Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2012)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Výsledky: Formula 1 Japanese Grand Prix

No bohužiaľ. GP som tentokrát nevidel, o to viac mi bolo ľúto že to bola práve Suzuka, ktorá ponúka väčšinou dosť atraktívne preteky. Potom pozriem aspoň zostrihy nejaké... 5 GP pred koncom sa situácia v boji o titul ale krásne vyrovnala, Vettel stráca na Alonsa už len 4 body. Takže už to nieje zďaleka pre Alonsa také ružové ako pred pár GP! Aspoň to bude zaujímavejšie. Nando nedokončil ešte len svoju 2.GP sezóny, v oboch prípadoch skončil vždy v prvej zákrute. Vettel mal očividne skvelý víkend, ktorý zakončil svojim 3.triumfom sezóny. Na pódiu mu robila spoločnosť zaujímavá dvojica: na 2.mieste Felipe Massa (na pódiu po takmer 2-ročnej absencii) a tretí domáci Kamui Kobayashi (jeho premiérové pódium kariéry F1). Najlepšiu päticu doplnili jazdci McLarenu - to zase nieje až taká tragédia. Mercedes tentokrát bez bodov! Už tento víkend tu máme GP Južnej Kórei - v poradí tretia v histórii, doterajšie dve juhokórejske GP vyhrali Alonso a Vettel - takže terajší dvaja najväčší kandidáti na titul.

Zverejnené

No bohužiaľ. GP som tentokrát nevidel, o to viac mi bolo ľúto že to bola práve Suzuka, ktorá ponúka väčšinou dosť atraktívne preteky. Potom pozriem aspoň zostrihy nejaké...

Taketo situacie ja riesim tak, ze odignorujem vsetky sportove stranky, vsetky motoristicke stranky, v podstate vsetko co by mi mohlo prezradit priebeh VC. VC si nasledne stiahnem z netu (napriklad prenos sky-sport), a normalne niektory vecer pozriem.
Zverejnené

Tak to sa nedalo vydržať už :) A keď tak rozmýšľam, chtiac nechtiac by sa to ku mne dostalo. Ale nevadí, pozriem zostrihy a to zatiaľ stačí...

Zverejnené

GP KOREA 2012 - Korean Grand Prix

Obrázok

Základné informácie o GP:

• Oficiálny názov: III Korean Grand Prix
  • Okruh: Korea International Circuit
  • Poloha: Yeongam, Južná Kórea
  • Počet kôl: 55
  • Dĺžka kola: 5,615 km
  • Dĺžka pretekov: 308,630 km

Program GP Južnej Kórei 2012:

Piatok - 12.október 2012

• 1. voľný tréning: 3:00 - 4:30
  • 2. voľný tréning: 7:00 - 8:30
Sobota - 13.október 2012

• 3. voľný tréning: 4:00 - 5:00
  • Kvalifikácia: 7:00
Nedeľa - 14.október 2012

• Preteky: 8:00

Výsledky GP Južnej Kórei 2011:

• Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Pole-position: Lewis Hamilton (McLaren)
  • Najrýchlejšie kolo: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Pódium: 1. Vettel / 2. Hamilton / 3. Webber
  • Pridať bod 2
Zverejnené

Výsledky: GP Južnej Kórei ovládol Sebastian Vettel

Prvé double Red Bullu v sezóne: 1. Vettel, 2. Webber, 3. Alonso, 4. Massa, 5. Raikkonen

Sebastian Vettel si pripísal 3.víťazstvo za sebou, celkovo už štvrtý triumf tejto sezóny

Fernando Alonso prišiel o vedenie v celkovom poradí, Vettel je pred ním o 6 bodov

McLaren len 1 bod, v pohári konštruktérov sa pred nich dostalo po dnešku Ferrari

Zverejnené

Je to na hovno. Ani na nálade mi tieto preteky nepridali. Dnes mal McLaren biedny deň.

Zverejnené

no veru, tiež nespokojnosť ... Alonso už je druhý a Vettel je dajako rozbehnutý ... inak akurát čo potešilo je Massa ...

Zverejnené

No Massa je až na počudovanie v poslednom čase vo forme...dnes bol opäť rýchly, rýchlejší ako Fernando....dokonca tím ho musel "brzdiť", aby sa nedostal príliš blízko k Fernandovi. A to Felipeho fakt nemám rád, ale návštevy u psychológa mu fakt pomohli. Inak dnes bol Kamui Kobayashi akosi premotivovaný, naraz sa mu podarilo vyradiť z pretekov Buttona a Rosberga. Hamilton mal pre zmenu plno problémov na záver sa mu na aute priplietol aj odtrhnutý koberec z trate.

• Pridať bod 1
  • Pred 2 týždňami...
Zverejnené

GP INDIA 2012 - Airtel Indian Grand Prix

Obrázok

• Oficiálny názov: II Airtel Indian Grand Prix
  • Okruh: Buddh International Circuit
  • Poloha: Greater Noida, India
  • Počet kôl: 60
  • Dĺžka kola: 5,125 km
  • Dĺžka pretekov: 307,249 km

Program GP Indie 2012:

Piatok - 26.október 2012

• 1. voľný tréning: 6:30 - 8:00
  • 2. voľný tréning: 10:30 - 12:00
Sobota - 27.október 2012

• 3. voľný tréning: 7:30 - 8:30
  • Kvalifikácia: 10:30
Nedeľa - 28.október 2012

• Preteky: 10:30

Výsledky GP Indie 2011:

• Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Najrýchlejšie kolo: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Pódium: 1. Vettel / 2. Button / 3. Alonso
Zverejnené

Veru, škoda že Red Bull je v závere sezóny taký nedostižný... A to som sa celú sezónu tešil z toho aké je to dramatické a vyrovnané, bohužiaľ ten progres čo zaznamenal Red Bull počas posledných GP nedokázali nasledovať ani McLaren, ani Ferrari, a už vôbec nie Lotus a Mercedes. Ale môže sa stať všeličo, a už viac krát sa stalo že niekto mal pekne nakročené k titulu a zrazu jedna chyba alebo technický problém a bolo všetko úplne inak. Blíži sa koniec sezóny a poniektorým už dochádza pridelený počet motorov (každý môže použiť len osem na sezónu), tak možno ešte aj toto zamieša poradím... Uvidíme, zajtra budeme múdrejší. Snáď to Red Bully nebudú mať až tak jednoduché!

Zverejnené

Alonso zase raz dokázal z minima vyťažiť maximum a ešte stále živý šance na celkové víťazstvo ...

Zverejnené

Nuž, vyzerá to zle...trochu viac som čakal od McLarenu dnes, 4. a 5. miesto nie je tragédiou, no celkovo nič výnimočné...navyše tých problémov bolo v posledných GP priveľa. A to okolo leta mal McLaren najrýchlejšie auto (a titul tento rok zas nebude)...teraz ho má Red Bull, ktorý akosi začína nepríjemne dominovať...

Zverejnené

Hmmm, tak zase Vettel. Tak to pre jeho konkurentov nevyzerá vôbec dobre... Posledné 4 GP pre Sebastiana a jeho náskok je už 13 bodov. Ale stále nás čakajú 3 GP, a pri súčasnom bodovom systéme ešte ani tých 13 bodov nieje až také hrozné. Uvidíme teda ako to bude vyzerať v ďalších GP, ale sám dúfam, že sa konkurencii podarí dotiahnúť a dokážu Red Bullu konkurovať. Alonso včera dokázal z toho čo mal k dispozícii vytlačiť absolútne maximum a očividne sa nevzdáva. Je mi ľúto, že Lotusy nejako už nestíhajú ani v bojoch o pódiá a Kimi v posledných piatich GP nebol ani raz lepšie ako na 5.mieste - ale 3.miesto v priebežnom poradí šampionátu je fakt skvelé, bodaj by to Kimi udržal. Inak, Mercedes už 3 GP nezískali ani bod - to som fakt zvedavý, čo nám predstavia budúcu sezónu... Najbližšie tu máme Abu Dhabi už tento víkend - tak uvidíme či to bude opäť hon na Vettela.

Zverejnené

GP ABU DHABI 2012 - Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix

Obrázok

• Oficiálny názov: IV Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix
  • Okruh: Yas Marina Circuit
  • Poloha: Yas Island, Spojené arabské emiráty
  • Počet kôl: 55
  • Dĺžka kola: 5,554 km
  • Dĺžka pretekov: 305,355 km

Program GP Abu Dhabi 2012:

Piatok - 2.november 2012

• 1. voľný tréning: 10:00 - 11:30
  • 2. voľný tréning: 14:00 - 15:30
Sobota - 3.november 2012

• 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00
  • Kvalifikácia: 14:00
Nedeľa - 4.november 2012

• Preteky: 14:00

Výsledky GP Abu Dhabi 2011:

• Víťaz: Lewis Hamilton (McLaren)
  • Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Najrýchlejšie kolo: Mark Webber (Red Bull)
  • Pódium: 1. Hamilton / 2. Alonso / 3. Button
Zverejnené

Sebastian Vettel budu vraj štartovať z boxovej uličky ... vraj mal len 850 ml paliva

Zverejnené

No, dnes ma až prekvapil Lewis, pôsobil veľmi suverénne, ale už je asi neskoro, v posledných pretekoch urobil McLaren veľa chýb a Lewis by musel vyhrať všetky preteky, pričom by Vettel nesmel ani v jedných bodovať, ale to nie je pravdepodobné...každopádne aspoň nejaká radosť...Nuž, to, že Sebastian bol diskvalifikovaný je len dobré pre šampionát :)

Zverejnené

McLaren asi nechce prvé miesto alebo ja už neviem čo...pomaly každé preteky sa niečo s tým autom pokazí

Zverejnené

Tak dnešná veľká cena bola na oko skvelá. Vettel išiel skvelo aj keď treba povedať že mal trochu šťastia keď 2 razy prišiel SC. Hamilton mal smolu a vypadol .. Räikkönen ale išiel skvelo a zaslúžené víťazstvo ... Alonso aspoň druhý ... no Vettel / na radosť komentátorov s STV / tretí ,,,

Zverejnené

Výsledky: Víťazstvo v Abu Dhabi slávil vynikajúci Kimi Räikkönen!

1. Kimi Räikkönen, 2. Fernando Alonso, 3. Sebastian Vettel, 4. Jenson Button, 5. Pastor Maldonado

Kimi je v poradí už 8. jazdcom a Lotus 6. teamom, ktorému sa podarilo získať víťazstvo v tejto sezóne.

Po 2-ročnej pauze bol Kimiho comeback zavŕšený krásnym triumfom (naposledy vyhral GP Belgicka 2009) :winner_1:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Kimi si to zaslúžil, v tejto sezóne dokončil zatiaľ všetky preteky, občas už Lotus mal blízko k víťazstvu, ale z viacerých dôvodov to nevyšlo...v poslednom čase som už tomu ani neveril, že by Lotus mohol vyhrať, ale tento víkend mali lepšiu rýchlosť...takže som aj rád, že Kimi vyhral :) No veľká škoda Lewisa, k tomu som sa už vyjadril, logicky nie som nadšený z toľkých chýb čo McLaren túto sezónu vyprodukoval. Inak bola to až prekvapujúco dobrá GP...Alonso zas vymačkol všetko z auto čo sa dalo, Vettel sa prebojoval na 3. miesto, aj keď mal aj šťastie pri výjazdcoh SC....a keďže štartoval z boxov, mal novú prevodovku dlhšie prevodové stupne, takže jeho Red Bull bol tento kárt na rovninkách veľmi rýchly. No a mali sme aj "peknú" búračku.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov