Sniper Zverejnené 23. Jún, 2012 Zverejnené 23. Jún, 2012 Už by bolo načase, však posledný Pohár konštruktérov bol pred 15 rokmi. Aj keď Williams zatiaľ ešte nie je ani tam, kde bol, keď zaň jazdili Ralf Schumi a Montoya. Človek by ani nepovedal, ale Williams je v historickej tabuľke zatiaľ stále na druhom mieste.
tiborco Zverejnené 23. Jún, 2012 Zverejnené 23. Jún, 2012 No, pre Williams je síce toto pozitívne, ale až nasledujúce roky dajú jasnejšiu odpoveď. Či zostanú viacmenej na tejto úrovni a posunú sa alebo znova padnú. Taktiež mnoho závisí od investícii veľkých automobiliek v F1. I keď napr. Red Bull aj McLaren sú nezávislé od veľkých automobiliek a za posledných pár rokov veľké automobilky aj odišlu (BMW, Honda, Toyota). Takže z toho hľadiksa je to pre Williams pozitívne. No ale ešte niečo - keď už ide o Britániu tak proste McLaren sa čo sa týka fanúšikovskej bázy bere ako najjasnejší konkurent Ferrari. Napr. tým titulom, McLaren má v motoršporte viac úspechov ako Williams. A situácia v McLarene je stabilnejšia. Ale samozrejme, bolo by dobré, keby sa Williams udržal. Maldonado ma prekvapuje. v GP2 bol veľmi silný, ale aj tak som mu až tak neveril. Obzvlášť kvôli tým peniazom od Huga Cháveza, vďake ktorým sa tam dostal. Ale na rovinu má tie najdôležitejšie vlastnosti - veľa talentu a veľa peňazí.
aljak63 Zverejnené 24. Jún, 2012 Autor Zverejnené 24. Jún, 2012 Výsledky: Fernando Alonso zvíťazil na domácej Valencii Dramatická GP až do úplného konca! 1. Alonso, 2. Räikkönen, 3. Schumacher
tiborco Zverejnené 24. Jún, 2012 Zverejnené 24. Jún, 2012 Maldonado to teraz prehnal a žiaľ, odniesol si to Hamilton. Inak nakoniec to bola fajn GP, až na to, že nie som spokojný s výsledkami, dosť pomohol Safety Car (nehovorím zas, že nejazdil vynikajúco). McLaren to zas pokazil v boxoch, ale aspoň to vyzeralo na pódium. No ale ako som už spomínal na začiatku...Button len 8. Ale potešila ma Force India, obaja majú body. Webber - z 19. na 4. - pekne. A to som si na začiatku GP myslel, že to bude nuda, obzvlášť keď si budoval Vettel suverénny náskok. 1
Sniper Zverejnené 24. Jún, 2012 Zverejnené 24. Jún, 2012 Nejako divoko to skončilo, pozerám. Čo ten Maldonado zase spravil?? No čítam, že v závere sa s Hamiltonom vysypali, to je HŇUP!
lopata555 Zverejnené 24. Jún, 2012 Zverejnené 24. Jún, 2012 No ako tak pozerám prišiel som o dobré preteky, Alonso skvelé prvé miesto, Kimi druhý a Mišo tretí :winner_3: ... a ja to prepásol :(
aljak63 Zverejnené 24. Jún, 2012 Autor Zverejnené 24. Jún, 2012 Parádna GP! Zo začiatku trošku nezáživné, hlavne vďaka famóznemu úniku Vettela, ale napriek tomu sa dalo na čo pozerať. No a potom po SC sa to rozbehlo a TV kamery nevedeli čo skôr! Vytvorili sa početné skupinky, kde sa bojovalo a niektoré tie súboje boli naozaj poriadne tesné koleso na koleso. Vettel to mal rozbehnuté na víťazstvo, ale po poruche prevodovky musel vedúcu pozíciu opustiť. Pár kôl na to vypadol bohužiaľ z 2.miesta aj dovtedy skvelo jazdiaci Grosjean (nevydržala to elektronika). No a na záver závodu kopu jazdcom už odchádzali pneumatiky (Hulkenberg, Di Resta, Pérez), čo využili najmä Schumi a Webber, ktorí napokon bojovali nečakane až o pódium, za čo môžu poďakovať bojovníkom Hamiltonovi a Maldonadovi, ktorí kolidovali (Maldonado skončil pôvodne 10., ale dostal po závode penalizáciu a klesol na 12.miesto, na body sa posunul Senna). Nando doma vyhral (po štarte z 11.miesta) a vlastne ako prvý v sezóne získal 2.triumf a dostal sa aj do vedenia priebežného poradia. Potešil skvelý Kimi, štart mal perfektný ale musel uhnúť Maldonadovi a potom sa zasekol na 6.mieste - našťastie potom sa mu podarilo prebojovať dopredu a napokon krásne 2.miesto = paráda, verím že Lotusy zabojujú počas sezóny aj o nejaké víťazstvo. Schumi získal svoje 1.pódium po návrate (naposledy stál na pódiu ešte v roku 2006 - po triumfe v Číne) - aj keď po GP bol vyšetrovaný za nedovolené použitie DRS, ale nakoniec mu to nechali. Čo dodať? Skvelá napínavá a dramatická GP, aj celá sezóna. Len tak ďalej! 1
lopata555 Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 Pozeral som si záznam a čo sa týka kolízie Maldonado - Hamilton som nevidel nič kde by tam Maldondo niečo prehnal, bol rýchlejší, predbiehal ho, Hamilton ho vytlačil a keď prišlo ku kontaktu tak to Maldonado prehnal ? a čo také ?
tiborco Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 Hamilton ho nevytlačil. Nevidel som tam niečo také :) Bol to regulérny súboj, Hamilton mal stopu v prvej zákrute, Maldonado to uponáhlal, navyše ho nepredbehol, boli vedľa seba. To je len taký malý dôležitý detail. :) Keď vedel, že mám v lepšom stavy gumy, tak predsa mohol aj vedieť, že ešte bude mať šancu, aj keď to bolo predposledné kolo a nie byť na plyne, keď sa potácal na obrubníkoch. Ale toto patrí k závodeniu. Už sa tým nič nevyrieši. Inak....ešte jeden paradox - McLaren mal najrýchlejšie zastávky v boxoch, zároveň ale 2. zastávka Hamiltona počasa SC dopadla mizerne. Proste nie je pomaly pretek, keby všetko išlo v boxoch ako po masle, i keď v prípade Kanady to bola skôr spojka
lopata555 Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 Ja som nenapísal že ho predbehol, ale že ho predbiehal :) ale tak nefandím ani jednému len som to videl trošku ináč, ale aspoň že bol Mišo na stupienkoch :)
tiborco Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 Okay, beriem, naozaj som si tie slová trochu poplietol, máš tam predbiehal a nie predbehol ;) Ale nič to nemení na situácii. Miško mal viac šťastia ako rozumu, aj keď pre férovosť treba dodať, že aj tej technickej smoly mal tento rok veľa.
aljak63 Zverejnené 25. Jún, 2012 Autor Zverejnené 25. Jún, 2012 V prvom momente keď sa Pastor a Lewis zrazili som sa potešil, že Hulkenberg bude na pódiu a pre Force India by to bol krásny úspech. Ale akosi pneumatiky nevydržali posledné kolá a Schumiho a Webbera nedokázal udržať za sebou. Inak je pekné ako sa vo Force Indii snažia, aj keď to ich riskovanie s jednou zastávkou a podobné pokusy sú niekedy viac na škodu ako na úžitok. Čo sa týka tej kolízie Pastora a Lewisa - obaja za to môžu, Pastor kvôli tomu že sa tam snažil natlačiť cez obrubníky a Lewis za to že nenechal ani kúsok miesta. Ale ako vraví tiborco, také je závodenie a risk nebýva vždy aj zisk. Treba však povedať, že táto sezóna je naozaj mimoriadne divácky atraktívna, teda až na tie často nudné úvodné stinty.
lopata555 Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 No je pravda že taká vyrovnaná sezóna ako je táto nebola ani nepamätám / k teda niekedy bola / máme sa na čo tešiť ešte
tiborco Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 No inak áno, Force India síce slušne dopadla včera, ale mohlo dopadnúť ešte lepšie. Aj sám di Resta sa priznal, proste nepokryli si Webbera a Schumiho. Ale je dobré, že stred pola je tak vyrovnaný a v podstate veľmi za špičkou nezaostáva. Až na tie posledné tri tímy, i keď Caterham na tom už nie je až tak zle, ale od bodov majú ďaleko. Marussia a HRT - no tie sú na to vyslovene biedne. Ale inak ani Toro Rosso na tom nie je ktovieako, skôr sa prepadáva...
lopata555 Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 Inak ten Massa je slabý ako čaj, len dvaja jazdci sú horšie na tom ako on a to práve spomínané Toro Rosso, podľa mňa by ho mali čo najskôr vymeniť, pamätám si ako aj McLaren vyhodil Montoyu v roku 2006 za slabé výsledky / i keď treba povedať že mal aj nejaké tie konflikty v týme /
tiborco Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 No s Montoyom to bolo komplikované, sám odišiel, ale aj tak by bol vyhodený. Ale jeho je veľká škoda, bol to jeden z najväčších talentov F1, avšak jeho povaha ho brzdila až príliš často. No a Massa....ten po sezóne pravdepodobne letí, v Toro Rosso sú zas dvaja nováčikovia (i keď už Ricciardo minuôú sezónu jazdil). Vergne máva zas sem tam až príliš sebavedomé/arogantné vyhlásenia. Teda hlavne pred sezónou mal, ale zdá sa, že teraz padol na hubu :) A včera tá kolízia s Kovalainenom bola veľmi zbytočná.
Sniper Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 Videl som krátky záznam z toho súboja Hamilton - Maldonado a z toho záznamu som mal pocit, že Maldonado chcel predbehnúť pomalšieho Hamiltona, ktorý ho uzavrel v zákrute a tým sa obaja zrazili. Takže nie hňup Maldonado, ale mantavý Hamilton za to môže!
aljak63 Zverejnené 25. Jún, 2012 Autor Zverejnené 25. Jún, 2012 Ani by som nepovedal, že za to Hamilton úplne môže. Je to vina oboch, ja napr. nevidím dôvod prečo jazdec, ktorý má opotrebované pneumatiky by mal púšťať pozície (ešte k tomu v boji o pódium) iným jazdcom. Je pravda, že Hamilton nenechal miesto, ale kto by čakal že Maldonado sa tam cez tie obrúbniky bude ešte snažiť narvať? Maldonado si penalizáciu nezaslúžil, ani Hamilton. Proste to bol race accident. Čo sa týka Massu, včera mal od začiatku po nejakom kontakte poškodenú aerodynamiku a balans monopostu + potom ešte aj kolízia s Kobayashim, no divím sa že vôbec ešte jazdil ďalej a nevzdal to - aspoň by to pri pohľade na výsledky závodu nevyzeralo tak tragicky. Ale je pravda že v porovnaní s Fernandom je vo veľkej strate a myslím, že po sezóne skončí a na jeho miesto sa dostane zrejme Pérez (teda o ňom sa v zákulisí stále dosť hovorí)... No a s tým Toro Rosso je to dosť slabé, aj keď majú občas záblesky úspechov, ale sú skôr sporadické. Od Vergneho som zázraky nečakal, keďže do F1 naskočil rovno z Formuly Renault 3,5 (minulý rok bol vicemajster), no a o Ricciardovi sa dá povedať vlastne to isté - aj keď on už aspoň minulý rok mal nejaké skúsenosti (aj keď v podpriemernom HRT) - ale uvidíme, stred pola je veľmi vyrovnaný a ešte isto o body zabojujú - a Caterham má aspoň nejaký team ako tak na dostreľ.
tiborco Zverejnené 25. Jún, 2012 Zverejnené 25. Jún, 2012 Neberiem ti názor, máš na to právo, ale mantavý Hamilton určite nie je. Hamilton sa bránil, bol široký, ale v bránení ide o to. Je mi len ľúto, že v modernej F1 sa o každej menšej kolízii debatuje ešte týždeň, robí sa z toho veľké halo.
aljak63 Zverejnené 4. Júl, 2012 Autor Zverejnené 4. Júl, 2012 GP GREAT BRITAIN 2012 - Santander British Grand Prix Základné informácie o GP: Oficiálny názov: LXV Santander British Grand PrixOkruh: Silverstone CircuitPoloha: Northamptonshire-Buckinghamshire, AnglickoPočet kôl: 52Dĺžka kola: 5,891 kmDĺžka pretekov: 306,198 km Program GP Veľkej Británie 2012: Piatok - 6.júl 2012 1. voľný tréning: 11:00 - 12:302. voľný tréning: 15:00 - 16:30Sobota - 7.júl 2012 3. voľný tréning: 11:00 - 12:00Kvalifikácia: 14:00Nedeľa - 8.júl 2012 Preteky: 14:00 Výsledky GP Veľkej Británie 2011: Víťaz: Fernando Alonso (Ferrari)Pole-position: Mark Webber (Red Bull)Najrýchlejšie kolo: Fernando Alonso (Ferrari)Pódium: 1. Alonso / 2. Vettel / 3. Webber
tiborco Zverejnené 6. Júl, 2012 Zverejnené 6. Júl, 2012 Klasické britské počasie - prší a prší, pršať má aj zajtra a aj v deň pretekov...
tiborco Zverejnené 7. Júl, 2012 Zverejnené 7. Júl, 2012 No zajtra to bude zaujímavé, snáď nebude na trati až toľko vody ako dnes, lebo proste nedá sa na takej "rieke" pretekať. Ale pršať má aj zatra, takže to aj celkom hrozí...škoda, že McLarenom kvalifikácia úplne nevyšla 8. miesto Lewisa a hlavne 18. Jensona/posunie sa na 17./ nie je to ktoviečo, ale nič nie je stratené obzvlášť, keď pršať asi bude. Ale skôr som skeptický, Ferrari je silné (a Alonso má pole position.), Mercedes je tiež veľmi silný....uvidíme
tiborco Zverejnené 8. Júl, 2012 Zverejnené 8. Júl, 2012 Už už to vyzeralo tak, že Fernando opäť vyhrá, no posledný stint vyšiel parádne pre Marka Webbera a 5 kôl pre koncom Fernando predbehol, ktorý sa na mäkkých gumách trápil, kým Mark na tvrdých bol rýchlejší...ale inak nie som ktovieako nadšený, McLaren bol slabý, rýchlosť tam dnes absolútne chýbala, 8. a 10. miesto na trati, ktorá mala MP4-27 vyhovovať...osobne začínam byť skeptický ohľadom McLarenu tento rok, síce je pred nami polka sezóny, no ale i tak....
lopata555 Zverejnené 8. Júl, 2012 Zverejnené 8. Júl, 2012 táto veľká cena bola trošku nudná, okrem pekného súboja medzi Alonsom a Hemiltonom som tam nič nevidel ... inak v celku spokojnosť, Alonso druhý a Massa konečne celkom dobre zabodoval ...
pink Zverejnené 8. Júl, 2012 Zverejnené 8. Júl, 2012 dnes to bola taka nuda, ze som sla 20 kol do konca prec od telky.. o to viac ma sokovalo, ze ferdo nebol vitaz... :neviem: ale je stale prvy v bodovani.. :smoking:
Odporúčané príspevky