Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2012)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ono tam bol pri štarte dosť zmätok - Kobayashimu sa nepodarilo poriadne rozbehnúť + Maldonado štartoval dobre že nie keď boli ešte len 4 červené svetlá, takže to bolo neprehľadné a bohužiaľ Grosjean sa snažil dať úplne na vnútornú časť trate, ale už tam bol Hamilton a ešte so sebou zmietli aj Alonsa a Péreza. Každopádne poriadne sa to preriedilo hneď v prvej zákrute. Sauber tak skvelo rozbehnutý víkend a nakoniec toto... Ale GP pokračuje, Button zatiaľ jasne vo vedení - uvidíme čo prinesú ďalšie stinty. Snáď sa Kimi prebojuje minimálne na to 2.miesto...

Zverejnené

Ja som spokojný, Jenson bol skvelý, ale vôbec celá GP bola na dobrej úrovni. A čo sa týka štaru, áno bol tam zmätok(a patrí to k motoršport), ale to nie je prvýkrát, že Grosjean to pekne pokazil....tak ako väčšina, aj on je skvelým jazdcom, no tých po štratových incidentov má on na konte až priveľa.

Zverejnené

hmmm čo povedať ... moc veľká spokojnosť nie je, Alonsa odpálili hneď na začiatku, Massa by nevyhral ani keby zostal na trati iba on a Maldonado, Schumacher celkom fajn :) ... ešte že ten Kimi skončil tretí ... škoda že Vettel získal druhé miesto ani nevie ako a stiahol Fernanda :/

Zverejnené

Jenson ako prvý túto sezónu vyhral systémom štart-cieľ, fakt skvelý výkon a po tom trápení sa blýska na lepšie časy... Len asi už neskoro, lebo strata na Alonsa a jazdcov Red Bullu je už dosť vysoká, ale nič nieje nemožné. Nando po prvý krát v sezóne nedošiel do cieľa, takže aspoň trošku sa skresal jeho náskok. Red Bull môže ďakovať nevydarenej kvalifikácii a to že sa nezaplietli do úvodnej kolízie, Vettel napokon druhý a tie jeho manévre boli skvelé, takisto aj Kimi - škoda že mu nevyšiel začiatok, ale napokon pekné 3.miesto (už 3.pódium za sebou). Naozaj skvelé preteky (dosť ovplyvnené situáciou z prvej zákruty), ale to býva v Spa už prakticky pravidlom.

massov najvacsi tohorocny uspech...

A čo jeho 4.miesto zo Silverstone?

Zverejnené

A čo jeho 4.miesto zo Silverstone?

:thumbsup: pravda, pravda, na to som zabudla, vtedy massovu zemiakovu medailu prehlusila ferdova strieborna..
Zverejnené

To len ja, alebo viacerí máte ten pocit, že v poslednom čase Red Bull zas mierne favorizuje Vettela, aj keď bol ešte pred Spa za Webberom? Uznávam, že Vettel dnes jazdiel taktiež skvelo, ale akosi strategicky častejšie on sa dostáva do výhodnejšej pozície (i keď väčšina mal dnes 2 stop stratégiu), takisto často aj vyjadrenia Helmuta Marka (ale na to si už zvykám, on má z neho až orgazmy). Inak dnes Kimi doplácal aj na to, že jazdiel s väčším prítlakom, takže pre neho to na rovinkách bolo katastrofa, hlavne pred Les Combes...

Zverejnené

Tak ono v Red Bulle bol pred touto GP medzi Webberom a Vettelom len 2-bodový rozdiel, takže nevidím dôvod prečo by mal byť v tejto fáze sezóny už niekto uprednostňovaný. Treba jasne uznať, že Vettel dneska zajazdil vynikajúco. Štartoval z 10.miesta, a napriek kolízii v 1.zákrute ostal dosť vzadu - pekne sa dostal dopredu a to aj vďaka skvelým manévrom, až som sa divil že to tie pneumatiky tak dlho vydržali a išiel nakoniec len na 1 zastávku. Takže o nejakom uprednostňovaní priamo na tejto GP by nemala byť reč. Ale z dlhodobého pohľadu sú Vettelove výkony oveľa konzistentnejšie, takže niet sa čomu diviť, že je braný ako teamová jednotka. Osobne mám radšej Marka, ale jeho výkonnosť je bohužiaľ trochu kolísavá, ale dokáže aj zažiariť. V Red Bulle vedia, čo robia.

Zverejnené

Hmmm... Romain Grosjean dostal zákaz štartu v ďalších pretekoch (o týždeň v Monze)

Tak podľa mňa dosť krutý trest, na to že celkovo štart bol dosť chaotický... :(

btw. som zvedavý komu dajú v Lotuse šancu, rezervný pilot je Jérôme d'Ambrosio

+ Maldonado dostal trest straty 10 miest na štarte (uliaty štart + kolízia s Petrovom)

Zverejnené

Možno je to krutý trest a trestanie v F1 je veľmi nevyrovnané, každopádne ako som hovoril - chaos, nechaos, Grosjean už neraz búral hneď po štarte a často to bolo jeho zapríčinením.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Hmmm... Romain Grosjean dostal zákaz štartu v ďalších pretekoch (o týždeň v Monze)

+ pokutu 50 000 eur

Zverejnené

Ani nepamätám kedy dostal naposledy niekto zákaz štartu v GP, ale už asi poriadne dlho nie.

Grosjean je ale skvelý a rýchly jazdec, bohužiaľ v niektorých situáciach až príliš agresívny a neústupčivý, čo sa mu dneska aj takto vypomstilo. Pozeral som si spomalené zábery z mnohých uhlov, a Nando mal dnes obrovské šťastie - mohlo to skončiť dosť tragicky, našťastie k tragédii nedošlo a okrem toho, že stratil kus svojho náskoku vo vedení vyviazol len s traumou, ktorá ho ešte určite bude dlho strašiť. Inak som zvedavý či Lotus nasadí v Monze toho d'Ambrosia, ale asi by to bola v tejto situácii najlepšia možnosť. Show must go on...

Zverejnené

Tak "ban" dostal jazdec už dosť dávno to je pravda. Ako som hovoril - rozhodnutia sú veľmi nevyrovnané, často nevyvážené a dokonca neraz cítiť aj zaujatosť(minulý rok proti Hamiltonovi, i keď robil aj on chyby a tento rok proti Maldonadovi). Každopádne Grosjean už spôsobil tento rok priveľa bordelu po štarte, najviac zo všetkých jazdcov. Takže nejaký trest musel prísť. Inak ešte ku samotnej GP - veľmi dobrý deň má za sebou Force India, i keď s trochou šťastia, ale predsa, najmä Hulkenberg mal pekné tempo a skončil na veľmi dobrom štvrtom mieste.

Zverejnené

Tiež mi to tak príde, že Grosjeanov trest je akoby súhrn za všetky jeho prehrešky počas štartov do závodov. Zákaz štartovať v pretekoch tu už nebol 18 rokov, trošku som zalistoval v histórii a naposledy dostali zákaz štartovať v roku 1994 Irvine a Häkkinen (za zapríčinenie kolízií) a Michael Schumacher (za ignoráciu čiernych vlajok)... Lotus bojuje o priebežné 2.miesto v pohári konštruktérov s McLarenom a Ferrari, tak snáď na Monze Grosjeanov náhradník (zrejme to bude d'Ambrosio) pripíše tiež nejaké body.

Včera vypadlo hneď v úvode veľa jazdcov, ktorí zvyknú bodovať, takže včera svitla nádej aj pre teamy zo stredu pola. Ako už tiborco spomenul, tak pekne vpredu sa držali obaja jazdci Force India a z Hulkenberga mám fakt radosť, škoda že di Resta napokon vybojoval len 10.miesto. No a takisto treba vyzdvihnúť aj výkon Toro Rosso - obaja jazdci na bodoch (8. Vergne a 9. Ricciardo), v posledných 9 závodoch boli STR bez bodov, tak včera si aspoň trošku vylepšili štatistiky.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ako v nedelu som to celkovo pozeral ciel som nevidel(nezaujimal ma vysledok), bolo to napinave.. Chcem pochvalit STV neviem ci to tam niekto sledoval, myslim, ze uz od 13:00 ci skor mali na STV1 celkom zaujimavy vstup. Zgravcak je moj spoluziak z gympla -Revucan. Myslim, ze ma to svoju kvalitu.

Zverejnené

GP ITALY 2012 - Gran Premio Santander d'Italia

Obrázok

Základné informácie o GP:

• Oficiálny názov: LXXXIII Gran Premio Santander d'Italia
  • Okruh: Autodromo Nazionale Monza
  • Poloha: Monza, Taliansko
  • Počet kôl: 53
  • Dĺžka kola: 5,793 km
  • Dĺžka pretekov: 306,720 km

Program GP Talianska 2012:

Piatok - 7.september 2012

• 1. voľný tréning: 10:00 - 11:30
  • 2. voľný tréning: 14:00 - 15:30
Sobota - 8.september 2012

• 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00
  • Kvalifikácia: 14:00
Nedeľa - 9.september 2012

• Preteky: 14:00

Výsledky GP Talianska 2011:

• Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Najrýchlejšie kolo: Lewis Hamilton (McLaren)
  • Pódium: 1. Vettel / 2. Button / 3. Alonso
  • Pridať bod 1
Zverejnené

I keď je to "len" kvalifikácia, je celkom potešujúce, že práve na Monze v Taliansku McLaren obsadil prvý rad :) Fernando Alonso musel mať nejaké problémy, keďže napokon odštartuje až z 10. miesta. Prekvapil ale Massa - 3. miesto. Inak škoda di Restu, vybojoval si pekné 4. miesto, no kvôli výmene prevodovky spadne o 5 miest

Zverejnené

Od teamov s motormi Mercedes (McLaren, Mercedes a Force India) sa očakávalo, že v Monze budú na tom výborne - a to sa aj potvrdilo. Ale ako tiborco povedal, je to "len" kvalifikácia, ktorá v tejto sezóne kvôli pneumatikovým stratégiam nehrá až takú obrovskú rolu, aj keď to dokáže pomôcť. Škoda, že jazdci Force India utrpeli kvôli poruchám prevodovky (no lepšie teraz ako v pretekoch) - majú slušnú rýchlosť, aj výkonnosť, takže zajtra verím, že sa budú predierať poriadne vpred (hlavne Hulkenberg z posledného miesta). Red Bully sa trápia s rýchlosťou na jedno kolo, zajtra to možno bude lepšie. Ale je dobré, že rozloženie síl je pomerne rovnaké - no a Nando je vzadu, takže sa opäť majú šancu jeho konkurenti bodovo dotiahnúť na neho.

Zverejnené

Som rád, že Lewis vyhral, veľká škoda, že Jenson mal technickú poruchu, mohlo byť double McLaren, resp. prinajhoršom na treťom mieste.

Zverejnené

Williams celkovo nie zle, Maldonado pekný progress, škoda, že neboli z toho body.

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov