trinita Zverejnené 22. August, 2013 Zdieľať Zverejnené 22. August, 2013 hej, dobrá kŕmna kukurica je na nezaplatenie... :Dešte sa vrátim k tomu Taliansku - ak niekto berie so sebou sáčkové polievky, aby ušetril a mohol chodiť po múzeách, to by som brala... ale ak niekto ide k moru a potom v kempingu tri krát denne vyvára z polotovarov, ktoré si predtým 2 týždne doma chystal (ako to vyplynulo z diskusie), to by mňa veru nebavilo... 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Darkman Zverejnené 23. August, 2013 Zdieľať Zverejnené 23. August, 2013 normalne tam chlastali vino k obedu o kofole nechyrujuc...A ake vino este k tomu..ani poriadny chvost tomu ti Taliani nevedia dat. V Rime sme kupili nejaky vyplach zo suda, 2l za par euri, nech aspon trochu domoviny mame, a ono nist... Ani chvost, ani ranny hlavy bol... sa im mozem na to... A ta ich gelatina, ci ako nadavaju zrmzline... to je tiez dobry kentus, clovek aby to lyzickou vyjedal jak je to huste...a na tych kuskoch ovocia aby si zuby dokalicil... No a na kazdom rohu maju potrafenu studnicku s cistou vodou..ale poriadny vycap s riedenou desiatkou nikde..a o sirupe ani nechyrovat... jak ti ludia socialne ziju? 2 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
D'Ady Zverejnené 23. August, 2013 Zdieľať Zverejnené 23. August, 2013 uff, este ze som v tom Taliánsku nikdy nebol, a ani nepojdem...zlate rumunske hory - v hociktorom dome ti urobia placinte na slano alebo aj na sladko, na salaši za bagatel kupis syr a mlieko, co viac treba k zivotu ? no, este snad miestne pivo Ursus Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 3. Október, 2013 Zdieľať Zverejnené 3. Október, 2013 odkaz na miesto, kde sa toto nachádza, sa mi stratil - ale bol to mnohohviezdičkový hotel v Prahe, kde ako predjedlo dostanete na tanier tri fazuľky a štyri hrášky okolo pokvapkané presne tromi kvapkami špeciálne na toto pripravenej ružovo-cyklámenovej zálievky ...proste ten typ hochgastronómie.polievky pán kuchár polievkový robí tiež, samozrejme, a podávajú ich v špeciálne pre tento hotel vytvorených dizajnérskych kúskoch ...fotil to hosť reštaurácie pri obede ... a v približne priblíženej skutočnej veľkosti :gastrobarbarstvo nie je len kečup na pizze ... voda po umývaní riadu a splašky, alebo čosi, čo už niekto raz použil ... nie je každý geniálny dizajnérsko-manažérsky nápad geniálny ... :innocent: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
dead Zverejnené 26. November, 2013 Zdieľať Zverejnené 26. November, 2013 nevedel som, ze takto krasne cynicky sa da napisat -o marcipane :) Na oslave narodenín, kde nechýba torta tohto druhu, zvyčajne vzniká najprv asi 30 samostatných fotiek torty, potom ďalších 30 fotiek torty s oslávencom, torty a ďalších členov rodiny, torty so psom zavŕšené kompozíciou torta a tácka chlebíčkov. Po fotke torty č. 257 zisťujete, že torta ani nie je jedlá, a má len estetickú funkciu. Omyl, to nie je pravda. Po fotke č. 324 sa torta nakrája, dá na tanieriky a môže sa jesť. Odhalí sa korpus a záhadná plnka, plnená môže byť prakticky čímkoľvek. Väčšinou je to aj tak rovnaký hnus ako vždy: trocha džemu, veľa margarínu a umelých prísad. Tvorivejšie „advanced level“ domáce cukrárky pridajú občas k vrstve džemu ešte aj nakrájaný banán, ktorý zmierni pocit, že prežúvate drevotriesku s kakaovým margarínom. O požívaní farebnej hmoty, ktorou je torta poliata, nemôže byť ani reči. Buď vám z nej bude zle, alebo vám z nej bude zle. Stačí si predstaviť trávenie toho množstva potravinárskeho farbiva, „fejkového“ sladkého marcipánu spoločne s drevotrieskou, s margarínom a džemom. Len na vlastné riziko.http://www.dailymale.sk/health-sports/Marcipanova-apokalypsa 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 18. Marec, 2014 Zdieľať Zverejnené 18. Marec, 2014 mimibazar dokáže vždy pozdvihnúť úroveň stravovania, tento recept je zvlášť eklhaft ... len nechápem, prečo to nerobí mamina pre manžu v rúre, a ani by to nebolo eklhaft :neviem: RYBA (losos, kapr, pstruh...) dušená v myčce[8.2.2014]POTŘEBNÉ PŘÍSADYRybí maso, sůl, kmín, máslo, popř. čerstvá petrželka, alobal na dvojité zabalení a MYČKAPOSTUP PŘÍPRAVYVelice chutná příprava rybího masa. Do alobalu vložíte kousky ryby - alobal musí být tak velký, aby šel přehnout přes celou rybu a po stranách ještě zůstalo cca 5-6 cm na utěsnění. K rybě do alobalu dám sůl, kmín (popř jiné koření dle momentální chuti) a kousek másla. Alobal s rybou přehnu jako list papíru s rybou uprostřed a po stranách na dvakrát / třikrát zahnu a dobře přitlačím. Pak vezmu ještě jeden kousek alobalu a znovu zabalenou rybu zabalím a kraje dobře utěsním. Dvojitý obal slouží k tomu, aby se dovnitř neodstala ani kapka vody.Vložíme do myčky se špinavým nádobím a myčku zapneme na minimálně 55 stupňů (asi hodinový program). Když myčka domyje nádobí je ryba hotová. Jen vyjmeme z alobalu a podáváme. Nemusíte mít obavy - do dvojitého obalu nepronikne voda s práškem takže ryba je krásně dušená. Bez másla je to i velmi dietní.Zkoušeli jsme i jiné druhy masa - kuřecí je ok a funguje to stejně (dali jsme ten nejvyšší stupeň) - vepřové a hovězí spíš nedoporučuji. zdroj :okoun.cz, google ho nájde a vyhodí ako recept na MMB, ale už nie je na MMB dostupný Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Vilma Flinstonova Zverejnené 25. Marec, 2014 Zdieľať Zverejnené 25. Marec, 2014 to naozaj nebolo v *Kocúrkove, Roháči či inom humoristickom časopise? Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 3. Apríl, 2014 Zdieľať Zverejnené 3. Apríl, 2014 nie Vilmuš, nie nie, to je čistokrvný mimibazar :agree: ďalší gustiózny receptík na rýchlu večeru od bydlenky z mimibazaru pre manžu, párečky, ktoré majú nádchu ... či čo to majú ... kruci. z tohto mi je akosi nevoľno :( ale šlohla nápad, lebo je toho plný cudzojazyčný mimibazar ... napr. http://pilotodeborralho.blogspot.sk/2012/01/contemporizando-o-velho-macarrao-com.html Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Vilma Flinstonova Zverejnené 6. Apríl, 2014 Zdieľať Zverejnené 6. Apríl, 2014 videla som kyticu z miniatúrnych klobások, vyzeralo to na prvý pohľad ako z rákosia, a bolo to fakt veľmi estetické, škoda, že nemám z toho fotku. Takú klobáskovú kytičku dostal Flinstonov bratranec od kohosi k okrúhlym narodeninám.Som sa musela aj zasmiať, tie špagety napichané do kabanosa či čoho to, sú vtipné, najmä pri predstave reakcie mojej širšej famílie po predložení takého chodu na nejakej rodinnej sešlosti. Mohol by tam byť aj dajaký žltkastý rôsol, stačil by aj kúsok huspeniny. :zubiska: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
trinita Zverejnené 18. Apríl, 2014 Zdieľať Zverejnené 18. Apríl, 2014 práve sa kŕmim špenátovým prívarkom (z čerstvého špenátu), varenými zemiakmi omastenými maslom a volským okom a zapíjam to lipovinou polosladkou - som gastrobarbar? :D Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
D'Ady Zverejnené 18. Apríl, 2014 Zdieľať Zverejnené 18. Apríl, 2014 nie, ale na dnes by sa viac hodilo omšové ;) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 7. Máj, 2014 Zdieľať Zverejnené 7. Máj, 2014 nedávno som robila špenát. kto nerád zelené jedlo a špenát, tento odstavec vynechajte :)dva sáčky mrazeného špenátu, náhodou zostali v mrazáku - každý od iného výrobcu.vždy som sa nesmierne čudovala, prečo v nemocnici a v závodnej jedálni a školskej jedálni varia špenát do hneda, keď je pôvodne zelený ... :hmmm: tak tu bol obsah jedného sáčku krásne zelený, a obsah druhého sáčku krásne hnedý, už predpripravený zjavne na hnedý špenátový prívarok ... takto akosi vyzerá aj táto mňamka z nevyčerpateľného mimibazaru - pôvodné suroviny sú samá zelenina ...každé má svoju farbu, chuť, vôňu, ... prečo je výsledok teda nedefinovateľný hnedý blivajs ?! receptík http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2729aj s prísadami : 1 PORCE--1 stření cibule,zelenina=třeba mražená směs s kukuřicí a hráškem,nebo čínská směs,nebo jenom papriky,syrová mrkev...,koření na čínu,sojová omáčka,čínské nudle,olej. aha. celé to pekne farebné relatívne zdravé jedlo utopili v sójovej omáčke ... :niee: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 25. Jún, 2014 Zdieľať Zverejnené 25. Jún, 2014 s týmto restaurantom som na pochybách :)nepatrí medzi barbarské v istom zmysle, možno ale v inom áno - skúsme to rozhodnúť :) V Dallase sa pred pár rokmi otvorila reštaurácia, ktorá je vyslovene zameraná na nezdravé jedlá, menom The Heart Attack Grill ( grill srdcovej príhody ... alebo infarktu )všetko tu pripomína nemocnicu a prvú pomoc pre žrútov nezdravých jedál, od povinnej nemocničnej košieľky pre hostí, po krásne sestričky a lekára, ktorý občas popočúva srdiečka stravníkomnajväčší kus objednateľného nezdravého jedla je " štvoritý bypass burger " - to sú 4 mäsové pagáče, celá hlavička cibule, jedna paradjka, 16 kúskov slaniny a dokopy 8000 kalórií ...najťažší hostia dostávajú odmeny, kto je nad 160 kilov, dostáva ako bonus zadarmo štvoritý bypass burger ...reštaurácia má nebývalý úspech :) http://www.erdekesvilag.hu/heart-attack-grill-a-legegeszsegtelenebb-etterem/ Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Darkman Zverejnené 26. Jún, 2014 Zdieľať Zverejnené 26. Jún, 2014 Kto chce kam, pomozme mu tam. ;) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 11. Júl, 2014 Zdieľať Zverejnené 11. Júl, 2014 placičkujeme zo zbytkov: pred časom som nestiahla fotku, ale boli to placičky zo starého chleba - namiesto zemiakov vo vode namočený vyžmýchaný chlieb, spojený jedným vajíčkom, dochutený akýmsi korením ... tentokrát sú to placičky zo zbytku špagiet: zdroj: MMB Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 18. Júl, 2014 Zdieľať Zverejnené 18. Júl, 2014 že celá hromada kdejakých párkov u nás nikdy v živote neuzrela mäso, je dávno známa vec ...teraz tu máme budúce vládou schválené vyrábanie špekáčikov bez mäsa ... Andrejovi Babišovi vychádza Smer v ústrety aj povolením vyrábať špekáčiky bez mäsa. Už o pol roka sa vám môže stať, že si kúpite špekáčiky, ktoré nebudú obsahovať mäso, ale len separát. Teda zvyšky z kurčiat, kráv či prasiat, ktoré sa po oddelení kvalitného mäsa pretlačia cez mriežku zhruba s milimetrovými dierkami.Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek zo Smeru totiž plánuje uvoľniť pravidlá predaja mäsových výrobkov.Kým dnes musia byť v špekáčiku aspoň dve pätiny bravčového alebo hovädzieho mäsa, po novom bude stačiť, keď tam bude len lacný hydinový separát.Takýto špekáčik má dostať v obchode prívlastok „hydinový“. Proti Jahnátkovmu návrhu sa ohradila Potravinárska komora Slovenska (PKS).„Umožňuje zavádzať spotrebiteľov,“ vraví riaditeľka PKS Jarmila Halgašová. Pod podobným menom sa totiž budú predávať výrobky, ktorých kvalita je neporovnateľná....Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7289813/spekaciky-budu-bez-masa-vyhovuje-to-aj-babisovi.html#ixzz37qhvOEId obávam sa, že nakoniec mäsko bude ťahať za kratší koniec ... Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
trinita Zverejnené 20. Júl, 2014 Zdieľať Zverejnené 20. Júl, 2014 hydinové párky som nikdy rada nemala a teraz mám o dôvod viacej sa im vyhýbať... Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. Júl, 2014 Zdieľať Zverejnené 30. Júl, 2014 ani moje mačky tie párky nechcú...nanajvýš s nimi hrajú hokej po izbe, ale že by ich zožrali, to nie. tak asi tam naozaj toho mäsa bude poriedko.A tiež ktovie čo za humbug nám sem bude chodiť z Ukrajiny. Neviem, prečo sme my takí idioti, pomaly sa necháme aj otráviť, len aby sme boli "pekní" pred Bruselom a amíkmi. ešte aj z Černobylu by kupovali a dovážali, len aby sa zapáčili. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 13. August, 2014 Zdieľať Zverejnené 13. August, 2014 a legendárne rohlíky v trojobale, ako ideálne jedlo pre detičky, poznáte ? :)na MMB je recept už roky, a je tam stále, takže : POTŘEBNÉ PŘÍSADY8 ks rohlíky \r\n200 g měkký salám \r\n150 g tvrdý sýr \r\n1 ks vejce \r\nsůl, pepřPOSTUP PŘÍPRAVYRohlíky rozpůlíme, střed vydlabeme. Salám a tvrdý sýr najmno nastrouháme a smícháme s vejcem. Do připravéné hmoty můžeme přidat i najemno nakrájené středy rohlíků.\r\nTouto hmotou naplníme rohlíky a obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=79949 dobrú chuť :cem: / irónia :) / Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Vilma Flinstonova Zverejnené 14. August, 2014 Zdieľať Zverejnené 14. August, 2014 tak na takéto piplačky som zhnilá. A ešte aj to vyprážať...e-e. Ale robievala som kedysi plnený sendvič, odrezala som okraje, vydlabala som ho, tú striedku poriadne premiešala s rôznymi prísadami (maslo, varené vajíčko, nakrájaná šunka alebo parizér, mletá červená paprika, nadrobno nakrájaná kyslá uhorka a pod. - fantázii sa medze nekladú) a napchala to nazad do toho sendviča, šupla do chladničky a potom po vybratí sa to už len nakrájalo. Celkom pekne to ukázalo a aj na chuť to bolo fajn. Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
trinita Zverejnené 14. August, 2014 Zdieľať Zverejnené 14. August, 2014 ehm, než vyprážaný rohlík, to už radšej klasika vyprážaný syr...inak, tu o pár príspevkov vyššie sa píše o hnedom špenáte - keď sme boli minulý mesiac v Pešti, v jednej reštike som si dala ravioli plnené syrom v špenátovej omáčke, posypané mladým špenátom a praženými mandľami, a ten špenát bol krásne zelenučký (a celé to bolo veľmi chutné) 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 29. August, 2014 Zdieľať Zverejnené 29. August, 2014 pirohy plnené gumenými medveďmi ... nuž. Uděláme těsto na pirohy a necháme si 20-30 min odpočinout a plníme! Manžílek měl dneska zase žravou a vymyslel tuto variantu s gum.medvídky ale mužu říct super!!!!!!!!!!!!!!!Medvídci se rozpustí a fakt paráda!!!Po vhození do vody odlepím od dna a až vyplave nechám 2-3min povařit\.http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=111732 je tam aj fotka, nemám chuť ju sem dávať ... no tak dobre, ale len prípravu - ale varovala som vás: Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 4. September, 2014 Zdieľať Zverejnené 4. September, 2014 na FB existuje vraj tajná skupina "Co budete dnes vařit".tajná, prijímajú nových členov len na doporučenie už existujúcich členov, ktorí vás tam musia pridať, ináč na fb ten klub ani len nenájdete ... (info od informátora z okoun.cz) a tu jeden z hochgastronómie /mimochodom, tento recept vraj dokonale sprdli aj členovia klubu, a autorka to veľmi ťažko niesla - tak poďme na to/ : Salat s cinsky polevky pro meho milackaMamin recept,moje diloJe to mnamka doporucujutakže kupte si například 3 stejny čínsky polívky nejlepe bud 3 hovězí nebo 3 kuřecí nebo 3 vepřoví ale vždy ty 3 musí byt stejny... a pak 1x krevetova nebo muže bt i jina přichut podle toho jak nakombunujetetento salalt je udelat z techto ingrediencí3x vepřová činska polevka1x zeleninova čínská polévka5x uvařený vejce1/2sklenice helmans majonezy1/2papriky-barva jaka koliv muže tam být i více zeleninyrjčata cherrysalatová okurkavše nakrájet na kostičky,nudle zalejte vroucí vodou a pak scedtehodte do misky prihodte nakrajene ingredience plus ty prichute s cinskych polivek i ty oleje co tam jsou a promíchat zdroj : tajný spolok na FB, okoun.cz ... a ešte obrázok toho báječného šalátu : miláčkové, dobrou chuť :) Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
game Zverejnené 27. Október, 2014 Zdieľať Zverejnené 27. Október, 2014 tento recept som odfotila komplet, tak ako je na stránke ... náhodou raz zmizne, a potom mi nikto neuverí, to neriskujem :)názov jedla : Vepřové se smetanovo česnekovou omáčkou a těstovinama trochu jinak :D ... voilá : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19061 farby v kuchyni sú veľmi dôležité, vieme, dámy a páni ? :doh: 1 Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
D'Ady Zverejnené 27. Október, 2014 Zdieľať Zverejnené 27. Október, 2014 útočia šmolkoviaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odkaz na príspevok Zdieľať na iných stránkach Ďalšie možnosti zdieľania...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz