Skočiť na obsah

Demokratúra


alamo

Odporúčané príspevky

podľa mňa toto slovo, vystihuje omnoho lepšie, stav rozhodovania o "veciach verejných", v ktorom sa nachádzame

omnoho lepšie než demokracia

demokracia by mala byť stavom, keď sa na rozhodovaní podieľajú všetci občania, a nezastupujú ich žiadne "elity"

a tí občania sú si vedomí toho, že vždy ide o ich vlastné rozhodnutia, a teda aj ich následky a zodpovednosť za ne, padajú na ich vlastné hlavy

http://sk.wikipedia....emokrat%C3%BAra - demokratúra, u nás vznikla spôsobom prebratia moci po komunistoch, a trvá dodnes

 

"demokratický priestor" v ktorom sa koná rozhodovanie, je rozdelený na "javisko a hľadisko"

javisko je obohnané hrubou sklenenou stenou pokrytou závesmi (kedykoľvek možno zatemniť), a dvere naň sa otvárajú zvnútra

a každý kto na "javisko" vstúpi (pustia ho medzi seba), sa po čase stáva totálne odtrhnutým od reality "hľadiska", pretože komunikácia medzi tými dvomi priestormi, je nulová

 

súhlasíte s takýmto popisom, alebo si myslíte, že toto je "skutočná demokracia"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a tý občania sú si vedomí toho, že vždy ide o ich vlastné rozhodnutia, a teda aj ich následky a zodpovednosť za ne, padajú na ich vlastné hlavy

 

Akurat to nie je problem demokracie alebo elit - je to problem tych obcanov, ktori nechcu niest zodpovednost za vlastne rozhodnutia, vyhybaju sa rozhodnutiam a rozhodnutia robia na zaklade zlych predpokladov.

Cize si prave oznacil vinnokov - nekvalifikovani a nekompetentni obcania, ktori vsak maju zarucene demokraticke pravo voli a byt zvoleni. Toto vsak robia bez rozmyslania, bez uvazovania a zaroven odmietaju niest nasledky svojej volby. Nie demokratura, ale prava demokracia - cize to, pred cim zcasti varovali uz pred 200 rokmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a povedal by si, že aj ja som "nekvalifikovaný a nekompetentný" občan?

 

Ano :D

 

 

a seba by si samozrejme označil za "kvalifikovaného a kompetentného"?

 

Vo veciach ku ktorym sa vyjadrujem, ano :D

 

Ono nejde o nazor - ale o to, na com je postaveny. Napriklad k eurovalu sa vyjadruje spusta ludi, ktori netusia ako ma tento fungovat, aku ma mat uverovu kapacitu, ako sa ma v nom rozhodovat o udeleni pomoci... Je uplne jedno aky maju nazor, trebars mozu s nim suhlasit. Ich nazor je potom nespravny. Vyjadruju sa a rozhoduju o niecom, comu nerozumeju. Spravne sa rozhodnu iba ak nahodou a nebudu moct niest dosledky svojich rozhodnuti, pretoze svoje rozhodnutia nechapu. Nemozu ich chapat, ked vychadzaju z nepresnych a neuplnych informacii.

 

Jedine co dokazu je hladat vinnika, ktory sposobil, ze ich najlepsie umysly neboi splnene - pre jednych Fico, pre inych Dzurinda, Meciar, Sulik, nadnarodne korporacie, elity, europska unia... Kedze nevedia co sa deje, svoje rozhodnutia stavaju akurat na emociach a utrzkoch informacii. V konecnom dosledku, ked nieco nefunguje (a vzdy nieco nefunguje) dokazu hlavne hladat udajnych vinnikov niekde medzi "inymi ludmi".

 

Ked niekto nevie ako je Slovensko zavisle na zahranicnom obchode a investiciach, tak jeho nazor na pripadne dosledky bankrotu inych krajin je absolutne irelevantny. Ano, ma stale hlasovacie pravo, vdaka demokracii, ale jeho hlas je rovnako dobry ako hadzanie kockov. Demokracia mu zaruci, ze sa moze slobodne vyjadrit k veci, ktorej rozumie ako hus pivu. Co je, okrem spusty inych veci, dovod preco demokracie casto dopadnu tristne.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ty si podľa mňa zase ehm.. "nekompletný".. cháp to ako "kompliment"

:D

 

pretože práve si povedal, že domokraciu si zaslúžia slováci, až v moment, keď sa naučia myslieť "správne" to jest "myslieť ako xenocide"

dovtedy si musíme vystačiť s "demokratúrou", fungujúcou ako "štandardný európsky model"

 

hej ľudia, páči sa vám "xenocideho myslenie"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nehovorim o tom, kto si ju zasluzi.

 

Len vravim, ze v demokracii je vyhoda ta, ze ludia mozu rozhodovat o veciach, ktorim nerozumeju. Euroval budiz toho prikladom.

 

Nie som politik, takze moje nazory sa nemusia nikomu pacit. Nepredavam ich, ani neziskavam pre ne verejnu podporu. A prezentujem ich s plnym vedomim toho, ze su uplne proti slovenskemu (neinformovanemu a nekvalifikovanemu, no hlasnemu) mainstreamu. Pokial niekto, kto ma medzery v zakladnych faktoch, vyjadri nesuhlas s mojimi nazormi - je to rovnako nekvalifikovane, ako keby vyjdroval suhlas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podobný problém ako v témach o ponožkách, filmoch, gastrobarbarstve, . . .

 

- kritika sa nevzťahuje na názor samotný, ale na to, že nejaký názor máš a dovolíš si ho prezentovať

keď mám nejaký názor, tak ho automaticky pobažujem za správny

je už len na tom druhom, aby mi vyvártil jeho nesprávnosť

 

to, že má niekto rád špagety s kečupom mu zazlievať nebudem,

ale ja to do úst nedám

a aj mu poviem-ukážem, že s pretlakom, rajčinami, . . . to má správnu chuť

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ako by si označil Sarkiho a Merkelku, kuchária ako "psíček a mačička"

 

Su to politici, ktori v prvom rade beru a musia brat do uvahy politicku perfektivu - v ich pripade ako narodnu, tak aj medzinarodnu. Zo slovenskeho pohladu je potreba medzinarodnej zodpovednosti za dopady slovenskej politiky nulova.

 

Hodnotenie kucharskeho umenia (EFSF), pokial niekto nevie aky je rozdiel medzi kari a kurkumou (zarukami EFSF a uverovym maximom EFSF) je irelevantne, nakolko hodnotiaci ma zasadne medzery v informaciach a jeho nazor bude spravny iba ak nahodou.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Su to politici, ktori v prvom rade beru a musia brat do uvahy politicku perfektivu

 

nepletieš si náhodou "perfektivitu" s "perfídnosťou"?

 

 

Myslim, ze sucasna situacia na Slovensku je jasnym dovodom, preco o vacsine veci vacsina ludi rozhoduje zle - nie kvoli tomu AKO sa rozhodli, ale akym hlupym sposobom, na zaklade akych nezmyselnych predpokladov a nulovych znalosti pristupuju k rozhodovaniu.

 

Ludia sa sami rozhodli, kolko hlasov daju SaS, SDKU ci SMER-u. Sami sa rozhodli, zopakuj si to. Nevyhovaraj sa na elity, ale prijmi svoju zodpovednost.

 

rozhodli sa na základe, určitého prísľubu "nie urovalu"

a tento prísľub, odrazu vyšumel do stratena

 

Zacni uz konecne rozmyslat pred tym, ako budes pisat, pretoze u teba ironia ako taka neexistuje - nezmysli sa stavaju stavaju standardom.

Logicky, ak sa bude politik riadit len prieskumom verejnej mienky, bude absolutne na nic.

 

áno trpím tou istou "poruchou" ako Cicero alebo Cézar, keď niekde vidím, náznak smiešnosti, nedokážem odolať a urobím si s toho srandu

následkom toho sú všetci čo to čítajú dezorientovaný, lebo keď napíšem "nenávidím EU" tak si myslia že to myslím smrteľne vážne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

"pianista" Bella, vyplakáva nad Piánom..

http://www.sme.sk/c/...j-moje-ego.html

 

Prečo by si mal niekto platiť Piano, ak vidí, že Kaliňák riadi novinárov v Pravde a priznáva, že má vplyv na to, koho vyrazí? Kde má čitateľ istotu, že tak to nie je aj inde, keď tvrdí, že Sme mu veci spracuje trikrát lepšie, či keď .týždeň propaguje spriaznených politikov spôsobom, ktorý sa už ani nehrá na nezávislú žurnalistiku?

 

na položenú otázku však podľa mňa neodpovedal..

zakecal ju..

 

povedal napríklad

V Piane sme urobili veľa chýb, ale najväčšiu asi v spôsobe, akým sa celé spoplatnenie komunikovalo. Mnohí si dodnes myslia, že keby nebolo Piano, všetko na webe je naďalej zadarmo. Piano ale nevymyslelo potrebu médií pýtať si peniaze na webe tak, ako si ich pýtajú aj za papierové noviny. Tá potreba by existovala aj bez nás, spoplatnenie by sa udialo tak či tak.

 

ja k tomu dodám toto

ak chcete predávať nejaký produkt, teda aj správy, musíte mať zákazníka

v prípade správ o politike, niekoho pre koho budú užitočné, pretože sa na základe vašich správ bude rozhodovať - musíte mať publikum

 

má Bella a piano, na slovensku publikum?

nemá..

pretože na slovensku neexistuje demokracia, ale "demokratúra"

 

v "demokratúre" sa väčšina ľudí môže zaujímať akurát tak o športové výsledky, alebo ktorej celebrite, vypadli z výstrihu "kozy", a aj sa o to zaujímať budú, pretože na "veci verejné" osobne nedosiahnu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samotna otazka ci Piano ano alebo nie k tomu nepatri. Rovnako sa to tyka aj kupovania fyzickych novin, alebo vobec citania webu novin. Montovat do toho spoplatneny webovy obsah je nezmyselne. Pokial su pre niekoho ktorekolvek noviny nedoveryhodne, nebude asi za ich informacie platit v nijakej forme - a nebude ich ani citat a akceptovat. Takze netreba miesat nesuvisiace veci.

 

A co sa tyka "demokratury" - bolo by dobre si asi este raz zopakovat jej definiciu a zacat pouzivat ten bordel medzi lavym a pravym uchom. Trebars zaujem o sportove vysledky je vysoky skoro vo vsetkych krajinach, bez ohladu na politicke zriadenie krajiny. Rovnako aj bulvarne informacie.

 

Takze pokial niekomu vadi, ze plati za noviny na webe - je na tom tak isto, ako keby sa stazoval, ze za noviny v stanku musi platit. Pokial niekomu vadi, ze Kalinak a ostatni politici podsuvaju mediam spravy, tak dobre - ale netreba k tomu pliest spoplatnenie webu. A pokial niekomu vadi, ze ludi zaujima sport a celebrity, je niekde este uplne inde a ma problem, pretoze takito ludia proste su.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja si myslím že to spolu súvisí

aj predaj "papierových novín" poklesol, aj sledovanosť spravodajstva v tv (hoci je "zadarmo")

ja si myslím, že v spoločnosti, kde sú ľudia presvedčení, že na ich osobnom názore nezáleží, prestanú sa o správy zaujímať

a teda nebudú za ne ani platiť

výsledkom bude pokles záujmu, či už sa za správy bude platiť alebo nie

 

ja som ochotný za správy platiť..

ale nie za také, aké mi ponúka "pravda" alebo smečko.. manipulatívne komentáre..

otázka je čo, by som po tom, čo sa tie zaplatené správy (aj keby boli kvalitnejšie) dozviem robil? a aký by to malo dopad, na chod vecí?

aký má dopad názor ktorý si z tých kúpených správ urobím, dopad?

nič.. nula.. takže správy sú mne osobne "na figu".. a platené dupľovane

 

takže ak chcete, aby som vám za správy platil, zariaďte páni novinári

aby keď poviem "som proti eurovalu", "globálne otepľovanie je podvod", alebo "lekári majú pravdu, a robia správne, keď sa stavajú na zadné" bolo počuť aj takéto názory..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Predaj papierovych novin klesa skoro na celom svete. A pokial mas slobodu informacii, co u nas mas, mozes si informacie trosku selektovat. Na druhej strane - ked nariekas nad Kalinakom....mas pocit, ze chcel, aby uvadzali klamstva a nepravdy? Aby klamali? Aby si vymyslali? Kdeze...vsak? On len podsuval informacie, ktore by boli zopar politikom neprijemne. Ale to predsa ty chces, aby si sa docital aj o veciach, ktore budu politikom neprijemne. Alebo nie?

 

A co sa tyka panov novinarov - to si musis vyjasnit s nimi. A nekupovat noviny, ktore ti nebudu vyhovovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes ma sancu nieco clovek ovplyvnit, nie hlasovanim vo volbach ale aktivnym pristupom, zalozenim si strany ci vstupenim do existujucej strany, ktory by mi mohla byt blizka a snazit sa ovplyvnovat to.

 

V SDKU je taky smiesny clovek Beblavy. Ja mu aj verim, ze by mozno nieco chcel zmenit, dostal sa na zvolitelne miesto. Ma sancu? Radicova, Zitnanska?

Beblavy ma sancu stekat po blogoch.

 

http://blog.tyzden.sk/klobucnik/2011/12/05/stranicka-mafia-pri-zostavovani-kandidatok/

Nazov blogu dobry, ale.. Nechapem, preco mu vadi, ze vyhral nazor nejakeho delegata voci podpredsedovi, ked o tom rozhodovali delegati.

 

Iny pribeh z dnes. Radicova dva dni dozadu nieco o referende? Dnes skusa nieco SaS? Dzurinda jasne odkazal, ze politici maju ukazat svoju schopnost a zodpovednost.

Nikym nevoleny, fukcne podriadeny, najneoblubenejsi - vie ako na to. Vie rozhodnut. Nikym nevoleny. Referendum nie,lebo by to bolo na 99% podla "jeho slov" neuspesne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov