aljak63 Zverejnené 9. Október, 2012 Autor Zverejnené 9. Október, 2012 Výsledky: Formula 1 Japanese Grand Prix No bohužiaľ. GP som tentokrát nevidel, o to viac mi bolo ľúto že to bola práve Suzuka, ktorá ponúka väčšinou dosť atraktívne preteky. Potom pozriem aspoň zostrihy nejaké... 5 GP pred koncom sa situácia v boji o titul ale krásne vyrovnala, Vettel stráca na Alonsa už len 4 body. Takže už to nieje zďaleka pre Alonsa také ružové ako pred pár GP! Aspoň to bude zaujímavejšie. Nando nedokončil ešte len svoju 2.GP sezóny, v oboch prípadoch skončil vždy v prvej zákrute. Vettel mal očividne skvelý víkend, ktorý zakončil svojim 3.triumfom sezóny. Na pódiu mu robila spoločnosť zaujímavá dvojica: na 2.mieste Felipe Massa (na pódiu po takmer 2-ročnej absencii) a tretí domáci Kamui Kobayashi (jeho premiérové pódium kariéry F1). Najlepšiu päticu doplnili jazdci McLarenu - to zase nieje až taká tragédia. Mercedes tentokrát bez bodov! Už tento víkend tu máme GP Južnej Kórei - v poradí tretia v histórii, doterajšie dve juhokórejske GP vyhrali Alonso a Vettel - takže terajší dvaja najväčší kandidáti na titul.
Darkman Zverejnené 9. Október, 2012 Zverejnené 9. Október, 2012 No bohužiaľ. GP som tentokrát nevidel, o to viac mi bolo ľúto že to bola práve Suzuka, ktorá ponúka väčšinou dosť atraktívne preteky. Potom pozriem aspoň zostrihy nejaké...Taketo situacie ja riesim tak, ze odignorujem vsetky sportove stranky, vsetky motoristicke stranky, v podstate vsetko co by mi mohlo prezradit priebeh VC. VC si nasledne stiahnem z netu (napriklad prenos sky-sport), a normalne niektory vecer pozriem.
aljak63 Zverejnené 9. Október, 2012 Autor Zverejnené 9. Október, 2012 Tak to sa nedalo vydržať už :) A keď tak rozmýšľam, chtiac nechtiac by sa to ku mne dostalo. Ale nevadí, pozriem zostrihy a to zatiaľ stačí...
aljak63 Zverejnené 11. Október, 2012 Autor Zverejnené 11. Október, 2012 GP KOREA 2012 - Korean Grand Prix Základné informácie o GP: Oficiálny názov: III Korean Grand PrixOkruh: Korea International CircuitPoloha: Yeongam, Južná KóreaPočet kôl: 55Dĺžka kola: 5,615 kmDĺžka pretekov: 308,630 km Program GP Južnej Kórei 2012: Piatok - 12.október 2012 1. voľný tréning: 3:00 - 4:302. voľný tréning: 7:00 - 8:30Sobota - 13.október 2012 3. voľný tréning: 4:00 - 5:00Kvalifikácia: 7:00Nedeľa - 14.október 2012 Preteky: 8:00 Výsledky GP Južnej Kórei 2011: Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)Pole-position: Lewis Hamilton (McLaren)Najrýchlejšie kolo: Sebastian Vettel (Red Bull)Pódium: 1. Vettel / 2. Hamilton / 3. Webber 2
aljak63 Zverejnené 13. Október, 2012 Autor Zverejnené 13. Október, 2012 Výsledky: V Kórei odštartuje z pole-position Mark Webber Prvá rada pre Red Bully: 1. Webber, 2. Vettel, 3. Hamilton, 4. Alonso, 5. Raikkonen Webber bude štartovať z 1.miesta po 2.krát v sezóne, v Monaku pretavil pole-position na víťazstvo
aljak63 Zverejnené 14. Október, 2012 Autor Zverejnené 14. Október, 2012 Výsledky: GP Južnej Kórei ovládol Sebastian Vettel Prvé double Red Bullu v sezóne: 1. Vettel, 2. Webber, 3. Alonso, 4. Massa, 5. Raikkonen Sebastian Vettel si pripísal 3.víťazstvo za sebou, celkovo už štvrtý triumf tejto sezóny Fernando Alonso prišiel o vedenie v celkovom poradí, Vettel je pred ním o 6 bodov McLaren len 1 bod, v pohári konštruktérov sa pred nich dostalo po dnešku Ferrari
tiborco Zverejnené 14. Október, 2012 Zverejnené 14. Október, 2012 Je to na hovno. Ani na nálade mi tieto preteky nepridali. Dnes mal McLaren biedny deň.
lopata555 Zverejnené 14. Október, 2012 Zverejnené 14. Október, 2012 no veru, tiež nespokojnosť ... Alonso už je druhý a Vettel je dajako rozbehnutý ... inak akurát čo potešilo je Massa ...
tiborco Zverejnené 14. Október, 2012 Zverejnené 14. Október, 2012 No Massa je až na počudovanie v poslednom čase vo forme...dnes bol opäť rýchly, rýchlejší ako Fernando....dokonca tím ho musel "brzdiť", aby sa nedostal príliš blízko k Fernandovi. A to Felipeho fakt nemám rád, ale návštevy u psychológa mu fakt pomohli. Inak dnes bol Kamui Kobayashi akosi premotivovaný, naraz sa mu podarilo vyradiť z pretekov Buttona a Rosberga. Hamilton mal pre zmenu plno problémov na záver sa mu na aute priplietol aj odtrhnutý koberec z trate. 1
aljak63 Zverejnené 22. Október, 2012 Autor Zverejnené 22. Október, 2012 GP INDIA 2012 - Airtel Indian Grand Prix Základné informácie o GP: Oficiálny názov: II Airtel Indian Grand PrixOkruh: Buddh International CircuitPoloha: Greater Noida, IndiaPočet kôl: 60Dĺžka kola: 5,125 kmDĺžka pretekov: 307,249 km Program GP Indie 2012: Piatok - 26.október 2012 1. voľný tréning: 6:30 - 8:002. voľný tréning: 10:30 - 12:00Sobota - 27.október 2012 3. voľný tréning: 7:30 - 8:30Kvalifikácia: 10:30Nedeľa - 28.október 2012 Preteky: 10:30 Výsledky GP Indie 2011: Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Sebastian Vettel (Red Bull)Pódium: 1. Vettel / 2. Button / 3. Alonso
aljak63 Zverejnené 27. Október, 2012 Autor Zverejnené 27. Október, 2012 Výsledky: Indická pole-position podľa očakávaní pre Sebastiana Vettela Sebastian Vettel vybojoval v poradí už svoju 5. pole-position sezóny Prvý rad pre Red Bull, druhý rad pre McLaren a tretí rad pre Ferrari
lopata555 Zverejnené 27. Október, 2012 Zverejnené 27. Október, 2012 katastrofa čo sa posledné veľké ceny deje ...
aljak63 Zverejnené 27. Október, 2012 Autor Zverejnené 27. Október, 2012 Veru, škoda že Red Bull je v závere sezóny taký nedostižný... A to som sa celú sezónu tešil z toho aké je to dramatické a vyrovnané, bohužiaľ ten progres čo zaznamenal Red Bull počas posledných GP nedokázali nasledovať ani McLaren, ani Ferrari, a už vôbec nie Lotus a Mercedes. Ale môže sa stať všeličo, a už viac krát sa stalo že niekto mal pekne nakročené k titulu a zrazu jedna chyba alebo technický problém a bolo všetko úplne inak. Blíži sa koniec sezóny a poniektorým už dochádza pridelený počet motorov (každý môže použiť len osem na sezónu), tak možno ešte aj toto zamieša poradím... Uvidíme, zajtra budeme múdrejší. Snáď to Red Bully nebudú mať až tak jednoduché!
aljak63 Zverejnené 28. Október, 2012 Autor Zverejnené 28. Október, 2012 Výsledky: Bezkonkurenčný Sebastian Vettel ovládol aj Indiu 1. Sebastian Vettel, 2. Fernando Alonso, 3. Mark Webber, 4. Lewis Hamilton, 5. Jenson Button Sebastian Vettel slávil štvrté víťazstvo v rade, celkovo je to už jeho piaty triumf tejto sezóny Náskok vedúceho Vettela opäť vzrástol - pred Alonsom vedie 3 GP pred koncom už o 13 bodov
lopata555 Zverejnené 28. Október, 2012 Zverejnené 28. Október, 2012 Alonso zase raz dokázal z minima vyťažiť maximum a ešte stále živý šance na celkové víťazstvo ...
tiborco Zverejnené 28. Október, 2012 Zverejnené 28. Október, 2012 Nuž, vyzerá to zle...trochu viac som čakal od McLarenu dnes, 4. a 5. miesto nie je tragédiou, no celkovo nič výnimočné...navyše tých problémov bolo v posledných GP priveľa. A to okolo leta mal McLaren najrýchlejšie auto (a titul tento rok zas nebude)...teraz ho má Red Bull, ktorý akosi začína nepríjemne dominovať...
aljak63 Zverejnené 29. Október, 2012 Autor Zverejnené 29. Október, 2012 Hmmm, tak zase Vettel. Tak to pre jeho konkurentov nevyzerá vôbec dobre... Posledné 4 GP pre Sebastiana a jeho náskok je už 13 bodov. Ale stále nás čakajú 3 GP, a pri súčasnom bodovom systéme ešte ani tých 13 bodov nieje až také hrozné. Uvidíme teda ako to bude vyzerať v ďalších GP, ale sám dúfam, že sa konkurencii podarí dotiahnúť a dokážu Red Bullu konkurovať. Alonso včera dokázal z toho čo mal k dispozícii vytlačiť absolútne maximum a očividne sa nevzdáva. Je mi ľúto, že Lotusy nejako už nestíhajú ani v bojoch o pódiá a Kimi v posledných piatich GP nebol ani raz lepšie ako na 5.mieste - ale 3.miesto v priebežnom poradí šampionátu je fakt skvelé, bodaj by to Kimi udržal. Inak, Mercedes už 3 GP nezískali ani bod - to som fakt zvedavý, čo nám predstavia budúcu sezónu... Najbližšie tu máme Abu Dhabi už tento víkend - tak uvidíme či to bude opäť hon na Vettela.
aljak63 Zverejnené 1. November, 2012 Autor Zverejnené 1. November, 2012 GP ABU DHABI 2012 - Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix Základné informácie o GP: Oficiálny názov: IV Etihad Airways Abu Dhabi Grand PrixOkruh: Yas Marina CircuitPoloha: Yas Island, Spojené arabské emirátyPočet kôl: 55Dĺžka kola: 5,554 kmDĺžka pretekov: 305,355 km Program GP Abu Dhabi 2012: Piatok - 2.november 2012 1. voľný tréning: 10:00 - 11:302. voľný tréning: 14:00 - 15:30Sobota - 3.november 2012 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00Kvalifikácia: 14:00Nedeľa - 4.november 2012 Preteky: 14:00 Výsledky GP Abu Dhabi 2011: Víťaz: Lewis Hamilton (McLaren)Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Mark Webber (Red Bull)Pódium: 1. Hamilton / 2. Alonso / 3. Button
lopata555 Zverejnené 3. November, 2012 Zverejnené 3. November, 2012 Sebastian Vettel budu vraj štartovať z boxovej uličky ... vraj mal len 850 ml paliva
tiborco Zverejnené 3. November, 2012 Zverejnené 3. November, 2012 No, dnes ma až prekvapil Lewis, pôsobil veľmi suverénne, ale už je asi neskoro, v posledných pretekoch urobil McLaren veľa chýb a Lewis by musel vyhrať všetky preteky, pričom by Vettel nesmel ani v jedných bodovať, ale to nie je pravdepodobné...každopádne aspoň nejaká radosť...Nuž, to, že Sebastian bol diskvalifikovaný je len dobré pre šampionát :)
tiborco Zverejnené 4. November, 2012 Zverejnené 4. November, 2012 McLaren asi nechce prvé miesto alebo ja už neviem čo...pomaly každé preteky sa niečo s tým autom pokazí
lopata555 Zverejnené 4. November, 2012 Zverejnené 4. November, 2012 Tak dnešná veľká cena bola na oko skvelá. Vettel išiel skvelo aj keď treba povedať že mal trochu šťastia keď 2 razy prišiel SC. Hamilton mal smolu a vypadol .. Räikkönen ale išiel skvelo a zaslúžené víťazstvo ... Alonso aspoň druhý ... no Vettel / na radosť komentátorov s STV / tretí ,,,
aljak63 Zverejnené 4. November, 2012 Autor Zverejnené 4. November, 2012 Výsledky: Víťazstvo v Abu Dhabi slávil vynikajúci Kimi Räikkönen! 1. Kimi Räikkönen, 2. Fernando Alonso, 3. Sebastian Vettel, 4. Jenson Button, 5. Pastor Maldonado Kimi je v poradí už 8. jazdcom a Lotus 6. teamom, ktorému sa podarilo získať víťazstvo v tejto sezóne. Po 2-ročnej pauze bol Kimiho comeback zavŕšený krásnym triumfom (naposledy vyhral GP Belgicka 2009) 1
tiborco Zverejnené 4. November, 2012 Zverejnené 4. November, 2012 Kimi si to zaslúžil, v tejto sezóne dokončil zatiaľ všetky preteky, občas už Lotus mal blízko k víťazstvu, ale z viacerých dôvodov to nevyšlo...v poslednom čase som už tomu ani neveril, že by Lotus mohol vyhrať, ale tento víkend mali lepšiu rýchlosť...takže som aj rád, že Kimi vyhral :) No veľká škoda Lewisa, k tomu som sa už vyjadril, logicky nie som nadšený z toľkých chýb čo McLaren túto sezónu vyprodukoval. Inak bola to až prekvapujúco dobrá GP...Alonso zas vymačkol všetko z auto čo sa dalo, Vettel sa prebojoval na 3. miesto, aj keď mal aj šťastie pri výjazdcoh SC....a keďže štartoval z boxov, mal novú prevodovku dlhšie prevodové stupne, takže jeho Red Bull bol tento kárt na rovninkách veľmi rýchly. No a mali sme aj "peknú" búračku.
Odporúčané príspevky