game Zverejnené 25. November, 2018 Zdieľať Zverejnené 25. November, 2018 No jó... touto varilkou - kucharinkou ten pocit lomcoval priam ako zimnica :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
D'Ady Zverejnené 1. December, 2018 Zdieľať Zverejnené 1. December, 2018 niektore mozno hladaju inspiraciu tu aj ked mozno tam nemusia byt zle recepty... Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 5. December, 2018 Zdieľať Zverejnené 5. December, 2018 vyzerá to tak, že dáma vie, čo robí... takto a podobne sa spravidla stravovala rodina mojej tety...cez týždeň sa varilo, boli tam tri deti, potom aj vnúčatá, a schádzala sa tam rada rodina, najvzácnejšie boli soboty - všeličo, čo zostalo, sa naservírovalo, upravilo, každý si dal čo chcel a boli to spravidla najcenenejšie obedy týždňa :) ako pozerám na tú dámu a na fotky z knihy, toto je niečo podobné, aj zbytky sa dajú naservírovať a upraviť a doupraviť chutne,o čom ovšem veľká väčšina variliek a bydleniek v živote nepočula... a začínajú sa do príšerností na tanieroch montovať aj páni, to je občas podívaná... konkrétne táto... najprv mi padol do očí ten tanier plný červíkov... chyba lávky, všetko je ináč, pri tejto nechutnosti boli zapojené zbytky vymetené z komory, ale zdravý rozum, cit pre proporcie, dobrý vkus a kúsok invencie ... tam neboli :( Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Vilma Flinstonova Zverejnené 13. December, 2018 Zdieľať Zverejnené 13. December, 2018 fuuuj, game, až ma naplo a urobila sa mi husia koža, ale nie od dobroty! :tycka: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 18. Január, 2019 Zdieľať Zverejnené 18. Január, 2019 mne trochu ublížilo toto - pán, ktorý hádže na príslušnú fb skupinku varilkov a variliek svoje kuchynské kreácie... :)rybičky v tomate by som si vedela v prípade hladomoru predstaviť, ale slané šproty prisolené na makarónoch soľou a vegetou a tekutým maggi a tak... hm :hmmm: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=849704805383317&set=pcb.2706228149601473&type=3&theater&ifg=1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 24. Január, 2019 Zdieľať Zverejnené 24. Január, 2019 a ideme degustovať z toho, čo sa nazbieralo za necelý mesiac... pozor, držte si nosy, ústa žalúdky, prípadne priznajte, ako vám chutí ... pohľad do tanierov :) takže tu máme:1. klobásky s gumovými medvedíkmi - toto nechápem, takto je to za surového stavu. to sa hodí na paanvičku, uvarí, vyvarí v kapuste? čo tam tí medvedíci pri tepelnom spracovaní spravia?!2. saláma surimi: teda saláma z na seba namačkaných umelých krabích tyčiniek... tam, kde o tom písali, dotyčný pán napísa, že má pár kolegov, ktorí na to chodia do bufetu a chutí im to. nech im padne na úžitkok.3. pánske rýchlojedlo tvaroh s práškovou hrachovou polievkou zjesť sa dá kdečo, keď je človek hladný...4. povianočné zužitkovanie posledných dvoch kíl zemiakového šalátu - na silvestra sa vytiahli všetky zbytky, pozostatky mäsa, suchej salámy, makrely v oleji, zemiakový šalát, mrkva z polievky, pozostatky syra... FB, Gastropeklo Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 2. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 2. Február, 2019 už týždeň búri vody hovädzie mäso... a znovu poľský bitúnok... :doh: pred pár dňami vedeli veterinári o 300 kiloch mäsa z chorých kráv, ktoré prišli na Slovensko, na dnes je to 600 na Slovensku, zatiaľ 300 v Česku,a zrejme to ešte neskončilo. Všetky spomínané jedálne mäso už spracovali – uvarili z neho guláš, sviečkovú, hovädzie varené s omáčkou či iné pokrmy, ktoré už deti zjedli. ÚVZ vyčíslil, že sa do týchto jedální dostalo asi 520 kilogramov mäsa.ÚVZ tvrdí, že nemá hlásené žiadne zdravotné problémy po konzumácii týchto jedál.https://dennikn.sk/1368982/masa-z-polskeho-bitunku-k-nam-prislo-viac-300-kil-nasli-v-cesku/?ref=titešteže tak. :( Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
member2793 Zverejnené 2. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 2. Február, 2019 to je v pohode ... ako prevencia pred možnými chorobami z poľskej hovädziny sa odporúča zajedať ju poľskou kuracinou - antibiotiká v nej vraj spoľahlivo zničia všetky baktérie v hovädzom mäse :D 2 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 20. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 20. Február, 2019 toto je taký šialený nápad, až je milý... no napadlo by vám to? :) fb gastropeklo Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 20. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 20. Február, 2019 a už zasa.... neskončilo jedno, je tu druhé. čo tí Poliaci robia?kamoška včera hovorila, že kupovala kuracie stehná grilované, veľké ako od koňa, a chuť to malo hodne čudnú... podozrievame úbohé poľské kurence... a znovu je to hovädzina: V Česku našli poľské mäso nakazené salmonelou - časť sa dostala aj na Slovensko Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
flora Zverejnené 20. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 20. Február, 2019 Nóó je tam toho. Čože tam nejaká salmonela. Šak hovädzie aj tak uvaríme a je po salmonele. "Kuščok väčši pozor" treba dať v kuchyni pri príprave. Koľko sme už salmonely pojedli. :zubiska: :zubiska:. Predajú nám tu všetko. Ono sa tu občas niečo vypichne, ale potom to pekne jeme ďalej. Doma sa aspoň snažím dávať pozor na to čo si kúpim do chladničky, no to čo ti dajú v nejakej jedálni na tanier, alebo v reštike na to nemáme vplyv už vôbec. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
D'Ady Zverejnené 21. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 21. Február, 2019 alebo čajehttps://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/smrdia-pesticidmi-v-teste-cajov-vybuchla-tretina-vyrobkov.html V bylinkových čajoch si lúhujeme aj pestrý koktejl pesticídov a zvyškov nevytriedených jedovatých rastlín. Kontaminovanú zmes objavil český test až v tretine skúmaných výrobkov. Výnimkou nie sú ani čaje určené pre malé deti. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 22. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 22. Február, 2019 aj čaje tu už pred časom boli, tu už bolo kdečo :)zrejme nám zostáva dúfať, že sme z tých poľských potravín už tak ... preočkovaní, že vydržíme už kdečo... može prísť aj kolera :hmmm: jedna polievočka, kedysi v chudobnejších rodinách varili chlebovú polievku, potom sa to postupne zmenilo, teraz sa chlebová polievka varí na x spôsobov, aj v okolitých krajinách dokonca aj v Nemecku... a nevyzerajú zle https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=chlebov%C3%A1+polievka až je z toho recept aj takýto, no :anjelik: fb gastropeklo, mimibazar Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 23. Február, 2019 Zdieľať Zverejnené 23. Február, 2019 už tu bolo zopár receptov so zohrievanou paštétou...toto je hochgastronómia, škoda tých ingrediencií... fb gastropeklo Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 5. Marec, 2019 Zdieľať Zverejnené 5. Marec, 2019 chuťovka pre milovníkov kebabu - Tomáš kde si? :) fb, pitomost je nesmrtelná Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 29. Marec, 2019 Zdieľať Zverejnené 29. Marec, 2019 a zasa poľské mäso... po koľkáty krát už? :( Reťazec Lidl stiahol zo všetkých predajní na Slovensku tatársky biftek od dodávateľa Biernacki z Poľska s dátumom spotreby 3. apríla 2019, v ktorom laboratórne testy potvrdili baktériu E. coli, potvrdil to hovorca Lidla Tomáš Bezák. Zákazníci, ktorí si výrobok kúpili a majú ho doma, ho môžu doniesť do predajne aj bez bločku, Lidl im vráti peniaze. https://dennikn.sk/minuta/1426592/?ref=mpm Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
member2793 Zverejnené 29. Marec, 2019 Zdieľať Zverejnené 29. Marec, 2019 no, zdá sa, že poliakom nemáme príliš čo vyčítať Až do januára tohto roka vykupoval slovenský bitúnok Joko-JP Šaštín-Stráže choré zvieratá, hoci to nie je legálne. Majiteľ bitúnka Hospodárskym novinám potvrdil, že väčšina produkcie bitúnka mieri i v súčasnosti do Českej republikyPodľa denníka iDnes na to upozornilo slovenských novinárov niekoľko zdrojov, medzi nimi i konkurenčné legálne slovenské bitúnky. Ich predstavitelia uviedli, že bitúnok Joko – JP Šaštín-Stráže bol až do januára ochotný kúpiť aj choré kravy alebo kravy liečené antibiotikami. Problém však bol v samotnom mäse, ktoré podľa Majera prejavovalo znaky závadnosti a isté patologické zmeny. K tým môže podľa neho dôjsť u zvierat, ktoré sú pred porážkou zranené alebo trpia infekčnou chorobou. Redaktori slovenských Hospodárskych novín získali vyjadrenie radu ľudí z oblasti chovu hospodárskych zvierat. Tí sa zhodli, že na Slovensku dochádza k podobným praktikám ako na problematických bitúnkoch v Poľsku, kde sa zabíjali choré kravy.https://www.topky.sk/cl/11/1783085/Skandal-na-pokracovanie--Slovensky-bitunok-posielal-maso-z-chorych-krav-do-Ceska Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 30. Marec, 2019 Zdieľať Zverejnené 30. Marec, 2019 no jo... jedna lastovička na desať poľských, tak jo... -_- Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Vilma Flinstonova Zverejnené 7. Apríl, 2019 Zdieľať Zverejnené 7. Apríl, 2019 hmm...možno ma tiež r´tu zaradíte medzi gastrobarbarov, ale ked mi ostane veľa zeleniny z polievky (kuracej či hovädzej), čo pri Flinstonovych požiadavkách na množstvo, lebo čo keby niekto prišiel, nie je problém, zeleninu roztlačím, pridám soľ, roztlačený cesnak, trochu korenia, majoránku (ak sa mi chce), vajce, strúhanku, a narobím fašírky, ktoré potom šmarím do horúceho oleja na panvicu. My to máme radi. Robíme si k tomu zemiaky, a pridávame kyslú smotanu, niekedy tatarskú. A vôbec to nie je zlé. :) 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 8. Apríl, 2019 Zdieľať Zverejnené 8. Apríl, 2019 náhodou, Vilmuš, mne sa to celkom pozdáva... zostalo veľa zeleniny, tak zeleninové fašírky...nedávaš do toho trojkombináciu variliek "kečup, eidam 30, vegetu"... tak to nemôže byť gastropeklo :) to máme tu:zdravá krásna tortička pre dcérku :) gastropeklo Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tyso Zverejnené 9. Apríl, 2019 Zdieľať Zverejnené 9. Apríl, 2019 tak definujme gastrobarbara :), aj ja sem tam idem na system "co sa najde". Ale nedavam to na FB 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 9. Apríl, 2019 Zdieľať Zverejnené 9. Apríl, 2019 ale to je tak správne... nikto nevie, čo stváraš v kuchyni, to je grastrobarbar len tak na desatinku... :innocent:som presvedčená, že občas každý vyjedá zbytky a kombinuje - do rozumnej miery - čo sa nájde :) 90 % z toho, čo hádžu na FB a čakajú pochvalu, alebo fotia v obedároch či reštikách, je gastrobarbarstvo.je to definícia? predložila by som takúto "zdravú roplizlú čokohnusotortu" svojmu decku? nie. moja prvá torta pre moje decko síce nebola kruhová, ale vypadala a chutila ako torta.poskladala som ju z piškótového cesta, bola štvorcová, pochodová, domáci krém, lentilky, sviečky... tuším dve. ale takúto rozliatu príšernosť by som nepredložila ani mačke, odkráčala by so zdvihnutým chvostom... nie ako zdravú tortu decku :( tak čo kto je teda gatrobarbar? :) podľa iných definícií :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
tyso Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zdieľať Zverejnené 10. Apríl, 2019 a co na to bryndzove halusky? ved tie vyzeraju ako uz raz pouzite? ako to vidis u nich? takuto “tortu” by som ja osobne kludne zjedol aj syn by sa pridal. ale chapem ze esteticky sa nehodi ju zvecnit:) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 10. Apríl, 2019 Zdieľať Zverejnené 10. Apríl, 2019 do takýchto debát sa vždy pripletú nejako bryndzové halušky... len preto, že je to osobité jedlo a keď je naservírované pekne, nevyzerá vôbec ako vyblité... a že cudzinci na to pozerajú podozrievavo? :) tí pozerajú divne aj na sviečkovú s knedlami... nedávno som videla zopár videí, kde predkladali krásne naservírované klasické české jedlá kdejakým cudzincom... polovička z nich, keď videla na tanieri sviečkovú, mala snahu nejesť to, lebo je to divné, prečo je namočený ten sladký chlieb v omáčke... jeden austrálčan, ktorý bol najfajnovejší: ovoňal, pozrel, prepáčte, ale toto ja jesť nebudem... jeden príklad za všetky.Číňanka si k tomu vyprosila paličky a to bol pohľad... ktorási ... Indka, neviem už... porozdeľovala na tanieri ingrediencie do troch území, aby boli čisté a vynadala kuchárom, že ich premiešali...naj gólovejší bol aj tak Austrálčan, ktorý si k vanilkovým rožtekom vypýtal pohár mlieka a namáčal ich do mlieka... a pri každom jedle povedal, že toto nie, takéto by v Austrálii nejedol, česi nevedia variť : )/bolo to točené kdesi na Srí Lanke či kde, v originál českej reštaurácii, ľudia kdejakých národností a rás/ to by sa dalo povedať o pizze oveľa viac, alebo o kdejakých umazaných špagetách, všetko vyzerá ako raz použité : )tu predsa nejde o tradičné jedlá, všade sú nejaké, ale o neskutočné patvary jedál a ešte fotených... : ) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Vilma Flinstonova Zverejnené 11. Apríl, 2019 Zdieľať Zverejnené 11. Apríl, 2019 game, to video o cudzincoch a sviečkovej som videla. No, nevedia, čo je dobré.Si mi pripomenula jedno video, ako bádali cudzinci nad piktogramom nepublikovateľného výrazu. Tiež som sa na tom dobre nasmiala.K tej tortičke od mamynki. Hmm, to musí byť sladké jak ric. Pani potom nedala aj koment, aký úspech s tým mala u detí? :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz