Skočiť na obsah

Formula 1 (sezóna 2012)

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Skvelo! Tak konečne to vyšlo a Kimi si prišiel po víťazstvo. Kimi ho už mal počas sezóny viac krát na dosah, ale akosi vždy chýbalo pár kôl navyše, aby dokázal zaútočiť. Tentokrát však bolo šťastie na strane Kimiho a po vypadnutí Lewisa prevzal vedenie v závode a napokon slávil triumf (po 1.krát od comebacku). Napriek tomu, že v posledných 5 GP nedokázali Lotusy atakovať ani len pódium, okruh v Abu Dhabi im sadol a vytúžené víťazstvo je na svete - a veruže plne zaslúžené! Skvelé výkony predviedli aj ďalší jazdci na pódiu, ktorí naďalej bojujú o titul - Alonso vďaka 2.miestu skresal Vettelov náskok na 10 bodov. Sebastian dnes predviedol skvelú stíhaciu jazdu, a všetkým neprajníkom predviedol svoje kvality a odhodlanie - z 24.miesta napokon pódium (aj keď mu pomohlo dosť aj SC a kolízie jeho súperov)! McLareny už 4.GP bez pódia, hoci Button sa tam dlho držal, ale v závere neustál nápor Vettela a obsadil len 4.miesto. Maldonadovi konečne závod vyšiel a svoj Williams po výbornej kvalifikácii doviedol do cieľa na 5.mieste = jeho druhý najlepší výsledok sezóny (samozrejme až po triumfe v Španielsku). Mercedes zažil ďalšiu GP bez bodov - v poradí už štvrtú. Celkovo však treba povedať, že GP Abu Dhabi so sebou prinieslo kopu drámy, riskantných manévrov a aj niekoľkých väčších kolízii, ktoré vyradili z boju o body Webbera, Grosjeana, Rosberga, Hülkenberga, aj Péreza... O 2 týždne sa pôjde premiérová GP USA na okruhu v Austine, takže veľká neznáma - máme sa na čo tešiť!

:winner_1:...::: KIMI RÄIKKÖNEN :::... :winner_1:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

GP USA 2012 - United States Grand Prix

Obrázok

Základné informácie o GP:

• Oficiálny názov: XXXVII United States Grand Prix
  • Okruh: Circuit of the Americas
  • Poloha: Austin, USA
  • Počet kôl: 56
  • Dĺžka kola: 5,516 km
  • Dĺžka pretekov: 308,896 km

Program GP USA 2012:

Piatok - 16.november 2012

• 1. voľný tréning: 16:00 - 17:30
  • 2. voľný tréning: 20:00 - 21:30
Sobota - 17.november 2012

• 3. voľný tréning: 16:00 - 17:00
  • Kvalifikácia: 19:00
Nedeľa - 18.november 2012

• Preteky: 20:00
  • Pridať bod 1
Zverejnené

Výsledky: Americké víťazstvo slávil skvelý Lewis Hamilton

1. Lewis Hamilton, 2. Sebastian Vettel, 3. Fernando Alonso, 4. Felipe Massa, 5. Jenson Button

Vynikajúci Lewis Hamilton si pripísal 4.víťazstvo sezóny (Kanada, Maďarsko, Taliansko, USA)

V súboji o titul vedie Sebastian Vettel pred Fernandom Alonsom o 13 bodov... rozhodne Brazília!

Red Bull Racing (Vettel & Webber) získali 3.sezónu za sebou pohár konštruktérov!

Zverejnené

Tak som veľmi rád, že Red Bull dnes nebol až tak dominantný a Lewis si pripísal skvelé víťazstvo! A to boli Vettel a Red Bull dominantní celý víkend a vyzeralo to zase zle...nuž ale tentokrát sa našťastie ani na jednom McLarene nič nepokazilo (až som tomu neveril). Taktiež Jenson predviedol skvelú jazdu po štarte z 12. pozície na tvrdých gumách. Veľká škoda toľkých technických proúch McLarenu v poslednej dobe, šampionát mohol vyzerať trocha inak...ale to je len "keby", takže skutek utek.

Zverejnené

Ja som rád, že sa bude rozhodovať až do úplného konca a aspoň to bude ešte pekne napínavé. Aj keď má Vettel 13-bodový náskok a stačí mu prísť do cieľu aj na 4.mieste, tak ešte nič nieje jasné. Ako sa už viac krát ukázalo, tak Interlagos je veľmi zrádny a predpovede počasia zatiaľ hlásia dážď. Karty navyše budú isto miešať aj McLareny, ktoré stále bojujú o 2.miesto v pohári konštruktérov (na Ferrari strácajú 14 bodov), určite zabojuje teda aj stále sa zlepšujúci Massa (navyše pred domácim publikom). Ovplyvniť to všetko výrazne môže aj technika - Red Bullom sa už 3-krát počas sezóny pokazil v pretekoch alternátor (Vettelovi v Monze a Valencii, a Webberovi teraz v USA), zatiaľ čo Ferrari technických problémov moc nemávajú... Posledné 3 roky však v Brazílii vládli Red Bully (posledné 2 GP Brazílie dokonca získali double). Ale tak uvidíme! Všetko je možné, nič nie je ešte pre Alonsa stratené. A keď už sme pri tom, komu to viac želáte? Ja sa priznám že nie som fanúšikom ani jedného z tejto dvojice, no viac to akosi prajem Alonsovi. Už len preto, že dokázal zo svojho Ferrari často vytlačiť aj nemožné a celú sezónu jazdí veľmi pekné výsledky, no mrzieť ho určite môžu výpadky v Belgicku a Japonsku - v oboch prípadoch hneď v prvej zákrute.

Zverejnené

hm.

včera som po dlhom čase pozrela takmer celé preteky, ale to nie je dôležité ... dôležité je, že ako píšeš, až do konca nie je rozhodnuté, a má čo priniesť aj posledný diel skladačky, voľakedajšie preteky, keď bolo takmer od polovice sezóny rozhodnuté, kto berie palmu víťazstva, boli príčinou, prečo sme prestali s nedeľňajšími F1 relaxmi ... toľko k tomu.

a komu držím v skutočnosti palce, vlastne je mi to jedno, možno viac Alonsovi, už pre to,dlhé roky tam bojuje a robí divy, ale samozrejme to nie je zásluha, ale dostal sa práve na dosah, takže na to má ... ale v podstate mi je to jedno :)

Zverejnené

GP BRAZIL 2012 - Grande Prêmio Petrobras do Brasil

Obrázok

Základné informácie o GP:

• Oficiálny názov: XLI Grande Prêmio Petrobras do Brasil
  • Okruh: Autódromo José Carlos Pace
  • Poloha: São Paulo, Brazília
  • Počet kôl: 71
  • Dĺžka kola: 4,309 km
  • Dĺžka pretekov: 305,909 km

Program GP Brazílie 2012:

Piatok - 23.november 2012

• 1. voľný tréning: 13:00 - 14:30
  • 2. voľný tréning: 17:00 - 28:30
Sobota - 24.november 2012

• 3. voľný tréning: 14:00 - 15:00
  • Kvalifikácia: 17:00
Nedeľa - 25.november 2012

• Preteky: 17:00

Výsledky GP Brazílie 2011:

• Víťaz: Mark Webber (Red Bull)
  • Pole-position: Sebastian Vettel (Red Bull)
  • Najrýchlejšie kolo: Mark Webber (Red Bull)
  • Pódium: 1. Webber / 2. Vettel / 3. Button
  • Pridať bod 1
Zverejnené

napatie stupa, zostava mi uz iba sediet so skrizenymi prstami... tfuj tfuj tfuj... ferdo!!!

Zverejnené

Vzrušujúce preteky, ale som rozčarovaný. Som rád, že vyhral Button, nie som rád, že Vettel vyhral titul a vôbec nie som rád, že Hulkenberg vyradil Hamiltona.

Čo už, kašlať na to, som aj rád, že sa sezóna skončila...

Zverejnené

skoda, skoda... jedine, co ma tesi, su dve ferrari na stupni vitazov

Alonso to nepotiahol vyssie, skoda, skoda...

a rozculili ma dve veci - ze Schumacher kratko pred koncom pustil pred seba Vettela,,, skopcaci zapraskani !!!!

a druha, ze posledne 3 kola mi mrzol online prenos, takze som videl len zufale utrzky :-(

Zverejnené

nič si už nezmeškal, jedine safety carv poslednom kole ...

Zverejnené

Skvelá GP na záver a úžasné vyvrcholenie sezóny... Včera sa naozaj mohlo stať čokoľvek, ale napokon sa zvrat v šampionáte nekonal a Vettel svoje vedenie udržal, hoci len o 3 body - ale nič to nemení na skutočnosti, že získal svoj 3.titul majstra sveta, či už zaslúžene alebo nie - to už je na dlhú debatu (a podľa toho čo človek vidí vo formulových diskusiách aj nekonečná). Vettel sa svojim 3.titulom vyrovnal takým legendám ako Brabham, Stewart, Lauda, Piquet a Senna.

Včerajšia GP bola ale fakt úžasná. Už v 1.kole Vettelova kolízia so Sennom a na prvý pohľad to vyzeralo pre Sebastiana dosť zle, ale napokon to poškodenie monopostu nebolo až také vážne ako sa zdalo. Potom viacero prehánok, ktoré poriadne miešali poradím, kopu predbiehania, zmätkov na trati, no a vynikajúce McLareny s Hulkenbergom vpredu. Škoda tej nehody Hulkenberga a Hamiltona v súboji o 1.miesto, obaja sa po sezóne lúčia so svojim starým teamom, tak určite by bolo skvelé lúčiť sa víťazstvom. Navyše pre Nica by to bol životný úspech (aj keby z toho bolo "len" pódium). Bohužiaľ sa do toho priplietol ešte monopost o kolo späť a keď to Nicovi podkĺzlo, tak už nebolo kde uhnúť a bohužiaľ to malo takýto dôsledok. Ešte k tomu Hulk dostal aj tú penalizáciu prejazdu boxami, no podľa mňa to na penalty nebolo - ale asi bolo zohľadnené že to bol súboj o 1.miesto. Hulk mohol byť aspoň druhý, nakoniec len 5.miesto. Button si tak prišiel v pohode pre víťazstvo a na pódium sa k nemu zmestili aj obe Ferrari. Red Bully na záver sezóny mimo pódia, ale majú oba tituly tento rok - takže to ich až tak mrzieť nemusí. Schumi sa lúčil s F1 7.miestom... No a opäť zahviezdil aj Kimi, ktorý po výlete z trate sa snažil vrátiť na okruh príjazdovou cestou, ale akosi po chvíli zistil, že tade to nepôjde, tak sa musel otočiť a vrátiť, a nakoniec ešte aj 1 bod za 10.miesto získal.

Čo dodať? Táto sezóna bola vynikajúca a v podstate poriadne dramatická, vyrovnaná a bolo málo GP o ktorých by sa dalo povedať že boli nudné... Za všetko hovoria štatistiky: 20 pretekov, 8 rôznych víťazov zo 6 rôznych teamov, 7 rôznych jazdcov na pole-position, 12 jazdcov s najrýchlejším kolom, 13 jazdcov sa prestriedalo na pódiu, a v závode viedlo 13 rôznych jazdcov. Podľa mňa sezóna teda nesklamala, takéto to už dlho nebolo. Ešte určite sa objavia videá s najzaujímavejšími okamihmi sezóny, tak potom ich sem hodím, a aj štatistiky za pár minút. A čo hovoríte na sezónu vy?

Zverejnené

Mohol si dať fotku, kde je má nasadenú helmu, nejak sa mi nechce videieť jeho hubu :) Ale nehovorím, že je to priemerný pretekár, naopak, každý si v F1 zaslúži obdiv (už len ten mediálny tlak na nich je brutálny, takisto neskutočne veľa pracujú, aj keď sa niektorí chovajú ako celebrity) no skrátka mi príde preceňovaný a vôbec celý tím Red Bull akosi nemám moje sympatie. Ako McLaren fanúšik som nebol nadšený, že McLaren urobil priveľa chýb a vypadli z boja o titul, no musím povedať, že najvyrovnanejšie výkony podával Fernando Alonso.

Táto sezóna bola nesmierne dramatická, ale ako som už spomínal - hurá, už sa ten cirkus skončil, celkovo je tam na mňa priveľa politiky (je to čoraz horšie - dementné peniaze)

• Pridať bod 1
Zverejnené

ja som bol vzdy fanusik Ferrari, takze samozrejme, mierne sklamanie...

a trochu to prenasam aj na byvalych jazdcov, napr. Schumachera, ktory je sice tak trochu frajer, ale inak super pilot

ale svet sa preto nezruti, ani chlieb nebude lacnejsi...

Zverejnené

Tak napinave to bolo poriadne az do uplneho konca, a ten dazd, co stale predpovedali, ze nepride tak skoro a prisiel, super, bolo to "divadelne" az do sameho konca, tak to ma byt, nech to dopadlo akokolvek :)

Zverejnené

Renault oslavuje porážku Ferrari v F1! Red id Dead!

post-1309-0-28722400-1354183330_thumb.jpg

a co to vettelove predbiehanie pri zltych vlajkach?

Zverejnené

no predsa pasuje k tej žltej oslave tu vyššie, ako pozerám ... :)

Zverejnené

Priedbiehat sa zda, ze predbiehal, ale neviem ci by bolo spravne, keby kvoli tomu prischol titul Alonsovi. Tusim to predbiehal Vergneha v TR, a ak by nepredbehol vtedty, tak o par zakrut neskor. Neslo o moment, ktory by rozhodol preteky. Keby ho potrestali pocas zavodou, tak dobre (a aj tak by to asi nic nezmenilo), ale takto, tyzden po satmotnom zavode to riesit... Ale tak, Ferrari...

• Pridať bod 1
Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov