Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Co bolo na tych sestnastich percentach nerealne? 

 

http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/982675-priamy-prenos-vedenie-volkswagenu-zvolalo-mimoriadny-brifing

 

Vraj im chcu dat presne to co chcu teda trinast cela devet ak to chapem spravne bez 6 euro za mesiac a nemci neklamu.

 

A co to znamena v reale mozno ti s najnizsimi platmi na tom aj budu lepsie ako pri sestnastich percentach. Zdanlivo. Teda chcu rozdelit strajkujucich.

 

Ale v skutocnosti - o tych 550 eur budu mat menej na premiach za roky sedemnast a osemnast.

 

----------

Alebo si dajte odpoved na otazku z druhej strany. Ked to je v podstate to iste co ziadaju odborari, preco na to nepristupia? kvoli jeden a pol milionu to nieje. 

 

Som zvedavy na Schutcov stlpcek o sudnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som nezainteresovaný...nevidím do problému, neviem, ako sa správajú zamestnávatel k zamestnancom.

Každí chce mať plat nemca, aj JA. Lekári, učitelia. Už ste videli jazdiť doktora na starom aute. Ja nie. Aký význam by malo stavanie výrobných závodov , ak by sa platy zrovnali?

Skusim odpovedat - chcel by si robit v kablikarni za nasu minimalnu mzdu? Nechceli platit, biely odisli uz davno v Prievidzi brali co bolo-kvalita prudko dole, presunuli to do Michaloviec,ale ani tam nevedeli najst zamestnancov tak to skusali aj trebars v Rumunsku ci na Ukrajine. Co pisem nemusi byt uplna pravda,lebo nemam o tom, len kuse informacie.

 

Ale podobne ti u nas padol obuvny a textilny priemysel.

 

Teda ze rumuni, ukrajinci bangladezania budu ochotni pracovat za tristo euro,ci sto euro, ale u nas nie. Samozrejme dnes ani rumun ti nebude robit za nasu minimalnu mzdu.

 

Preto si myslim, ze je to podobne aj v nemecku, aj v nemecku daju co najmensiu mzdu,ale maju malo kvalitnych ludi, teda aj menej a menej kvalitne tam vyrabaju. Vraj tam pasy idy ovela pomalsie a je vacsia chybovost. Ale u nas za ovela mensie peniaze su na tom ovela lepsie.

 

Za socialismu na ulici boli dva chryslery, mali ich dvaja doktori.  Strngali klucami, preco lebo sa chceli mat horsie? Teraz jazdit na feliciach?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tu poslednu vetu by som mal spresnit. V nemocnici je fotka zo strngania klucmi s tretim doktorom z ulice, co mal zigulak asi ako my. Ti dvaja neviem ako boli angazovani v protestoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dozvedel som sa od rezidenta z VW

Že jednému tomu Maďarovi odtrhlo na nočnej z ruky dva prsty..

Dali mu robotu na nejakom stroji s ktorým nebol zaškolený..

Keby si nechal na tej zastávke "rozbiť hubu" bol by šťastnejší

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja na mieste odborara by som nepustil ani tych 6euro. V najvyssej triede to co ponukal nemec dvakrat styri devet, U najnizsej tarify by to bolo kludne aj cez dvadsat percent. Myslim ,ze tak tak aj rozmysla,ale nemec si to vymyslel , a je to podla mna najspravnejsie.

 

https://www.aktuality.sk/clanok/500057/vedenie-vw-strajkujuci-zamestnanci-pridu-kazdy-den-o-75-eur/

 

Je tam video.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes v slov.rozhlase nas "priemer" prehlasil, ze sa bude zasadzovat za vyrovnanie miezd v koncernoch v ramci EU.....tak toto je uz ozaj ekonomicky skrat....ale na druhu stranu mu to ychvalujem, lebo bundesbaba sa raci presadit zasa vyrovnanou vyskou v mzdach v doprave v SRN a zvysku ostatku statov EU.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ukoncili to.

 

 

Zástupcovia Moderných odborov Volkswagen (MOV) zamestnancom oznámili ukončenie štrajku na sociálnej sieti. "Ukončujeme ho veľmi úspešným kolektívnym vyjednávaním. Všetky body, ktoré sme chceli, máme uzatvorené. Podarilo sa nám dohodnúť zvýšenie tarifných tried o 14,12 % postupne do novembra 2018," zhodnotil predseda MOV Zoroslav Smolinský.

http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/983272-strajk-vo-volkswagene-sa-skoncil-na-tychto-podmienkach-sa-dohodli-odborari-s-vedenim

 

 

Ja to prepocitane nemam ani nebudem pocitat. Snad su spokojni.

Zástupcovia Moderných odborov Volkswagen (MOV) zamestnancom oznámili ukončenie štrajku na sociálnej sieti. "Ukončujeme ho veľmi úspešným kolektívnym vyjednávaním. Všetky body, ktoré sme chceli, máme uzatvorené. Podarilo sa nám dohodnúť zvýšenie tarifných tried o 14,12 % postupne do novembra 2018," zhodnotil predseda MOV Zoroslav Smolinský.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne je luto ,ze to pre zamestnancov nevyslo lepsie. Ja by som pre tie hoveda - tych troch nemcov co boli na tlacovke nerobil. Maju ich za hovna.

 

Ponukli to co ziadali, len chybalo stodvadsat eur? Ponukali sme im 5 minut navyse na obed?  Ja byt zamestnavatelom a jeho ulohou je vysmievat sa neschopnym odborom? Co mal ten nemecky idiot spravit? 5 minut na obed dat navyse,kludne nech to spravi o dva tyzdne. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To si si vsimol az teraz, ze Nemecky fasisti a Francuzsky komunisti maju za hovna obyvatelov celej V 4 - ky? A co sa tyka odborov, tak tie sa same diskvalifikuju v ociach verejnosti....pomaly tu bude viac odborovych zdruzeni, ako mimovladok :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco...ved mate na cele "vypalnikov" hrdinu :)

Dali by sa štrajkom vynútiť, nie vyššie mzdy od zamestnávateľa, ale nižšie dane pre štát - na štáte?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Záleží aj na tom ako dlho ľudia vydržia štrajkovať.

Keď u nás väčšina ľudí žije od výplaty do zálohy.

Mesiac v kuse štrajkovať, by bolo treba..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keď tak nad tým uvažujem, tak to "od výplaty do zálohy" je asi vlastne odpoveď na túto otázku, nad ktorou sa všetci tak urputne čudovali.. Prečo bol štrajk práve vo VW, kde sú "nadpriemerné platy"?

Podľa mňa práve preto "lebo medveď", práve preto že zarábajú viac ako bežný "priemer" mohli si to dovoliť.. A pár dní na prácu "kašľať"..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tomuto nerozumiem......chces tym povedar, ze ak je vyhlaseny strajk, tak si to hradi kazdy sam? Nemylis si ty odbory s nejakou ilegalnou skupinou samozvancov boja za lepsie pracovne podmienky?......

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

info

Keď štrajkuješ tak nepracuješ a nepoberáš za prácu mzdu.. Ale nejaké tie odvody a dane je treba platiť furt. (trochu záleží na "kolektívnej zmluve" so zamestnávateľom..)

Tiež nájomné, potraviny, kto má deti.. tak aj deti musí zarátať do "výdavkov"..

Kto chce štrajkovať.. Musí mať na to aspoň, niečo nasporené.

Osobne, aj v odborovej spoločnej kase.

Proste kto žije "od výplaty do zálohy," ten na štrajkovanie nemá ani peniaze, a nemôže si to dovoliť..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

My sme na skole na jednej prednaske mali raz odborara, Mohlo to byt 98 - mlady vtedy bol aj rozumny. Tvrdil, ze rakusky odborary si za roky na clenskom vo fonde nasporili - na nahradu na mzdy keby strajkovali na rok. Ak vie niekto po nemecky a chcel by tu informaciu preverit bol by som mu vdacny. 

 

U nas? Ucitelia sa najmenej zapajali v najchudobnejsich regionoch. Teda tam mohli mat najviac nasporene. Lebo mat plat ucitela v Hucine a Bratislave V je nieco ine,ale nemyslim ze stat by ich mal platit regionalne. Zena ked strajkovala prisla o tri dni vyplaty asi sto eur a do zdravotnej zaplatila 9 eur. Ona do toho sla,lebo chcela, ja som ju neodhovaral,podporil a deti hladne neboli. Proste strajkovala lebo .... to bol ten minulorocny strajk, co robili nove odbory - na celom slovensku sa zapojila jedna desatina u nich na skole tri desatiny. teda strajkovali cca 6-7 ludi. Doma umyvala byt. Mozno sla na vylet, ci kavu.

 

Inak dalsi paradox aj nie, najvyssie platy v skolstve su v najchudobnejsich okresoch. Na vsetko je vysvetlenie. Lebo poctom oducenych rokov mas lepsi plat. A v Bratislave I mas asi vacsiu fluktuaciu a teda mladsi kolektiv ako v Lipanoch.

 

-

Na tej prednaske bol. A tu informaciu dal on.

http://eugenjurzyca.sk/o-mne/

 

To bola prednaska o druzstvach. Su asi 4 druhy- bytove, polnohos.,spotrebne a neviem ake

 

V roku 1868 na základe iniciatívy Mikuláša Štefana Ferienčíka založil Samuel Ormis Potravný spolok vo Veľkej Revúcej. Išlo o prvé spotrebné družstvo, ktorého činnosť spočívala v zabezpečovaní potravín pre členov za prijateľné ceny. Od 70. rokov začal počet družstiev klesať.

https://zurnal.pravda.sk/esej/clanok/309483-druzstevnictvo-na-slovensku-ako-sa-vratit-k-demokratickej-tradicii/

 

Kľúčovú úlohu pri vzniku slovenského družstevníctva zohral Samuel Jurkovič, ktorý sa narodil 9. februára 1796 v Brezovej pod Bradlom. Patril medzi významných obrodencov. Ako učiteľ sa podieľal na zakladaní čitateľských a učiteľských spolkov, vyučoval a písal učebnice. Spoluzakladal Slovenské národné divadlo nitrianske či Maticu slovenskú a bol členom Slovenskej národnej rady. Pri snahách o ekonomické a sociálne obrodenie spočíval jeho prínos predovšetkým v založení družstevnej tradície na Slovensku.

 

Uz len posledna pikoska. Som rozmyslal ci mame Ormisovu ulicu. Dnes nie.

Je vyburana. Bola to ulica so starymi domami. Inak Ormis ma u nas a aj skalu s tabulou, stoji pred trinast-poschodakom. Socialisti zrejme aj v priestore ulici ktora bola pomenovana po nom chceli stavat panelaky.

 

 

 

https://www.google.sk/maps/@48.6858478,20.112746,497m/data=!3m1!1e3

Toto je lepsie Ormisovu vidite a trinast poschodaky su na Tomasikovej cez rieku do prava.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

dam to sem, aj ked sa nejedna vyslovene o strajk

 

Mítingy zamestnancov vo verejnej sfére

 

 

Mítingy zamestnancov vo verejnej sfére! Vyzývame štát, aby adekvátne platil svojich zamestnancov!

ZODPOVEDNOSŤ ZA BUDÚCNOSŤ VO VEREJNEJ SPRÁVE

Zamestnanci na Slovensku sú rozčarovaní, pretože zo súčasného hospodárskeho rastu neprofitujú. Pozitívne výsledky nadnárodných spoločností a zvyšovanie ich produktivity nemá na zamestnancov verejnej a štátnej správy dosah.

Štát, ako najväčší zamestnávateľ je povinný platiť zamestnancom aspoň minimálnu mzdu v rámci systému odmeňovania zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Robí to však spôsobom, že mzdy tarifných tabuliek dorovná do výšky minimálnej mzdy. Výsledkom je, že mnohí zamestnanci taríf 1 až 7 sú na úrovni minimálnej mzdy.

Zmena platových taríf zamestnancov verejnej správy sa pripravuje na Úrade vlády SR už druhý rok. V súčasnosti je rozpracovaná koncepcia odmeňovania týchto zamestnancov, ktorej finančné dopady neboli doteraz vyčíslené. Akoby vláda naťahovala čas a odďaľovala riešenie.

Napriek avizovanému termínu zavedenia novej koncepcie odmeňovania sa zamestnanci verejného sektora rozhodli nielen demonštrovať svoju nespokojnosť s doterajším stavom, ale aj vyzvať štát ako významného zamestnávateľa, aby aktívne pristupoval k riešeniu tohto problému a ukázal, že si svojich zamestnancov váži.

Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky - KOZ SR je pripravená nespokojnosť zamestnancov demonštrovať aj prostredníctvom nátlakových akcií, ktoré sa uskutočnia:

9. 11. 2017 od 15:00 – #Košice
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2

16. 11. 2017 od 15:00 – #BanskáBystrica
Hotel Dixon Švermova 32

23. 11. 2017 od 15:00 – #Bratislava
Jedna zo sál v Istropolise Trnavské mýto 1

Príďte nás podporiť osobne, zdieľajte našu udalosť, budeme tu publikovať všetky informácie ale aj žive vysielania zo stretnutí!

SPOLU ZA SPOLOČNÚ VEC

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Dnes mi odpadla nočná šichta, budem doma za 65% platu, VW Bratislava totižto stojí ako tvrdé Y.

Dôvodom je štrajk.. Avšak nie u nás, ale v Audi Hungaria Györe..

Tam sa vyrábajú motory (teda vyrábali do minulého týždňa), motory sa minuli.. Tak stojíme kým sa Maďar s Nemcom nedohodnú..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...
Fico: Nechce sa im platiť

Podľa Fica dopravcovia protestujú preto, lebo sa im nepáči, že musia platiť mýto. Tí ho však naopak vítajú, chcú len, aby aj fungovalo a bolo spravodlivé. „My riešime fakt, ktorý tu nastal, a to je zle urobené mýto," povedal Polaček.

Čítajte viac: https://ekonomika.sme.sk/c/5185817/fico-kamionisti-neposluchli-stretnutie-nebude.html

 

Platime to cez ich ceny my, 55%dostane jaT(cast ide Ficovi), 30% na ine rozkradacky 15% na cesty.

 

Neviem dohodli sa asi na znizenej dani za naftu. Mozno ani cenu za prejdeny km velmi nezvysil za roky, ale zniekolkoznasobil pocet platenych km. zvysil zaklad dane. Ako to robi vo vsetkom a vzdy(na rok na dva na oko je nieco nizsie on hned vie ze o rok  to bude inak - pri zamestnancoch - zamestnanecka premia, odpocitatelna pozka na zdravotne odvody(obe tie vymozitelnosti proletariatu su stale v zakone - nemoze ich zrusit(si predstav - socialny demokrat ide setrit na ludoch - pritom nik uz dva roky na tom neusetril ani cent - ale nemoze to zrusit) - len sa ozaj uz nikoho netykaju), nikdy nerastuca cast nezdanitelneho minima, nikdy nerastuci danovy bonus.,pri inych rovnako oje...).  No a za tu cenu mas to, ze mas zrusene mosty - aj ######aj sa 100km navyse a zaplat. Fico nieje sposty. On vzdy vedel oje..ludi.

 

O daňové zvýhodnenie ide preto, že daňový bonus znižuje vypočítanú daň fyzickej osobe (ďalej len „daňovník“), resp. v priebehu roka jeho mesačný preddavok na daň. 

Daňový bonus od roku 2004 nahradil v podstate nezdaniteľnú sumu základu dane z príjmov na vyživované deti, na ktorú sme boli zvyknutí od roku 1993 do konca roku 2003. Kým však nezdaniteľné sumy znižujú základ dane do nuly, daňový bonus ide ďalej. Ak je vyšší ako vypočítaná daňová povinnosť, tak sa daňovníkovi rozdiel vyplatí v hotovosti a posudzuje sa podobne ako daňový preplatok. Kým sa v minulosti pri uplatnení nezdaniteľnej sumy aplikoval dvojnásobný odpočet, ak išlo o dieťa, ktoré bolo zdravotne postihnuté, daňový bonus na tieto skutočnosti neprihliada. 

História 

Pre rok 2004 ročný daňový bonus bol stanovený vo výške 4 800 Sk na každé vyživované dieťa žijúce s daňovníkom v domácnosti. V zmysle novelizácie zákona č. 595/2003 Z. z. zákonom č. 314/2005 Z. z., s účinnosťou od 1. septembra 2005 sa táto suma na rok 2005 stanovila na 5 000 Sk. Od roku 2006, v nadväznosti na zákon č. 534/2005 Z. z., platí suma 6 480 Sk ročne. Ročnú výšku daňového bonusu upravuje § 33 ods. 1 citovaného zákona. 

 

Kto vymyslel danovy bonus a pre koho to bolo vyhodne. Viac. Pre nizko prijmovych, predtym si si len znizel len danovy zaklad. Od jeho zavedenia ho dostal aj rodic,co ziadne dane neplatil aj v plnej vyske. mam rad klienta niekolko rokov rad mu  robim danove priznanie ma 8 deti robi opatrovatela v rakusku. Na slovensku neplati dane. z rakuska berie ovela lepsie detske pridavky.

 

Ale co som chcel povedat od 1.1.2006  bol danovy bonus 6 480 rocne. 7 600 SKK minimalna mzda.

Tohto roku DB 22,72*12 = 272,64 eura(podla konverzneho kurzu by to bolo 8213 SKK) . minimalna mzda 580 euro. Pri nezdanitelnej sume by to bolo asi podobne(ta suma rastie rovnomerne - ale Fico a financmajster kazimir vzdy vedel ako vy######at s ludmi - preto aj zvysuje minimalnu mzdu - znej sa nikdy neplatitli dane, mozno posledny rok, dva,nevyslo to. Ved 5 rokov dozadu neplatili ani zdravotne odvody, a mali spat dan - zamestnanecku premiu - to je nieco ako danovy bonus,ale ak mas maly prijem ti stat nieco da,ale to boli male peniaze aj ked nemas dieta). Vo volebnom roku si Fico vymyslel. Danovy bonus nieje moj vymysel. Urobim pre pre mojich debilnych volicov,co to ani nepoberaju lepsie. Marketingovo. Do 6 rokov zdvojnasobim, do 9ZDS obedy zadarmo, cigani to aj tak nevyuziju. 8rocny gymplisti - naco sa tam trtka... A Stredoskolaci a vysokoslaci na nich usetrim, naco sebe dovacku. :zubiska:

 

 

Ak daňovník za zdaňovacie obdobie 2019 dosiahne zdaniteľné príjmy zo závislej činnosti, posudzované na účely priznania zamestnaneckej prémie v sume aspoň 6-násobku minimálnej mzdy (3 120 eur) a nižšej ako 12-násobok minimálnej mzdy (6 240 eur), vzhľadom na mechanizmus výpočtu zamestnaneckej prémie, mu nárok na zamestnaneckú prémiu nevzniká (výsledkom výpočtu zamestnaneckej prémie je záporné číslo).

 

https://www.slovensko.sk/sk/agendy/agenda/_zamestnanecka-premia-1

Takto bolo uz asi 3-4 roky dozadu(ja som vtedy pozeral nato ako puk). Predtym niekomu vysiel akoze nie preplatok ale stat mu da 22 euro. Ma povinnost si podat danove priznanie a ma maly plat ,ze nieco dostane. Ale hovno.

 

Odpocitatelna polozka na zdravotne poistenie tiez pre rok 2019 a priklad

Rastislav je zamestnaný na trvalý pracovný pomer u jedného zamestnávateľa. Jeho hrubá mzda je vo výške 560 eur. Rastislav je bezdetný a uplatňuje si nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka. Aká bude výška jeho čistej mzdy v prípade uplatnenia a neuplatnenia nároku na odpočítateľnú položku?

 

Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-odvody/odpocitatelna-polozka-zdravotne-poistenie-2019 © Podnikajte.sk

Ci si ju uplatnil, ci neuplatnil,mal v cistom.455,81 eur (485,76 - 29,95) 455,17 eur (484,96 - 29,79)

 

Samozrejme ak v roku 2020 je minimalna mzda 580,tak presiahol hranicu.

 

Preco nechcel podla zakona 19% DPH. Zeby to rozkradli obchodnici, ci to mohol rozkradnut on? Keby nezmenil zakon a nedal tam natvrdo ze DPH je 20%,bola by 19%. Co by mal z toho keby mu nasledujuci rok uslo 300 milionov? Plebsu povedal 200 milionov a rozdal mozno 100 milionov,uz ani neviem komu a naco mozno na nejake socialne podniky - svojim ludom,teda sebe.

 

Tych prikladov je nespocetne - robil to vlastne vzdy takto. Kazdy jeden zakon. Vzdy proti obcanom krajiny.

 

Najviac sa mi paci ako vy######ava s dochodcami. To ale robi z celou krajinou. Detmi, chorymi...

 

Pozeral som nieco z Archivu, a tam fico rozprava,ze su strana z ktorej nikto neodisiel.

https://www.ta3.com/clanok/1037367/tb-r-fica-pred-volbami.html

 

A ja tam vidim same mrtvoly.

post-1625-0-32599700-1578801132_thumb.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak Fico chvilu vyhraval, bol prezident a chcel silne podporovat svojich kolegov na predchadzajucej fotke, ja tomu verim. 

 

Ficovi nikdy nezalezalo na ludoch, je to netvor.

 

 

Som zvedavy ci tohto roku bude robit MDZ.

post-1625-0-41907400-1578804129_thumb.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz v 2015 tu podmienku nik nemohol splnit. Minimalna mzda bola 380 *12 = 4560. Preto to cislo. Ale z tej sumy si zaplatil do socialky 9,4% a zdravotnej 4%. Teda zaklad dane vysiel 3948,96. Odpocitatelna polozka 3803.33.  Samozrejme odzaciatku tam boli aj ine podmienky- nemohli to byt prijmy z dohod, prijmy zo zahranicia a nemal narok na to dochodca. Inak to je aj zrozumitelne vysvetlene,predtym cervenym ramcekom.

 

Teda nik nemohol vyplnit riadok 44,alebo tam napisat 0.

 

V 2014 to mohlo byt minimalna mzda 352*12 = 4224. Z toho bez odvodov 3657,98. Co je mensi suma ako nezdanitelna cast zakladu dane 3803,33 - podla mna ta suma bola niekolko rokov rovnaka. Teda mal zaklad dane o 145,35 euro nizsi - tak mal narok na 19% zamestnaneckej premii 27,61. Za rok - to mu vysiel ako preplatok, myslim, ze mozno trosku stedrejsie to bolo aj platilo v 2013(rok predtym to Fico vymyslel) -v tedy bola minimalna mzda 338 Eur. Vtedy to mohlo byt az 55,25 eura.

 

No a na rok 2015 to zaobchodoval ,ze minimalna mzda bude 380(vymyslel odpocitatelnu polozku na zdravotne odvody, ktore sa uz od roku 2018 tiez nikoho netykaju) - odvtedy nato nema nik narok. Inak aj dnes to mate v danovom priznani na riadku 46.

 

Este k tomu dopoviem - samozrejme to mohli dostat len z prijmu zo zamestnania. Ja som robil asi 70 danovych priznani rocne. teda viem ze niekto dostal aj sumu priblizne 50 euro,potom narok ze uz len 25 euro vyslo- to boli ludia, co robilina Slovensku(teda aspon dvaja boli, a robil som nejakej ciganke a malo to jej vyjst) - v inych firmach a potrebovali spravit danove priznanie. A 2016 uz u nas robil mlady chalan, a sam robili rocne zuctovania, ja som mzdy nerobil(ani rocne zuctovania ani predtym) ,pridem zanim a preco nemaju zamestnanecke premie. On, ze nato nema narok nik. Ze nikomu to nevyjde. Bol to pre mna sok.

 

Teda ten Kazimir to vzdy vymyslel ako o###### na rok - rok o tom to odskrtaval Fico z tabule,ale platilo to rok, dva, ale potom to zmizlo. takto sa ktym ludom sprava socialny demokrat.

 

Ze zamestnanecka premia zaokruhlena na eurocent nahor. :zubiska: Dokonca mnozne cislo eurocenty.

 

-----------------

Nova vlada hned ako prve by som isiel zrusit zamestnanecku premiu a odpocitatelnu polozku na zdravotne odvody. Ci aj do kampane by som isiel,ze tieto ficove nezmysly zrusim. Roky niesu platne. A znizim ficove zvysenie DPH na 19%. Takychto bludov fico za 12 rokov navystrajal v kazdom zakone(samozrejme ja sa o ine odvetvia tak velmi nezaujimam ci som na nezmysly nenadabil,ale som si isty ,ze su,aj ked toto vsetko navymyslal Kazimir). V kazdej oblasti. Zrusil by som stavebnu premiu(musis nasporit 2800 aby si ziskal 70 eur, dobre dcere mozna aj dnes tam tych 2800eur poslem(samozrejme dnes to nenasporim,ze tie peniaze som musel davno mat, kto normalne naspori 2800 euro,na clena domacnosti),ale hned nato jej zrusim ucet. Rusil by som aj cele zakony. 

post-1625-0-55069900-1578825083_thumb.jpg

post-1625-0-77025500-1578825841_thumb.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A vlastne ti strajkujuci vodici, ci dopravne firmy, vedeli v 2010 ked strajkovali prvy krat o co islo. Mali to uz vtedy lepsie vystrajkovat. Skytoll si uz cca 800 milionov eur vybral, co chybaju v nasich cestach.

 

Podľa Fica dopravcovia protestujú preto, lebo sa im nepáči, že musia platiť mýto.

 

Vodicom vadi,ze to myto sa na 80% rozkradne.

 

Nechapem ficovolicov, vadia im provizie pre sukromne DSS(su dochodcovia,ci len v I.pilieri) provizie pre sukromne zdravotne poistovne(su vo VsZP). 55% pre Skytol im nevadi. To platia oni. A platime my. Ja nemam na vyber. Oni maju nemusia platit nic.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov