematika, alchemistické formuly, hermetická doktrína, fungovanie Kabaly, geometria dávneho Egypta, mýty domorodých Indiánov, používanie kryptogramov, analýza Tarotu, symboly rosikrucianizmu, ezoterika shakespearovských drám – to je len prá z Hallových tém.

Mimoriadny je už len samotný rozsah jeho bibliografie. Približne 1000 zdrojov pokrýva základné diela Platóna, Aristotela a Augustína až po preklady gnostickej, nicejskej a hermetickej literatúry, k dielam Paracelsa, Ptolemia, Bacona, Basila Valentina a Kornelia Agrippu, až po diela rôzneho druhu venujúce sa dávnym a ezoterickým filozófiám – náboženským, mýtickým či metafyzickým – ktoré sa vyjadrovali symbolikou či obradmi.

zdroj a celý článok : http://skrytepoznani...10/hello-world/

Zverejnené

zrejme si prezrel najlepšie knižné weby, kniha ma zaujala, prekutala som aj ja kdečo, na preklad do cz alebo sk som nenatrafila,

/ dokonca ani do maďarčiny ešte nie je preložená, ponúkajú ju v EN /

keď ju tu niekot vlastní, tak zatiaľ zrejme len v angličtine.

Aj som tusil ze nebude ale dufal som ze niekto ju ma precitanu..Tak aspon si zlepsim znalosti anglictiny a dakujem ze si hladala :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov