Sniper Zverejnené 9. Júl, 2012 Zverejnené 9. Júl, 2012 Ten Maldonado čo robil, že sa zo 7. miesta vyftákoval na 16.? Čítal som, že jazdí ako blázon a sú na neho sťažnosti.
tiborco Zverejnené 9. Júl, 2012 Zverejnené 9. Júl, 2012 No Maldonado je občas trochu príliš agresívny...na jednej strane je to dobré, keď je závodník bojovný, ale na druhej strane keď to preženie....proste išlo o to, že bol s Perezom v boxoch, Perez ho chcel predbehnúť, no Maldonado bol v zákrute až možno príliš rýchly (a na ešte studených gumách), dostal šmyk a odpáli Peréza
Sniper Zverejnené 9. Júl, 2012 Zverejnené 9. Júl, 2012 Aspoň nie je nuda, ale však nakoniec viacerí mladí piloti bývavali takí, až neskôr vychladli.
aljak63 Zverejnené 9. Júl, 2012 Autor Zverejnené 9. Júl, 2012 Výsledky: Vo Veľkej Británii slávil triumf Mark Webber V priebežnom poradí pohára jazdcov vedie Alonso pred Webberom o 13 bodov
tiborco Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 Takže máme po GP Nemecka, vyhral Alonso, nie som rád, ale zaslúžene vyhral. 2. Vettel, veľmi ma potešil Jenson Button, 3. miesto po štrate zo 7. miesta, síce mohlo byť aj druhý a istú dobu to vyzeralo nádejne aj na víťazstvo (btw. v predposlednom kole ako ho predbehol Vettel nebolo úplne v poriadku, bol so všetkým štyrmi kolesami mimo trate a nebol ešte pred Jensonom), ale som rád, že po biednych pretekoch je späť na pódiu, zdá sa, že updaty na MP4-27 dosť pomohli. Škoda Lewisa a jeho defetku v druhom kole...Kimi opäť slušne - 4.
tiborco Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 Vettel je nakoniec penalizovaný (zaslúžene), dostal 20 s, takže prepadol sa na 5. miesto, čiže takto je 2. Button a 3. Raikkonen
Darkman Zverejnené 22. Júl, 2012 Zverejnené 22. Júl, 2012 Aj ked som fanusik McLarenu, tak niesom celkom presvedceny, ci je to spravny trest. Vettel vyletom nic neziskal, maximalne to, ze nechal Buttonovi miesto, keby mu to v zakrute ustrelilo (a ono mu to tusim aj ustrelilo). Rychlost nemal taku, ze by tu zakrutu prepalil. Nebola to sikana, krotu by si skratil. Buttona predbehol vdaka akceleracii, na horsom povrchu, vdaka pneumatikam. To druhe miesto mu mali nechat.
tiborco Zverejnené 23. Júl, 2012 Zverejnené 23. Júl, 2012 Nie, v zákrute bol Jenson na úrovni Sebastiana a Sebastian získal výhodu tým, že bol celým autom vedľa trate a tak sa dostal pred neho. Keby už bol jasne pred ním, tak sa nič nerieši. V pravidlách je to jasné, bez ohľadu na to, že bol Sebastian rýchlejší, ide o šikanu alebo nie.
aljak63 Zverejnené 28. Júl, 2012 Autor Zverejnené 28. Júl, 2012 GP HUNGARY 2012 - Eni Magyar Nagydíj Základné informácie o GP: Oficiálny názov: XXVIII Eni Magyar NagydíjOkruh: HungaroringPoloha: Mogyoród, MaďarskoPočet kôl: 70Dĺžka kola: 4,381 kmDĺžka pretekov: 306,630 km Program GP Maďarska 2012: Piatok - 27.júl 2012 1. voľný tréning: 10:00 - 11:302. voľný tréning: 14:00 - 15:30Sobota - 28.júl 2012 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00Kvalifikácia: 14:00Nedeľa - 29.júl 2012 Preteky: 14:00 Výsledky GP Maďarska 2011: Víťaz: Jenson Button (McLaren)Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Felipe Massa (Ferrari)Pódium: 1. Button / 2. Vettel / 3. Alonso A dodatočne: Výsledky minulotýždňovej GP Nemecka 1
aljak63 Zverejnené 28. Júl, 2012 Autor Zverejnené 28. Júl, 2012 Výsledky: Maďarskú kvalifikáciu ovládol Lewis Hamilton V TOP5 oba McLareny, oba Lotusy a Vettel. Jazdci Ferrari až 6. a 7. pozícia!
Sniper Zverejnené 28. Júl, 2012 Zverejnené 28. Júl, 2012 Čo tam po jazdcoch Ferrari, že sú na 6. a 7. mieste. Ale to že jazdci Williamsu sú až na 8. a 9. mieste, to je horšie. Ale inak pekný výsledok.
tiborco Zverejnené 28. Júl, 2012 Zverejnené 28. Júl, 2012 Tak Lewis je zatiaľ tento víkend suverénny, tak dúfam, že zajtra by to mohlo vyjsť...Jenson sa trochu trápi s balansom
aljak63 Zverejnené 28. Júl, 2012 Autor Zverejnené 28. Júl, 2012 Ale to že jazdci Williamsu sú až na 8. a 9. mieste, to je horšie. A čo sa ti nepáči? Veď po prvý raz v sezóne sa im oba monoposty dostali až do Q3 a konečne aj Senna sa kvalifikoval v TOP10. Takže to je podľa mňa výborný výsledok. Porazili celý Mercedes, Sauber, Force Indiu, a aj Webbera. Vyzerá to tak, že Hungaroring im sedí - tak som zvedavý ako zajtra zabojujú. Celkovo to dobre vyzerá aj s McLarenmi, tak konečne budú bojovať asi úplne vpredu. Ale závody tejto sezóny sú nevyspytateľné a tak je ťažké predpokladať ako to zajtra bude vyzerať. Navyše na zajtra je hlásená možnosť prehánok, takže aj to by mohlo ešte zamiešať karty. Ale bol by som rád keby jazdci dotiahli Alonsa, ktorý sa poriadne vzďaľuje a pred druhým Webberom vedie už o 34 bodov.
Sniper Zverejnené 28. Júl, 2012 Zverejnené 28. Júl, 2012 No však vravím, že je to pekný výsledok. Ale stále to nie je ono, na čo som bol zvyknutý.
aljak63 Zverejnené 28. Júl, 2012 Autor Zverejnené 28. Júl, 2012 Ber to tak, že oproti minulému roku majú už v polke sezóny skoro 10-krát viacej bodov. Návrat k Renaultu ako dodávateľovi motorov bol skvelý krok, a postupne sa stále viac zlepšujú. Pastor dokáže zajazdiť výborné preteky, ešte keby nerobil toľko zbytočných riskantných chýb a bude to OK. Senna nieje na zahodenie, ale čakal som od neho viacej. Na ďalšiu sezónu už Bruno nemá zmluvu, tak som zvedavý či si ho nechajú, alebo dostane šancu Valtteri Bottas (súčasný testovací jazdec Williamsu). Je to 22-ročný fínsky talent, ktorý v rokoch 2009 a 2010 skončil na 3.mieste v F3, no a v roku 2011 vyhral GP3. Tento rok nezávodí v žiadnej sérii, ale podieľa sa na vývoji monopostu a pár krát dostal už aj šancu v piatkovom voľnom tréningu - a vôbec si nepočínal zle! Možno by to bol príliš veľký risk, ale ja verím že Valtteri by mohol celkom príjemne prekvapiť.
aljak63 Zverejnené 29. Júl, 2012 Autor Zverejnené 29. Júl, 2012 Výsledky: Lewis Hamilton slávil v Maďarsku triumf! Lewis Hamilton po 3.krát víťazí na Hugaroringu, spoločnosť na pódiu mu robili jazdci Lotusu V priebežnom vedení zostáva aj naďalej Fernando Alonso, jeho náskok pred Webberom je 40 bodov
tiborco Zverejnené 29. Júl, 2012 Zverejnené 29. Júl, 2012 Som relatívne spokojný, keďže Hamilton vyhral (v podstate dominoval celý víkend), Kimi mal fantastický 2. stint, takže zaslúžene skončil 2...a to mal aj problémy s KERS. Naopak nepochopil som plán B, ktorý McLaren naordinoval Jensonovi, len sa zbytočne zasekol za Brunom Sennom a skončil 6., pritom mohol skončiť o1-2 pozíce vyšie.
aljak63 Zverejnené 29. Júl, 2012 Autor Zverejnené 29. Júl, 2012 Zaujímavá GP! Lewis si za výkony počas celého víkendu vyhrať zaslúžil, takže gratulujem - po troch nevydarených GP teda pripísal 2.víťazstvo sezóny a som zvedavý či ho to nakopne a motivuje do ďalších závodov (na Alonsa stráca 47 bodov), aj keď ťažko povedať ako to bude vyzerať po letnej prestávke s McLarenom a Ferrari. Veľkú radosť robia Lotusy - obaja jazdci na pódiu a spoločne s McLarenom majú v doterajšom priebehu sezóny najviac pódiových umiestnení (oba teamy po osem). Kimi bol po Bahrajne a Valencii opäť blízko k triumfu, ale znovu to nevyšlo a po 3.krát v sezóne končí "len" druhý. Kiežby mu to v jeho obľúbenom Belgicku vyšlo - doteraz tam vyhral už 4x a za jeho skvelé výkony v tejto sezóne by si víťazstvo určite zaslúžil. Čaká nás teraz 5-týždňová letná prestávka, pred ktorou je vo vedení Fernando s luxusným 40-bodovým náskokom a za ním potom v tesných rozostupoch Webber, Vettel, Hamilton a Raikkonen (túto štvoricu delí od seba 8 bodov). Nando jazdí konzistentne a zatiaľ všetky závody došiel na bodoch, dokonca s výnimkou dvoch GP bol vždy v TOP5! Pre vývoj šampionátu by bolo dobré keby tá štvorica za Nandom poriadne zabrala, poprípade aby Alonso aspoň raz zostal bez bodov. Každopádne do konca sezóny je ešte ďaleko, buďme radi že je to takto zamotané a pekne sa to stále mieša. V pohári konštruktérov vedie Red Bull s 53-bodovým náskokom, za ním nasleduje trojica teamov McLaren, Lotus a Ferrari (medzi týmito tromi teamami sú len 4 body). Na to ako sa to bude vyvíjať ďalej si budeme musieť počkať do začiatku septembra.
aljak63 Zverejnené 30. August, 2012 Autor Zverejnené 30. August, 2012 GP BELGIUM 2012 - Shell Belgian Grand Prix Základné informácie o GP: Oficiálny názov: LXVIII Shell Belgian Grand PrixOkruh: Circuit de Spa-FrancorchampsPoloha: Spa, BelgickoPočet kôl: 44Dĺžka kola: 7,004 kmDĺžka pretekov: 308,052 km Program GP Belgicka 2012: Piatok - 31.august 2012 1. voľný tréning: 10:00 - 11:302. voľný tréning: 14:00 - 15:30Sobota - 1.september 2012 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00Kvalifikácia: 14:00Nedeľa - 2.september 2012 Preteky: 14:00 Výsledky GP Belgicka 2011: Víťaz: Sebastian Vettel (Red Bull)Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Mark Webber (Red Bull)Pódium: 1. Vettel / 2. Webber / 3. Button 2
aljak63 Zverejnené 1. September, 2012 Autor Zverejnené 1. September, 2012 Výsledky: Pole-position v Belgicku vybojoval Jenson Button Pre Jensona je to ešte len jeho prvá pole-position za McLaren (a to už tam jazdí 3.sezónu) 1
tiborco Zverejnené 1. September, 2012 Zverejnené 1. September, 2012 Trochu prekvapujúce výsledky, ale nejak mi to nevadí, obzvlášť keď Jenson má pole :) Dnes bol proste skvelý, auto malo balans....Lewis až 8., ale ktovie čo ešte bude zajtra, lebo inak je to veľmi vyrovnané. Sauber vyzerá byť náramne rýchly...
aljak63 Zverejnené 1. September, 2012 Autor Zverejnené 1. September, 2012 Celkom zaujímavá kvalifikácia a ešte viac zaujímavé výsledky. Button jazdil vynikajúco, nebolo to len o náhode a jednom vydarenom kole - avšak často máva problémy s pretáčavosťou alebo nedotáčavosťou, tak uvidíme ako sa jeho monopost bude správať zajtra. Skvelo vyzerajú Saubery, aj Lotusy - celkom by potešilo keby zajtra niekto z týchto dvoch teamov zabojoval o víťazstvo. Kimimu tento okruh vždy sedel (vyhral tu 4x) a tento rok už mal víťazstvo viac krát na dosah, kiežby mu to zajtra vyšlo. Konkurencia je ale vysoká, no a Maldonado na 3.mieste - to je tiež dosť hrozba. Taký súboj Kobayashi vs. Maldonado by nemusel dopadnúť moc dobre. Ale uvidíme, v Belgicku bývajú tradične vždy skvelé závody - navyše Red Bully sú dosť vzadu, ani Alonso s Hamiltonom nie sú moc vpredu, takže zajtra to bude boj!
aljak63 Zverejnené 1. September, 2012 Autor Zverejnené 1. September, 2012 Tak Maldonado napokon štartuje až zo 6.miesta, lebo v Q1 zblokoval Nica Hulkenberga. Blokovali síce aj ostatní, ale to zostalo nepovšimnuté... Maldonada moc nemusia. Takže na 3.miesto sa posunul Kimi, na štvrté Pérez, a z 5.miesta pôjde Alonso.
tiborco Zverejnené 2. September, 2012 Zverejnené 2. September, 2012 A na úvod veľká havária...myslím si, že Grosjean je tým hlavným vinníkom...
Odporúčané príspevky